Gość: nibynic IP: 81.15.148.* 26.09.03, 19:28 Czy jest jakaś różnica pomiędzy fluidem a podkładem pod makijaż? Czy to tylko 2 nazwy tego samego produktu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: podkład a fluid IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 20:15 ja dla mnie podkład to pojęcie szersze. fluid to płynny podkład. podkłady mogą być też w kremie, sztyfcie, piance itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibynic Re: podkład a fluid IP: 81.15.148.* 26.09.03, 21:07 Chodzi mi o to, czy jest jakaś różnica (oprócz jakości oczywiście) pomiędzy takim erisem (którego właśnie używam) a który ma w nazwie "puder w kremie", a np. bielendą, która ma w nazwie "fluid". Czy może fluid jest mniej widoczny, delikatniejszy? Zajrzałam na wizaż i tam fluidy i podkłady są w 2 różnych grupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibynic Re: podkład a fluid IP: 81.15.148.* 26.09.03, 21:10 Dodam jeszcze że l'oreal air wear ma w nazwie "podkład pod makijaż". Czyli wychodzą mi 3 grupy (tych płynnych, niw w kompakcie): 1.fluidy 2.podkłady pod makijaż 3.pudry w kremie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: podkład a fluid IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 23:17 ja dla mnie, to producenci stosują te nazwy dowolnie i stąd mętlik. moim zdaniem podział jest taki: Podkłady pod makijaż; rodzje: - fluidy (dość płynne) - kremowe, w tym "puder w kremie" - sztyfty - w piance - w kompakcie Odpowiedz Link Zgłoś