Dodaj do ulubionych

"puszące" się włosy

IP: 213.17.202.* 27.06.03, 11:24
Mam długie, gęste, zdrowe włosy, nie robię trwałej, nie farbuję, nie
tapiruję, nie używam żadnych wysuszających lakierów itp, a i tak moje włosy
są raczej matowe i takie jakieś "puszące się", sianowate, niezdecydowane-
falować czy rosnąć raczej prosto? Nie pomagają pianki, żele, woski,
próbowałam nawet brylantyny(!) , ale efektów brak. Aha-po umyciu nakładam
odżywkę do spłukiwania, potem odżywkę lub balsam bez spłukiwania, więc to nie
przez brak "podkarmiania" włosków:-)
Gdy pokazał się preparat Sunsilk do "puszących się" włosów, rzuciłam się na
niego jak szczerbaty na orzechy:-) ale oczywiście efekt był taki sam, jak
zwykle, czyli żaden:-) Napiszcie, jak radzić sobie z takimi włosami? Bo
czasem naprawdę mam ich dość...
Obserwuj wątek
    • mantha Re: 'puszące' się włosy 27.06.03, 12:18
      Zupelnie jak ja.
      Juz sie dalam nabrac na glupie gadanie, ze odpowiednie ciecie zalatwi sprawe,
      na szczescie juz wiem, ze jest wrecz przeciwnie. Teraz przede mna 2 miesiace co
      najmniej ciezkich miesiecy zapuszczania wlosów. Tragedii dopelnil baleyage -
      rozjasnione wlosy "pusza" sie jeszcze bardziej.
      Nauka z tego plynie taka, ze : trzeba jednak miec takie wlosy dluzsze, wtedy to
      puszenie i lokowanie jakos tam sie prezentuje (poza tym mozna zawsze związac),
      lepiej nie rozjasniac i dobrac sobie odzywke, ja ostatnio uzywam elseve do
      wlosow zmeczonych, czy jakos tak (fioletowa) i od niej zrobily sie bardziej
      ulozone, przylizane.
      pozdrawiam
    • katija1 Re: 'puszące' się włosy 27.06.03, 12:22
      kup sobie Less Extreme L'oreala. 100% gwarancji na nie-puszenie sie:)
      k1
      • mantha Re: 'puszące' się włosy 27.06.03, 12:27
        Czy ten specyfik jest "normalnie" dostepny? Ile kosztuje? i czy naklada sie go
        na mokre, czy na suche wlosy??
        dzieki za odp.
      • Gość: DeeDee katija1!!!! IP: 213.17.202.* 27.06.03, 12:43
        katija1 napisała:

> kup sobie Less Extreme L'oreala. 100% gwarancji na nie-puszenie sie:)
        > k1

Dzięki za radę:-)
        Gdzie toto można kupić??????
        • katija1 Re: katija1!!!! 27.06.03, 12:50
          w salonach fryzjerskich. ok 55 zł. wydajne.
    • katija1 LISS Extreme 27.06.03, 12:22
    • katija1 LISS Extreme 27.06.03, 12:23
      mialo byc liss nie less
    • Gość: magda Re: 'puszące' się włosy IP: *.elartnet.pl 27.06.03, 13:19
      ja tez mam takie wlosy. Ciekawe czy ten specyfik Loreala naprawde pomaga. Ja
      tak jak Mantha zauwazylam ze przy takim rodzaju wlosow to najlepiej je
      zapuscic. Wtedy przez swoj ciezar nie pusza sie juz tak swobodnie.
      Ja zrobilam jakis czas temu blad i pocieniowalam wloski, to jeszcze pogorszylo
      sprawe. Puszenie niweluje troche prostownica ale jak ogolnie wiadomo ona takze
      wysusza wlosy wiec uzywam jej tylko na wieksze wyjscia.
      • Gość: DeeDee Re: 'puszące' się włosy IP: 213.17.202.* 27.06.03, 13:55
        Pozdrawiam wszystkie puszące się:-)
        Kupię sobie ten specyfik i będę meldować na temat efektów:-)
        • Gość: loczki Re: 'puszące' się włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 14:17
          a ja uzywam jedwabiu do wlosoow. jest w takich malenkich buteleczkach w
          salonach fryzjerskich. ostatnio byl tez na allegro.
          • Gość: DeeDee Re: 'puszące' się włosy IP: 213.17.202.* 27.06.03, 14:19
            Gość portalu: loczki napisał(a):

> a ja uzywam jedwabiu do wlosoow. jest w takich malenkich buteleczkach w
            > salonach fryzjerskich. ostatnio byl tez na allegro.

jedwab, powiadasz... brzmi dobrze;-)
            napisz proszę coś więcej (objętość, cena, działanie:-)
            pozdr.
            • Gość: loczki Re: 'puszące' się włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 14:25
              wlasnie mi sie skonczyl ten jedwab i wyrzucilam opakowanie:( nie pamietam
              zupelnie jakiej jest firmy:( opakowanie jest malutenkie biale, ma jakies 5 cm
              wysokosci i kosztuje 10 zlotych. na allegro byl po 15. starcza na jakis
              miesiac.
              mam krecone wlosy (nad czym ubolewam) i czesto je prostuje prostownica no i
              wtedy jest sianko:) a po uzyciu tego jedwabiu wloski staja sie duzo gladsze:)
              • katija1 Re: 'puszące' się włosy 27.06.03, 14:28
                ten jedwab to Silk firmy Farouk. Tez niezły.
                k1
                • Gość: magda Re: 'puszące' się włosy IP: *.elartnet.pl 27.06.03, 16:11
                  a jak on sie nazywa dokladnie bo weszlam na strone tej firmy i tam widzialam
                  przedewszytskim szampony i odzywki(ale nie wchodzilam we wszystkie dzialy)
                  i gdzie to mozna kupic, bo nie widzialam w sklepach?
    • moniorek1 Re: 'puszące' się włosy 27.06.03, 20:14
      Mam ten sam problem co ty.Mam dlugie i geste wlosy.Problem polega na tym ,ze
      one sa ani krecone ani calkiem proste.PO umyciu wygladaja jak siano. Ich
      wyglad jeszcze sie pogorszyl po wycieniowaniu.Dlatego ja po umyciu glowy
      uzywam grubej lokowki.Narazie zrezygnowalam z suszenia suszarka,zostawiam je
      zeby wyschnely same.Potem nakladam na wlosy taki olejek ,ktory kupilam w
      salonie fryzjerskim.Zapobiega on wysuszaniu sie wlosow i sprawia ze bardziej
      sie klada.Potem prostuje lub podkrecam wlosy lokowka i do nastepnego mycia
      wygladaja bardzo ladnie.Sa lsniace i nie ma efektu szopy siana na glowie.Jak
      wyprobujesz to daj znac o efektach.
      • Gość: magda Re: 'puszące' się włosy IP: *.elartnet.pl 27.06.03, 20:27
        jakiego olejku uzywasz? powiedz prosze o nim cos wiecej, ile kosztuje, jakiej
        firmy itp.
        a ten olejek ma jakies skutki uboczne, np. powoduje szybsze przetluszczanie sie
        wlosow?
        • Gość: marcela Re: 'puszące' się włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 20:50
          używałam liss extreme l`oreala- maskę wygładzającą, którą poleciła mi
          fryzjerka. i co? nic- żadnych efektów. włosy się dobrze rozczesywały, tak jak
          po innych odżywkach, ale nic ponad to! strata pieniędzy.
        • moniorek1 Re: 'puszące' się włosy 28.06.03, 02:00
          Gość portalu: magda napisał(a):

> jakiego olejku uzywasz? powiedz prosze o nim cos wiecej, ile kosztuje,
          jakiej
          > firmy itp.
          > a ten olejek ma jakies skutki uboczne, np. powoduje szybsze przetluszczanie
          sie
          >
          > wlosow?

Zapytaj w jakimkolwiek salonie fryzjerskim o ten olejek.Jak w polsce chodzilam
          do gabriela to tam fryzjerka tez mi go nakladala.
          U mnie olejek nie powoduje skutkow ubocznych pod postacia przetluszczania sie
          wlosow poniewaz po pierwsze nigdy nie mialam problemow z przetluszczajacymi
          sie wlosami,a po drugie mam bardzo suche wlosy (klimat) i fryzjerka mi go
          dlatego zalecila.Uzywa sie go tylko kilka kropel ,ktore rozciera sie na rekach
          i delikatnie i w miare rownomiernie rozprowadza na wlosach.
          Jesli znasz kosmetyki do wlosow o nazwie KERASTASE( sa w pomaranczowych
          opakowaniach) firmy Loreal to oni maja go w swoim asortymencie.Uzywalam go i
          jest zdecydowanie lepszy od tego ,ktory mam teraz.Zaznaczam ,ze nie wiem czy
          mozna je kupic w sklepach bo ja ich nie widzialam.
          No mam nadzieje ,ze odpowiedzialam ci w miare rzetelnie :))
          • Gość: magda Re: 'puszące' się włosy IP: *.elartnet.pl 28.06.03, 19:04
            dzieki za odpowiedz, chyba najlepiej wlasnie dowiedziec sie u fryzjera, tylko
            ze oni proponuja zawsze koszmarnie drogie preparaty. ale zawsze warto zapytac.
            mnie najbardziej denerwuje to ze moje wlosy sie pusza ale nie naleza do rodzaju
            suchych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka