malgorzata_piela 19.12.07, 14:02 Kapiele w granulkach nawilżających, balsamy, mleczka, oliwki - i nic. Moje cialo jest jak tarka. Możecie polecić jakieś sprawdzone i super-nawilżające mikstury do ciała? Bo "zaswędzę się" na smierć;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: przesuszone ciało 19.12.07, 14:10 Po pierwsze nawilżaj cialo także od wewnatrz - ok. 1,5 l wody mineralnej niegazowanej; pomagaja także tabletki z wiesiolka. Mi w walce z odwodnioną skóra, zwłaszcza zimą, pomaga: Lipidiose 1, Vichy; Reve de Miel balsam do ciała, Nuxe; Xerialine balsam SVR; olejek Nuxe do smarowania a także kilka kropel do kąpieli (kapiele nie moga być zbyt ciepłe, bo to sprzyja wysuszaniu, lepszy jest prysznic). Zele pod prysznic, to Palmolive nawilżający; Reve de Miel, Nuxe Odpowiedz Link Zgłoś
talachai Re: przesuszone ciało 19.12.07, 14:24 Ja też maiąłam taki problem. Dermatolog poleciła mi balsamy głęboko nawilżające. Są one dostępne tylko w aptece. Niestety nie pamiętam firmy i nazwy. Ale są to balsamy różwnież dla dzieci. Jak się zapytasz to napweno farmaceuta Ci doradzi. Mi bardzo pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: przesuszone ciało 19.12.07, 14:45 malgorzata_piela,polecam Ci abyś spróbowała oliwkę do ciała marki Synesis – Szlachetne Kosmetyki. Dzięki składnikom, które zawiera ta oliwka ( są to między innymi: masło pistacjowe, masło awokado, olejek konopii, witamina E, ceramidy Q10) działa natłuszczająco, nawilżająco oraz uelastyczniająco. Jest również stosowana przy skórze atopowej! Polecam www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/34 Odpowiedz Link Zgłoś
postac_filmowa Re: przesuszone ciało 20.12.07, 15:02 Rozumiem, że nową markę trzeba promować, ale na tym forum oczekujemy raczej porad niż reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: przesuszone ciało 27.12.07, 22:12 Już któryś raz piszesz o tej marce - daj sobie na wstrzymanie, kobieto. To nie miejsce na reklamę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: przesuszone ciało 19.12.07, 14:49 Chyba warto przyjrzeć się diecie. Możesz zastosować jakieś suplementy, wspominany wiesiołek, tran w kapsułkach... Ja polecam zjadanie codziennie kromki chleba z oliwą :) Pyszota. Odpowiedz Link Zgłoś
poolato Re: przesuszone ciało 19.12.07, 14:53 I wybieraj raczej szybkie prysznice. Woda z naszych kranów bardzo wyszusza skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
armos Re: przesuszone ciało 19.12.07, 15:28 radze sie wybrac do dermatologa.. moze jaka chorobe skor masz.. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: przesuszone ciało 19.12.07, 15:31 bardzo dobry jest balsam Neutrogena w wersji do bardzo suchej skóry. zdecydowanie mój faworyt :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia100 Re: przesuszone ciało 20.12.07, 13:47 ja też tak miałam, szczególnie zimą i szczególnie nogi. Balsamy różne pomagały mi tylko na chwilę, ale jak się nie posmarowałam, to było jeszcze gorzej. Z miesiąc temu kupiłam olejek do ciała Wileda cytrynowy (Citrus-Erfrischungsöl, zielona buteleczka) - to takie naturalne kosmetyki, w każdym razie nie zawierają olei mineralnych, parabenów, i innych rzecz co są w większości popularnych (nawet drogich) kremów i balsamów. Po prysznicu nabieram trochę olejku i wmasowuję go w niezbyt wytarte ciało (nogi w moim przypadku). Efekt jest powalający: nic mnie nie swędzi, nie mam przesuszonej skóry i ogólnie jest fajnie. Myslę, że to kwestia tego BRAKU OLEI MINERALNYCH (przykrywają tylko skórę z wierzchu), bo kiedyś stosowałam Nivea olejek migdałowy do ciała i to tylko pogarszało sytuację. Natomiast ostrzegam, że zapachowo nie podeszły mi inne olejki Wiledy, które wąchałam (różany i jeszcze jakiś). Doustnie, to warto jest jeść codziennie łyżkę oleju lnianego tłoczonego na zimno (pewnie nie tylko lniany jest oK) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia100 Re: przesuszone ciało 20.12.07, 13:53 uupss, oczywiście chodziło mi o WELEDA ( a nie Wileda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przesuszone ciało 20.12.07, 14:04 edzia100 napisała: > uupss, oczywiście chodziło mi o WELEDA ( a nie Wileda :-) ta Wileda wzięła się pewnie z szaleństwa przedświątecznych porządków ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_piela Re: przesuszone ciało 20.12.07, 14:57 Dzięki dziewczyny:) Rzeczywiście zrezygnuję z dlugich gorących kąpieli choć na tę porę roku były cudowne. Wypróbuję polecane mikstury, ale macie rqcję - od wewnątrz tez powinnam się czymś wspomóc. Może pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
madziq81 Re: przesuszone ciało 20.12.07, 16:11 Polecam też emulsję do kąpieli Oilatum:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: przesuszone ciało 21.12.07, 09:58 od wewnątrz też musisz się wspomóc. Przedewszystkim musisz się zastanowić nad swoją dzietą (przeanalizuj jak się odżywiasz), musisz dużo pić wody niegazowanej tez dodatkowo możesz kupić sobie witaminę A+E. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: przesuszone ciało 20.12.07, 17:09 są takie płyny w aptekach one chyba są norweskie córke w tym kapałam bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
mama.dama Re: przesuszone ciało 27.12.07, 18:46 Mnie i moim dzieci pomaga seria Pharmaceris AT, jest przeznaczona dla dzieci od 1 miesiaca życia, wiec każdy się załapie :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-4 Re: przesuszone ciało 27.12.07, 19:44 ja używam oliwkę Synesis i mam skórę gładką jak niemowlę :) Odpowiedz Link Zgłoś
estraq Re: przesuszone ciało 28.12.07, 14:01 Kolejny troll piszący tylko o produktach synesis :/ Odpowiedz Link Zgłoś
milenkaw9400 Re: przesuszone ciało 27.12.07, 22:51 Ja Ci polecam olwike dla dzieci johnson baby... Albo ewentualnie kapiel w "mleku".. W wiekszym supermarkecie przy solach wodnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: przesuszone ciało 28.12.07, 01:27 powinnas stosowac cos do zluszczania skory, mozna zrobic samemu paste z kawy (bylo podanych pelno przepisow) albo kupic gotowy peeling do ciala. zluszczac po kapieli czy prysznicu, splukac i dopiero nawilzac. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
asiula_2 Re: przesuszone ciało 28.12.07, 11:00 Dla mnie idealna jest seria Pharmaceris AT szczególnie teraz w okresie zimowym zwłaszcza przy c.o. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: przesuszone ciało 28.12.07, 13:00 jedz dużo tłustych ryb (łosoś, makrela, tuńczyk) albo wypróbuj kapsułki z omega 3 doustnie. zbadaj też hormony tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_wrzesniowy Re: przesuszone ciało 28.12.07, 16:02 polecam Ci cos bardzo lagodnego do mycia- bez SLSow, dla dzieci, ja mialam cos z serii babydream i hipp; zadne mydla w kostce sie nie sprawdzily, ale moze nie szukalam az tak jak zeli pod prysznic. no i w zimie oliwka na mokra skore (hipp, bez oleju mineralnego), albo jakis dobry balsam (tu nie iwdze roznic); olejek pod prysznic nivea taki zolty tez byl ok, ale tego zapachu nie lubilam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś