hooda Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 09:54 witam was dziewczyny, jestem mama trzynastolatki, ktora od niedawna zmaga sie z tradzikiem i wpada mi w kompleksy:-((, szkoda mi jej bardzo bo jest ladna dziewczyna a kilkumiesieczna walka w zaskornikami przynosi marne rezultaty. niestety nie mieszkam teraz w polsce ale na angielskim ebayu znalazlam puder propolisowy, z tym ze w opisie jest podane iz jest to 100% puder. wy piszecie o pudrach z 3% lub 7% zawartoscia propolisu, wiec obawiam sie, ze ten bedzie o wiele za silny dla corki. czy ktos moglby spojrzec na linka i wypowiedziec sie czy cos takiego moge jej kupic i ewentualnie "rozcienczac" z talkiem lub pudrem na dzieci? dzieki z gory a oto link cgi.ebay.co.uk/PROPOLIS-POWDER-100gms-PURE-100_W0QQitemZ160154899992QQihZ006QQcategoryZ122748QQssPageNameZWDVWQQ rdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 12:14 Raczej bym tego nie "rozrabiała" niczym, spróbuj cieniuteńko testowo nałożyć córce propolis na buzię (maleńki kawałek skóry), jak nie uczuli to wtedy na zmienioną chorobowo skórę na noc, też cieniusieńko (spróbuj wsmarować jak krem palcami, nie pędzlem). Ewentualnie może niech Ci ktoś z Polski wyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkaokey Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 29.09.07, 16:06 Stosowalas juz ten 100%-owy? U mnie tez tylko ten maja... Boje sie ze to za silne stezenie i nie wiem czy kupic, jak kupisz i sprobujesz to napisz koniecznie jak zadzialal... A poki co kupilam sobie mydlo propolisowe, zobaczymy jaki efekt tego bedzie... A to nie przypadkiem ten olejek z drzewa herbacianego pomaga wam dziewczyny? I czy ktorejs ten puder pomogl w zamknieciu porow? Bo ja w zasadzie mam tylko problem z porami i zaskornikami... Relacja z mycia mydlem nastapi... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniag20 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 11:31 Gosia, jaki szampon stosujesz do głowy? Mnie po wszystkich swędzi głowa, mam strupki na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata szampon 07.09.07, 12:11 www.fitomed.pl/fito_szampony.php Spróbuj, może Ci też pomoże. Do kupienia w normalnym sklepie zielarskim, zauważyłam ostatnio też w aptece. Ogólnie rzecz biorąc szukaj szamponu z minimalną ilością detergentów, bez efektu perły, na bazie mydlnicy lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana191 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 14:46 u mnie kosztuje taki puder 6 zl :) stosowalam wczesniej plyn propolis ale nie wiele zdzialal, zobaczymy co puder da :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka00 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! 07.09.07, 15:40 Skoro juz mamy taki naturalny ;) watek to ze swojej strony polecam lotion do wlosow firmy Seboradin z wyciagiem z czarnej rzepy. Po dekoloryzacji 3 lata temu myslalam ze zupelnie wylysieje (wlosy wychodzimy mi garsciami) kolezanka z pracy polecila mi ten wlasnie lotion i pomoglo. Smierdzi, ciezko sie naklada i placze wlosy ale efekty sa po prostu swietne. Nie dosc ze wlosy przestaly wypadac to byly pozniej takie miekkie i blyszczace (od lat takich nie mialam :P) A co do pudru to oczywiscie tez zamierzam kupic! Jeszcze dzisiaj :P Aha mam pytanie do autorki watku. Czy polecane mydelko z olejkiem drzewa herbacianego tez kupujesz w zielarni czy w mydlarni? U mnie nikt o takim mydelku nie slyszal, moze oplaca sie kupowac na allegro? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! 08.09.07, 12:18 Rzepka na włosy jak najbardziej ! dołączam się do zachwalających to warzywko na włosy :-) A mydło kupuję na allegro, link podawałam wcześniej, w mydlarniach raczej są mydełka ozdobne, zapachowe, rzadko kiedy antytrądzikowe :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana191 Do Maglosi! 08.09.07, 13:26 moglabys jeszcze raz podac stronie z allegro z tym mydelkie? bo szukam i nie moge znalesc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: Do Maglosi! 08.09.07, 15:21 Mogę :-) www.allegro.pl/item241647303_tradzik_mamy_rozwiazanie_ponad_3500_sprzedanych.htmlpozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaam Re: Do Maglosi! 14.09.07, 22:58 To może ja się wtrącę, bo jestem tym mydełkiem zachwycona. Kupione na allegro - www.allegro.pl/item241647303_tradzik_mamy_rozwiazanie_ponad_35 00_sprzedanych.html. Jest super. (mam nadzieję, że link bedzie aktywny - nie mam w tym względzie doświadczeia. Pozdrawiam i przy okazji:cezary.malgorzata - wielkie dzięki. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ewaam Re: Do Maglosi! 14.09.07, 23:02 Ja jeszcze raz, sprawdziłam i ta strona faktycznie się nie pojawia. W takim razie spróbuj na allegro poszukać przedmiotów wg użytkownika - nazwa: mydlarnia. Powinno wyrzucić. Mydelko jest teraz na aukcji - sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamana191 Re: Do Maglosi! 15.09.07, 15:38 dzieki pewno jakies zabezpieczenia tu maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 21:23 Kurcze, a u mnie w aptece byl tylko aerozol i kropelki. Jutro ciag dalszy poszukiwan puderku ... Odpowiedz Link Zgłoś
bzyuku Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 23:23 a chciałam się zapytać ogólnie z cerą nie mam problemów mam tylko wągry na nosie, na czole i brodzie, ale bez większych niespodzianek a i te wągry nie są tak bardzo widoczne i uciążliwe pomoże coś ten puder na to, czy raczej pogodzić się z wągrami na które (podobno) nie ma siły ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vibbeke Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 08.09.07, 10:14 wypróbowałam i również polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 08.09.07, 12:16 Puder raczej wągrów nie usunie, spróbuj kupić peeling enzymatyczny (np, lirene w aptece) i systematycznie oczyszczaj nim cerę. pozdrawiam małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
cometa_14_88 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 08.09.07, 14:27 jestem uczulona na kit pszeczli... a to jest podobno to samo co propolis :(:(, czyli raczej nie dla mnie??? bo szczerze powiedziawszy nikdy z kitem pszczelim nie mialam nic wspolnego, a to ze jestem uczulona wyszlo z tesu... i nie wiem co robić.. zaryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 09.09.07, 23:35 kit pszzeli i propolis to to samo Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 kupiłam i prosze o wsakzówki........... 17.09.07, 17:43 Witam.Wlasnie kupilam sobie to cudo.Dostalam taki o nazwie Propolisan firmy Apipol Farma.Ale przejde do rzeczy.Mam bardzo sucha skore.Pisalyscie ze smaruje sie pudrem buzie zamiast kremu.No i tak zrobilam.Tylko ze ja bez kremu nie potrafie,mam chyba na to zbyt sucha skore bo mi bardzo po umyciu sciaga.I co ja mam teraz zrobic? Jak stosowac?Na zmiane z kremem czy jak?Prosze o wskazowki za ktore z gory dziekuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umczak Re: kupiłam i prosze o wsakzówki........... 18.09.07, 11:21 Mam ten sam problem co agunia1980. Małgosiu, dziewczyny macie jakieś wskazówki dla 27 latek z sucha skora i niepozbawiona wyprysków? Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: kupiłam i prosze o wsakzówki........... 18.09.07, 19:31 Ja mam dość suche policzki, ale od kiedy myję twarz mydłem glicerynowym to skóra odzyskała naturalne nawilżenie. Może postaraj się zmienić produkt do mycia twarzy? Albo kup coś na bazie gliceryny (nawet zwykłe mydełko), albo zainwestuj w to z olejkiem herbacianym. Na dzień stosowałabym kremy/emulsje o działaniu nawilżająco-natłuszczającym (!)(seria takie są w aptekach, popytaj o wszystkie dostępne, nie daj sobie od razu wcisnąć najdroższych :-)) najlepiej jakby dali próbki, to zobaczysz jak skóra zareaguje. W moim przypadku np. zupełnie nie sprawdzały się nawilżacze typu żele lub bardzo rzadkie w konsystencji kremy. Im więcej ich nakładałam - bo skóra się ściągała - tym gorzej było. A puder nakładaj tylko na noc, możesz spróbować na cieniutką warstę jakiegoś mało chemicznego kremu, bez bardzo aktywnych składników. Możesz też nakładać go punktowo, lub co kilka dni. Mm nadzieję, że choć trochę pomogłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antonink Re: kupiłam i prosze o wsakzówki........... 28.09.07, 18:56 poszłam za przykładem i też kupiłam. i mam ważne pytanie- nie zrobię sobie krzywdy, używając na twarz po wyjątkowo drastycznym oczyszczaniu? jesli tak,to proszę o szybką ospowiedź, bo od czasu oczyszczania już po raz trzeci siedzę z tym propolisem na twarzy ;) wprawdzie wiem, że ogólnie propolis działa leczniczo i kojąco (całe niemowlęctwo nim pachniałam :) ), ale pomyślałam, że skoro ten puder zwalcza bakterie (dobrze zapamiętałam?), to może też te dobre, leczące... hm? Odpowiedz Link Zgłoś
julitka33 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 29.09.07, 13:03 kupilam dzis ten puder,nalozylam i czekam na rezultat.moj kosztowal 9zl taniocha!mam nadzieje ze nie wysuszy zbyt mocno albo nie uczuli.a czym go nakladacie??zwyczajna gabeczka do pudru? Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 01.10.07, 23:02 kupiłam w Lodzi za 10 zł. Na razie namiętnie smaruję kaszkę na czole i czuję się gładsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 04.10.07, 09:45 Właśnie zamierzam kupić puder propolisowy, bo po odstawieny tabletek anty pogorszyła mi sie cera. Zbawienne działanie propolisu przetestowałam kiedyś na sobie - wyleczyłam sobi poparzenie na stopie. Przez ok. 2 tygodnie trzymałam ranę pod opatrunkiem (pęcherz został zdarty) i świetnie się zagoiło - nie mam ani blizny, ani żadnego śladu. Odpowiedz Link Zgłoś