Dodaj do ulubionych

czarna lista fryzjerów

IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 13:16
znowu zalamana wrocilam od fryzjera, prosilam tylko o podciecie koncowek, ale
pani miala lepsza koncepcje fryzury i z moich dlugich wlosow zrobila wlosy
przed ramiona - nie wiem czy plakac czy wrocic tam i ja skopac :(
proponuje stworzyc czarna liste fryzjerow w Polsce, takich ktorzy zepsuli Wam
wlosy, lub po prostu spartolili fryzyrę. ja zaczne:

ŁÓdź. ul Piotrkowska 28 (obok rossmana)
Obserwuj wątek
    • Gość: R2 Re: czarna lista fryzjerów IP: *.chello.pl 25.07.03, 13:21
      Frank Provost, ul. Puławska - WARSZAWA
      • grazyna_s Re: czarna lista fryzjerów 28.07.03, 13:46
        potwierdzam!
    • Gość: R2 Re: czarna lista fryzjerów IP: *.chello.pl 25.07.03, 13:22
      HEST, al. Jerozolimskie - Warszawa
    • Gość: MK Re: czarna lista fryzjerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 14:13
      Mk de Varsovie, Warszawa, ul. Zelazna k/Roberta
      • Gość: Anja Re: czarna lista fryzjerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 14:21
        KRAKÓW: SALON LAURENT NA DŁUGIEJ.
        • Gość: sniegotka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 25.07.03, 14:40
          Warszawa - Jacques Dessange - Pani Marta (kolor) i bodajze Pan Andrzej -
          obciecie - horror - tylko walic glowa w sciane
          Hest - czyli fryzjerski Dworzec Centralny

• Gość: Margoo Re: czarna lista fryzjerów IP: *.tele2.pl 25.07.03, 14:45
            W Jacques Dessange są dwie Marty od farbowania. Ja jestem bardzo zadowolona z
            tej w ciemnych włosach za ramiona - jest też taka z czymś w rodzaju blond
            włosów (koszmarek).... Może o tą drugą Ci chodzi?
            • Gość: sniegotka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 28.07.03, 12:10
              Gość portalu: Margoo napisał(a):

> W Jacques Dessange są dwie Marty od farbowania. Ja jestem bardzo zadowolona z
              > tej w ciemnych włosach za ramiona - jest też taka z czymś w rodzaju blond
              > włosów (koszmarek).... Może o tą drugą Ci chodzi?

Tak - ta moja ma takie fatalne wlosy w kolorze bursztynowy blond, lekko przy
              tuszy, moje wlosy ufarbowala tak samo :(((((((

• Gość: mimo_ska Re: czarna lista fryzjerów IP: *.azory.net.pl 26.07.03, 14:39
          Gość portalu: Anja napisał(a):

> KRAKÓW: SALON LAURENT NA DŁUGIEJ.
          TAK TAK TAK - omijajcie z daleka!!!!
        • meandmyself Re: czarna lista fryzjerów 06.08.03, 16:26
          to prawda - Laurent w Krakowie, zgroza !!!! zepsuli fryzurę pannie młodej i
          mnie gościowi ślubnemu - nastrój miałyśmy ( co tam ja...gorzej z panna młodą )
          straszny. Nigdy więcej - drogo, sztywno, z ambicjami wartymi słuszniejszej
          sprawy - fryzjerzy do odstrzału !!!
      • Gość: R2 Re: czarna lista fryzjerów IP: *.chello.pl 25.07.03, 14:47
        Gość portalu: MK napisał(a):

> Mk de Varsovie, Warszawa, ul. Zelazna k/Roberta

Za co ich piętnujesz i kto Cię strzygł?
        Pozdrawiam
    • Gość: tati Re: czarna lista fryzjerów IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 14:55
      Kleopatra - Toruń, ul. Św. Jadwigi - horror minionego lata
      • Gość: calineczka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 25.07.03, 16:53
        Ja tez po wizycie w Kleopatrze na Krolowej Jadwigi w Toruniu bylam zalamana.
        Niestety, nie pamietam, jak na imie miala fryzjerka, ktora mnie strzygla. Mam
        dlugie wlosy, chcialam je lekko podciac i wycieniowac, a wyszlam z fryzura
        ledwo siegajaca ramion i do tego beznadziejna. Koszmar.
        Z drugiej strony moja mama chodzi tam regularnie i jest dosc zadowolona.
        • Gość: tati Re: czarna lista fryzjerów IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 00:02
          kiedy poszlam do "chantal" - apropos polecam stamtad pania Sylwie (i tylka ja,
          inna takze na minus)- powiedziala mi, że jestem jest ktorąs z kolei osobą ktora
          przychodzi na poprawki z Kleopatry w ostanim czasie, cos w tym jest, moze
          dlatego ze sa tam same niedoswiadczone fryzjerki tuz po technikum fryzjerskim
          albo nawet nie
    • Gość: Ewa R2 - co złego zrobili Ci w Heście? IP: *.waw.net.pl 25.07.03, 14:59
      • katarzyna_a Re: R2 - co złego zrobili Ci w Heście? 25.07.03, 15:28
        gej z hormona - katastrofa!
      • aally Re: R2 - co złego zrobili Ci w Heście? 25.07.03, 15:43
        Co prawda nie jestem R2 ale do Hesta także nie pójdę już nigdy.
        Parę lat temu chciałam zrobić sobie lekką trwałą. Panie zachowywały się jak by
        nie były fryzjerkami tylko księżniczkami. Bardziej bawiły się towarzysko
        pomiędzy sobą niż zajmowały klientkami. Kiedy już jedna zajęła się mną i
        położyła mi płyn nagle wszystkie zaczęły prychaći krzyczeć że śmierdzi....
        Na cały salon pytać mnie co robiłam z włosami i czy nie myłam szamponem z
        czarnej rzepy. Reszta klientek patrzyła na mnie z politowaniem a ja czułam się
        podle jak nigdy w życiu - jako powód największego smrodu jaki spotkał PANIE
        FRYZJERKI w życiu. W końcu panie fryzjerki wrzuciły mnie z jedną z nich, która
        zresztą minę miała strasznie cierpiącą, do jakijś oddzielnej kanciapy, żeby nie
        zasmradzać im salonu.
        Niestety nie mogłam wyjść stamtąd z wałkami do trwałej na głowie ale nie wrócę
        tam nigdy. Chociaż zdarzyło mi się zajrzeć tam po jakimś czasie po jeden z
        produktów Joico - znów wyszłam porażona niekompetencją,ignoracją i zwykłym
        chamstwem.
        Zrobiona wtedy trwała była równie fatalna co obsługa.
        Wiem, że przy salonie z tak liczną obsługą jak to ma miejsce w Hescie, trudno
        wydawać miarodajną opinię o jakości usług - jednak co do atmosfery tam
        panującej moją opinię potwirdza wiele osób.
        I to wcale nie zapach moich włosów w zetknięciu z płynem do trwałej psują tę
        ATMOSFERĘ:))))))
        a.
        • Gość: R2 Re: R2 - co złego zrobili Ci w Heście? IP: *.chello.pl 25.07.03, 18:39
          Traktują tam ludzi jak owce - i to dla mnie wystarczy aby tam więcej nie
          wracać.
    • Gość: Ewa Re: czarna lista fryzjerów IP: 217.153.60.* 25.07.03, 15:53
      Patryk (chyba właściciel) z salonu fryzjerskiego na Kaczej w
      Warszawie.Horror!!!!!!!!!!!
      • Gość: Dosia Re: czarna lista fryzjerów IP: 195.217.253.* 25.07.03, 17:19
        Frank Provost na Popieluszki. Po raz kolejny i nie ostatni bede im robic
        antyreklame. Te dzieciaki, ktore tam pracuja maja bardzo "wysublimowany" gust -
        niestety nie znam sie na dzisiejszej mlodziezy i moze trudno mi zrozumiec ich
        wizje artystyczne rodem z lawki osiedlowej - pazurki, czerwone pasemka,
        wszystko nastroszone na maksa, ale mi taki styl po prostu nie pasuje.
      • grazyna_s Re: czarna lista fryzjerów 28.07.03, 13:50
        PATRYK-Właściciel na Kaczej!! Nic kompletnie nie kojarzy czy strzygł jak..
        FATALNIE!!
        • Gość: kamila Re: czarna lista fryzjerów IP: 157.25.131.* 10.08.03, 16:13
          CHER LE PATRICK (POLIGLOTA ANALFABETA -bład w nazwie)
          Śmiem podejrzewac że dziala ,,na wspomaganiu''. mialam piękne
          długie włosy ale zanim tam weszłam... omijać!!!
          • Gość: Stonka Re: czarna lista fryzjerów IP: 195.117.188.* 13.08.03, 17:31
            i ja miałam długie piękne loki... w sumie powinnam mieć żal do siebie, że dałam
            się omamić wariatowi z francuska zwanego SZE-LE-PATRIK (ul. Kacza? Wolność?).
            Zrobił ze mnie rzecz straszną - tak straszną, że zrobiłam sobie zdjęcie na
            przestrogę.
            pozdrav
            S.
      • Gość: momo Re: czarna lista fryzjerów IP: *.com / 10.0.0.* 09.08.03, 15:06
        fakt. patryk z kaczej jest koszmarem. zero techniki, zero wyobraźni, masakra.
        nigdy więcej.
        momo
    • Gość: Aga Re: czarna lista fryzjerów IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 25.07.03, 17:18
      Bardzo niemiło wspominam wizytę w salonie Jean Louis David w Krakowie przy ul.
      Siennej - pani Barbara Pieczara.
      • Gość: renia30 Re: czarna lista fryzjerów IP: *.toya.net.pl / 10.0.218.* 25.07.03, 18:24
        Stasio - ul. Narutowicza / Kilińskiego Łódź.

Strzyżenie i obsługa do bani (czeka się wieki, Stasio podnieca się swoim
        odbiciem w lustrze i nie słucha klientki).
        Tragedia....
        • Gość: goga Re: czarna lista fryzjerów IP: *.torun.mm.pl 25.07.03, 19:30
          Torun Konstytucji 3 maja p.Grzegorz Szella KOszmar!!!!!!!!!!!ijaka
          kasa !!!!!!!!byl ktos tam??????Baleage robil ponad 6 godzin !!!!!!!!!!!!
      • Gość: megga Re: czarna lista fryzjerów IP: *.net.autocom.pl 26.07.03, 09:05
        a ja niemilo wspominam wizyte w JLD na szewskiej w krakowie
        strzygla mnie dziewucha niechlujnie ubrana, z obgryzionymi paznokciami i z z
        aniedbanym tradzikiem na twarzy, na glowie miala tluste straki nijakiego
        koloru, chyba sama bym sie wtedy lepiej obstrzygla

