Gość: lisa IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 11.10.03, 19:19 Czy po kuracji kwasami będę mogła się w przyszłości opalać ? Po jakim czasie ? Lubię być lekko opalona, samoopalacze na ciało nie zdały egzaminu (na twarz tak). Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 19:39 Ja teraz na jesień zaczęłam kurację kremem na przebarwienia ( Mela-D) ale gdy uzywałam go parę m-cy wczesniej lekarz mówił mi abym nie opalała się po skończeniu kremu ok. 6 tygodni. Nie wiem czy dotyczy to wszystkich kremów i jak to jest np. po zabiegach u kosmetyczki(być może dłużej).Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 do S., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 20:51 a mozesz mi powiedziec jakiego rodzaju przebarwnienia masz na mysli? takie po syfkach? czy jakie?.. A jak ze skutecznoscia tej Mela-d? jak dlugo stosowalas az zauwazylas efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: do plum 1000 IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 21:40 Cześć , mam przebarwienia słoneczne pod oczami.Mela-d stosowałam, wiosną ale krótko(potem było juz za silne słońce i przerwałam), miałam 3 próbki z apteki i po nich plamy nieco zbladły.Lekarz uprzedzał mnie , że u każdego jest to inaczej.U jednych schodzą szybko a u innych trzeba na to kilka m-cy.Teraz zaczęłam kurację ( 2 tydzień) na pewno są jaśniejsze ,ale jeszcze zupełnie nie schodzą.Wiem ,że są jeszcze silniejsze kremy ale ja nie moge ich stosować ze względu na to , że mam je za blisko oczu(nie mogę też miec zabiegów).W porównaniu z tym jak miałam na poczatku to na pewno są o wiele jaśniejsze, mam nadzieję, że po trochu zaczną schodzić.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 19:43 Zapomniałam dodać, że po tym oczywiście opalając się trzeba uzyć kremu z wysokim filtrem, ja latem używałam blokerów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomino Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.acn.pl 11.10.03, 19:49 ale nie rozumiem - zakładając ze kurację kwasami mialas na twarz na ktorą kładziesz samoopalacz - to w ogole wg mnie nie ma przeciwskazan zeby opalac reszte ciala (na ktorą kwasow nie uzywasz) Krem z wysokimi filtrami na twarz, jesli na sloncu sie opalasz + kapelusz czy inne nakrycie. Rozsądnie slonce dawkowac i wszystko. Natomiast jesli opalasz sie w solarium to trudno mi powiedziec jak tam mozna twarz zabezpieczyc przed promieniami bo nie chodze :-) cmoki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 11.10.03, 20:12 W zasadzie powinnam zacząć od innego pytania: Czy można zastosować kurację kwasami (np. glyco A) na dekolt i ramiona (mam tam drobne krostki i przebarwienia) ? Moje pytanie dotyczące opalania dotyczy opalania ciała po ewentualnej kuracji. Twarzy nie opalam od paru lat (mam przebarwienia i nie chcę ich pogłębić)- smaruję ją samoopalaczem. Odpowiedz Link Zgłoś