Gość: kasia IP: *.pwsbia.edu.pl / 62.233.139.* 15.09.03, 11:34 dziewczyny mam prosbe, doradzcie jakie cienie pasują do niebieskoszarych oczu? nie mam w zwyczaju malowania się i zupełnie nie mam pojęcia co pasuje, a co nie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkobuu Re: cienie do powiek 15.09.03, 11:53 To zależy. Ja tez mam takie oczy , brązowe włosy i b. jasną cerę. Pasuja mi odcienie szarości,ale takie troche ciemniejsze i nie wpadające w niebieski. Gołębi, zimny brąz, ostatnio jasny róż,a własciwie biel złamana różem ale tylko do czerwonych bluzek lub czarnych. Często tem mam biały cień,ale na to kreskę czarną. Oliwka odpada (ale przy ciemnej karnacji np. pasuje). Jest masa tanich cieni, możesz kupic i popróbować, przynajmniej nie bedzie ci zal wyrzucić. kiedys jeszcze w szkole, jak nie miałam pieniędzy na nowe cienie, to czasem z kolezankami malowałyśmy sie wspólnie i próbowałyśmy swoje cienie na sobie nawzajem :) a ile zabawy miałysmy przy tym. Jeżeli masz czas i ochote możesz udac się do wizażystki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: cienie do powiek IP: *.pwsbia.edu.pl / 62.233.139.* 15.09.03, 11:57 dzieki za porade:) Tez tak jak ty mam brązowe włosy i dosc jasna karnacje. do wizazystki udalabym się bardzo chętnie, ale to pewnie sporo kosztuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu Re: cienie do powiek 15.09.03, 12:10 No coz ja nie byłam u wizazystki,więc nie orientuję się ile mogloby to kosztować....Kiedys byłam na pokazie L'Oreala i tam pani wskazała mi jakich kolorków powinnam używać. I to byly mniej wiecej te co podałam,oprócz oliwki,którą mi odradziła. Pani poleciła mi tez grafitowy cień,albo granat, ale wgranacie jakos źle sie czuję. Ogólnie powiedziała mi,że zasada jest taka,że dobiera sie cienie pod kolor bluzki albo włosów, chociaz z tym ostatnim miałam problem,bo czesto farbuję na burgund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol A do zielonych oczu? IP: *.crowley.pl 15.09.03, 12:07 "Zafundowałam" sobie ostatnio zielone oczy, myślałam, że będą do nich pasować np. szare cienie, niestety na oczach dzięki kontrastowi wyglądają one jak niebieskie. Jakie kolory stosować, żeby pasowały? Odpowiedz Link Zgłoś
jkobuu Re: A do zielonych oczu? 15.09.03, 12:11 nie wiem,na zielonyc się nie znam :))ale może oliwka albo brązy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: A do zielonych oczu? IP: *.crowley.pl 15.09.03, 12:18 Też myślałam o oliwce... No to czeka mnie wizyta w sklepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElisaDay fiolet do zielonych IP: *.tele2.pl 15.09.03, 13:48 eee... główna zasada jest taka zeby kolor cienia kontrastował z tęczowką, do zielonych to bym polecala fiolet. bardzo praktyczne są te pokazy makijazu, czesto sa one organizowane w centrach handlowych w drogeriach, sama bylam na dwoch. są tam wizazystki firm kosmetycznych, ktore sie troche znaja na kosmetykach :) z doswiadczenia innych wiem ze do szaroniebieskich oczu, brazowych włosów i jasnej cery to pasuje czarne - kredka i tusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: fiolet do zielonych IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 15.09.03, 14:19 Kolory cieni powinny dopełniać kolor tęczówki, święta prawda. Sama mam ciemnoniebieskie, wręcz szafirowe oczy i wiem, że w: - niebieskich i błękitnych - szarych, popielatych - jasnofioletowych i zielonych wyglądam koszmarnie. Natomiast świetnie sprawdzją się u mnie wszelkkie ciepłe beże, cipełą biel piaskowa, krem, brązy i delikatny, zgaszony kolor pomarańczowy w kacikach oczu. Ładnie wygląda też ciemny fiolet, ale odcień ciepły - wpadający raczej w purpurę (to na wieczór). Natoamist wszystkie niekorzystne wypunktowane przeze mnie kolory powodują, że kolor teczóki ginie, rozmywa się, zamiast zostać ładnie wydobyty przez kontrast. I odradzam niebieskie tusze - polecam z to brązowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: fiolet do zielonych IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 18:48 eee, fiolet do zieleni chyba tylko jak masz czarne wlosy.. i zimna tonacje... ja do zielonych oczu uzywam bezy, zlota, zlotych brazow, brazow, brazow w strone bordo [to chyba najlepiej podkresli zielen, dopelnieniem zieleni jest wlasnie czerwony!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: cienie do powiek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 14:22 jeśli masz chłodny typ urody, to wypróbuj chłodne beże, brązy i fiolety, jeśli ciepły, to ciepłe brązy. poza tym, można popróbować w drogerii i dopasowac, w czym Ty się najlepiej czujesz. wybierz się mamą lub przyjaciółką, bo sama może nie wiedzieć, czy naprawdę jest Ci w tym dobrze. pożycz od jakiejś kumpeli cienie i wypróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: cienie - ja to mialam dopiero problem!!!! IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 15.09.03, 22:29 Mam zielono - brązowe oczy, ale tak naprawdę autentycznie raz takie raz takie, zalezy od światła i ja mialam problem z dobraniem koloru. Mam ciemną karnację i czarne włosy i używam ( po wielu próbach w końcu znalazłam) ciemnych fioletów, mlecznego brązu, ale jasnego , różu i czerwieni ( szczególnie mi dobrze )- zawsze z dodatkiem perłowego białego przy brwiach. Reszta- out. W zielonych i oliwkach i brązach wygladam jak stara kur.... Moze ktoś moze mi doradzi jeszcze, moze jest jakis kolor ktory przeoczyłam, a lubie malowac oczy i z chęcia bym położyla coś co by wydobyło moj kolor oczu.Marzy mi sie bananowy alo szary, ale nie wiem sama.... Aha i dziewczynom o brązowych oczach, opalonych i z ciemnymi wlosami naprawdę polecam wypróbowanie czerwieni- daje piękny efekt - i wcale nie "podbitych oczu"- też sie kiedy balam czerwieni na oczach, ale odkąd sprobowalam non stop używam, najlepiej do czerwonego stroju- nie bać się. I proszę o rade. Jestem naprawdę ciekawym przypadkiem kosmetycznym - nie ma pomadki która by mi pasowała,,, na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura czerwien, a fe. IP: *.tele2.pl 16.09.03, 15:05 akurat dla mnie czerwien strasznie wyglada na powiekach, czy raczej pod okiem - widzialam dwa teledyski gdzie piosenkarki (Edyta Górniak i Vanessa) byly umalowane raczej profesjonalnie i b. mi sie nie podobalo - strasznie zmeczone czy coś :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: czerwien, a fe.- może dla Ciebie...... IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 16.09.03, 20:03 Widzisz ......po pierwsze nie pod oczami, tylko na. Po drugie może miały zły odcien z tego co wiem to wpadający w pomarańcz. po trzecie moze im nie pasowalo co z tego ze profesjonalnie. Mi w czerwieni na oczach jest pieknie, choc nie uzywam jej na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura. i tyle. IP: *.tele2.pl 16.09.03, 23:03 jak juz profesjonalnie i to do teledyskow malują to powinni sie znac, a mnie sie to nie podoba. edyta gorniak miala czystą czerwien, vanessa mocny ciemny róż co na jedno wyszlo. ja sie tak malowac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: i tyle.- tylko tyle? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.09.03, 07:57 ale z tego co pamiętam one miały dość ekstrawaganckie te makijaże. Ja maluje sie delikatnie.Widzisz TY nie musisz się malować tym kolorem, ale gdybyś mnie zobaczyla to nie powiedziałabyś fe ! Ale rozumiem Cie , ja tak samo mogę powiedzieć o niebieskim i szarym cieniu- fe! Odpowiedz Link Zgłoś