Dodaj do ulubionych

lakiery i kosmetyki INGLOT

14.07.03, 10:41
co myslicie o tej firmie? ja lubie ich lakiery do paznokci, uwazam, ze sa
swietne i niedrogie, a co Wy?
Obserwuj wątek
    • yes22 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 11:00
      Ja używałam i używam lakierów do paznokci i uważam że są w porządku. Miałam też
      ostatnio pudry rozświetlające ze złotym i srebrnym pyłem - jednym słowem
      polecam :)
    • Gość: aga Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 11:01
      A ja nie lubię :-( Wprawdzie lakiery mają śliczne kolory ale długo schną,
      szybko odpryskują i wysychają w buteleczce, cienie - ładne zestawy, dużo do
      wyboru ale denerwuje mnie to, ze intensywność koloru bleknie wraz z upływem
      dnia i kolory stają się mniej wyraźne aż znikją nawet, poza tym troche się
      zbierają w załamaniach. Jedynie jeszcze te błyszczyki w stożkowych opakowaniach
      mają fajne, tylko toszkę mało kolorów do wyboru.Innych kosmetyków z tej firmy
      nie miałam. Ogólnie omijam stoiska tej frmy, raczej nie skusze się na żaden
      zakup.
      • Gość: wiwi Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 213.77.32.* 14.07.03, 11:38
        Ja uwielbiam ich lakiery do paznokci, wybor kolorow bardzo duzy. Na moich
        paznokciach trzymaja sie swietnie i dlugo:) Ja jestem zadowolona
        Pozdrawiam:)
        • Gość: aga Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.tele2.pl 14.07.03, 11:55
          Lakiery - są SUPER. Jestem bardzo zadowolona, kolorystyka bogata, długo sie
          trzymaja na paznokciach.Cena przystepna. Bardzo polecam :-) Buziaki - AGA.
          Szkoda tylko , ze te płyszczyki trzeba nakładac palcem, bo sa ładne kolory i
          zapach, chyba sie skusze i kupie pedzelek do nakładania. :-)Wie ktos moze czy
          te błyszczyki zawiaraja jakies witaminy???
          • damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 12:36
            lakiery Inglota zniszczyly mi paznokcie. Uzywalam przez ok. 2 tygodnie i w tym
            czasie paznokcie zrobily mi sie miekkie, lamliwe, popekala mi plytka w polowie
            paznokcia. Nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo, a maluje paznokcie non-stop.
            • Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 14:09
              Miałam dokładnie to samo! Na początku byłam zachwycona,
              bo ładne kolorki i niedrogie, a po jakichś 3 tygodniach
              użytkowania paznokcie (i na dłoniach i na stopach)
              zaczęły mi pękać w poprzek... Zrobiły się łamliwe,
              rozdwajające - coś okropnego. W życiu czegoś takiego nie
              miałam, choć pazury lakieruję od lat. Od dwóch miesięcy
              je doprowadzam do porządku. Bardzo żałuję, bo naprawdę
              mają imponujący wybór kolorów, ale nie dla mnie...
              Damona, można wiedzieć, czym ratowałaś paznokcie po tych
              "atrakcjach"?
              • damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 14:24
                glownie witaminami i preparatami na wzmocnienie paznokci:)
                Dodatkowo w miejscu, gdzie paznokcie byly polamane i rozwarstwione, spilowalam
                delikatnie plytke wyrownujac ja. Potem obcielam na krociutko paznokcie, i
                dopiero jak sie wzmocnily znow je zapuscilam.
                Mozna wsmarowawac jeszcze specjalne olejki w plytke paznokcia, dzieki temu beda
                one bardziej elastyczne. Ale o tym przeczytalam dopiero niedawno.
                Rowniez powrocilam do stosowanych od kilu lat odzywek Bourjois,
                ale dopiero po tym jak doprowadzilam paznokcie do porzadku.

• Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 14:44
                  No chyba byśmy mogły do tej samej manikiurzystki chodzić
                  ;-) Bo ja też Burżuja odżywki z zadowoleniem użytkuję od
                  lat, nawet teraz mam na paznokciach... Różne witaminki
                  sobie zapodałam i obcięłam na krótko pazury, ale byłam
                  ciekawa czym się ratowałaś konkretnie. Bo o ile na
                  dłoniach już w zasadzie jest ok i powoli zaczynam
                  zapuszczać, to na stopach nadal niespecjalnie (wolniej
                  zrastają niestety).
                  • damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:21
                    to bylo dosc dawno, ale jesli dobrze pamietam, to ratowalam sie tabletkami ze
                    skrzypem. No i niestety uzbroj sie w cierpliwosc:) U mnie trwalo to ze dwa
                    miesiace, zanim doprowadzilam paznokcie do jako-takiego wygladu.

Poza tym wazne, zeby natluszczac paznokiec, sprobuj moze zwykla podgrzana oliwa.
                    Podobno dziala. Ewentualnie codziennie wmasowywuj w plytke paznokci krem do rak.

Widac Inglot nie jest nam przezaczony:)
                    • Gość: Nika Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: 195.187.102.* 14.07.03, 15:43
                      U mnie to już właśnie trwa ok. 2 miesięcy... Spróbuję z
                      tą oliwą i skrzypem, może na te pazury na stopach
                      wreszcie pomoże.
                      Faktycznie Inglot nie dla nas, ciekawe, co te lakiery
                      moga takiego zawierać co aż tak działa.
                      Dziękuję i pozdrawiam.
                      • damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:51
                        Gość portalu: Nika napisał(a):

> U mnie to już właśnie trwa ok. 2 miesięcy... Spróbuję z
                        > tą oliwą i skrzypem, może na te pazury na stopach
                        > wreszcie pomoże.
                        > Faktycznie Inglot nie dla nas, ciekawe, co te lakiery
                        > moga takiego zawierać co aż tak działa.
                        > Dziękuję i pozdrawiam.

Zycze sukcesu i rowniez pozdrawiam
                        d.

ps. tez jestem ciekawa co to za substancja, ale raczej marna szansa
                        na to, zeby sie dowiedziec.
              • Gość: rosita Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.chello.pl 19.07.03, 12:18
                bo pod lakier, zawsze, ale to zawsze trzeba nakladac odzywke, wtedy ani nie
                pekaja, ani nie zolcieja. pozdrawiam
                • damona Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 19.07.03, 15:15
                  Gość portalu: rosita napisał(a):

> bo pod lakier, zawsze, ale to zawsze trzeba nakladac odzywke, wtedy ani nie
                  > pekaja, ani nie zolcieja. pozdrawiam

Paznokcie maluje pk. 15 lat non-stop. Z pewnoscia masz racje, ale do tej pory
                  przy uzywaniu lakierow innych firm (z odzywka i bez) nigdy nic takiego z
                  paznokciami mi sie nie stalo, jak po Inglocie. Jesli po dwoch, trzech
                  tygodniach stosowania Inglota moje paznokcie zrobily sie miekkie i lamliwe to
                  znaczy, ze widocznie ma jakis skladnik, ktory byc moze mi nie sluzy. I nie
                  tylko mi.

pozdrawiam
                  d.
    • ladyblue Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 15:32
      z lakeirami Inglota doswiadczenia mam wyłącznie złe - odpryskują, długo schną,
      rozmazują się.
      cienie bardzo lubię - trzymają sie swietnie nawet bez bazy, wiele godzin,
      w "ekstremalnych warunkach" no i mnóstwo kolorów.
      błyszczyki - te w pudełeczkach - niestety nakładanie nie należy do
      przyjemności, chyba ze ktoś będzie sie bawił pędzelkiem, trochę sie lepią na
      ustach, poza tym piękny zapach, ładny kolor, nieźle sie trzymają, nawilżają
      usta, smak maja trochę dziwny.
      • Gość: ElisaDay niezbyt IP: *.tele2.pl 19.07.03, 01:14
        alez malowanie si pedzelkiem to najwieksza przyjemnosc! :) a do tego blyszczyka
        na szczescie daja. mnie sie on w ogole nie podoba - irytujacy zapach, bardzo
        intensywny kolor niestety wybralam co przy marnej trwalosci daje taki sobie
        efekt..
        lakierow uzywalam to mi odpryskiwaly chyba na drugi dzien czy co.. :-/
        • Gość: ElisaDay cienie tez - niezbyt IP: *.tele2.pl 19.07.03, 01:22
          a te cienie do powiek to w ogole jakis bubel... i co z tego ze sobie wybiore
          idealny kolor z tej niespotykanej wielkosci palety jak cien mi zniknie po 2
          godzinach, za to sie pojawi cały w załamaniach powiek :-//
    • kimmay Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 14.07.03, 17:23
      ja bardzo lubie inglota =D lakiery sa super, szybko schna, dlugo trzymaja,
      kosztuja malo, a ich opakowania sa bardzo pojemne!
      cienie tez lubie :> szczegolnie te perlowe, bo matowe jakos trudno sie naklada
    • madzia773 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT 15.07.03, 13:35
      Ja używam ich preparatów do paznokci od 2 lat.Są rewelacyjne przez duże "R".Mam
      odżywkę z wyciągiem z moreli i kilka odcieni lakierów do paznokci wraz z moim
      ulubionym nr 172.Dla mnie w porównaniu z MF i Bourjois schną super szybko,nie
      odpryskują,trzymają się tydzień (pranie robię w rękawicach).Kupuję zawsze w
      Galerii Mokotów - wcześniej w przejściu podziemnym koło Forum.Poza tym podoba
      mi się ten grafisowy pilniczek i szpatułka, które noszę w torebce.
      • Gość: miau25 Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.dialsprint.net 16.07.03, 10:33
        Inglot, brrrr..nie cierpie tych kosmetykow. lakiery nie tylko szybko
        odpryskuja, ale tez scieraja sie. paznokciami mozna rysowac kolorowe szlaczki
        na papierze. cienie szybko sie utleniaja a to co nie zdazy wyparowac zbiera
        sie w kacikach oczu.
    • Gość: OLKA Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.espol.com.pl 16.07.03, 18:55
      malen_a napisała:

> co myslicie o tej firmie? ja lubie ich lakiery do paznokci, uwazam, ze sa
      > swietne i niedrogie, a co Wy?
      OKOLO 4LAT TEMU MARZYLAM O DLUGICH PAZNOKCIACH-KUPILAM ODZYWKE INGLOTA-
      NIEBIESKA(GDYZ PAZNOKCIE MI SIE ROZDWAJALY)I CO....OD TEJ PORY MAM PAZURKI JAK
      SZTUCZNE.ZACZELAM UZYWAC LAKIEROW Z TEJ FIRMY I TEZ OK.JEDEN MAM OD PONAD
      ROKU,GDYZ RZADKO UZYWAM(CIEMNY KOLOR-BORDO)I MI DO TEJ PORY NIE ZASCHNAL!!!!
      (MOZE ZLE DOKRECACIE BUTELECZKI).TERAZ JUZ MNIEJ UZYWAM TYCH LAKIEROW I DALEJ
      JEST OK. Z PAZNOKCIAMI.CIENIE SA OK.ALE OSADZAJA SIE NA ZGIECIACH:(
      • Gość: goska Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 19.07.03, 16:42
        lakiery sa suuuper!
        b. odpowiadaja mi jeszcze cienie-spoczko firma;)
        • Gość: kali Re: lakiery i kosmetyki INGLOT IP: pluto:* / 10.136.0.* 20.07.03, 11:00
          ja uzywam z INGLOTA jedynie lakieru do paznokci odcien 82 i musze przyznac, ze
          lakier po 2 dnih odpryskuje.ale za to mam odcien lakieru jak do french
          manicure za niewielka cene:) no i spoko ze dodaja do kazdego zakupu cos!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka