Dodaj do ulubionych

zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi

IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 29.08.03, 07:47
jakie zapachy szyprowe można kupić w polskich perfumeriach?
powąchałam wczoraj Paris i olśniło mnie kolejny raz , jestem pod urokiem,
podoba mi się też Skin, ładnie komponuje się z moją skórą. Idę testować ale
nie wiem w jakie półki uderzać, proszę opiszcie mi wasze ulubione szyprowe
zapachy.
Obserwuj wątek
    • renia30 Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi 29.08.03, 20:15
      Coco jest szyprowy ale nie mogę powiedzieć, że mój ulubiony jako, że nie
      przepadam za zapachami z tej grupy,
      pozdr r
      • Gość: ala do reni30 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:28
        renia ty nie ściemniaj z szyprowymi! podobno nie zapłaciłaś za taryfę i
        uciekłaś! prawda to?
        • Gość: ala Re: do reni30 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:32
          ps. tak przynajmiej twierdzi pan rysio lubicz...
          specjaklista od pb...ładnie to tak?
          nieżle musiałaś go "zbałamucić" :)
          ... co zrobić?! :) ... taki fach... jedziemy na jednym wózku :))))
          MAGIA KITU :))))
          • Gość: ala Re: do reni30 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:39
            ps2. jakaś cholera się podemnie podszywa!!!
            co mam z ty zrobić?
    • coralin Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi 29.08.03, 21:04
      Perfumy szyprowe sa dośc ostre, bo zapachy z tej grupy mają dość mocną nutę
      mchu, paczuli, labdanum, bergamoty. Paris to raczej kwiatowy zapach. Typowo
      szyprowe są zapachy dystyngowane, mocne ale gorzkawe z wytrawna nutą:Paloma
      Picasso,Ysatis,Diva,Le Dix.Z nowszych Rouge Hermesa.
      • Gość: 5thavenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 29.08.03, 21:23
        Lubie bardzo z chyprowych kwiatowo-aldehydowych "Knowing" Estee Lauder i Chant
        d'Aromes Guerlain'a. A z lzejszych, chyprowo-owocowych, podoba mi
        sie "Cristalle" Chanel (pachnie mi raczej chyprowo-zielono, ale madrzy ludzie
        uparli sie, ze jest chyprowo-owocowe, wiec klocic sie nie bede:)
        Czysty zapach chyprowy jest wielka rzadkoscia. Kiedys szlagierem byl "Chypre"
        firmy Coty, a pozostale czyste "chypry" to sa jakies wody dla mezczyzn.
      • Gość: 5th avenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 29.08.03, 21:26

No i bomba, o ktorej zapomnialam : "Miss Dior". Obledny zapach (madrzy ludzie
        pisza, ze chyprowo - zielony. Wszystko jedno jak go zwal, jest
        niesamowity !!!).
      • Gość: 5th avenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 29.08.03, 21:26
        No i bomba, o ktorej zapomnialam : "Miss Dior". Obledny zapach (madrzy ludzie
        pisza, ze chyprowo - zielony. Wszystko jedno jak go zwal, jest
        niesamowity !!!).
        • coralin Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi 29.08.03, 21:44
          O tak, Knowing i Miss Dior to też chypre. I chyba dlatego, że ze w PRL udało
          sie zrobić idealną (bez ironii) kopię Miss Dior w postaci Być Moze ten typ
          zapachu jest raczej u nas w pogardzie. Perfumy szyprowo-zielone bywają
          kontrowersyjne.Nigdy nie zapomnę mojego zetknięcia z Ma Griffe Carvena.Straszne
          doświadczenie. Zapachy szyprowe to nie są banalne pachnidełka.Trzeba je
          polubić.Ja nie polubiłabym ani Ma Griffe ani Cristalle ani Diorelli.
          • Gość: 5th Avenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 29.08.03, 22:20
            Kiedys uzywalam "knowing", dosc dlugo, ze cztery lata. Potem tak samo dlugo nie
            moglam sie przekonac do zadnych innych perfum, a poniewaz "knowing" zaczal mi
            zajezdzac podfermentowanym jablkiem (cidrem konkretnie :)), wiec musialam z
            niego w koncu zrezygnowac.
            To sa cudowne zapachy, ale zgadzam sie, ze trudne do noszenia.
            pozd;

• Gość: 5thAvenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 29.08.03, 22:34

Pamietam to "Byc moze". W takiej niewielkiej buteleczce wydluzajcej sie ku
              gorze, ze zlota zakretka chyba (taka zupelnie prosta, bez ozdob). To byl
              swietny zapach , naprawde super. Chyba Miraculum robilo te perfumki (?).
              Byl tez niezly zapach "Sawa", ktorego wspomnienie przywoluje mi (nie wiem
              dlaczego) "Eau du Soir" Sisleya. Tez chypre :)
              • coralin Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi 29.08.03, 22:56
                Gość portalu: 5thAvenue napisał(a):

>
                > Pamietam to "Byc moze". W takiej niewielkiej buteleczce wydluzajcej sie ku
                > gorze, ze zlota zakretka chyba (taka zupelnie prosta, bez ozdob). To byl
                > swietny zapach , naprawde super. Chyba Miraculum robilo te perfumki (?).

'Być może' to typowy zapach do wyśmiewania . Zupełnie niesłusznie.Sam zapach
                jest doskonały jeśli ktos lubi takie zapachy.Tyle tylko że miał ciut zgrzebny
                PRl owski "enturage"(opakowanie, butelka).Ale identyczny jak Miss Dior dlatego
                był to przebój eksportowy. Polki w dawnych latach chyba gustowały w zapachach
                chypre , bo z kolei szlagier Pewexów to Masumi(w ostatnich latach produkowany
                już tylko na rynek polski, dla sentymentalnych?).Ja chyba nigdy nie gustowałam
                w tego typu zapachach choc pod ten typ podchodzi niezwykły Safari
                R.Laurena .Chodzę i chodzę wokół tego zapachu. Wycofują go z Polski i gdyby
                była buteleczka 30ml już bym kupiła a tymczasem smętnie czeka na mnie;) w
                perfumerii jakaś wielgachna butla(75ml?)Panie juz kuszą mnie
                bonifikatą.Strasznie kontrowersyjny zapach i nie mogę sie zdecydować, bo
                pierwsze nuty są strasznie męczące,za to po 2 godzinach cudo, dzieło sztuki..
                • Gość: 5thAvenue Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.d1.club-internet.fr 30.08.03, 00:04
                  Co? Robia rabat na perfumy ?:))
                  Safari R. Laurena to sa perfumy mojej kolezanki. Niezle pachna, chociaz tak
                  jakos bardzo powaznie. Sa eleganckie, ale brakuje im ...czegos...nie wiem
                  czego, czegos lekkiego.
                  Ciekawa jestem co zainspirowalo nazwe (i flakon do tej nazwy:)))
    • Gość: ala Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 00:25
      zapachy szparowe? nie znam! może ktoś mnie uświadomi :) (znam tylko zapach
      mojej szparki - narazie)
      odnośnie Skina - nie lubię - te ortopedyczne buty i brak włosów po
      chemioterapii - fuj !!!
    • Gość: basia Re: zapachy szyprowe -proszę o podpowiedzi IP: *.smstv.pl / 192.168.0.* 30.08.03, 11:18
      dziękuję za odpowiedzi, szczególnie tym które pisały na temat:)
      widzę, ze szyprowe zapachy nie są lubiane przez polki, chciałabym jednak taki
      kupić bo trochę przejadły mi się wszystkie słodkie orientalne zapachy.
      Ostatnio kupiam sobie poeme, zapach piękny, marzyłam o nim dość długo- i
      niestety powoduje u mnie silny ból głowy, szkoda że tego wcześniej nie mogłam
      przewidzieć, na dolce vita reaguję podobnie dlatego chcę dać szansę innym
      zapachom.
      Aha, gdyby któraś z Was chciała poeme chętnie go odsprzedam, napiszcie na tym
      wątkJak przypomnicie sobie jakiś ciekawy zappach napiszcie, będę testować i na
      pewno coś w końcu wybiorę. pozdrawiam. basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka