Dodaj do ulubionych

drogi krem - czy warto ???

IP: 212.160.156.* 10.09.03, 16:30
Mam 26 lat i uznalam, ze najwyższy czas zabrać sie za inwestowanie w
przyszlość swojej skóry. Wprawdzie nie mam oznak zmarszczek, ale trzeba
dmuchac na gorące...
Interesuje mnie czy warto sie wysypać na jakiś drogi krem, bo jest
rzeczywiście tego wart, czy te same efekty uzyskam stosując kremy z niższej
półki. Co myślicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • coralin Re: drogi krem - czy warto ??? 10.09.03, 16:48
      Zależy czego oczekujesz od kremu. Jeśli tylko nawilżania to wydanie 100-200 zł
      na krem wydaje mi się przesadą . Z ochroną UV jest podobnie. Ochronne kremy
      kupisz za 30-60 zl i są one naprawdę dobre (LRP, L'Oreal, Iwostin), z
      nawilżajacych możesz znalezć perełkę i wśród tańszych. Jeśli chodzi o
      silniejsze preparaty te drogie firmy do których mamy dostep chyba nie proponują
      nic rewelacyjnego. Ja wierzę w retinol i kwasy jako składniki zapobiegające
      starzeniu i kupuję takie preparaty w aptece lub wysyłkowo(Avene, Neostrata). Z
      drogich kremów Lancastera Re Oxygen okazał się zwykłym kremem nawilżajacym i
      cena(horrendalna!) nie miała nic wspólnego z jakością. Zakupu Idealista EL nie
      żałuję bo fajnie upiększał mi skórę gdy była "rozregulowana". Z matujących
      rewelacyjny był Clarins a beznadziejny Juvena. Od kiedy bywam na forum Uroda i
      Wizażu nabrałam dystansu do cudownych kosmetyków i coraz częściej szukam tych
      niepozornych(Flos leku). Moja zasada pielegnacji to nawilżanie, filtry i kwasy
      (oraz czasem krem z retinolem)
    • monia76 Re: drogi krem - czy warto ??? 10.09.03, 16:49
      na gorace dmuchac trzeba koniecznie, na zimne warto ;)

to zalezy o jakim kremie myslisz, bo na takie sobie, abstrakcyjne pytanie
      trudno odpowiedziec.
    • Gość: anja Re: drogi krem - czy warto ??? IP: 212.160.156.* 11.09.03, 11:16
      :) chodzilo mi oczywiście o zimne :)))

Zależy mi na kremie, który powstrzyma powstawanie zmarszczek. Dodam, ze nigdy
      nie stosowalam takich kremów, ani kremów pod oczy. Acha, mam cere mieszaną.
      • Gość: Edy Re: drogi krem - czy warto ??? IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 11.09.03, 15:21
        Mysle ze w sam raz jest Eris Forte +25 (cala gama jest na stronach www- i
        wysylaja probki jak poprosisz) ja mam przeciwzmarszczkowy i dotleniajacy na
        noc., oba ok (cena 50zl kazdy)
      • Gość: monia76 Re: drogi krem - czy warto ??? IP: *.u.mcnet.pl 11.09.03, 15:32
        Gość portalu: anja napisał(a):

> :) chodzilo mi oczywiście o zimne :)))
        >
        > Zależy mi na kremie, który powstrzyma powstawanie zmarszczek. Dodam, ze nigdy
        > nie stosowalam takich kremów, ani kremów pod oczy. Acha, mam cere mieszaną.

szczerze polecam ci active c la roche possay (delikatna emulsja z wit.C) - jest
        dosc kosztowny (ok. 80 zl), ale naprawde swietny dla cer po 25 roku zycia.
    • Gość: anja Re: drogi krem - czy warto ??? IP: 212.160.156.* 11.09.03, 17:10
      Dzieki, na pewno sie pofatyguje do Apteki i sprawdze....
      a kremy z najwyzszej polki? myslicie ze są warte swojej ceny?
      • coralin Re: drogi krem - czy warto ??? 11.09.03, 17:58
        Gość portalu: anja napisał(a):

> a kremy z najwyzszej polki? myslicie ze są warte swojej ceny?

Z najwyższej półki to prawie nie znam (z wyjątkiem testowania niektórych-
        Sisley), bo to raczej La Mer, Cle de Peau, La Praire, Sisley. Pewnie masz na
        myśli Shiseido , Lancome, HR. To na wysoką półkę wygląda nam , bo mniej
        zarabiamy niż na Zachodzie. Krem Primodiale Lancome'a- nic specjalnego, to samo
        ich krem z retinolem. Niezły jest Power A HR ,ale identyczne działanie ma krem
        z retinolem St. Ives. Force C HR nie ma żadnego spektakularnego działania,
        polecany tu Active C jest taki sam-aktywna wit.C. Skuteczne kremy przeciw
        starzeniu kupisz na pewno w aptece. Podobno La Mer też jest rewelacyjny ,ale
        nie sprawdzałam,bo kosztuje kosmicznie, za to Sisley potrafi diabelnie uczulić
        nawet nie-wrażliwców. Mam pod oczy Advanced Night Repair EL i jest dobry,ale
        równie dobrze służył mi Oceanic na noc pod oczy i wcześniej Matis który ma
        świetne preparaty pod oczy. Zobacz może kremy Neostraty(www.bio-med.pl) i
        kremy apteczne. Nie mają może ślicznych pudełek, wygladają i pachną
        nieszczególnie ale sa skuteczne. No i nie płacimy za piękną reklamę z E.Hurley,
        I.Sastre...
    • ula_s Re: drogi krem - czy warto ??? 12.09.03, 12:55
      Ja od 2 lat wyprobowywalam roznych kosmetykow Clarinsa, Clinique i sporadycznie
      Chanel. I uwazam ze sa to fajne kosmetyki ale jesli kogos nie stac to nie warto
      probowac. Mnie tak samo trudno bylo znalezc cos fajnego wsrod tych drozszych
      kosmetykow jak wsrod tych tanszych. Podobne efekty mozesz osiagnac tanszymi
      kosmetykami - tylko odpowiednio dobranymi. Dlatego warto czytac to forum i np.
      www.wizaz.pl - zeby zapoznac sie z opiniami innych na temat konkretnego
      kosmetyku. W ten sposob mozna uniknac rozczarowania.

• Gość: tinurek Re: drogi krem - czy warto ??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:11
      Hej
      Moim zdaniem warto.
      Dodam,że jakość kosztuje i chyba kazdy o tym cos wie.
      Taki Avon czy Oriflame, choć uwielbiany przez wiele z Nas i mnie też przyznam
      się, jest b.b.b..b.b kiepskiej jakości. Firmy te stwiają przede wszystkim na
      cenę i opakowanie, które cieszy oko więc szybciej skłania do zakupu.
      Pozdrawiam
    • Gość: anja Re: drogi krem - czy warto ??? IP: 212.160.156.* 12.09.03, 13:50
      polecacie jakieś konkretne kremy? wypóbowane?
      • Gość: tinurek Re: drogi krem - czy warto ??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 14:49
        Ja mam 24 lata i uzywam kremu lysanel mat firmy SVR, b. dobry. Miłam wcześniej
        taki krem też matujacy z firmy sance sui, czy jakoś tak ale kosmetyczka moja
        nie prowadzi juz jego dystrybucji i nie wiem gdzie jeszcze moąna preparaty tej
        firmy dostać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka