Dodaj do ulubionych

darmowe próbki kosmetyków

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 22:53
co myślicie o tym,że u nas nie można dostać próbek nawet drogich
kosmetyków,jak mam wydać kolejne ileś tam zł.i odstawić na półkę lub szukać
kogoś komu akurat się przyda i może odkupi za niższą cenę no to szlak mnie
trafia.może byśmy zaczęły marudzić w sklepach o próbki?muszę dodać,że byłam
ostatnio na stadionie i okazało się,że tam próbek mają całą masę ale do
sprzedania!!!!! ciekawe skąd wzieli? CO!!!!?
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: darmowe próbki kosmetyków 19.09.03, 00:05
      Masz absolutną rację. Próbkami się handluje, na bazarkach czy na allegro...
      wystarczy spojrzec... az mnie skreca nieraz! Ale ja się tych próbek zawsze
      domagam, parę wpadek z wysokopółkowymi kremami które zaowocowały straszna
      alergią i wyleczyłam się z kupowania bez wypróbowywania. Dlatego lubie Sephore
      bo nawet jak czegoś nie ma to panie nakładają z dużego testera do
      pojemniczka...
      A kwestia próbek w sklepach działa na mnie jak płachta na byka...
      Ja osobiscie zawsze się tych próbek domagam w perfumeriach...
      • Gość: nana76 Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.acn.pl / 10.64.2.* 19.09.03, 00:39
        Balbinka sie domaga probek...tiaa...widzialam to...:-)))))
    • Gość: ElisaDay podkład... IP: *.tele2.pl 19.09.03, 14:00
      a co powiecie na probke np. podkładu ktorego sie nie da uzyc ze wzgledu na
      kolor do nie wiem jakiej cery.... chcialam fresh matte maybelline ale probki to
      dają tylko koloru Apricot Beige... posmarowalam czółko i jak marcheweczka
      normalnie ;))
      na szczescie istnieje Wizaż.pl - tam znajdziemy opinie przynajmniej :)
    • Gość: ania Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 14:55
      a od czego sa testery w sklepie?? przy kazdy stoisku danej firmy-loreal,
      dior..itd..stoja testery...jak myslicie poco to jest???
      • Gość: Lenka Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.chello.pl 19.09.03, 15:34
        A jak ja nie chce sie tym mazac w sklepie tylko chce wyprobowac w domu?Mam tu
        na mysli kremy i fluidy.
        O darmowe probki ciezko bo pracownicy sprzedaja probki i testery poza sklepem.
        Nie rozumiem dlaczego cos co nalezy nam sie niejako za darmo musimy kupowac
        na bazarach,rynkach, aukcjach, przez roznej masci posrednikow i jeszcze za to
        placic!!
        • Gość: a Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 15:45
          nie mow ze z ta iloscia ktora jest w probce..np.. krem mozesz sie upewnic czy
          to jest dobry produkt?? najwyzej mozesz powiedziec czy zapach ci odpowiada..bo
          na wiecej kremu w tym nie ma..jesli chodzi o podklad to jest to samo..wypruboj
          puder na przeglubie dloni.tam jest jasna..tak mozesz porownac kolor!
          i mniej wiecej sprawdzic jak sie smaruje...jaka ma konsystencje..
          to samo jest z szminkami, cieniami...
          perfumy zawsze mozesz psiknac w sklepie....po paru gdodzinach "wywachasz" czy
          ci odpowiada czy nie..ja tam nie robie z tego takiego problemu..zreszta kazda
          gazeat jest zapchana roznymi probkami..i bez obawy...sprzedawca jesli
          ma "cos " to ci da..ale przewaznie jesli maja testery to nie posiadaja juz
          probek
          • Gość: Lenka Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.09.03, 16:50
            Probka kremu starcza mi na kilka uzyc.I tak sie sklada ze wlasnie po
            kilkukrotnym zastosowaniu probki moge juz powiedziec czy krem mi odpowiada czy
            nie, czy mnie nie uczula, jak komponuje sie z moim podkladem.
            Jesli chodzi o fluid, to w sklepach jest zwykle inne,niezbyt korzystne
            swiatlo,latwo wybrac wtedy zly odcien,poza tym zdarza sie ze fliud po jakims
            czasie od nalozenia zmienia kolor.
            Co do gazet w ktorych sa probki, no to sorry ale ja nie bede wydawac 8 czy 9
            zl na glupie pismo, tylko po to by miec probke.
            No wlasnie mam obawy co do "uczciwosci" niektorych sprzedawcow,przeciez te
            bezplatne probki i testery sprzedawane na bazarkach nie biora sie z
            powietrza. Sprzedawcy nie daja ich klientom albo daja tylko wybranym by moc
            pozniej to sprzedac na lewo.
      • miriam_73 Re: darmowe próbki kosmetyków 19.09.03, 15:51
        Przepraszam Aniu ale jak sobie wyobrażasz testowanie np. kremu do twarzy czy
        pod oczy w sklepie, w sytuacji np. gdy jesteś "przebiegiem" w ciągu dnia, np. w
        przerwie na lunch z pracy, na twarzy masz makijaż itd??? Ja np. nie mam
        zazwyczaj czasu robic wyprawy do perfumerii "saute" w celu wypróbowania kremu z
        testera...
        Po to firmy kosmetyczne produkują jednorazowe sample żeby je można było bez
        łaski panienek z perfumerii wypróbowac. Tylko, że u nas te próbki albo się
        w "dziwny" sposób dematerializują (a potem można je kupić na Stadionie - z
        oznaczeniami oczywiście "Sample - NOT FOR SALE) albo łaskawie dają Ci takie
        próbki ALE WYŁĄCZNIE w przypadku zakupów innych "wysokopółkowych" produktów.
        A potem taka panna w drogerii twierdzi, że próbek nie ma, a poza tym nie trzeba
        testować "bo te kosmetyki jeszcze nikogo nie uczuliły" (cytat autentyczny, dot.
        w tym konkretnym przypadku kremów HR).
        • annamaria0 Re: darmowe próbki kosmetyków 19.09.03, 16:04
          Ja mam taki malutki pojemniczek, przychodze z nim do sklepu (ale przyznam, ze
          do tych wiekszych i bardziej przyjaznych, jak Douglas czy Sephora) i prosze
          konsultantke o nalozenie do niego niewielkiej ilosci kosmetyku z testowego
          opakowania.
          Zrobilam tak na razie 2 razy i jak do tej pory nie odmowiono mi, moze to jest
          sposob?
          • miriam_73 Re: darmowe próbki kosmetyków 19.09.03, 16:10
            Właśnie, w tych "przyjaznych" możnaby spróbować. Bo w tych mniej przyjaznych to
            może być duuuuży problem. Kiedyś z koleżanką kupiłyśmy takie malutkie
            pojemniczki i wybrałyśmy się do GC. Ale była jazda... Dobrze że te panny
            ochrony nie zaczęły wzywać. Zgłupiały zupełnie. BTw. Dziś w Sephorze to nawet
            opakowanie testera jednego konkretnego kremu, który chciałam "opukać" było
            puste, zaś w GC nie mieli go zupełnie :(((
            • mag26nov Re: darmowe próbki kosmetyków 19.09.03, 19:38
              ja mam problem z tuszami do rzęs-od niektórych łzawią mi oczy,albo swędzą
              powieki:(((nie bardzo mi odpowiada używanie testerów w sklepach,bo wiadomo-dużo
              osób używających jednej szczoteczki do tuszu...łatwo o uczulenie...
    • Gość: justy Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 15:44
      temat próbek wciąż pojawia się na forum. wszystko juz chyba powiedzian na ten
      temat, polecam np. te wątki:
      próbki po prośbie
      dziennikarskie śledztwo w sprawie próbek
      w sprawie próbek
      testery i próbki
      próbki kosmetyczne
      próbki kosmetyków
      pytanie o próbki
      sprzedż próbek- co sądzicie
    • kurczak1976 Re: darmowe próbki kosmetyków 20.09.03, 12:31
      Zgadzam sie z tymi probkami to jest poprostu przegiecie. Generalnie probek
      nigdy niema. Ale mnie sie jeszcze ciekawsza sytuacja zdarzyla. Kiedys
      kupowalam dwie butelki perfum wiec jak by nie bylo cos mi sie nalezalo. Wiec
      pani wcisnela mi samoopalacz do twarzy. Ja na to czy moglaby mi wymienic to na
      cos innego bo takich rzeczy nie uzywam.
      No i pani w perfumerii sie smiertelnie obrazila, jak smiem wybzydzac jak ona
      mi juz i tak laske robi. No i wyszlam z tym cholernym samoopalaczem. Teraz
      zaluje ze wogole tam te perfumy kupilam:o(
    • Gość: prozzak Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.03, 13:53
      przy zakupie cieni i tuszu w sephorze dostalam dwie probki - krem neutrogeny z
      miedzia i jakis inny przeciwzmarszczkowy roc'a. dodam, ze mam 16 lat i nie
      wygladam specjalnie staro :))) ale probki wzielam i oddalam mamie.
      • Gość: cinka Re: darmowe próbki kosmetyków IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 16:32
        tutaj tez musze sephore pochwalic - oblecialam wieksze sklepy kosmetyczne w
        polowie szczecina i tylko tam mieli probki podkladu. a w arcadii pani przelala
        mi do pojemniczka z testera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka