maja281 15.10.03, 23:35 Pytanie jak w tytule:). M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S. Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 16.10.03, 11:28 Trudno tak doradzić bo nie napisałaś czy lubisz zapachy ciężkie, korzenne czy lżejsze perfumy.Zimą przeważnie używa się mocniejszych no ale nie kazdy musi takie zapachy lubić i zimą tez niektórzy używają delikatnych.Mnie podoba sie np. Kenzo Jungle Elephant(mocny, korzenny),Sensi Armaniego (delikatniejszy, "ciepły" zapach),do mocnych na pewno należy często też wymieniany Angel Muglera( b. słodki, jak dla mnie za słodki).Ładny tez jest Hugo Boss Deep Red, no ale tu można wymieniać jeszcze wiele zapachów a nie każdy musi się spodobać, może łatwiej byłoby jakbys napisała jaki rodzaj perfum lubisz, delikatniejsze zapachy też mogą być trwałe. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.crowley.pl 16.10.03, 12:27 Z zimowa pora kojarzy mi sie "swetrowy" Cashmere DK. Teraz pojawila sie chyba jakas nowa jego wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 17:07 Dla mnie juz druga zime najlepsze sa Women by Dolce & Gabbana. Wystarczy dwa razy psiknac i zapach pozostaje do wieczora. Pachna dla mnie ciastkami, choinka i cieplem. Powachaj zeby sie przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aika Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 213.17.171.* 17.10.03, 08:50 Sensi Armaniego oraz Dolce Vita Diora , Dune Diora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aika Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 213.17.171.* 17.10.03, 08:51 Sensi, Dolce Vita , DUne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 17.10.03, 11:07 lou lou cacharela, shalimar guerlaina, opium ysl, eden cacharela, jaipur boucherona, poison diora, hypnotic diora, jungla słoń kenzo, so pretty cartiera, amarige givenchy, donna ungaro, deep red bossa, obsession kleina, roma i venecia laury biagiotti. przy dużym mrozie lou lou i poison tracą na mocy i zapachy zyskują ciekawy "schłodzony" wymiar, bo najintensywniejsze składniki trochę usypiają i pozwalają się rozwinąć reszcie kompozycji. do całej wymienionej serii mam duży sentyment, używałam ich w bardzo wczesnej młodości, ale teraz - pewnie to hormony albo co - większości nie toleruję z uwagi na silne mdłości. wytrzymuję jungle, amarige i so pretty. mojego ulubionego lou lou już niestety nie. wypróbuj testery zanim coś kupisz i nie testuj na przegubie ale na szyi. większość z tych zapachów ujawnia swoje prawdziwe właściwości bliżej nosa. próbując na dłoniach deep reda, eden i obsession uszczęśliwiłam przyjaciółki, bo po wyperfumowaniu się nimi za uszami i na szyi przez cały dzień walczyłam z mdłościami i bólem głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 195.94.218.* 17.10.03, 11:12 Angel lub lzejsza wersja tych perfum Angel Innocent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.crowley.pl 17.10.03, 13:22 Niezaleznie od pory roku rewelacyjną trwałośc ma dla mnie CK- i to nie konkretny zapach tylko ogólnie ta marka. Ja używam Eternity- to bardziej na lato i Eternity Rose- jest "cięższe" na zimę właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Trwałe perfumy na zimę? 17.10.03, 13:34 A jak wam sie podoba nowy zapach Lancome'a? Wbrew mojemu pierwszemu wrażeniu "bardzo delikatny" okazał się zapachem trwałym i charakterystycznym - po kilku godzinach od "psiknięcia" bez problemu go wyczuwałam na nadgarstku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epjasa Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 195.116.222.* 17.10.03, 14:22 Baaaardzo ładne. Wprawdzie wzięłam ze sobą pasek papieru z tym zapachem, bo miałam na sobie inny zapach, nie chciałam mieszać. Długo go czuć i co ważne - pięknie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana76 Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.aster.pl / 10.64.2.* 17.10.03, 15:15 Kenzo Jungle Elephant...hmmmm...boskie! tylko z umiarem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 15:20 POEME, DOLCE VITA, DUNE-chociaż ciężki to nie przesłodzony, OPIUM- WSZYSTKIE BARDZO TRWAŁE Odpowiedz Link Zgłoś
marielle Re: Trwałe perfumy na zimę? 17.10.03, 22:50 Pozytywnie dziwi mnie, ze tak wiele z Was używa Jungle Kenzo słoń. Wydawało mi się, że to mało popularny zapach; zbyt mocny i oryginalny. To moje pierwsze prawdziwe perfumy, które darzę sentymentem i tylko czasami "ubieram" (na wielkie wyjścia). Pozdrawiam wszystkie fanki tego zapachu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: Trwałe perfumy na zimę? 18.10.03, 11:02 Ja taki sentyment mam do Dune Diora, to były moje pierwsze perfumy i do dzis zostały ulubione.Uzywam ich na wazne chwile, a przede wszystkim do łóżka! Rzebyscie widzuiały jak reaguje moj maż kiedy np. skropie sie nimi do "cioci na imieniny!" wychodzimy po kawie! Niektore perfumy to prawdziwe wabiki. Na zime polecam też Women Hugo Bossa, na poczatku wydaje sie słodki, a potem rozwija nute serca Odpowiedz Link Zgłoś
yzza Re: Trwałe perfumy na zimę? 18.10.03, 22:11 Zdecydowanie Addict Diora. Jak pyszne waniliowe ciasteczko. Miamniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Trwa3e perfumy na zimę? IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.10.03, 22:44 Moj "lozkowy" wabik, to MANIA, G.Armaniego, na ktory moj maz reaguje podobnie, jak forumowiczki piszacej przede mna.... A co z ALLURE Chanella - jeszcze nikt tego zapachu nie wspomnial, jest to najtrwalszy perfum, jaki znam, ale raczej na wieksze wyjscie. Tak na codzien kocham ANGELA, obie wersje, ale te pierwsza najbardziej. A co powiecie o balsamach tych samych zapachow? Moj maz przywozi mi ostatnio z lotniska do kazdego zapachu balsam.... a ja mam za kazdym razem takie uczucie, ze szkoda go marnowac, szkoda ze sie skonczy i tak stoja jako ozdoba na polce..... Lubicie uzywac balsamow o tej samej nucie zapachowej? Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica carpe diem 19.10.03, 16:44 > A co powiecie o balsamach tych samych zapachow? Moj maz przywozi mi ostatnio >z > lotniska do kazdego zapachu balsam.... a ja mam za kazdym razem takie uczucie, > ze > szkoda go marnowac, szkoda ze sie skonczy i tak stoja jako ozdoba na polce..... uzywaj ich dziewczyno nawet na codzien. od stania w lazience tylko sie popsuja zanim je zdazysz zuzyc. nie czekaj na specjalna okazje, ona jest kazdego dnia. to zadne marnowanie, one od tego sa zeby sie nimi smarowac. > Lubicie > uzywac balsamow o tej samej nucie zapachowej? lubimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Trwałe perfumy na zimę? 19.10.03, 14:31 a donny karan black cashmere już wąchałaś? pyszne. poza tym: dolce&gabbana złoto czerwone i te nowe - sicily, oba kenzo jungle, dune, poison, rouge hermesa (mało znany, chyba niedoceniany zapach)... gio armaniego, dla mnie bardzo ciepłe, idealne na zimę... angel innocent, joop femme (też mało znane a piękne) - wybór jest ogromny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 16:56 Ja niezmiennie polecam Allure Chanel, Cerruti 1881, Opium, Jean Paul Gaultier Classic. pozdrawiam Vera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 19.10.03, 17:57 Na zime polecam klasyki Guerlain'a. Nie polecam ci zadnego konkretnego zapachu, bo to jest kwestia gustu. Oczywiscie aqua allegoria odpadaja, z wyjatkiem serii zimowej w mniejszych flakonikach. Nie pamietam dokladnie nazwy, ale zapachy te istnieja w trzech wersjach, sa to trzy flakoniki czerwono pomaranczowy, blekit paryski i chyba zielony. Postaram ci sie je wyszukac; sekundka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 19.10.03, 18:05 Juz mam, ale strony link mi nie wychodzi. A wiec : rzeczywiscie sa trzy, ale tylko dwa zapachy mozna zakliczyc do "zimowych". Seria nazywa sie Aroma Allegoria. Pierwszym zapachem jest Aromaparfum Exaltant (nuty drzewne, cynamonowe, cedrowe. Ten wachalam - jest niesamowity). Drugi natomiastn, to Aromaparfum Vitalisant, bardziej dynamiczny, na bazie herbaty, szafranu i cytrusow) znajdziesz je na stronie www.guerlain.fr w chmurce Guerlain parfumeur. Odpowiedz Link Zgłoś
melpo Re: Trwałe perfumy na zimę? 19.10.03, 19:03 Błagam Tylko nie używaj w pracy [autobusie, tramwaju, metrze, tłoku, u lekarza itd.; czyli wszędzie tam, gdzie teoretycznie możemy się spotkać] Kenzo Jungle Elephant Przyczynisz się tym samym do mojej chwilowej niedyspozycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkal Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 212.160.106.* 20.10.03, 12:31 Ja bardzo lubie By Woman Dolce&Gabbana,nie wiem czy znacie.Słodkie waniliowe,wyczuwalne pizmo,dla mna idealne.Niestety sa okropnie drogie wiec czekam na przyplyw gotowki zeby zafundowac sobie pokazna buteleczke. Mam wrazenie ze sa baaardzo trwafe.Jezeli ktoras z Was ich uzywala czy uzywa bardzo prosze o inf. co z ich trwaloscia. pozdr. emkal Odpowiedz Link Zgłoś
maja281 Re: Trwałe perfumy na zimę? 20.10.03, 16:23 Bardzo Wam dziękuję teraz chodzę wącham i się zastanwiam:). M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.perfekt.pl 21.10.03, 11:15 Polecam sa bardzo trwale i cudnie pachna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkal Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 212.160.106.* 21.10.03, 15:53 dzieki za inf....wlasnie sie miotam pomiedzy Woman D&G a Emporio Armaniego .....ciezki wybor pozdr. emkal Odpowiedz Link Zgłoś
mika281 Re: Trwałe perfumy na zimę? 21.10.03, 09:56 moje faworyty to: Jean Paul Gaultier - classic Chanell - Allure Chanell - Coco mademoiselle Dune - Dior Issey Miyake - Le feu d'issey Angel -terry mugler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: 62.148.95.* 21.10.03, 14:16 Sprawdzałam w weekend. Attraction odpada - mało oryginalny. Sicily - jak kiedyś Krasnaja Moskwa lub mydełko... Urody Intense - bardzo ciekawe Lacoste -też Czerwona Dolce Gabbana - super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victoria Re: Trwałe perfumy na zimę? IP: *.sup.gov.bc.ca 27.10.03, 22:14 Czesc Dziewczyny, czy mozecie mi powiedziec ile tak mniej wiecej kosztuja perfrumy o ktorych wpsominalyscie tak jak np Emperio by Armani Dolce and Baggana Woman, Kenzo, Hugo Boss Woman Nie mieszkam w Polsce wiec chcialabym orientacyjnie porownac ceny. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś