women-in-love 19.02.08, 11:02 Wszystkie moje koleżanki mają co najwyżej 65 w talii, a ja o wiele więcej... To genetyczne w mojej rodzienie, że kobiety mają duże brzuchy, a resztę ciała chudą. A wy ile macie w talii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarodziejka87 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 11:16 Ja nie mam pojecia, bo nigdy w zyciu nie mierzylam sie w talii :) Ale moze dla Ciebie zrobie wyjatek ;)i sie pozniej dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 11:24 najlepiej zrucic wszystko na uwarunkowania genetyczne... ;) ja nie wiem ile mam, nigdy nie mierzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 11:29 paulinaa napisała: > najlepiej zrucic wszystko na uwarunkowania genetyczne... ;) Nie zrzucam niczego na uwarunkowania. Kiedyś ciężko pracowałm, żeby wyszczuplić brzuch. Ćwiczyłam regularnie 4 miesiące i ubył mi może z 1 cm. Pogodziłam się z tym, że zawsze będę miała pulchną poduchę zamiast stalowych mięśni. Mam w talii ok.73 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 11:58 Brzuch to nie talia. Talia to najwęższe miejsce tułowia, kilka-kilkanaście cm wyżej. W dobie biodrówek - dużo powyżej stanu spodni. Jeśli mierzysz się w brzuchu, to nic dziwnego, że Ci wychodzi więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 20:15 Jeśli uważasz, że brzuch to jest to od pępka w dół to jesteś w błędzie. Brzuchem jest także to powyżej pępka, aż do żeber. I otłuszczenie brzucha ma zasadniczy wpływ na wymiar w talii. Tak, niektóre kobiety mają taki typ sylwetki - tzw. jabłko. Ale nie zgadzam się, że nie warto nad tym pracować. Pewnie, że nie ma co dramatyzować, jedne mają mocno rozbudowane uda - np. ja, inne mocno otłuszczone biodra a inne brzuch. Trzeba mieć świadomość swoich mankamentów i ubierać się tak aby ich nie eksponować. A ćwiczyć zawsze warto. Na pociechę mogę Ci napisać, że ja mam 62 cm. w talii i chyba nigdy w życiu nie miałam jeansów, które by mi nie odstawały. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 21:02 Nie, ja po prostu mam wrażenie, że autorka wątku mierzy się kilka cm niżej niż jej koleżanki i stąd problem :) Swoją drogą, przy obecnie spotykanych krojach spodni lepiej nie mieć talii. Przynajmniej daje się coś kupić. 30 cm różnicy talia-biodra uniemożliwia to nad wyraz skutecznie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 12:22 to zależy też od wzrostu, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
izaq Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 19:19 Nie przejmuj sie - tez mam powyzej 70 cm (ok. 70-73 cm zalezy jak bardzo jestem najedzona) - mierzone kilka cm nad pepkiem czyli tam gdzie faktycznie mam najmniej. A w biodrach - 90 - 92cm, wiec raczej naleze do osob szczuplych. Oczywiscie sa to uwarunkowania genetyczne, taka jak za przeproszeniem - wielki tylek czy grube uda, sorry - taka jest prawda. Brak wciecia w talii mozna zatuszowac odpowiednim ubiorem - niestety modne aktualnie grube paski w talii odpadaja :-( Cwiczenia troche pomoga (mozna zlikwidowac waleczki po bokach), ale talii osy sie nie osiagnie Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 19:29 67cm. W biuście mam 98, w biodrach 97, ważę 58kg przy 164cm. Jestem proporcjonalna i bardzo siebie lubię właśnie taką. Odpowiedz Link Zgłoś
sikora01 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 19:53 Kurcze tez bym tak chciała:/ Ja jestem wyższa, ważę mniej i mam mniejsze rozmiary, a ciągle nie mogę przestać myśleć że trzeba się pozbyć trochę ciałka Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 22:18 > 67cm. W biuście mam 98, w biodrach 97, ważę 58kg przy 164cm. Jestem > proporcjonalna i bardzo siebie lubię właśnie taką. Zazdroszczę ;) Ja mam w talii 65cm, jestem wyższa [166], lżejsza[54], ale za to cycki mam duuuużo mniejsze ;) I o ile na resztę [oprócz wzrostu] mam jakis wplyw, tak na biust.... niestety nie ;) Gratuluję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 20:13 63 cm - i powoli przestaję wierzyć, że znajdę na siebie spódnicę ołówkową :( Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 20:57 > 63 cm - i powoli przestaję wierzyć, że znajdę na siebie spódnicę ołówkową :( Dlaczego?? Ja mam w talii 62-63 cm, w biodrach 88 cm i nie miałam żadnych problemów z kupnem takiej spódnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 21:04 Być może osoba powyżej ma w biodrach np. 95 cm. I wtedy rzeczywiście spódnicy nie kupi nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: ile macie cm w talii? 19.02.08, 21:14 nie, osoba powyżej :) ma 91 i rozpaczliwie pyta się: GDZIE? bo ja już trochę odpadłam po poniedziałkowych zakupach - wszystko mi w pasie odstaje i uroczo zwisa:( Odpowiedz Link Zgłoś
greta-garbooo Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 07:06 pjest bardzo proste rozwiązanie - wszyć!! tam gdzie odstaje Odpowiedz Link Zgłoś
rakastan Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 08:43 Polecam spodnie wrangler model eve przy dużej różnicy między biodrami a talią. Ja tak mam i te spodnie są wręcz idealne. Pięknie się dopasowywują- są z dodatkiem elastyny. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 09:00 ..alez to jak najbardziej zalezy od budowy i uwarunkowań genetycznych. Podawanie obwodu w cm bez podania wzrostu i wagi troche mija się z celem..bo róznica jest posiadanie 73cm w talii przy wzroście powyżej 175, czy ponizej 150cm.. Ja mam w talii 68cm -czyli wiecej niz podaja forumki przede mna-ale mam 176cm wzrostu i 55kg. Nic z talii nie uszczkne choćbym na głowie staneła i teoretycznie i tak mam za mało jak do reszty budowy swojego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 12:38 A ja zazdroszczę tym co mają od 65 wzwyż. Ja przy normalnej, szczupłej a nie chudej budowie mam talię sięgającą maksymalnie 59 cm i kupno spodni czy spódnicy jest dla mnie koszmarem. Naprawdę wolałabym miec więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 12:46 papryczka_ag napisała: > A ja zazdroszczę tym co mają od 65 wzwyż. Ja przy normalnej, > szczupłej a nie chudej budowie mam talię sięgającą maksymalnie 59 cm > i kupno spodni czy spódnicy jest dla mnie koszmarem. > Naprawdę wolałabym miec więcej. Pociesz sie mysla, ze majacy wiekszą centymetrowo talie-mają inne zakupowe problemy np długośc rękawów, nogawek, albo nieproporcjonalnośc biodrowo-taliowa:-) Mało chyba typowych rozmiarowo kobiet.. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 12:50 No też fakt :) Choć nie przeczę że wolałabym za ciasne niż z miejscem na krewnych. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 13:01 Ja mam w talii 66 cm i uwazam, ze to bardzo duzo przy wzroscie 168 i wadze 50 kg. Kiedys bylam sporo chudsza i tez mialam sporo w talii. To chyba rzeczywiscie uwarunkowania genetyczne. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 17:48 A ja mam 57 cm w talii (w biodrach 93 cm) i nie chciałAbym mieć więcej w talii, za to chciałabym, żeby producenci odzieży damskiej pomyśleli również o kobietach o wymiarach podobnych do moich... Patrząc na ulice, jest nas całkiem sporo (przynajmniej w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 21:21 Mogłybyście przy tych wymiarach podawać również wiek. Inaczej będzie to wyglądało u trzydziestki inaczej u dwudziestki a inaczej u piętnastki. No i ta talia to niestety geny, mam 73 w talii i 90 w biodrach, tak sobie to wygląda, z tym, że ja jestem kawał po trzydziestce i po dwóch ciążach. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 22:22 okolo 77 w tali i 102 w biodrach, wiek prawie 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 18:33 ile dziewczyn z szczupłą talią! Ciekawe co na to panie ze sklepów z bielizną wmawiające mi ze obwody staników <70 to się tylko dla dzieci produkuje. Chyba dziewczyny mające w talii 60cm nie maja wszystkie w żebrach 75 ! A ja już myślałam ze nienaturalnie chuda jestem (przynajmniej w żebrach i na brzuchu). No chyba ze my tu wszystkie dzieci jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 20:29 Ja juz sie przywyczailam, ze jestem uznawana za wybryk natury, gdy prosze o stanik z obwodem 60cm :D Nie ma to jak internet :) Ale ja to w ogole wg producentow odziezy nie istnieje :D Prawie wszystkie rzeczy musze przerabiac u krawcowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 23:17 Ja do stacjonarnych w ogóle nie wchodzę żeby sensacji nie wzbudzać i na durne komentarze się nie narażać. Tylko ze dziwi mnie to strasznie ze dziewczyny które mają w talki 60cm są uznawane za normę podczas kiedy w zebrach "normalna" kobieta ma conajmniej 75. trochę się to kłuci. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 23:22 ja bym mogla to porownac do pań japonek. bylam w stanach widzialam japoneczki to takie drobniusienkie, ale za chiny ludowe nie zgadneisz ile taka ma lat. one to wg stanowej miary nosza mniej wiecej "0-2" jak ja nosze (4 akurat mam sukienke) a spodnie 6-7 wg miary usa, a wydaje mi sie ze taka gruba nie jestem czy tez przygrubawa, teraz. mam wzrostu 172, waze 62 ->64 w pasie kolo 82->86 , biodra ok 102 cm., chociaz chce troszke oponki zrzucic przez brzuszki (to i tak waga moze ulec tendencji wzrostowej lub zostanie ta sama, bo zwiekszy mi sie masa miesniowa) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 23:39 >Ja juz sie przywyczailam, ze jestem uznawana za wybryk natury, gdy >prosze o stanik z obwodem 60cm :D Nie ma to jak internet :) Ale ja to >w ogole wg producentow odziezy nie istnieje :D Prawie wszystkie rzeczy >musze przerabiac u krawcowej :D Ja z ubraniami raczej nie mam problemów, ale pod kątem staników też jestem uznawana za wybryk natury i nie istnieję dla 99,99% producentów bielizny... Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 22:49 W talii jakies 62-3 cm, biodra 89, wzrost 173 cm. A, ktos o wiek prosil... 23 lata... jeszcze :P Odpowiedz Link Zgłoś
lola.b Re: ile macie cm w talii? 20.02.08, 23:49 Ja tez jestem raczej z tych co mają dużo w talii. Zwłaszcza w stosunku do bioder. Moje wymiary to 82-65-87. Jak sięgałam 90 w biodrach to w talii było 68. Zawsze, niezależnie od tego, ile ważę, mam mniej-więcej 22-23 cm różnicy. I już chyba nic z tym nie zrobię:( Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: ile macie cm w talii? 21.02.08, 19:18 nie swierszczowa, raczej 70 nie dla dzieci :P, ja prosze o miseczke d/dd przy 70-75 i czasem nie maja tak duzej miseczki, najwieksza ich miseczka 70 c i proponuja 80 blabla, albo sa 70-75 d/dd tyle ze nie ladna miseczka i fason. mnie sie zdarzylo piekny stanik kupic za 12 zl -koronkowy, i od miseczki do haftki tez "paskow" koronka (nie wiem jak ten "pas" co jest hafta sie nazywa, i laczy sie z miseczka :P) Odpowiedz Link Zgłoś
bonafide4 Re: ile macie cm w talii? 24.02.08, 16:49 Świetne...Klona z forum należy sobie zapewne wyobrazić jako Japonkę z 57 cm w talii, wzrostem koszykarki z II ligi i wielkimi zwisającymi cyckami wciśniętymi w stanik, 60 bo żeber pewnie też Polska seksbomba nie posiada... Swoją drogą uwielbiam to całe gadanie o jakże interesującym problemie niemożności nabycia napiersiowego namiotu w rozmiarze Z przy obwodzie 60 cm. Fascynujące! Ja proponują drewniane podpórki albo, jaki wózek żeby pchac przed sobą.Koronką przyozdobiony oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lalacruz Re: ile macie cm w talii? 24.02.08, 21:50 95 w talii i dobrze mi z tym he he Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.zabek Re: ile macie cm w talii? 25.02.08, 21:09 172cm. 86 biust 60 takia 88 biodra. 21 lat Odpowiedz Link Zgłoś