kejt 01.09.03, 00:48 Witam! prosze Was bardzo o rade jakiej farby uzyc do moich wlosow? wlosy dlugie, dosc slabe, ciemno brazowe... troche skróce i chcialabym sobie polozyc kolor! jaka kupic farbe? dzieki pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady Re: farba ' granatowa czern' ? 01.09.03, 07:14 TYtułowa granatowa czerń po trzech myciach staje sie burym grafitem - mało dekoracyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: farba ' granatowa czern' ? IP: *.chello.pl 01.09.03, 08:16 czyli rozumiem ze nie polecasz... wiec co zamiast "granatowej czerni"? pozdrawiam K. > TYtułowa granatowa czerń po trzech myciach staje sie burym grafitem - mało > dekoracyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: farba ' granatowa czern' ? IP: 167.83.9.* 01.09.03, 09:51 polecam farbę Poly, kolor Cosmic Blue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: farba ' granatowa czern' ? IP: *.star.net.pl 01.09.03, 10:13 Chciałabym sie podzielic moimi doświadczeniami z farbami koloru black. Mój naturalny kolor włosów to ciemny braz, gdzies tak 3 lata twmu zachciało mi sie przefarbowac je na czarno. Zaczelam od szamponu koloryzujacego, efekt byl ok wiec postanowilam uzyc trwalej farby. To byl jeden z moich najglupszych bledów. Lubie sie zmieniac od czasu do czasu ale po zafarbowanu wlosow na czarno za cholere nie moglam wyjsc z tego koloru. Żaden braz, ciemy rudy czy śliwka mi na tych włosach nie wychodził i musiałam je w kołko na czarno farbowac. W końcu sie zbuntowałam i od około roku nie farbuje na czarno tylko na braz i regularnir przycinam- powolutku widac efekty. Na dekoloryzacje sie nie zdecydowalam bo to bardzo niszczy włosy. Radze ci sie powaznie zastanowic zanim uzjesz trwalej farby A pozatym (tak z mojego wlasnego doswiadczenia)uważam że czarny kolor dla żadko ktorej buzi jest korzystny. W wiekszosci przypadkow postarza i wyglada bardzo nienaturalnie. Ale moze ty jestes akurat jednym z tych wyjatkow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: farba ' granatowa czern' ? 01.09.03, 11:58 dobrze sie zastanów czy na pewno chcesz taki kolor i czy będzie Ci w nim do twarzy. na początek proponowałabym zwykłą czerń i to szampon a nie farbę. niedawno robiłam sobie właśnie taki granatowo-czarny kolorek i efekt jest super ale mam bardzo krótkie włosy i jestem klasyczną zimą. innym typom urody nie polecam i do długich włosów też nie bardzo, lepsza bedzie zwykła głęboka czerń. no i jeszcze jedno - kolor wygląda ładnie ale nie przypomina nic naturalnego - widac ze farbowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: farba ' granatowa czern' ? IP: *.chello.pl 01.09.03, 12:43 hmmm... no to mi pieknie zamieszalyscie:) i teraz to nie wiem... w kazdym razie dziekuje za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: farba ' granatowa czern' ? 01.09.03, 12:58 Spróbuj Wellatonu nr 30 to jest niby ciemny brąz ale-przynajmniej na moich ciemnobrązowych włosach-wychodzi jak naturalny prawie czarny,tzn.tylko pod słońce widać że to brąz a tak to wygląda b.naturalnie.I jest to szampon ale trzyma się dość długo-na pewno miesiąc(a głowę myję codziennie).Używałam też kiedyś farby Wella Viva(z tym samym numerem 30)ale efekt był mniej naturalny. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
ignacja1 Re: farba ' granatowa czern' ? 02.09.03, 11:11 Ja używałam kilku różnych "granatowych czerni"(nie pamiętam firm) i niestety po ok. miesiącu włosy przybierały kolor buro-rudo-brązowy, po prostu brzydki. Ale fryzjerka powiedziała mi, żeby nigdy na lato nie farbować włosów na czarno (zawsze robiłam to latem), wiec podejrzewam, że gdy zrobisz to jesienią/zimą kolor może być trwalszy. Odpowiedz Link Zgłoś