ewela1983 01.04.08, 10:24 mam 155 waz 45-47 kg.Moj narzeczony twierdzi ze jestem za chuda i wpadam w anoreksje,i powinnam wazyc MINIMUM 5kg wiecej,co jest kompletna bzdura bo jem normalnie i bez fanabaeri. Zatem,czy jestem ZA chuda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 10:28 ja mam 154cm i ważę 41-42 kg i uważam że jestem akurat;) nawet mój chłopak przestał narzekać bo wcześniej ważyłam troszkę mniej i z wielkim trudem dobiłam do tej wagi ku jego radości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poolato Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 11:40 W internecie znajdziesz dużo tabeli traktujących o relacji waga - wzrost. Takie zestawienia najlepiej rozwieją wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 11:42 nie jesteś za chuda. Kobiety mają trochę inne normy dotyczące wagi w stosunku do wzrostu. Ja np. mam wzrost 174 a ważę 52 kg. i wcale nie wyglądam na za chudą (mam wszystko na miejscu:)) jestem zdrowa i wyglądam dobrze. pozdrawiam i nie przejmuj się uwagami narzeczonego, bo kompletnie nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 11:43 poza tym faceci lubią gdy kobieta jest trochę bardziej zaokrąglona niż ona by chciała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: czy jestem za chuda? 04.04.08, 17:11 littlefrog napisała: > poza tym faceci lubią gdy kobieta jest trochę bardziej zaokrąglona niż ona by > chciała ;) Tylko, że kłopot w tym, że lubią zaokrąglone biusty i pupy, a nie brzuszki i uda. Niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 16:10 > nie jesteś za chuda. Kobiety mają trochę inne normy dotyczące wagi w > stosunku do wzrostu. Ja np. mam wzrost 174 a ważę 52 kg. i wcale nie > wyglądam na za chudą (mam wszystko na miejscu: Twoje BMI wynosi ok. 17-18 (zaleznie od Twojego wieku). To zagrażające zdrowiu wyniszczenie. Gratuluję dobrego samopoczucia i zadowolenia z wyglądu. Jesteś zagrożona anoreksją, chorobą psychiczną polegającą na zaburzeniu wizerunku własnego ciała, która nie leczona może prowadzić do śmierci głodowej. Lepiej nie wpisuj się w takich wątkach, żeby nie zaszkodzić innym. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: czy jestem za chuda? 04.04.08, 13:32 mam równiez 174. raz w zyciu wazyłam 54 kg i wygladalam jak szkieletor(pisze to z pozycji osoby która lubi i ma szczupła sylwetke). w rózne bajki jestem w stanie uwierzyc ale w to ze przy wzroscie 174 i wadze 52 kg wygladasz dobrze i masz wszystko na miejscu - definitywnie nie uwierze. tzn oczywiscie masz prawo tak twierdzic i czuc - ale norma to juz nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: czy jestem za chuda? 04.04.08, 17:09 > stosunku do wzrostu. Ja np. mam wzrost 174 a ważę 52 kg. i wcale nie > wyglądam na za chudą Skoro ja ważę prawie tyle co ty , a jestem kilkanaście cm niższa i jestem chuda, to ty na pewno nie jesteś chuda, tylko anoreksja. Przytyj dziewczyno. Do swego wzrostu powinnaś ważyć ok. 64 kg. Masz 12 kg niedowagi! Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: czy jestem za chuda? 05.04.08, 23:33 dajcie spokoj ja mam 172cm wzorstu i waze 53kg, jestem szczupla ale nie przerazajaco chuda, mam okragle biodra i biust C, nikt nie powiedzial jeszcze WIDZAC mnie ze mam blisko do anoreksji, no ale przez net moga te wartosci inaczej brzmiec i wplywac na wyobraznie najwaznijesze sa proporcje, miesnie, budowa kosci itd nie zawsze niedowaga oznacza chorobe, ja cale zycie mialam zanizone BMI Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 11:44 ja mam 160 i waze 44 i w cale nie jestem za chuda;) wiec ty tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka87 Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 21:56 Matko ;-( Moze jeszcze nie jest za pozno na leczenie. Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: czy jestem za chuda? 01.04.08, 12:01 możesz jeszcze pokazać swojemu narzeczomne Odpowiedz Link Zgłoś
lola.b Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 02:12 jesteś bardzo szczupła. ale to czy faktycznie jesteś za chuda zależy w jaki sposób osiągnęłaś tę wagę. i czy jesteś umięśniona czy tak średnio. ja po świętach ważyłam niecałe 40 kilo przy 157 cm i umięśnionym ciele.i co tu ukrywać, leczę się z anoreksji, choć też myślałam, ze jem w miarę normalnie. nie uważam, żebym była za chuda, ale wiem,że źle patrzę. ja bym proponowała spisać sobie przez jakieś 2 tygodnie co jesz i ile i poszła z tym do lekarza. jak powie, że jest ok, to super. ja jestem typem atletycznym raczej(no, chyba, że się wyjątkowo zapuszczę) i nawet jak ważyłam 53,54 kilo to nikt mi nie chciał wierzyć, że tyle ważę, większość stawiała na jakieś 4, 5 kilo mniej, bo szybko przyrastają mi mięśnie. zaobserwuj tez, jaki masz stosunek do jedzenia i pobadaj się. poobserwuj czy nie brakuje Ci miesiączki, czy nie jest Ci zimniej niż większości ludzi, czy nie budzisz się opuchnięta, czy nie drżą Ci ręce, czy nie są ciągle zimne..no ogólnie czy nie dolega Ci nic jakoś tak "nie wiadomo dlaczego". Jak nie to super, ale musiałam napisać tego posta, żeby zwrócić Ci uwagę, bo nikomu nie życzę przechodzenia przez takie męczarnie. Pozdrawiam,Lola Odpowiedz Link Zgłoś
ewela1983 Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 09:41 Lola-przeczytalam Twojego posta..i mnie troche zatkalo. Bo mam ciagle zimne rece,jest mi ciagle zimno i czesto zdarza mi sie "cos" bez powodu..wieczne chce mi sie spac.Nawet na stojąco:).W zyciu bym nie powiedziala ze to moze byc przyczyna wagi.. Jak jem?W sumie to nijak..jem to co chce ale duuuza uwage zwracam na kalorie,owszem nie zaprzecze ze kilk arazy po cichu obiad wyladowal w sedesie ale chyba nie jestm w jakims powaznym stadium chorobowym?! Nie jestem umiesniona,jestem raczej drobnokoscista.Kiedys wazylam 62 kg i po tej wadze niestety sflaczala skora nadal gdzieniegdzie jest. Jestem absolutnie asportowa i nie lubie ruchu. Do lekarza z kartka raczej nie pojde bo wiem ze z gory by mnie skreslil...rano jogurt...dlugi dlugo nic,i jakas porzadna kolacja+papierosy+red bull i kawa w ilosciach full. Czyli sama odpowiedzialam sobie na pytanie czy z moja waga i spososbem odzywiania jest ok...hmmm...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 10:58 > Jak jem?W sumie to nijak..jem to co chce ale duuuza uwage zwracam na > kalorie,owszem nie zaprzecze ze kilk arazy po cichu obiad wyladowal > w sedesie ale chyba nie jestm w jakims powaznym stadium chorobowym?! Ja bym na Twoim miejscu zaczęła martwić. Przy braku problemów obiady nie lądują po cichu w sedesie.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 12:01 Ja ważę chyba normalnie (53 kg) przy wzroście 164. Anoreksji nie mam, ani bulimii, nawet chciałabym zrzucić 3 kilo, ale tylko z okolic talii ;)) Ale moja znajoma przechodziła przez anoreksję i bulimię. U niej była to totalna obsesja. Wymioty, głodzenie, napady głodu, koszmar! Teraz wcale nie jest dobrze. Długo się leczyła, ale chyba wszystko wróciło. Jest bardzo szczupła, ale cały czas zmęczona, na nic nie ma siły. Żeby normalnie żyć wypija smolistą kawę, a jeśli je to słodkości, żeby mieć siłę wstać. Jest drobnej kości, ale bardzo umięśniona. Waży około 44 kg, wzrost 159. Odpowiedz Link Zgłoś
women-in-love Re: czy jestem za chuda? 04.04.08, 17:13 mojboze napisała: >chciałabym zrzucić 3 kilo, ale tylko z okolic talii ;)) Oj, żeby tak się dało:((( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: czy jestem za chuda? 06.04.08, 10:27 Podobno taniec brzucha tak działa - bardzo wyszczupla talię. Nie dam głowy, sama nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 11:50 masz problem, i to poważny. Tym bardziej, ze Twoje otoczenie to zauważa, więc prawdopodobnie jestes za chuda, a odpowiedzi "ja waze tyle i tyle wiec u ciebie jest ok" są idiotyczne, każdy jest inny, stosunek waga/wzrost to naprawde bardzo niewiele. Poza tym można być szczupłym i nie mieć zaburzeń żywienia, a Ty prawdopodobnie je masz, a z tym nie ma żartów. Poradziłabym wizytę u psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 21:57 >owszem nie zaprzecze ze kilk arazy po cichu obiad wyladowal >w sedesie W głowie mi sie to miesci! Po co wy jecie, jesli chwilę pózniej rzygacie? Czy wydaje wam sie, z epaskudna skóra, odsłoniete szyjki zębowe i zmarszczki przed 30stką to jest to - bo jednoczesnie wazycie 45 kg? Ręce mi opadaja , jak ktos pisze, ze wyrzygał po ciuchu obiad. Po cichu przed kim? Przed samą soba i własnym rozumem? Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_jezyk Re: czy jestem za chuda? 07.04.08, 13:12 ja mam 176 cm i ważę 53-55kg. Zawsze byłam szczupła. Mam ten sam problem z zimnymi kończynami i ospaniem, ale jest to powodem niskiego ciśnienia. Kofeina mi nie pomaga a raczej szkodzi na żołądek. Najlepszym wyjściem jest regularny tryb życia i trochę ćwiczeń fizycznych. Ale najważniejsze to regularne posiłki. Przyzwyczaiłam swój organizm do jeszenia posiłków o stałych porach i dbam o to, żeby jedzenie było różnorodne. I nawet myślałam, że przytyłam, bo ostatnio jadłam dużo eklerów i ciastek z kremem(oczywiście dopiero po obiedzie:)), a tu proszę, z 55kg schudłam do 53. Myślę, że mój organizm przyzwyczaił się, że dostaje o stałych porach jedzonko, a nie tak nie wiadomo kiedy, i dlatego nie gromadzi zbędnych kilogramów na zapas. Oprócz tego ważne jest żeby sie nie przejadać, bo po zbyt obfitym posiłku to zasypiam i trawię do końca dnia. Pozdrawiam forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: czy jestem za chuda? 07.04.08, 15:57 dlatego nie gromadzi zbędnych kilogramów na > zapas. To właśnie są zaburzenia odżywiania- przekonanie, że jeśli przy wadze 53 kg i wzroście 176 cm przytycie to "zbędne kilogramy" Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 14:52 Ja mam 157 cm i 44 kg. wyglądam akurat. Wszystko według mnie zależy od Twojej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 16:38 nie jestes za chuda, jestes normalna Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 19:43 napewno nie jestes za chuda. a czy twoj maz zawsze lubil tluste kobiety ? Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: czy jestem za chuda? 02.04.08, 21:19 ja zawsze byłam chuda choć się obżerałam na maksa, mam 173 wzrostu i ważyłam 55 kilo, teraz przytyłam ważę 60 i już czuję się ciężkawo, ale nie wiem jak zrzucić te 5 kilosów, łatwo przytyć trudno zgubić, lepiej być chudym niż grubym oto moja dewiza:)...emocje Odpowiedz Link Zgłoś
taniacos Re: czy jestem za chuda? 04.04.08, 11:43 Wcale nie jesteś za chuda.Ja mam 155cm wzrostu i ważę obecnie 50 kg.Trochę mi sie przybrało przez zimę.,w lecie przeważnie mam 45-47 kg.Kobiety przecież różnie mogą wyglądać,jedne mają obfitszy dół inne górę.Waga różnie sie u każdej z nas rozkłada. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: czy jestem za chuda? 06.04.08, 07:43 Waga to jedno, a masa mięśniowa i tłuszczowa to drugie. Ja mam 42 lata, ważę 46 kilo przy 160 wzrostu i to najwięcej w moim życiu, nie licząc ciąży oczywiście (przybyło mi 8,5 kilo wszystkiego). Wcale nie jestem chuda- biodra okrągłe, uda też, brzuszek. Żadnych żeber na wierzchu. Dość potężne mięśnie (słabość do pływania). Nie objadam się, pilnuję wagi, w moim wieku to już konieczność. Myślę, że te wszystkie tabele, BMI nie uwzględniają budowy kośćca. Ja na prześwietleniu wyglądam jak kurczak, więc chyba muszę ważyć mniej niż ktoś bardziej typowy. Natomiast łatwo sprawdzić, czy jest się niedożywionym- poniżej pewnego poziomu otłuszczenia (5% albo 7%) zanika miesiączka. To oznacza, że przegięło się z dietą. Włosy i paznokcie też pierwsze pokazują, że organizm ma braki. Nie słuchaj narzeczonego, oceń sama. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: czy jestem za chuda? 06.04.08, 10:26 Tyle, że zdrowa ilość tkanki tłuszczowej dla kobiet to 20-30%. A zanikanie miesiączki to objaw, że jest już bardzo źle i należy się natychmiast leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
fadette Re: czy jestem za chuda? 06.04.08, 13:02 jestes w sam raz, ja waze 48 a mam 167! ja jesten troche za c\szczupla ale Ty masz normalna wage:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: czy jestem za chuda? 06.04.08, 14:24 Jezeli rozmiar biustu masz wiekszy niz 70A, nie masz wystajacych kosci (obojczyk, zebra), nie wbijasz facetowi kosci w uda siadajac mu na kolanach i nie masz nozek jak patyczki to bym sie nie przejmowala Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: czy jestem za chuda? 07.04.08, 13:18 Ty sama powinnas widziec zy masz prawidlowa wage. Dla jednych przy twoim wzroscie 47 kg to dobra waga a dla innych do za malo. Ja mam 173 i waze ok 60 kg BMI=20 i uwazam ze jestem grubas. Pzytylam pare kilo w zeszlym roku. Moja idelana waga to 53-54 kilo i BMI 18. A w tabelach pisze ze powinnam wazyc minimum 60 kilo przy moim wzroscie. Akurat! bylabym gubasem. Jesli ty dobrze sie czujesz w swoim ciele to nie warto ulegac presji otoczenia, chlopakowi ktory mowi ze jestes za chuda czy kolezance ktora twierdzi ze jestes za chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_a Re: czy jestem za chuda? 07.04.08, 19:48 oceń to sama, i nie przejmuj sie gadaniem. Przez zime troszki przytyłam i waże 60kg przy wzroście 174cm... ale tak normalnie to ok 56-57kg i wtedy czuje sie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
anapi-it Re: czy jestem za chuda? 07.04.08, 22:06 Ja mam 166cm i 47kg. Chcialabym przytyc, ale to niestety nie jest latwe. Jem prawidlowo - kilka posilkow dziennie, duzo owocow, slodyczy raczej nie jem. W mojej rodzinie wiekszosc kobiet jest szczupla i niestety to sie chyba nie zmieni, a moj maz ciagle liczy, ze troche utyje (jest kucharzem, wiec zona chudzina nie robi mu reklamy) Odpowiedz Link Zgłoś