koszmar
    • Gość: psotka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 19:32
      salóóóóóóóóón p. zgniłej Wioli,Myszków,ul.Kościelna (bleeeeeeeeeeeeeeee)
      • Gość: dixi Re: czarna lista fryzjerów IP: *.net / 192.168.9.* 25.07.03, 20:45
        o, Myszków :))) a bylas moze u Przemka w Kameleonie? jak nie, to polecam, ja
        byłam parę razy ju z u niego (jeszcze jak nie mial swojego salonu) i zawsze
        ok;)
        Pozdrawiam;
        • Gość: psotka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 17:52
          wiem,że to człowiek godny polecenia,bo go znakomicie znam(mieszkam w bloku
          naprzeciw niego),nie bałabym się mu dać mojej głowy..........
    • Gość: rogozyn Re: czarna lista fryzjerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 22:17
      generalnie lubie camille alban na kramelickiej w krakowie, ale tym razem
      trafilam na pania magde - zrobila mi totalnie co innego niz chcialam, wpradzie
      modnie, ale do dupy, kolezanka potem obciela mnie z grzywka jaka chcialam i
      wszystcy mi mowia, ze wygladam duzo lepiej. wniosek: sluchac siebie, a nie
      fryzjerek.
      • mia77 Re: czarna lista fryzjerów 26.07.03, 07:58
        W Camille Alban genialna jest Ewa, taka długowłosa czarna. Cuuuda mi na głowie
        wycynia.
        Magda też mnie kiedyś tak załatwiła, że niech ją skręci...
        • Gość: sniegotka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 28.07.03, 12:19
          Acha, jeszcze zapomnialam o mojej porazce stulecia - z calego serca odradzam
          Anete z salonu Anagenna, mialam dlugie wlosy za lopatki - polowe obciela rowno
          do linii uszu, reszte z tylu zostawila..... Widzial ktos taka fryzure???? Mialo
          byc odswiezenie fryzury, moze lekka zmiana liii wlosow. Boze jak sie nade mna
          kolezanki litowaly, a moj facet tylko zczerwienial i pocieszyl ze odrosna...

• sweater Re: czarna lista fryzjerów 28.07.03, 12:43
      Wspomniany wcześniej MKdeVarsovie - totalna klapa - włosy do poprawki - z
      włosów za łopatki zrobili mi fryz w stylu - czeski piłkarz z lat 80 tych -
      finał - trzeba to było obciąć na krótko bo nic innego się nie dało zrobić.
      Poszłam tam skuszona opiniami na forum - nigdy więcej!!!

za to zadowolona jestem z:
      J. dessange - z Adama - idealne cięcie - nawet czesać nie trzeba :) - to wersja
      droższa
      i z Hormona - jak widać z poprzednich postów Krzysia albo sie uwielbia albo
      nienawidzi - ja należę do tej 1 frakcji. Idealnie dobrał mi fryzurkę - też nie
      wymaga żadnych zabiegów poza myciem i odrobiną pasty modelującej.
    • Gość: ewa Re: czarna lista fryzjerów IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.03, 15:28
      Legnica , ul. Zlotoryjska

Koszmar, poszlam po podciecie koncówek - Pani sciela mnie KRZYWO - mam dlugie
      wlosy i nosze rozpuszczone :( poza tym Pani po podcieciu zapytala mnie czy mi
      wysuszyc wlosy?????? kurde moze ja jestem dziwna, ale suszenie chyba jest
      oczywiste !! no nic nie polecam - ogolnie klimat paskudny , wnetrze brudne -
      nigdy wiecej !!
      • Gość: CIECHANÓW Re: czarna lista fryzjerów IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 00:30
        CIECHANÓW UL. ZIELONA ŚCIEŻKA. LAURENT
        NIE SUSZĄ WŁOSÓW!
        • Gość: ankee Re: czarna lista fryzjerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 01:01
          hest w warszawie - potwierdzam akcje z trwałą, musiałam obciąć włosy, bo
          zwyczajnie były tak spalone, że się ze mnie sypało a piękne fale o które
          prosiłam wyszły jak "mokra włoszka" czyli hit lat 80-tych (tandeta)... a miałam
          takie ładne włosy... hlip,hlip

a przy okazji - dajcie jakiś namiar na krzysia z hormona
          • Gość: piku Re: czarna lista fryzjerów IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 09:13

> a przy okazji - dajcie jakiś namiar na krzysia z hormona

przychylam sie do prosby i pytanie: gdzie sie hormon znajduje ??

• Gość: Lilka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 30.07.03, 09:21
      Hair Club w TEsco na Staloej na Targówku!!
    • Gość: Agnieszka Re: czarna lista fryzjerów IP: *.mst.gov.pl 30.07.03, 09:50
      Dorzucę JLD w Galerii Wileńska - mieli zrobić mi "refleksy" świetlne na włosy
      blond, bo nie robią balejażów, a w efekcie całe włosy miałam rozjaśnione i
      wyglądałam jak wielkanocny kurczak, nie mówiąc o tym że mi je spalili i dużo
      zapłaciałam. W efekcie jeszcze tego samego dnia ratowałam się sama
      przyciemnianiem pasemek. Byłam również w innych JLD i niestety porażka!!!
    • annika_vik Re: czarna lista fryzjerów 30.07.03, 11:19
      Moje przeżycia są z Gdańska, Gdyni i Warszawy - niezły rozrzut.

1. Gabriel w Gdyni (Skwer Kościuszki)
      Jedyna dobra tam rzecz to sauna na włosy, cała reszta do kitu!
      - Robiłam balejaż - na folii, normalnie i - pasemka wyszły od razu z
      odrostami! Nie postarały się panie, oj, nie!
      - Podcinałam włosy - fryzura tak prosta, że aż się śmiać chciało (na pazia).
      pani wyszarpała mi włosy z jednej strony głowy za pomocą degażówek, tak, że po
      wysuszeniu miałam z jednej strony - mniej włosów. Żałosne!
      - O takiej rzeczy jak za krótka grzywka nawet nie będę wspominać. Wiecie jak to
      kijowo wygląda. Ścinanie grzywki za krótko jest dla mnie od tamtego czasu
      wyznacznikiem złego fryzjera.
      - atmosferka jak na ławce przed blokiem. Panienki o inteligencji i aspiracjach
      lali z podwórka, panowie fryzjerzy bonzowie osiedlowi. Uciekać!

2. Gabriel w Warszawie, centrum Reduta
      Pani tak ufarbowała mi włosy, że te się wykruszyły... Musiałam je ściąć na
      zapałkę. Nie dało się ich uratować...

3. Dalia, Gdańsk
      - amosfera typu "czegos tu przylazła, spi..dalaj" Cudo!
      - upieramy się przy każdej klientce na wszystkie możliwe rzeczy. W moim
      przypadku były to trwałe. Dwie. Jestem głupia, że dałam się w to wrobić, ale
      cóż. Po pierwszej "lekkiej" trwałej (spalone, zmierzwione włosy) po dwóch
      tygodniach ścięłam je na krótko, i pracowicie, codziennie rano prostowałam na
      szczotce. Koszmar. Po drugiej trwałej, wyszłam z zakładu, weszłam do innego i
      kazałam "to" ściąć do zera. I tak zrobiono... Płakałam widząc dziewczyny z
      długimi włosami.

4. Venus, Redłowo (ul.Redłowska), Gdynia
      To jest najdziwniejsza rzecz, jaką w życiu widziałam. Zakład osiedlowy, dwie
      dzielnice od centrum, w środku próżnia kosmiczna, ani pół klienta... A ceny!
      Uwaga - ścięcie włosów z myciem: 110 zł. Naprawdę. Cena normalna w Gdyni - 35
      zł. Jeżeli myślicie, że coś się za to dostaje - to jesteście naiwne.
      Ścinamy "na doniczkę" ciachając nożyczkami prosto, tak jak się tnie papier.
      Żadnego tam przycinania kosmyków, żeby się włosy układały! A gdzie tam!
      Zastanawiam się, czy ten zakład to nie jest po prostu pralnia pieniędzy...

Annika, której nie udało się zapuścić włosów, bo ciągle musi je ścinać do
      zera...
      • Gość: Monia Re: czarna lista fryzjerów IP: *.direcpceu.com 31.07.03, 09:09
        Gdynia salon Asia - boczna od Świętojańskiej na wysokości Levisa
        Snobizm, drogo i nieładnie wyszłam z mokrą głową i jak się okazało nie tylko ja
        zostałam tak potraktowana. Ogólnie nieprzyjemnie
    • Gość: myrka Re: czarna lista fryzjerów IP: 213.17.162.* 31.07.03, 08:36
      Warszawa - oba zaklady fryzjerskie na chomiczowce w tak zwanym centrum
      handlowym na Conrada (naprzeciwko Globi)
      studio fryzur - wszystkie fryzjerki w tym zakladzie strzyga na jedno kopyto: z
      przodu gladko, z tulu wystrzyzone, mocno natapirowane, podniesione i
      nażelowane; bylam w miare zadowolona dopoki kilka razy nie zobaczylam
      wychodzacych z zakladu kobiet z identyczna jak ja fryzura, bez wzgledu na to,
      czy do nich ta fryzura pasowala czy nie, w kazdym razie strzyzenie zajmowalo
      tam minimalna ilosc czasu (na chybcika) natomiast przez wiekoszosc czasu panie
      nadrabialy marniutkie strzyzenie ogromna iloscia zelu, tapirowania i lakieru do
      wlosow
      fryzjer chyba "Laura" - dalam sie namowic na tzw. ziolowa trwalą, mimo ze
      ostrzegalam pania fryzjerke, ze po kazdej trwalej bez wzgledu na jej rodzaj mam
      spalone wlosy, pani zaklinala sie na wszystkie swietosci, ze tym razem tak nie
      bedzie; no i bylo - na skroniach mialam spalone do samej skory, reszta glowy
      miej wiecej do polowy;

• Gość: monia76 Re: czarna lista fryzjerów IP: *.u.mcnet.pl 31.07.03, 10:05
        Gość portalu: myrka napisał(a):

> Warszawa - oba zaklady fryzjerskie na chomiczowce w tak zwanym centrum
        > handlowym na Conrada (naprzeciwko Globi)
        > studio fryzur - wszystkie fryzjerki w tym zakladzie strzyga na jedno kopyto:
        z
        > przodu gladko, z tulu wystrzyzone, mocno natapirowane, podniesione i
        > nażelowane; bylam w miare zadowolona dopoki kilka razy nie zobaczylam
        > wychodzacych z zakladu kobiet z identyczna jak ja fryzura, bez wzgledu na to,
        > czy do nich ta fryzura pasowala czy nie, w kazdym razie strzyzenie zajmowalo
        > tam minimalna ilosc czasu (na chybcika) natomiast przez wiekoszosc czasu
        panie
        > nadrabialy marniutkie strzyzenie ogromna iloscia zelu, tapirowania i lakieru
        do
        >
        > wlosow
        > fryzjer chyba "Laura" - dalam sie namowic na tzw. ziolowa trwalą, mimo ze
        > ostrzegalam pania fryzjerke, ze po kazdej trwalej bez wzgledu na jej rodzaj
        mam
        >
        > spalone wlosy, pani zaklinala sie na wszystkie swietosci, ze tym razem tak
        nie
        > bedzie; no i bylo - na skroniach mialam spalone do samej skory, reszta glowy
        > miej wiecej do polowy;

mojego faceta tak kiedys tam obcieli, ze mial lysawe placki na glowie!!!
        koszmar.
        w tych okolicach jest w miare niezly fryzjer w bylym warzywniaku na
        boguslawskieog (przy klubie domino, wiesz gdzie?). strzyze tam jedyny chlopak i
        wydaje sie, ze na ceny jest niezly.
    • anamika Re: czarna lista fryzjerów 31.07.03, 10:00
      Tak, zdecydowanie MK de Varsovie. Przemily Pan Krzys rzepoli wlosy a nie tnie.
      Moze kolorysta jest dobrym, ale fryzjer z niego zaden. Wiadomo, jak ktos ma
      geste bezproblemowe wlosy, to nawet Krzys nie zaszkodzi. Ja mam dosc cienkie,
      wymagajace idealnego ciecia, bo kazdy wlosek widac. Teraz mam wyciachane wlosy
      na chybil trafil, ulozyc sie nijak nie dadza. Juz sama bym to lepiej zrobila.
      Zreszta Krzys sam zauwazyl ze fuche odstawil i powiedzial ze jakbym miala
      problem z ukladaniem, to u niego czesanie gratis. Hahaha...

Co sadzicie o Mikolaju z salonu na tylach Holiday Inn w Warszawie? ul. Sienna.
      Wlasnie sie do niego zapisalam na poprawke.
    • Gość: Misty Wokalna Ursynów - Masakra IP: *.met.pl 04.08.03, 23:32
      Nie polecam studia fryzjersko-kosmetycznego na ul. Wokalnej, Warszawa-Ursynów.
      Paniusia, która jest tam ni recepcjonistką, ni fryzjerką, ni menadżerka;p w
      zeszłym tygodniu wyrwala mnie z rąk młodej dziewuszki - która umyła mi włosy i
      troche nie za bardzo wiedziała, co z nimi zrobić - i taż własnie Paniusia
      zciachała mi je z kosmiczną dozą nonszalancji, niedelikatnie, jeżdziła mi po
      twarzy grzebieniem, jakby orała ugór, a przy tym puszczała miny obrazonej na
      cały świat diwy, którą za jakieś, nieznane nikomu grzechy, zmuszono do pracy
      fryzjerskiej...
      Ale to dopiero poczatek zabawy:)Pani, skończywszy swe dzieło, stwierdziła, że
      nie wie, czy włosy będą się układały...Rozumiecie - NIE WIE - no, rzeczywiscie,
      fryzura była niesamowicie skomplikowana, jako prosiłam o podcięcie tyłu tak,
      aby wyrownac go z bokami...
      Następnie do "salonu" wkroczyła klientka, umówiona na farbowanie - obie panie
      rzucily się na nia, podkreślam - NA nią, nie ku niej, ochoczo, i zajęły się nią
      bardzo czule, sadzając mnie uprzednio pod wielką suszarką...na moje nieśmiałe
      pytanie, czy normale jest to, ze czuję smród swoich palonych wlosów, Pani
      Recepcjonistko-Fryzjerka , bardzo zdziwiona, zaleciła młodszej poszukanie
      siatki, którą miały zostać owinięte moje nieszczęsne włosy. Dziewczę wyciagnęło
      skądś jakies brudne paskudztwo i nałozyło mi toto na głowę...siedziałam pod tą
      maszyną jakies 25 minut(!) zastanawiając się, czemu nadal jestem polite i
      jeszcze nie zbluzgałam Pań. Finisz calej zabawy był taki, ze dziewuszka w koncu
      wyciagneła mnie spod maszyny, przeczesała włosy szczotką i to był niby
      koniec...zero dosuszenia, dotkięcia włosów szczotką, tak, abym mogła wyjść w
      nich na ulicę.
      Nie wytrzymałam, powiedzialam "Paniom" co o tym myslę, w odpowiedzi na co
      usłyszałam, że:
      -powinnam się leczyć u psychoanalityka
      -jak sie sobie nie podobam, to powinnam zrobić sobie operacje plastyczna
      -powinnam przelecieć się samolotem, bo wtdy umialabym odrożnic bussinnes class
      od economic - to aluzja do tego,ze zamiawiałam strzyżenie bez układania.
      Jak żyję, coś takiego nigdy mnie w życiu nie spotkało -zawsze fryzjerki suszyły
      mi porządnie włosy i wiem, że co innego jest tylko wysuszyć krótkie włosy z
      użyciem półokrągłej szczotki, a co innego czesać je po cięciu, czyli modelować
      partiami, używajac do tego pianek, wosku i innych specyfikow do stylizacji.
      Ale to jeszcze pół biedy, bo wszystko mogłabym zrozumieć, gdyby Paniusia
      chociaż przeprosiła i poprawiła to, co zbadziewiła. Nie, ona po prostu wzbiła
      sie na wyzyny chamstwa i braku profesjonalizmu.
      Z "salonu" wyszłam ze zmierzwionym, sianowatym flopem na głowie...
      • Gość: enigma Re: Wokalna Ursynów - Masakra IP: *.ld.euro-net.pl 06.08.03, 19:49
        Gość portalu: Misty napisał(a):

> Nie polecam studia fryzjersko-kosmetycznego na ul. Wokalnej, Warszawa-
        Ursynów.
        > Paniusia, która jest tam ni recepcjonistką, ni fryzjerką, ni menadżerka;p w
        > zeszłym tygodniu wyrwala mnie z rąk młodej dziewuszki - która umyła mi włosy
        i
        > troche nie za bardzo wiedziała, co z nimi zrobić - i taż własnie Paniusia
        > zciachała mi je z kosmiczną dozą nonszalancji, niedelikatnie, jeżdziła mi po
        > twarzy grzebieniem, jakby orała ugór, a przy tym puszczała miny obrazonej na
        > cały świat diwy, którą za jakieś, nieznane nikomu grzechy, zmuszono do pracy
        > fryzjerskiej...
        > Ale to dopiero poczatek zabawy:)Pani, skończywszy swe dzieło, stwierdziła,
        że
        > nie wie, czy włosy będą się układały...Rozumiecie - NIE WIE - no,
        rzeczywiscie,
        >
        > fryzura była niesamowicie skomplikowana, jako prosiłam o podcięcie tyłu tak,
        > aby wyrownac go z bokami...
        > Następnie do "salonu" wkroczyła klientka, umówiona na farbowanie - obie
        panie
        > rzucily się na nia, podkreślam - NA nią, nie ku niej, ochoczo, i zajęły się
        nią
        >
        > bardzo czule, sadzając mnie uprzednio pod wielką suszarką...na moje
        nieśmiałe
        > pytanie, czy normale jest to, ze czuję smród swoich palonych wlosów, Pani
        > Recepcjonistko-Fryzjerka , bardzo zdziwiona, zaleciła młodszej poszukanie
        > siatki, którą miały zostać owinięte moje nieszczęsne włosy. Dziewczę
        wyciagnęło
        >
        > skądś jakies brudne paskudztwo i nałozyło mi toto na głowę...siedziałam pod

> maszyną jakies 25 minut(!) zastanawiając się, czemu nadal jestem polite i
        > jeszcze nie zbluzgałam Pań. Finisz calej zabawy był taki, ze dziewuszka w
        koncu
        >
        > wyciagneła mnie spod maszyny, przeczesała włosy szczotką i to był niby
        > koniec...zero dosuszenia, dotkięcia włosów szczotką, tak, abym mogła wyjść w
        > nich na ulicę.
        > Nie wytrzymałam, powiedzialam "Paniom" co o tym myslę, w odpowiedzi na co
        > usłyszałam, że:
        > -powinnam się leczyć u psychoanalityka
        > -jak sie sobie nie podobam, to powinnam zrobić sobie operacje plastyczna
        > -powinnam przelecieć się samolotem, bo wtdy umialabym odrożnic bussinnes
        class
        > od economic - to aluzja do tego,ze zamiawiałam strzyżenie bez układania.
        > Jak żyję, coś takiego nigdy mnie w życiu nie spotkało -zawsze fryzjerki
        suszyły
        >
        > mi porządnie włosy i wiem, że co innego jest tylko wysuszyć krótkie włosy z
        > użyciem półokrągłej szczotki, a co innego czesać je po cięciu, czyli
        modelować
        > partiami, używajac do tego pianek, wosku i innych specyfikow do stylizacji.
        > Ale to jeszcze pół biedy, bo wszystko mogłabym zrozumieć, gdyby Paniusia
        > chociaż przeprosiła i poprawiła to, co zbadziewiła. Nie, ona po prostu
        wzbiła
        > sie na wyzyny chamstwa i braku profesjonalizmu.
        > Z "salonu" wyszłam ze zmierzwionym, sianowatym flopem na głowie...

Mam nadzieję, że nie wyrwałaś się z płaceniem.
        A z ciekawości - czy były przy tym inne klientki i jak zareagowały?
        • Gość: Misty Re: Wokalna Ursynów - Masakra IP: *.met.pl 06.08.03, 19:55
          Niestety zapłacilam ...
          Chyba przez jakieś zaćmienie umysłu,wywolane całą sytuacją... oczywiście jak
          wyszlam to od razu uswiadomilam sobie swoj błąd, niestety za późno...
          Inne klientki - były 2 - jedna siedziala z farba na głowie i wydawala się byc
          lekko zdekoncentrowana;p, natomiast druga stala w drzwiach i miala mine, jakby
          chciala stamtad zwiac...
          Oczywiscie wszedzie gdzie sie da, rozpuscilam wici co to za miejsce, i juz
          pare klientek stracily...
      • Gość: beemka1 Re: Wokalna Ursynów - Masakra IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 20:33
        Tez odradzam, stanowczo!!! Poszlam tam raz, skuszona ulotkami, ktore wciskaja
        przy wejsciu do metra Ursynow - niby fachowa obsluga i profesjonalne
        kosmetyki. Prosilam tylko o ulozenie, bo szlam na slub, a moja fryzjerka
        akurat w te sobote nie pracowala. Na Wokalna mam rzut beretem, wiec poszlam.
        Zajal sie mna pan, ktoremu walilo spod pach tak, ze bliska bylam uduszenia
        (sie). Zrobil mi fryzure siedemdziesiecioletniej pani po trwalej - tapir na
        calej glowie i tona lakieru. Nie wiem, czemu nie wyszlam w tracje
        ukladania 'fryzury', chyba tylko dlatego, ze zdebilam ze zgrozy. W domu
        szczotka, zeby tylko wyczesac ten lakier i troszke przyklepac tapir. Humor i
        tak mialam popsuty przez caly wieczor. A pani w recepcji rzeczywiscie niemila.
    • Gość: mimo_ska Re: czarna lista fryzjerów IP: *.azory.net.pl 06.08.03, 17:47
      Przykre, ale muszę to napisać - słynna p.Agata Dziedzic(Kraków)spartoliła mi
      fryzurę tak,jak chyba dotąd nie udalo się to nikomu ( była to moja pierwsza
      wizyta). Za 90 PLN przez tydzień miałam koszmarną,niekształtną głowę, wlosy jak
      zmierzwione futro albo ciężki hełm dla odmiany - nie sposób bylo ułożyć. Nie
      wytrzymałam i dzisiaj byłam u p. Ewy w Camille Alban - mam fajną, wygodna
      fryzurkę na lato, Ewa powioedziała, że to jeszcze nie to, co chciałaby zrobić,
      ale trzeba poczekać aż włosy trochę podrosną. No cóz - to moja największa
      porażka jeśli chodzi o fryzjerów, nie wiem jak to się stało, bo o p.Agacie
      słyszałam dotąd tylko same superlatywy.
      Pozdr
    • Gość: Agatka WARSZAWA!przestrzegam i polecam IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 21:36
      ja i 5 innych osob przejechalismy sie na "STYLISCIE"(pan Maciek stylista
      konkretnie).tak jak on portafi pospuc fryzure i samopoczucie jednoczesnie to
      zaden fryzjer nie potrafi!

DZIEWCZYNY STRZEZCIE SIE TEGO SALONU - ul Warecka 5/7 WArszawa 00-031

przedluzanie wlosow,kosmetyka, stylizacja fryzur, rozne techniki koloryzacji
      wlosow- wszystko do bani

polecam za to fryzjerke(pania Malgosie) z salonu fryzjerskiego w Lomiankach na
      ul. Warszawskiej.Salon o nazwie Jola.juz po raz 3 wyszlam z tamtad zadowolona.

pozdrawiam
      • Gość: wanda Re: WARSZAWA!przestrzegam i polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 09:12
        a ja wlasnie wybieram sie na Warecka - do p. Leszka - czytalam na formum ze b.
        dobry. Podobno jest tez tam dobra p. Dorota. To moze nie isc chociaz uwazam
        ze chodzi sie do fryzjera a nie salonu,

wanda
        • Gość: Agatka Re: WARSZAWA!przestrzegam i polecam IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 11:10
          mozliwe ze inni fryzjerzy w tym salonie sa dobrzy,ale podobno ich specjalista
          jest wlasnie ten Maciek.Przychodza do niego niektore znane osoby,np.widzialam
          tam zadufanego w sobie p.Zebrowskiego,albo udajaca wilka gwiazde uczestniczne
          bigbrothera,lecz wydaje mi sie ze przychodza tam jedynie ze wzgledu wysokich
          cen i nowoczesnego wnetrza.
          A propos-co do ceny sa 2 krotkie wyzsze. za samo farbowanie zaplacilam 220zl u
          p.Macka,a w salonie w Lomiankach za strzyzenie 2 osob,w tym jedno farbowanie+2
          firmowe kosmetyki 230zl
          • Gość: wanda Re: WARSZAWA!przestrzegam i polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 15:47
            Pomyliłam się - ide na Waliców a nie na Warecką - moze nie bedzie tak zle.

wanda
          • Gość: navajo Re: WARSZAWA!przestrzegam i polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 20:01

czy obcięcie w slonie w łomiankach też wyszło tak jak tego chciałaś?? Bardzo mi
            zalezy na dobrym strzyżeniu i może się skuszę no i ceny są nie z kosmosu z tego
            co piszesz, czy wszyscy są godni polecenia?

Gość portalu: Agatka napisał(a):

> mozliwe ze inni fryzjerzy w tym salonie sa dobrzy,ale podobno ich specjalista
            > jest wlasnie ten Maciek.Przychodza do niego niektore znane osoby,np.widzialam
            > tam zadufanego w sobie p.Zebrowskiego,albo udajaca wilka gwiazde uczestniczne
            > bigbrothera,lecz wydaje mi sie ze przychodza tam jedynie ze wzgledu wysokich
            > cen i nowoczesnego wnetrza.
            > A propos-co do ceny sa 2 krotkie wyzsze. za samo farbowanie zaplacilam 220zl
            u
            > p.Macka,a w salonie w Lomiankach za strzyzenie 2 osob,w tym jedno
            farbowanie+2
            > firmowe kosmetyki 230zl
    • doris48 Hest - Warszawa 12.08.03, 11:12
      Przestrzegam przed Panią Agatą, chciałam brąz zrobiła mnie na czarno i za długo
      trzymała farbę, mam bardzo wysuszone włosy - wszystko robiła na szybkiego bo
      już czekała z odżywką na włosach następna klientka. Zapłaciłam 260 złotych za
      ufarbowanie na jeden kolor i za podcięcie. To ile tam się płaci za balejage?
      • Gość: kara bielsk podlaski IP: 195.94.199.* 12.08.03, 12:12
        Pewnie niewielu z Was to dotyczy, ale wizyta u pani Zaręby a później następna u
        pań Dolińskich była koszmarem. Miałam tonę żelu i obrzydliwą, niedobraną do
        twarzy fryzurę.
    • Gość: Vera Super mega czarny fryzier- Wrocław IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 19:43
      Mój typ to Szalone Nożyczki na pl. Piłsudskiego.
      Fryzierka polecona przez znajomą co to niby sama solidność i rozsądna cena w
      jednym.
      Przyszłam z zamiarem zrobienia baleage na odrostach dodam,że mam włosy długie,
      ale wyszłam z czymś co chyba nazywa się flesz jakoś tak - grube pasma.
      Kolor mam blond i chciałam by pasemka były delikatne w kolorze ciemnego blondu,
      takiego jak odrosty, a część rozjaśniona.
      Trochę byłam zdziwiona bo fryzierka jakoś pasemek nie przykłada, nie porównuje
      kolorów ale zapewnia, iż to będzie mój naturalny kolor. Oczywiście nie chciało
      jej się robić na całej głowie więc mam po bokach, czubku, i pod spodem na
      wypadek koka (nie widać tego ale przynajmniej mogła łaskawie poinformować, że
      nie ma zamiaru robić dokładnie).
      Byłam umówiona na konkretną godzinę ale i tak musiałam czekać bo pani jeszcze
      tylko krótkie strzyżenie, mycie innych osób (no rozumiem,żeby danej osobie co
      była wcześniej przedłużyło się ale przyjmować w mojej godzinie nowe osoby to
      przesada)
      Efekt niedbalstwa i wielkiego pośpiechu- grube pasma koloru gorzkiej czekolady
      po prostu tragicznie na włosach jasny bląd. Ale jakby tego było mało "miła"
      pani fryzierka odbarwiła mi bluzkę z tyłu na szyi rozjaśniaczem.
      Niestety zauważyłam to dopiero następnego dnia i to nie dla tego, że miejsce
      odbarwione jest mało widoczne -ale dlatego, iż tak byłam zajęta użalaniem się
      nad włosami.
      Po prostu obsługa beznadziejna, pani co mnie farbowała niemiła i najwyraźniej
      ze złym gustem
      Vera
      • Gość: Leana CE-CE Nowy świat & Laurent Szpitalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 14:36
        Omijać szerokim łukiem, Laurent zszedł na psy,a Ce Ce nigdy nawet powyżej tego
        poziomu nie było
        Koszmar!
        Mam grube włosy i wiem doskonale że długo sie je układa,dlatego kiedy chcę mieć
        coś konkretnego na głowie ( a nie to co się uda) idę do fryzjera
        Bylam w Ce-Ce- pan podciął końcówki, a potem na moją prośbę miiał wywinąć włosy
        pod spód.Kręcił, kręcił, kręcił. Mina mu zrzedła. W końcu z triumfalnym
        uśmiechem skończył. Patrzę zawinięte. Przynosi mi lusterko.,żebym zobaczyła
        tył, a tam wszystkie włosy w drugą stronę. Na moje stwierdzenie,że nie tak
        miało być-ale inaczej się nie da. Chyba on inaczej nie potrafi.
        Konsultowałam ten przypadek w pracy-koleżanki były zdziwione że w ogóle tam
        poszłam Zdecydowanie odradzamy, nie tylko tego pana
        • Gość: marcyszka Re: CE-CE Nowy świat & Laurent Szpitalna IP: 217.67.197.* 01.10.03, 15:05
          A jak miał na imię ten pan z CE CE. Tam jest dwóch.
          • Gość: Leana Re: CE-CE Nowy świat & Laurent Szpitalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:33
            Nie chcę pamiętać;(
            Nie, naprawdę ie pamiętam,ale coś tam burczał pod nosem i ciężko było go
            zrozumieć
            A czy oni mają stałe stanowiska pracy? Bo jak tak, to strzygł mnie na lewo od
            drzwi
            • Gość: marcyszka Re: CE-CE Nowy świat & Laurent Szpitalna IP: 217.67.197.* 01.10.03, 16:01
              Jest Paweł (ciemne włosy) i Darek (jasne pokręcone).
              Pracują na tym samym stanowisku.
    • delie Re: czarna lista fryzjerów 01.10.03, 17:08
      JLD na Al. Jerozlimskich w Warszawie, nazwiska tej "mistrzyni nożyczek" nie
      znam, bo byłam tam pierwszy i ostatni raz. Dodam tylko, że chodziło o zwykłe
      podcięcie końcówek moich długich i prostych włosów. Po obcięciu okazało się, że
      włosy z prawej strony głowy mam dłuższe o 4 cm od tych z lewej, a w dodatku
      pocieniowane (tylko z prawej strony). Obcinana byłam na stojąco, tzn. ja stałam
      a ona siedziała na jakimś taborecie. Generalnie koszmar.
      • maga102 KIELCE-TESCO-salon Ce Ce (czy jakos tak) 07.10.03, 21:42
        Dzis tam sie obcinałam i mało co sie nie popłakałam wychodząc stamtąd.
        Chciałam sobie tylko wyrównać z wytrwałością zapuszczane od roku włosy.a
        panienka (nie znam jej imienia-czarna krótka grzywka a'la Jaga Hupało) tak mnie
        urzadziła, ża wróciłam do wersji z przed pół roku!!!!!
        I na dodatek ścieła mi cały niedawno robiony za grube pieniadze balejaż!!!!
        Jestem tak wk...iona, że najchętniej bym ją obiła w ciewmnej ulicy!!!!
        Nie polecam tego salonu, a w szczególności i tej obrzydliwej fryzjerki!!!

maga
    • cust_omer Re: czarna lista fryzjerów 23.01.16, 11:24
      UWAGA NA Salon Fryzjerski Anna ul. Konstanciska 2/ U2 nie polecam!!! Ja kupiłam kupon na strzyżenie i farbowanie, niestety nie znalazłam opinii na temat tego salonu, pomyślałam, że, jak nie ma to będzie dobrze i się baaardzo pomyliłam! zadzwoniłam by się umówić, pani zaproponowała mi termin za 3 tygodnie! a ja już miałam włosy do farbowania, więc masakra, pani obiecała, że zadzwoni do mnie na pewno, jak coś wcześniej się zwolni, nie zadzwoniła, ja zadzwoniłam po tygodniu jeszcze raz, podobno nie było możliwości przesunięcia terminu. Czekałam więc cierpliwie z moimi odrostami na termin, jechałam do salonu 1,5 godz., byłam przeziębiona, ale nie uśmiechało mi się czekać kolejnych 3 tygodni na nowy termin, pod budynkiem dzwonię do "fryzjerki" a ta mi mówi, że nikogo nie ma w salonie i nie będzie, bo ma chore dziecko. Różne mogą zdarzyć się sytuacje, ale od tego jest telefon by zadzwonić wcześniej i uprzedzić klienta!!! pani była przy tym bardzo niemiła, nie widziała nic złego w tym, że jechałam chora, zmarnowałam czas i nie mam wykonanej usługi, powiedziałam żeby w takim razie zwróciła mi pieniądze za kupon, twierdziła, ze pieniądze ma KillerDeal, więc napisałam do KillerDeall tu otrzymałam info, że pieniądze ma fryzjerka, że po tygodniu od zakupu kuponu ona dostaje kasę. W podobnym przypadku groupon oddał mi pieniądze za kosmetyczkę, która nasprzedawała kuponów i zwinęła interes. Byłam uparta, napisałąm niezliczoną ilość maili do KillerDeal i do tej "fryzjerki" wreszcie doczekałam się zwrotu pieniędzy! myślę, że ta pani wie co robi, umawia odległy termin żeby kasa przeszłą na jej konto, a później to już ma w d... klienta, bo pieniądze już ma, ostrzegam wszystkich przed tą niemiłą oszustką!!! a przez KillerDeal też już nie kupię żadnego kuponu, jest dużo innych portali, które w takiej sytuacji stają po stronie oszukanego klienta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka