Dodaj do ulubionych

Trwałe perfumy na zimę?

15.10.03, 23:35
Pytanie jak w tytule:).
M
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 16.10.03, 11:28
      Trudno tak doradzić bo nie napisałaś czy lubisz zapachy ciężkie, korzenne czy
      lżejsze perfumy.Zimą przeważnie używa się mocniejszych no ale nie kazdy musi
      takie zapachy lubić i zimą tez niektórzy używają delikatnych.Mnie podoba sie
      np. Kenzo Jungle Elephant(mocny, korzenny),Sensi Armaniego
      (delikatniejszy, "ciepły" zapach),do mocnych na pewno należy często też
      wymieniany Angel Muglera( b. słodki, jak dla mnie za słodki).Ładny tez jest
      Hugo Boss Deep Red, no ale tu można wymieniać jeszcze wiele zapachów a nie
      każdy musi się spodobać, może łatwiej byłoby jakbys napisała jaki rodzaj
      perfum lubisz, delikatniejsze zapachy też mogą być trwałe. Pozdrawiam:))
    • Gość: alienor Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.crowley.pl 16.10.03, 12:27
      Z zimowa pora kojarzy mi sie "swetrowy" Cashmere DK. Teraz pojawila sie chyba
      jakas nowa jego wersja.
      • Gość: joanna Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 17:07
        Dla mnie juz druga zime najlepsze sa Women by Dolce & Gabbana. Wystarczy dwa
        razy psiknac i zapach pozostaje do wieczora. Pachna dla mnie ciastkami,
        choinka i cieplem.
        Powachaj zeby sie przekonac.
        • Gość: aika Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 213.17.171.* 17.10.03, 08:50
          Sensi Armaniego oraz Dolce Vita Diora , Dune Diora
    • Gość: aika Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 213.17.171.* 17.10.03, 08:51
      Sensi, Dolce Vita , DUne
    • Gość: raczek Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 17.10.03, 11:07
      lou lou cacharela, shalimar guerlaina, opium ysl, eden cacharela, jaipur
      boucherona, poison diora, hypnotic diora, jungla słoń kenzo, so pretty cartiera,
      amarige givenchy, donna ungaro, deep red bossa, obsession kleina, roma i venecia
      laury biagiotti. przy dużym mrozie lou lou i poison tracą na mocy i zapachy
      zyskują ciekawy "schłodzony" wymiar, bo najintensywniejsze składniki trochę
      usypiają i pozwalają się rozwinąć reszcie kompozycji. do całej wymienionej serii
      mam duży sentyment, używałam ich w bardzo wczesnej młodości, ale teraz - pewnie
      to hormony albo co - większości nie toleruję z uwagi na silne mdłości.
      wytrzymuję jungle, amarige i so pretty. mojego ulubionego lou lou już niestety
      nie. wypróbuj testery zanim coś kupisz i nie testuj na przegubie ale na szyi.
      większość z tych zapachów ujawnia swoje prawdziwe właściwości bliżej nosa.
      próbując na dłoniach deep reda, eden i obsession uszczęśliwiłam przyjaciółki, bo
      po wyperfumowaniu się nimi za uszami i na szyi przez cały dzień walczyłam z
      mdłościami i bólem głowy.
    • Gość: Ali Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 195.94.218.* 17.10.03, 11:12
      Angel lub lzejsza wersja tych perfum Angel Innocent
    • Gość: Magnolia Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.crowley.pl 17.10.03, 13:22
      Niezaleznie od pory roku rewelacyjną trwałośc ma dla mnie CK- i to nie
      konkretny zapach tylko ogólnie ta marka. Ja używam Eternity- to bardziej na
      lato i Eternity Rose- jest "cięższe" na zimę właśnie
      • monia.i Re: Trwałe perfumy na zimę? 17.10.03, 13:34
        A jak wam sie podoba nowy zapach Lancome'a? Wbrew mojemu pierwszemu
        wrażeniu "bardzo delikatny" okazał się zapachem trwałym i charakterystycznym -
        po kilku godzinach od "psiknięcia" bez problemu go wyczuwałam na nadgarstku :-)
    • Gość: epjasa Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 195.116.222.* 17.10.03, 14:22
      Baaaardzo ładne. Wprawdzie wzięłam ze sobą pasek papieru z tym zapachem, bo miałam na sobie inny zapach, nie chciałam mieszać. Długo go czuć i co ważne - pięknie pachnie.
      • Gość: nana76 Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.aster.pl / 10.64.2.* 17.10.03, 15:15
        Kenzo Jungle Elephant...hmmmm...boskie! tylko z umiarem...
    • Gość: basia Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 15:20
      POEME, DOLCE VITA, DUNE-chociaż ciężki to nie przesłodzony, OPIUM- WSZYSTKIE
      BARDZO TRWAŁE
      • marielle Re: Trwałe perfumy na zimę? 17.10.03, 22:50
        Pozytywnie dziwi mnie, ze tak wiele z Was używa Jungle Kenzo słoń. Wydawało mi
        się, że to mało popularny zapach; zbyt mocny i oryginalny. To moje pierwsze
        prawdziwe perfumy, które darzę sentymentem i tylko czasami "ubieram" (na
        wielkie wyjścia). Pozdrawiam wszystkie fanki tego zapachu!!!!
        • cirrii Re: Trwałe perfumy na zimę? 18.10.03, 11:02
          Ja taki sentyment mam do Dune Diora, to były moje pierwsze perfumy i do dzis
          zostały ulubione.Uzywam ich na wazne chwile, a przede wszystkim do łóżka!
          Rzebyscie widzuiały jak reaguje moj maż kiedy np. skropie sie nimi do "cioci
          na imieniny!" wychodzimy po kawie! Niektore perfumy to prawdziwe wabiki. Na
          zime polecam też Women Hugo Bossa, na poczatku wydaje sie słodki, a potem
          rozwija nute serca
    • yzza Re: Trwałe perfumy na zimę? 18.10.03, 22:11
      Zdecydowanie Addict Diora. Jak pyszne waniliowe ciasteczko. Miamniam.
    • Gość: ulka Re: Trwa3e perfumy na zimę? IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 22:44
      Moj "lozkowy" wabik, to MANIA, G.Armaniego, na ktory moj maz reaguje podobnie, jak
      forumowiczki piszacej przede mna.... A co z ALLURE Chanella - jeszcze nikt tego
      zapachu nie wspomnial, jest to najtrwalszy perfum, jaki znam, ale raczej na wieksze
      wyjscie. Tak na codzien kocham ANGELA, obie wersje, ale te pierwsza najbardziej.
      A co powiecie o balsamach tych samych zapachow? Moj maz przywozi mi ostatnio z
      lotniska do kazdego zapachu balsam.... a ja mam za kazdym razem takie uczucie, ze
      szkoda go marnowac, szkoda ze sie skonczy i tak stoja jako ozdoba na polce..... Lubicie
      uzywac balsamow o tej samej nucie zapachowej?
      • diab.lica carpe diem 19.10.03, 16:44
        > A co powiecie o balsamach tych samych zapachow? Moj maz przywozi mi ostatnio
        >z
        > lotniska do kazdego zapachu balsam.... a ja mam za kazdym razem takie
        uczucie,
        > ze
        > szkoda go marnowac, szkoda ze sie skonczy i tak stoja jako ozdoba na
        polce.....

uzywaj ich dziewczyno nawet na codzien. od stania w lazience tylko sie popsuja
        zanim je zdazysz zuzyc. nie czekaj na specjalna okazje, ona jest kazdego dnia.
        to zadne marnowanie, one od tego sa zeby sie nimi smarowac.

> Lubicie
        > uzywac balsamow o tej samej nucie zapachowej?

lubimy :)
    • elve Re: Trwałe perfumy na zimę? 19.10.03, 14:31
      a donny karan black cashmere już wąchałaś? pyszne.
      poza tym: dolce&gabbana złoto czerwone i te nowe - sicily, oba kenzo jungle,
      dune, poison, rouge hermesa (mało znany, chyba niedoceniany zapach)... gio
      armaniego, dla mnie bardzo ciepłe, idealne na zimę... angel innocent, joop
      femme (też mało znane a piękne) - wybór jest ogromny :)
    • Gość: Vera Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 16:56
      Ja niezmiennie polecam Allure Chanel, Cerruti 1881, Opium, Jean Paul Gaultier
      Classic.
      pozdrawiam
      Vera
      • Gość: 5th Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 19.10.03, 17:57
        Na zime polecam klasyki Guerlain'a. Nie polecam ci zadnego konkretnego
        zapachu, bo to jest kwestia gustu. Oczywiscie aqua allegoria odpadaja, z
        wyjatkiem serii zimowej w mniejszych flakonikach. Nie pamietam dokladnie nazwy,
        ale zapachy te istnieja w trzech wersjach, sa to trzy flakoniki czerwono
        pomaranczowy, blekit paryski i chyba zielony.
        Postaram ci sie je wyszukac; sekundka....
      • Gość: 5th Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 19.10.03, 18:05

Juz mam, ale strony link mi nie wychodzi. A wiec : rzeczywiscie sa trzy, ale
        tylko dwa zapachy mozna zakliczyc do "zimowych".
        Seria nazywa sie Aroma Allegoria. Pierwszym zapachem jest Aromaparfum Exaltant
        (nuty drzewne, cynamonowe, cedrowe. Ten wachalam - jest niesamowity). Drugi
        natomiastn, to Aromaparfum Vitalisant, bardziej dynamiczny, na bazie herbaty,
        szafranu i cytrusow)
        znajdziesz je na stronie www.guerlain.fr w chmurce Guerlain parfumeur.

• melpo Re: Trwałe perfumy na zimę? 19.10.03, 19:03
      Błagam
      Tylko nie używaj w pracy [autobusie, tramwaju, metrze, tłoku, u lekarza itd.;
      czyli wszędzie tam, gdzie teoretycznie możemy się spotkać] Kenzo Jungle Elephant
      Przyczynisz się tym samym do mojej chwilowej niedyspozycji :)
    • Gość: emkal Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 212.160.106.* 20.10.03, 12:31
      Ja bardzo lubie By Woman Dolce&Gabbana,nie wiem czy znacie.Słodkie
      waniliowe,wyczuwalne pizmo,dla mna idealne.Niestety sa okropnie drogie wiec
      czekam na przyplyw gotowki zeby zafundowac sobie pokazna buteleczke.
      Mam wrazenie ze sa baaardzo trwafe.Jezeli ktoras z Was ich uzywala czy uzywa
      bardzo prosze o inf. co z ich trwaloscia.

pozdr.
      emkal
      • maja281 Re: Trwałe perfumy na zimę? 20.10.03, 16:23
        Bardzo Wam dziękuję teraz chodzę wącham i się zastanwiam:).
        M
      • Gość: zuza Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.perfekt.pl 21.10.03, 11:15
        Polecam sa bardzo trwale i cudnie pachna!!!!!!!!!!!
        • Gość: emkal Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 212.160.106.* 21.10.03, 15:53
          dzieki za inf....wlasnie sie miotam pomiedzy Woman D&G a Emporio Armaniego
          .....ciezki wybor

pozdr.
          emkal
    • mika281 Re: Trwałe perfumy na zimę? 21.10.03, 09:56
      moje faworyty to:
      Jean Paul Gaultier - classic
      Chanell - Allure
      Chanell - Coco mademoiselle
      Dune - Dior
      Issey Miyake - Le feu d'issey
      Angel -terry mugler
    • Gość: JA Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 62.148.95.* 21.10.03, 14:16
      Sprawdzałam w weekend.
      Attraction odpada - mało oryginalny.
      Sicily - jak kiedyś Krasnaja Moskwa lub mydełko... Urody
      Intense - bardzo ciekawe
      Lacoste -też
      Czerwona Dolce Gabbana - super
    • Gość: Victoria Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.sup.gov.bc.ca 27.10.03, 22:14
      Czesc Dziewczyny,

czy mozecie mi powiedziec ile tak mniej wiecej kosztuja perfrumy o ktorych
      wpsominalyscie tak jak np
      Emperio by Armani
      Dolce and Baggana Woman,
      Kenzo,
      Hugo Boss Woman

Nie mieszkam w Polsce wiec chcialabym orientacyjnie porownac ceny.
      Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka