Dodaj do ulubionych

tzw. Liszaje !!!

06.05.08, 21:36
Prosze o pomoc, a dokladnie chodzi mi o sposob na liszaje-czyli czerwone, suche plamy na twarzy(policzkach).Staram sie nawilzac cere i probowalam juz wielu kremow, maseczek itp. jak cos dziala to tylko przez ok 2 dni do tygodnia czasami:((( czy zna ktos sposob na pozbycie sie tego cholerstwa?
pozdrawiam i dziekuje z gory za porady :)
Obserwuj wątek
    • malange Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:39
      Kremy z mocznikiem.
      • oriana83 Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:46
        Dobrze, kremy z mocznikiem.Czy moglabym poprosic o jakas nazwe kremu godnego
        polecenia?
        • malange Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:49
          Ja polecam Eucerin Urea 5% do twarzy.
          • oriana83 Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:51
            super!!! dziekuje za rade, na pewno wyprobuje i dam znac jakie rezultaty:)))
            pozdrawiam serdecznie!!!
            • malange Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:52
              Nie ma za co :) co prawda nie stowałam go osobiście, ale stoswoała
              go osoba z mojej rodziny i była zachwycona

Pozdrawiam!
              • oriana83 Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 21:57
                Ja juz jestem naprawde zdesperowana jezeli chodzi o cere i dobor kremu.
                Probuje czegos nowego i przez pierwsze dniu jest super, a potem znowu koszmar
                powraca.Wiec na pewno wyprobuje ten krem z nadzieja, ze wreszcie sie pozbede
                tych wstretnych, suchych, czerwonych palm.
                Moze Ty lub ktos inny moze mi doradzic w sprawie jakis domowych sposobow(maseczek)?
    • kropla_beskidu Re: tzw. Liszaje !!! 06.05.08, 22:26
      Na liszaje, najlepszy byłby tłusty krem, np. Clobaza, albo krem lipidowy z
      Iwostinu - ten pierwszy leczniczo, drugi kosmetycznie. Jeśli zmiany dodatkowo
      swędzą, polecam Advantan - ale to już na receptę.
      • dziubasekk Re: tzw. Liszaje !!! 07.05.08, 00:16
        Ja używam Emolium.
        www.emolium.pl/emolium.php
        seria kosmetyków do skóry bardzo suchej i atopowej. Emulsję do ciała bez problemu możesz stosować też do twarzy- sprawdziłam skład i niczym się nie różnią:)
        Naprawdę szybko usuwa te czerwone plamy:) no i jakby nie było jest w bardzo przystępnej cenie:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka