malen_a 14.07.03, 10:41 co myslicie o tej firmie? ja lubie ich lakiery do paznokci, uwazam, ze sa swietne i niedrogie, a co Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yes22 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 11:00 Ja używałam i używam lakierów do paznokci i uważam że są w porządku. Miałam też ostatnio pudry rozświetlające ze złotym i srebrnym pyłem - jednym słowem polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 11:01 A ja nie lubię :-( Wprawdzie lakiery mają śliczne kolory ale długo schną, szybko odpryskują i wysychają w buteleczce, cienie - ładne zestawy, dużo do wyboru ale denerwuje mnie to, ze intensywność koloru bleknie wraz z upływem dnia i kolory stają się mniej wyraźne aż znikją nawet, poza tym troche się zbierają w załamaniach. Jedynie jeszcze te błyszczyki w stożkowych opakowaniach mają fajne, tylko toszkę mało kolorów do wyboru.Innych kosmetyków z tej firmy nie miałam. Ogólnie omijam stoiska tej frmy, raczej nie skusze się na żaden zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwi Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 213.77.32.* 14.07.03, 11:38 Ja uwielbiam ich lakiery do paznokci, wybor kolorow bardzo duzy. Na moich paznokciach trzymaja sie swietnie i dlugo:) Ja jestem zadowolona Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.tele2.pl 14.07.03, 11:55 Lakiery - są SUPER. Jestem bardzo zadowolona, kolorystyka bogata, długo sie trzymaja na paznokciach.Cena przystepna. Bardzo polecam :-) Buziaki - AGA. Szkoda tylko , ze te płyszczyki trzeba nakładac palcem, bo sa ładne kolory i zapach, chyba sie skusze i kupie pedzelek do nakładania. :-)Wie ktos moze czy te błyszczyki zawiaraja jakies witaminy??? Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 12:36 lakiery Inglota zniszczyly mi paznokcie. Uzywalam przez ok. 2 tygodnie i w tym czasie paznokcie zrobily mi sie miekkie, lamliwe, popekala mi plytka w polowie paznokcia. Nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo, a maluje paznokcie non-stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 14:09 Miałam dokładnie to samo! Na początku byłam zachwycona, bo ładne kolorki i niedrogie, a po jakichś 3 tygodniach użytkowania paznokcie (i na dłoniach i na stopach) zaczęły mi pękać w poprzek... Zrobiły się łamliwe, rozdwajające - coś okropnego. W życiu czegoś takiego nie miałam, choć pazury lakieruję od lat. Od dwóch miesięcy je doprowadzam do porządku. Bardzo żałuję, bo naprawdę mają imponujący wybór kolorów, ale nie dla mnie... Damona, można wiedzieć, czym ratowałaś paznokcie po tych "atrakcjach"? Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 14:24 glownie witaminami i preparatami na wzmocnienie paznokci:) Dodatkowo w miejscu, gdzie paznokcie byly polamane i rozwarstwione, spilowalam delikatnie plytke wyrownujac ja. Potem obcielam na krociutko paznokcie, i dopiero jak sie wzmocnily znow je zapuscilam. Mozna wsmarowawac jeszcze specjalne olejki w plytke paznokcia, dzieki temu beda one bardziej elastyczne. Ale o tym przeczytalam dopiero niedawno. Rowniez powrocilam do stosowanych od kilu lat odzywek Bourjois, ale dopiero po tym jak doprowadzilam paznokcie do porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 14:44 No chyba byśmy mogły do tej samej manikiurzystki chodzić ;-) Bo ja też Burżuja odżywki z zadowoleniem użytkuję od lat, nawet teraz mam na paznokciach... Różne witaminki sobie zapodałam i obcięłam na krótko pazury, ale byłam ciekawa czym się ratowałaś konkretnie. Bo o ile na dłoniach już w zasadzie jest ok i powoli zaczynam zapuszczać, to na stopach nadal niespecjalnie (wolniej zrastają niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:21 to bylo dosc dawno, ale jesli dobrze pamietam, to ratowalam sie tabletkami ze skrzypem. No i niestety uzbroj sie w cierpliwosc:) U mnie trwalo to ze dwa miesiace, zanim doprowadzilam paznokcie do jako-takiego wygladu. Poza tym wazne, zeby natluszczac paznokiec, sprobuj moze zwykla podgrzana oliwa. Podobno dziala. Ewentualnie codziennie wmasowywuj w plytke paznokci krem do rak. Widac Inglot nie jest nam przezaczony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 15:43 U mnie to już właśnie trwa ok. 2 miesięcy... Spróbuję z tą oliwą i skrzypem, może na te pazury na stopach wreszcie pomoże. Faktycznie Inglot nie dla nas, ciekawe, co te lakiery moga takiego zawierać co aż tak działa. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:51 Gość portalu: Nika napisał(a): > U mnie to już właśnie trwa ok. 2 miesięcy... Spróbuję z > tą oliwą i skrzypem, może na te pazury na stopach > wreszcie pomoże. > Faktycznie Inglot nie dla nas, ciekawe, co te lakiery > moga takiego zawierać co aż tak działa. > Dziękuję i pozdrawiam. Zycze sukcesu i rowniez pozdrawiam d. ps. tez jestem ciekawa co to za substancja, ale raczej marna szansa na to, zeby sie dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosita Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.chello.pl 19.07.03, 12:18 bo pod lakier, zawsze, ale to zawsze trzeba nakladac odzywke, wtedy ani nie pekaja, ani nie zolcieja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 19.07.03, 15:15 Gość portalu: rosita napisał(a): > bo pod lakier, zawsze, ale to zawsze trzeba nakladac odzywke, wtedy ani nie > pekaja, ani nie zolcieja. pozdrawiam Paznokcie maluje pk. 15 lat non-stop. Z pewnoscia masz racje, ale do tej pory przy uzywaniu lakierow innych firm (z odzywka i bez) nigdy nic takiego z paznokciami mi sie nie stalo, jak po Inglocie. Jesli po dwoch, trzech tygodniach stosowania Inglota moje paznokcie zrobily sie miekkie i lamliwe to znaczy, ze widocznie ma jakis skladnik, ktory byc moze mi nie sluzy. I nie tylko mi. pozdrawiam d. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:32 z lakeirami Inglota doswiadczenia mam wyłącznie złe - odpryskują, długo schną, rozmazują się. cienie bardzo lubię - trzymają sie swietnie nawet bez bazy, wiele godzin, w "ekstremalnych warunkach" no i mnóstwo kolorów. błyszczyki - te w pudełeczkach - niestety nakładanie nie należy do przyjemności, chyba ze ktoś będzie sie bawił pędzelkiem, trochę sie lepią na ustach, poza tym piękny zapach, ładny kolor, nieźle sie trzymają, nawilżają usta, smak maja trochę dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay niezbyt IP: *.tele2.pl 19.07.03, 01:14 alez malowanie si pedzelkiem to najwieksza przyjemnosc! :) a do tego blyszczyka na szczescie daja. mnie sie on w ogole nie podoba - irytujacy zapach, bardzo intensywny kolor niestety wybralam co przy marnej trwalosci daje taki sobie efekt.. lakierow uzywalam to mi odpryskiwaly chyba na drugi dzien czy co.. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay cienie tez - niezbyt IP: *.tele2.pl 19.07.03, 01:22 a te cienie do powiek to w ogole jakis bubel... i co z tego ze sobie wybiore idealny kolor z tej niespotykanej wielkosci palety jak cien mi zniknie po 2 godzinach, za to sie pojawi cały w załamaniach powiek :-// Odpowiedz Link Zgłoś
kimmay Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 17:23 ja bardzo lubie inglota =D lakiery sa super, szybko schna, dlugo trzymaja, kosztuja malo, a ich opakowania sa bardzo pojemne! cienie tez lubie :> szczegolnie te perlowe, bo matowe jakos trudno sie naklada Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 15.07.03, 13:35 Ja używam ich preparatów do paznokci od 2 lat.Są rewelacyjne przez duże "R".Mam odżywkę z wyciągiem z moreli i kilka odcieni lakierów do paznokci wraz z moim ulubionym nr 172.Dla mnie w porównaniu z MF i Bourjois schną super szybko,nie odpryskują,trzymają się tydzień (pranie robię w rękawicach).Kupuję zawsze w Galerii Mokotów - wcześniej w przejściu podziemnym koło Forum.Poza tym podoba mi się ten grafisowy pilniczek i szpatułka, które noszę w torebce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau25 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.dialsprint.net 16.07.03, 10:33 Inglot, brrrr..nie cierpie tych kosmetykow. lakiery nie tylko szybko odpryskuja, ale tez scieraja sie. paznokciami mozna rysowac kolorowe szlaczki na papierze. cienie szybko sie utleniaja a to co nie zdazy wyparowac zbiera sie w kacikach oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.espol.com.pl 16.07.03, 18:55 malen_a napisała: > co myslicie o tej firmie? ja lubie ich lakiery do paznokci, uwazam, ze sa > swietne i niedrogie, a co Wy? OKOLO 4LAT TEMU MARZYLAM O DLUGICH PAZNOKCIACH-KUPILAM ODZYWKE INGLOTA- NIEBIESKA(GDYZ PAZNOKCIE MI SIE ROZDWAJALY)I CO....OD TEJ PORY MAM PAZURKI JAK SZTUCZNE.ZACZELAM UZYWAC LAKIEROW Z TEJ FIRMY I TEZ OK.JEDEN MAM OD PONAD ROKU,GDYZ RZADKO UZYWAM(CIEMNY KOLOR-BORDO)I MI DO TEJ PORY NIE ZASCHNAL!!!! (MOZE ZLE DOKRECACIE BUTELECZKI).TERAZ JUZ MNIEJ UZYWAM TYCH LAKIEROW I DALEJ JEST OK. Z PAZNOKCIAMI.CIENIE SA OK.ALE OSADZAJA SIE NA ZGIECIACH:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 19.07.03, 16:42 lakiery sa suuuper! b. odpowiadaja mi jeszcze cienie-spoczko firma;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: pluto:* / 10.136.0.* 20.07.03, 11:00 ja uzywam z INGLOTA jedynie lakieru do paznokci odcien 82 i musze przyznac, ze lakier po 2 dnih odpryskuje.ale za to mam odcien lakieru jak do french manicure za niewielka cene:) no i spoko ze dodaja do kazdego zakupu cos! Odpowiedz Link Zgłoś