Dodaj do ulubionych

Calandre Paco Rabanne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 07:29
Widziałam taką wode kiedys i sama nie wiem czy to meska czy damska, moze
ktos mnie oswieci. Flakon raczej meski, prostokat szkła w metalu (ale Allure
tez ma w tym stylu butelke), no ale zapach raczej niejednoznaczny, choc ta
słodycz jest taka kobieca.A moze unisex?
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: Calandre Paco Rabanne IP: *.dialup.tiscali.it 07.09.03, 09:26
      Wg mnie unisex. Wspanialy zapach. Oryginalna butelka.
      • Gość: lola Re: Calandre Paco Rabanne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 09:45
        Gość portalu: Linn napisał(a):

> Wg mnie unisex. Wspanialy zapach. Oryginalna butelka.
        Dzieki za odpowiedz, mnie zapach tez sie bardzo podoba. Bede uzywac razem z
        mezem.
    • coralin Re: Calandre Paco Rabanne 07.09.03, 10:47
      Zdecydowanie dla kobiet:) To zapach z 1969 roku i wtedy nawet nie śniło się
      nikomu by produkować wody unisex. Calandre zawiera przede wszystkim różę i
      jaśmin, ale dzieki żywicy ma wytrawność i powściągliwośc. Niepowtarzalny
      zapach. Używałam kiedyś.
      • Gość: Linn Re: Calandre Paco Rabanne IP: *.dialup.tiscali.it 08.09.03, 09:34
        Wg mnie unisex; znaczy,ze moga go uzywac mezczyzni / i uzywaja /.
        • Gość: lola Re: Calandre Paco Rabanne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 10:22
          Gość portalu: Linn napisał(a):

> Wg mnie unisex; znaczy,ze moga go uzywac mezczyzni / i uzywaja /.
          Pogrzebałam w necie i rzeczywiscie stworzono te wode dla kobiet, ale na
          meskiej skórze tez fajnie pachnie. Paco Rabanne, czy raczej "nos" wyprzedził
          epoke i stworzył zapach unisex zanim ktos o tym pomyslał, mimo ze zgodnie z
          zamiarem przeznaczony jest dla kobiet
          • coralin Re: Calandre Paco Rabanne 08.09.03, 18:24
            Skoro mężczyznie się podoba czemu nie? Ale ja wyczuwam w nim głównie różę ale
            nie taka miękką ale w jakiejś "metalicznej otoczce"(zważywszy że to zapach
            Paco Rabanne porównanie chyba na miejscu). Zapachów w tym stylu w tamtych
            czasach było sporo: chłodnych, wyważonych(Rive Gauche YSL), ale zdecydowanie
            kwiatowych. Sporo wód kolońskich na początku wyprodukowanych z myślą o
            mężczyznach z czasem polubiły kobiety, odwrotnych sytuacji jest niewiele. O, np
            Old Spice (klasyczny) był wymyślony jako zapach dla kobiet ale wypuszczono go
            ostatecznie niewiele modyfikując jako wodę męską. Z Jicky Guerlaina było
            odwrotnie. A teraz sporo męskich zapachów zawiera kwiaty (no , może nie różę i
            jaśmin jak Calandre) więc jeśli mężczyzna lubi niech używa:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka