nikate 21.08.07, 17:21 Chciałabym się dowiedzieć,czy przy Łojotokowym zapaleniu skory głowy można farbowac włosy?I czy jest to bezpieczne dla skóry głowy czy może lepiej sobie odpuscić?Chociaż szczerze przyznam ze nieznoszęswojego koloru włosów..:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignisia Re: farbowanie włosów a ŁZS 21.08.07, 19:15 Mam ŁZS i przez wiele lat farbowałam włosy.Moja dermatolog powiedziała,że jeżeli podczas farbowania nie odczuwam pieczenia/swędzenia i innych nieprzyjemnych niespodzianek to ona nie widzi przeciwskazań do tego typu zabiegów:-)Farba trochę "podsusza" skórę głowy,więc przez jakiś czas miałam "spokój" z łojotokiem. Polecam skonsultowanie się ze swoim dermatologiem,a przed farbowaniem należy "podleczyć" skórę głowy. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: farbowanie włosów a ŁZS 21.08.07, 20:05 Mam ŁZS i również farbuję włosy pod warunkiem, że nie mam ostrych objawów (łuszczenie i swędzenie). Co ciekawe parę miesięcy temu zafarbowałam włosy, gdy już miałam lekkie objawy nawrotu ŁZS (lekkie swędzenie). Nie zrezygnowałam z farbowania, bo było to przed większą imprezą. Nawrotu nie było. Skóra przestała swędzieć, nie rozwinęły mi się łuszczące placki. Podejrzewam, aczkolwiek mogę być w błędzie, że chemikalia z farby zatrzymały rozwój bakterii na skórze. Od tego czasu (jakieś pięć miesięcy) nie mam nawrotów, co bardzo mnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś