pinavela 16.05.08, 12:14 chodzi mi o ten marki l'oreal true match?i czy faktycznie maskuje niedoskonalosci czy to tylko tani chwyt jak wiele innych?Bede wdzieczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
happy_time Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 16.05.08, 12:49 Moim zdaniem jest bardzo dobry. Mam już trzecie opakowanie. Kryje dosyć dobrze, ale ja nie mam specjalnych problemów z cerą. Kiedyś miałam i puder był trochę za słaby. Zależy od cery. Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 16.05.08, 15:29 Popieram- bardzo dobry puder. Dobrze kryje,nie tworzy "maski" , nie zbiera sie w zalamaniach skory. Jedna z moich lepszych inwestycji w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 16.05.08, 18:41 Testuje od 2 dni,mam cere mieszana,troche przebarwien itp.Podklad na mocna 4!Gduby tylko mial lepszy pedzel(ja nakladam palcami)i moze na dluzej matowil...Aha,swietny kolor W1 Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 16.05.08, 19:38 Nie uzywalam tej marki, ale to jest podklad w pudrze, nie typowy puder. Nabiera sie go na szczoteczke, strzasa nadmiar i wciera w skore okraglymi ruchami. Mineraly stanowia pewna bariere przed sloncem. Ja uzywam firmy Bare Minerals Jesli ktos kupuje kosmetyki w Stanach (byly takie watki), to polecam. Maja tez cienie do oczu. www.bareminerals.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 16.05.08, 22:04 i roze na policzki tez sa chyba niezle. dzisiaj akurat testowalam te kosmetyki w sephorze. genialnie sie rozprowadzaja, tylko maja bardzo ograniczona kolorystyke. troche szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland do sankada 16.05.08, 23:34 W Sephorze i sieci Ulta widzialam duzy wybor cienii do powiek. Zobacz zdreszta ich strony internetowe. Bare Minerals nazywaja sie tez Bare Escentuals Tu jest wideo pokazujace jak sie naklada mineralny podklad. www.bareminerals.com/on/demandware.store/Sites-BareMinerals-Site/default/HowTo-Show?ManualID=bcOXkiaagJcwIaaactoYAU5gcT Odpowiedz Link Zgłoś
entombet Re: do sankada 29.08.08, 12:09 ja mam starter do twarzy i oczu BM puder bardzo wysuszal mi skore (mam mieszana lub sucha z wagrami na strefie T) ale nie mialam jeszcze podkladu, ktory by tego nie robil i nie za dobrze kryl ale to moze byc kwestia nieumiejetnego nakladania pedzle do podkladu (kabuki i all face) drapaly ale to tez norma u mnie i przed wypraniem strasznie z nich wylazi wlosie - dobrze je wyczesac pedzle do cieni i cienie bdb nawet dla takiego cieniowego lajkonika jak ja - latwo sie naklada, latwo modeluje oko, troche sie sypia ale to norma przy sypkich pylkach Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 puder mineralny a Sucha Cera 17.05.08, 10:20 Czy któraś z Was testowała ten puder przy suchej cerze? Mam mieszaną (lekko błyszczący nos i broda, a reszta bardzo sucha, często ściągnięta) i zastanawiam się czy ten puder będzie OK. Przeczytałam że najlepiej nakładac go na czystą twarz, bez kremu, u mnie to nie wchodzi w grę :( Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: puder mineralny a Sucha Cera 17.05.08, 21:15 Jak najbardziej musisz miec gladka (piling), nawilzona cere przed nalozeniem tego podkladu w pudrze. Wlasnie, dlaczego nazywacie go pudrem? Spelnia inna funkcje, niz puder. Maskuje niedoskonalosci skory, nie nadklada sie go na podklad (bo go zastepuje), naklada sie inaczej, niz zwykly puder. Stanowi pewna bariere przed UV. Zobaczcie zamieszczone przeze mnie wideo do nakladania podkladu w pudrze innej firmy. Ten L'oreala na pewno tak samo sie nadklada. Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 Re: puder mineralny a Sucha Cera 17.05.08, 21:38 Rhode, nie my go tak nazwałysmy tylko jego producent - L'oreal - puder mineralny True match. Zreszta jak nazwac kosmetyk który ma pudrową konsystencję? Przeciez krem ani fluid to nie jest. Puder to moim zdaniem najbardziej adekwatna nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: puder mineralny a Sucha Cera 18.05.08, 13:12 niektórzy producenci taki kosmetyk nazywają podkładem mineralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
julitka33 puder mineralny ktory? 19.05.08, 10:39 jesli juz o pudrach mineralnych mowa..zastanawiam sie wlasnie miedzy loreal a revlon colorstay mineeals.czy ktoras z was ma ten drugi??ktory waszym zdaniem jest lepszy do cery mieszanej ze sklonoscia do wypryskow?z gory dziekuje za rady Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: puder mineralny ktory? 19.05.08, 19:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=77781302&a=77781302 dlaczego nie użyjesz wyszukiwarki? A co do meritum - wg mnie Revlon się nie nadaje na wypryski - słabo kryje. Loreal nie miałam więc nie mogę porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Re: puder mineralny a Sucha Cera 09.06.08, 22:50 Rhode, nazywamy go pudrem bo po pierwsze tak sugeruje producent, a po drugie...to jest puder - puder, czyli kosmetyk w postaci proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep ps. 09.06.08, 22:53 Za szybko wysłane;)Ja bym się bardziej już zastanawiała, dlaczego mówimy o pudrach w kamieniu, bo jego formuła zupełnie nie jest adekwatna do nazwy:) To takie paradoksy w nazewnictwie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
othala76 Re: puder mineralny a Sucha Cera 12.06.08, 14:10 ja ma suchą cerę, trochę się błyszczy na nosie i brodzie czyli dokładnie jak u ciebie. Stosuję ten puder i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście stosuje krem pod spód, nie wyobrażam sobie żebym kremu nie miała. Nic się nie dzieje złego. U mnie sie sprawdził znakomicie i na lato jest to dlamnie świetny wybór. Mam L'oreala. Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 19.05.08, 15:15 ja używam Jane Iredale. Jestem zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś
julitka33 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 19.05.08, 19:51 liselle a jaka masz cere?:) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 19.05.08, 21:50 Mam cere mieszana,z niespodziankami i loreal ladnie to przykrywa,nadaje sie tez do poprawek w ciagu dnia(nakladam odrobine palcem ) Odpowiedz Link Zgłoś
anii7 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 08.06.08, 22:10 Witam Puder mineralny jest bardzo dobry, dobrze kryje, nie tworzy maski. Mam cerę mieszaną. Niestety musiałam go oddać siostrze, ze względu na nieodpowiedni dla mnie kolor... pani w perfumerii poleciła do mojej jasnej cery kolor N6 :( a że sztuczne światło zmienia kolor...i nie ma możliwości dobrze dobrać odpowiedni dla siebie zakupiłam go. Kolor N6 nadaje się do ładnie opalonej buźki. Proszę o poradę, jaki kolor będzie najlepszy dla jasnej/śniadej cery? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 08.06.08, 22:52 to do jasnej czy do śniadej, bo to 2 wręcz przeciwstawne rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
anii7 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 09.06.08, 19:34 Proszę o poradę koloru podkładu do jasnej cery, ale żeby podkład nie był za jasny, nie chcę być blada. W innych podkładach przeważnie stosuję odcień jasnego beżu. Odpowiedz Link Zgłoś
epingle Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 28.08.08, 23:17 Mam True Match Minerals, kolor C3 Rose Beige, najjaśniejszy, jaki przetestowałam (spośród chyba 5 odcieni), nie jest żółty, ani zbyt rózowy, czego sie obawiałam. Dopasowuje sie do cery, nie wygląda na sztuczną. Lekko ciemniejszy od kolorów, których zazwyczaj używam (typu light, ivory, porcelain etc.), ale wygląda w porządku. Jeśli ktoś ma jasną cerę, nawet trochę bladą (ja jestem prawie blada, a policzki zaróżowione) to ten kolor powinien pasować. Mi wyrównuje koloryt i kryje różowatości na skórze, drobne wypryski też tuszuje. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 09.06.08, 22:18 Ja też testowałam i Revlon i Loreal, sama po dojrzałym namyśle zdecydowalam się na zakup pudru mineralnego Laury Mercier. Myslałam jeszcze o Bare Minerals, ale przebrnąwszy przez niezliczoną ilość recenzji na make up alley, wybrałam Laurę, bo primo b. lubię jej kolorówkę, secundo, jej puder miał opinię najdrobniej zmielonego. (Revlon i Loreal odpadły bo nie ma dla mnie odcienia). Tę LM w sumie też kupiłam w ślepo, bo marka u nas niedostępna więc nie bardzo jest jak sprawdzić odcień (ale się udało). Jestem zadowolona, puder faktycznie świetnie kryje i bardzo mocno matuje, jest trwały. Ale pudry mineralne nie są dla wszystkich, na pewno nie nadają się dla osób o mocno suchej skórze bo ściągają skórę i nawet solidna dawka kremu pod może okazać się niewystarczająca. Trzeba je nakładać naprawdę lekką ręką, odrobinę i wcierać, wcierać do upadłego - co dla cer naczynkowych niekoniecznie może okazać się dobre (długo szukałam odpowiedniego pędzla, te w pudrach Loreala i revlona są moim zdaniem do niczego). Im mniej tym lepiej jeśli chcemy uniknąć maski. Za to nawet taka mała ilość świetnie kryje i matuje, pudry mineralne dają takie ładne, świetliste wykończenie - nie lubię płaskiego matu, choć z niektórymi trzeba uważać, bywają dość mocno połyskliwe. Dla mnie największy minus to obecność w składzie bismuth chloride który chyba podrażnia mi lekko skórę. Na razie minimalnie, ale chyba będę szukać dalej... cięzko znaleźć coś bez tego w składzie. Zdecydowanie polecam podkłady mineralne, nie tylko na lato - taka była moja motywacja, bo chciałam jakoś ograniczyć ilość warstw na twarzy w upały. Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 11.06.08, 20:54 Ja tez jestem milosniczka pudrow mineralnych. L'Oreal fajny, ale przeszlam na polecany juz wyzej Bare Minerals. Jesli chodzi o pedzle to ten w L'Orealu jest straszny, ja go zastepuje pedzlem kabuki Inglota, ktory spisuje sie super. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 29.08.08, 12:27 gdzie kupujesz tę Laurę? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 12.06.08, 00:06 Od kiedy zaczelam uzywac kosmetykow poszukiwalam podkladu, ktory by w koncu mi odpowiadal... ponad 10 lat szukania i w koncu wymyslono podklad mineralny!!!!!! naprawde polecam. nie moge narzekac na nic... no moze poza tym, ze trzeba nim pomachac, zeby wysypac go przez "sitko". Mia Odpowiedz Link Zgłoś
magdula330 Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 17.09.08, 03:38 Zdecydowanie polecam bare minerals neutrogena,po loreal strasznie swedziala mnie skora,robily sie wypryski i skora byla wysuszona.Neutrogena jest lekka i przeznaczona rowniez do skory alergicznej,koszt w Stanach ok.$11 Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 17.09.08, 14:10 koncze drugie opakowanie, kupię kolejne (: Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_moniak Re: czy ktoras z Was testowała puder mineralny? 17.09.08, 16:41 A mozecie mi powiedziec na ile wam starczal puder Loreal'a? Odpowiedz Link Zgłoś