Dodaj do ulubionych

opalanie po kuracji kwasami - możliwe ?

IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 11.10.03, 19:19

Czy po kuracji kwasami będę mogła się w przyszłości opalać ? Po jakim
czasie ? Lubię być lekko opalona, samoopalacze na ciało nie zdały egzaminu
(na twarz tak). Z góry dziękuję za odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 19:39
      Ja teraz na jesień zaczęłam kurację kremem na przebarwienia ( Mela-D) ale gdy
      uzywałam go parę m-cy wczesniej lekarz mówił mi abym nie opalała się po
      skończeniu kremu ok. 6 tygodni. Nie wiem czy dotyczy to wszystkich kremów i
      jak to jest np. po zabiegach u kosmetyczki(być może dłużej).Pozdrawiam :)
      • Gość: plum1000 do S., IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 20:51
        a mozesz mi powiedziec jakiego rodzaju przebarwnienia masz na mysli? takie po
        syfkach? czy jakie?..
        A jak ze skutecznoscia tej Mela-d? jak dlugo stosowalas az zauwazylas efekty?
        • Gość: S Re: do plum 1000 IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 21:40
          Cześć , mam przebarwienia słoneczne pod oczami.Mela-d stosowałam, wiosną ale
          krótko(potem było juz za silne słońce i przerwałam), miałam 3 próbki z apteki
          i po nich plamy nieco zbladły.Lekarz uprzedzał mnie , że u każdego jest to
          inaczej.U jednych schodzą szybko a u innych trzeba na to kilka m-cy.Teraz
          zaczęłam kurację ( 2 tydzień) na pewno są jaśniejsze ,ale jeszcze zupełnie nie
          schodzą.Wiem ,że są jeszcze silniejsze kremy ale ja nie moge ich stosować ze
          względu na to , że mam je za blisko oczu(nie mogę też miec zabiegów).W
          porównaniu z tym jak miałam na poczatku to na pewno są o wiele jaśniejsze, mam
          nadzieję, że po trochu zaczną schodzić.Pozdrawiam :)
    • Gość: S Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.10.03, 19:43
      Zapomniałam dodać, że po tym oczywiście opalając się trzeba uzyć kremu z
      wysokim filtrem, ja latem używałam blokerów:)
    • Gość: palomino Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.acn.pl 11.10.03, 19:49
      ale nie rozumiem - zakładając ze kurację kwasami mialas na twarz na ktorą
      kładziesz samoopalacz - to w ogole wg mnie nie ma przeciwskazan zeby opalac
      reszte ciala (na ktorą kwasow nie uzywasz)
      Krem z wysokimi filtrami na twarz, jesli na sloncu sie opalasz + kapelusz czy
      inne nakrycie. Rozsądnie slonce dawkowac i wszystko.
      Natomiast jesli opalasz sie w solarium to trudno mi powiedziec jak tam mozna
      twarz zabezpieczyc przed promieniami bo nie chodze :-)

cmoki :-)
      • Gość: lisa Re: opalanie po kuracji kwasami - możliwe ? IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 11.10.03, 20:12
        W zasadzie powinnam zacząć od innego pytania:
        Czy można zastosować kurację kwasami (np. glyco A) na dekolt i ramiona (mam tam
        drobne krostki i przebarwienia) ?
        Moje pytanie dotyczące opalania dotyczy opalania ciała po ewentualnej kuracji.
        Twarzy nie opalam od paru lat (mam przebarwienia i nie chcę ich pogłębić)-
        smaruję ją samoopalaczem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka