asdaa 03.10.08, 19:40 Jak w tytule. Czy jest to możliwe? Jażeli tak, to w jaki sposób? Mam włosy czarne z dużą ilością siwych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Farbowaniew włosów kawą 03.10.08, 20:26 A nie lepiej zrobić to po prostu u fryzjera??? Co do kawy, to nie słyszałam, by miała takie właściwości, chcesz, poeksperymentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
krakoma Re: Farbowaniew włosów kawą 03.10.08, 20:54 ze niby jak to by sie mialo na wlosach trzymac? moze plakatowka sprobuj? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Farbowaniew włosów kawą 03.10.08, 22:42 Tak, a na popielaty blond farbujemy włosy - latte macchiato, na miodowy jasny brąz - cappucino ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 00:01 nie malange, na blond platynowy farbuje sie mlekiem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 17:56 malange jak na to ze jestes moderatorem to jestes bardzo opryskliwa. ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 17:59 alessia27 napisała: > malange jak na to ze jestes moderatorem > to jestes bardzo opryskliwa. W którym miejscu? Bo to był żart, a że ktoś jest sztywny i nie zrozumiał to nie moja wina. Poza tym, gdy piszę na czarno to jestem takim samym użytkownikiem forum jak Ty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi [...] 04.10.08, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jantarrka Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 00:27 Z tego co wiem, wiele osób farbuje włosy henną zmieszaną ze świeżo zmieloną kawą. Ponoć nadaje ona ciemniejszy odcień. Można spróbować, nie powinna zaszkodzić. Kawa w jakiś sposób farbuje, myślę więc, że trzeba to robić podobnie do sproszkowanej henny, czyli świeżo zmielona kawa zalana wrzątkiem (żeby uzyskać papkę) i jak przestygnie - na włosy. Hennę zawsze trzymam godzinę, ale nie wiem, ile kawie by trzeba żeby chwyciła. Ale nigdy z kawą nie eksperymentowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
jantarrka PS 04.10.08, 00:28 A Wy, drogie Baby, mogłybyście komentarze głupie zachować dla siebie. Jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia, nie znacie się lub zwyczajnie macie ochotę na nieco złośliwości, to darujcie sobie. Gdyby tak każda z Was i Wam podobnych z łaski swojej się wstrzymała, świat byłby milszym miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PS 04.10.08, 00:41 Świat byłby milszy, gdyby więcej osób miało poczucie humoru i nie brałoby wszystkiego tak super serio ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 01:23 ""Kawa w jakiś sposób farbuje, myślę więc, że trzeba to robić podobnie do sproszkowanej henny, czyli świeżo zmielona kawa zalana wrzątkiem (żeby uzyskać papkę) i jak przestygnie - na włosy."" jezli nawet zafarbuje, do tego mozna uzyc tez herbaty - bedzie to tylko tymczasowe (do 1 go umycia) i watpie aby zafarbowalo siwe wlosy. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 02:48 Nie bardzo rozumiem w jaki sposób kawa ma działać jak farba, czyli rozchylić łuski włosa i wniknąć do środka, by dać efekt trwałej zmiany koloru. Kawę to polecam wewnętrznie, a na siwe włosy tradycyjną farbę - gwarantuję, że efekt będzie lepszy i trwalszy, niż po kawie. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 07:43 Nie będę sobie z Ciebie pojeżdżać, bo o farbowaniu włosów kawą moja matka usłyszała za komuny, kiedy kobiety ratowały się takimi "znachorskimi" sposobami.Sprawdziła. Nie działa w ogóle. No chyba, że zapachowo. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 10:41 ja tez uwazam ze to nie podziala. to ze cos "jakos" farbuje jeszcze nie znaczy ze zafarbuje wszystko, i/lub trwale. Atrament tez farbuje. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 10:46 wlasnie znalazlam strone z takim experymentem - osoba zrobila podwojenie mocna kawe expresso, i na 12 godzin zamoczyla pasmo rozjasnianych europejskich blond. pierwsze zdjecie przed, drugie po. thebeautybrains.com/2008/08/25/is-coffee-good-for-coloring-hair/ moim zdaniem - NIE DZIALA. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
alka44 Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 13:18 Ja tam też nic nie widzę a nie umiem przeczytać o co chodzi bom analfabetka. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Farbowaniew włosów kawą 05.10.08, 00:56 nie musisz tam nic czytac wystarczy jak przeczytasz MOJ wpis ze jest to pasmo rozjasnianych wlosow blond moczone w podwojnym ekxpresso przez 12 godzin, i popatrzec na zdjecie 1 i zdjecie 2. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
alka44 Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 10:44 Kofeina zawarta w kawie działa odżywczo na włosy. Ale nie farbuje. Są różne roślinne farby, ale nigdy nie interesował mnie kolor czarny. Ja próbowałabym kory dębu. Nie wiem, czy się da zemleć na proszek w zwykłym młynku, żeby zrobić papkę do nałożenia na włosy. Bo sam wywar to za słabe będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 15:20 Dzięki, dziewczyny, za wszystkie wpisy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Farbowaniew włosów kawą 04.10.08, 16:48 Może kup basmę, tania, naturalna i działa na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś