Dodaj do ulubionych

FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 09:35
Machina reklamowo-marketingowa, dzięki której na całym świecie miliony kobiet
rzucają sie na kolejne nowinki kosmetyczne mające im zapewnić odjęcie 20 lat
z twarzy, biustu, pupy etc. a efekt? najzwyczajniej żaden, oprócz może
milszej w dotyku skóry, co nie znaczy mniej pomarszczonej jeśli to juz ten
wiek, kupy dolarów i PLN wydanych na ten cel i kilkudziesięciu watków na tym
forum, gdzie rozprawia się o wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Świetami
Wielkiej Nocy, ...że niby profilaktyka? a to dopiero kolejna bzdura, to co w
Was i na Was ( mówię o skórce, włosach, zębach etc ) zawdzięczacie swoim
przodkom i nikomu więcej...to tyle na pocieszenie, więc może czasami warto
sie zastanowić nad wydaniem kolejnych 300 złotych na genialnie nowy i
niezawodnie stymulujacy krem pod oczy ???
pod rozwagę rozważnym z ciepłymi pozdrowieniami,

bynajmniej nie od dzikuski z buszu :-))))
Obserwuj wątek
    • Gość: figa Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:46
      odwagi nie staje by przyznać rację cosmopanny?
      • Gość: kati Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 11:56
        Świetnie, że jesteś taką świadomą osóbką i jeszcze dzielisz sie tym z innymi,
        ale ja na pewno nie zrezygnuje po twojej wypowiedzi ze stosowania kosmetyków.
        Nie wszystko mi się w swoim wygladzie podoba (nie mylić z kompleksami, które
        nie pozwalają wyjść z domu!) a specyfiki, których używałam dawały mi
        przynajmniej chwilowy efekt kamuflażu! Czuję się piękna kiedy moja skóra jest
        miękka i pachnąca po zastosowaniu balsamu i nie musi to być wcale kosmetyk za
        100 zl!!! Życze dalszych twórczych odkryć i... zadowolenia z samej siebie!
        pozdrawiam!
      • Gość: kiwi Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.kprm.gov.pl 28.08.03, 11:58
        Był kiedyś taki artykuł, bodajże we Wprost o sposobach produkcji kosmetyków -
        niemal dla wszystkich firm robią je jedne i te same fabryki. Można było sobie
        przeczytać, że np. koszt produkcji jednej szminki to ok. 1 zł! Potem daje się
        temu markę Chanel, Dior albo... Celia i odpowiednią do marki cenę.
        Uśmiałam się do łez czytając o kulisach produkcji kosmetyków i puknęłam w
        czoło, bo szczerze mówiąc kupowałam czasem kosmetyki wysokopółkowe.
        Nie pamiętam linku do tego artykułu, ale naprawdę był świetny.
    • Gość: kohol Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.crowley.pl 28.08.03, 12:03
      Nie demonizujesz czasem :)?
      I jakiej odpowiedzi sie spodziewasz od "cosmopanien" :)?
      Buziaki :D
      • Gość: figa Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 14:14
        kurcze, wiedziałam, że ten epitet "cosmo" Was ruszy...nie powiem nic więcej
        coby zlinczowaną nie być, ale myślcie czasami, myślcie

czy to jest syndrom uderz w stół itepe itede? z tymi cosmopannami? coś mi się
        tak zdaje...
        • Gość: kohol Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.crowley.pl 28.08.03, 16:12
          Gość portalu: figa napisał(a):

> kurcze, wiedziałam, że ten epitet "cosmo" Was ruszy...nie powiem nic więcej
          > coby zlinczowaną nie być, ale myślcie czasami, myślcie

Ja Cię nie rozumiem... Albo Ty mnie :)
          Po prostu nie wiem, czy post swój kierujesz ogólnie do forumowiczek, czy do
          osób, które lubią być "w stylu cosmo" :)
          I nie wiem, czy oczekujesz, żeby dziewczyny/żebyśmy napisały "Ojej, masz rację,
          co te firmy z nami zrobiły", czy też "No co Ty opowiadasz, te kremy naprawdę są
          nam potrzebne" :D
          Nie epitet "cosmo" ruszył, tylko to, że domagasz się jakiejś reakcji na swój
          post, a ja nie wiedziałam, co Ci odpowiedzieć :D

> czy to jest syndrom uderz w stół itepe itede? z tymi cosmopannami? coś mi się
          > tak zdaje...

Zdaje się, zdaje :)
        • raszefka Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! 30.08.03, 11:57

> kurcze, wiedziałam, że ten epitet "cosmo" Was ruszy...nie powiem nic więcej
          > coby zlinczowaną nie być, ale myślcie czasami, myślcie

Piszesz, jakbys chciała byc zlinczowana :))
          >

A jak będę miała 300 do wydania na krem pod oczy (czyli jak będzie to jakieś 2%
          mojej pensji), to może mnie robic w trąbę każda firma kosmetyczna

Pozdrawiam ( bez myślnie, a co! ;P )
    • Gość: J. Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.08.03, 13:46
      wysoka cena jakiegokolwiek produktu nie świadczy o tym, że poprawi nasze
      defekty???? urody.
      ktoś kiedyś napisał na tym forum, że im mniej składników na odwrocie
      opakowania, tym produkt jest lepszy, po prostu mniej chemii.
      ja od jakiegos czasu dokładnie sprawdzam co jest napisane na etykietkach.
      szkoda tylko, że nie jestem chemikiem :((((((, bo to jest naprawdę pomocne,
      żeby nie dać się oszukać.
      możliwe, że nas robią w konia, ale to zależy jaka firma (chodzi mi o markę). bo
      serce tak nie boli, jeżeli wydamy na coś tam kilka złotych i się to nie
      sprawdzi.
      to wszystko działa na naszą psychikę i ogłupia. no bo jak się nie skusić,
      jeżeli widzimy kolorowe opakowanie i różne cuda wypisywane na odwrocie i
      reklama do kompletu, gdzie pokazywana jest piękna pani obrobiona komputerowo?
      jedynie chyba skalpel "poprawi" defekty, a nie kremik za 100 złotych.
      to jaki jest stan naszej cery i ogólnie wygląd to wynik tego co spożywamy i
      oczywiście uwarunkowania genetyczne.
      ja nie patrzę na markę produktów, tylko na skład i cenę, wtedy mogą sobie robić
      w trąbę kogo chcą :))))))
    • Gość: cinka Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 17:15
      no a o efekcie placebo nie slyszala? ;)
      poza tym kosmetyki maja wplyw terapeutyczny na nasza psychike.. jak jasniej
      wyglada swiat po zakupie pieknie pachnacego kosmetyku :))
    • Gość: isa Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.artcom.pl / 192.168.33.* 28.08.03, 18:27
      Cóż... trudno mi coś więcej powiedzieć na ten temat, ponieważ jestem zmuszona
      do oszczędnych zakupów... kosmetyków kolorowych mało, co jakis czas jakiś
      pachnący prezent dla samej siebie. Być może kiedyś będę wydawać masę pieniedzy
      na cosmokosmetyki, ale w najblizszym czasie sie na to nie zanosi, więc nie
      wiem, co odpowiedzieć :P
    • colleen_1 Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! 28.08.03, 23:36
      Mialam nie odpowiadac, bo po prostu nie wiem czy jest sens ale delikatnie mowiac
      irytuja mnie tego typu opinie. Kolejny raz slysze o tym jak to kobiety
      przesadzaja z kosmetykami i jakie to kosmetyki sa niepotrzebne.

Autorka postu zapewne ma idealna skore. Wyobraz sobie moja droga ze nie kazdy
      taka ma. Dla przykladu ja mam atopowe zapalenie skory i gdy czasem nie chce mi
      sie jej posmarowac robia mi sie swedzace rany.

Poza tym niezaleznie od mojej opinii na ten temat jesli ktos chce "byc nabijany w
      butelke" to po co sie o to czepiac. Niech kazdy wydaje kase na to na co ma
      ochote.
    • Gość: ??? Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 00:14

> (...)efekt? najzwyczajniej żaden, oprócz może
      > milszej w dotyku skóry, co nie znaczy mniej pomarszczonej jeśli to juz ten
      > wiek, kupy dolarów i PLN wydanych na ten cel i kilkudziesięciu watków na tym
      > forum, gdzie rozprawia się o wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Świetami
      > Wielkiej Nocy, ...że niby profilaktyka? a to dopiero kolejna bzdura, to co w
      > Was i na Was ( mówię o skórce, włosach, zębach etc ) zawdzięczacie swoim
      > przodkom i nikomu więcej...to tyle na pocieszenie, więc może czasami warto
      > sie zastanowić nad wydaniem kolejnych 300 złotych na genialnie nowy i
      > niezawodnie stymulujacy krem pod oczy ???

czy ty w ogóle czytasz to forum, czy tylko bazujesz na swoich wyobrażeniach o
      tym miejscu???
      raczej nie czytasz, bo gdybyś zapoznała się z większością odpowiedzi,
      wiedziałabnyś, ze nikt tu w cuda nie wierzy, poza przypadkowymi osobami
      pytajkącymi np. o kremy na celilit nie wymagajace zmiany trybu zycia i
      skuteczne w 100%
      może najpierw nadrób braki w lekturze, a potem się zastanów zamin
      zaczniesz "prowokować"
    • Gość: Trishna Re: FIRMY KOSMETYCZNE ROBIĄ NAS W TRĄBĘ !!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 13:34
      Nie odkryłaś Ameryki. Z resztą takie posty jak twoje pojawiają się na forum
      regularnie. Nagle budzi się jakas figa i uświadamia biednym forumowiczkom że
      żyją w ciemnocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka