Dodaj do ulubionych

jasna karnacja +niedoskonałości

05.10.08, 18:35
hej dziewczyny, jestem załamana:( mam jasną karnację + wągry, zaskórniki,
błyszczenie. Używam dermacolu punktowo, podkładu Revlon i pudru sypkiego.
Oczywiście wszystko w bardzo jasnych odcieniach. Wróciłam dziś ze szkoły,
spojrzałam w lustro i przestraszyłam się siebie:))Byłam blada jak śmierć każda
niedoskonałość mojej cery była bardzo widoczna Poradźcie mi coś kryjącego i
matującego oraz coś czym mogłabym przyciemnić skórę
z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • kokosowa_roxi Re: jasna karnacja +niedoskonałości 05.10.08, 18:45
      Wiesz co, moze sprobuj jakiegos kremu brazujacego. np, garnier skóra musnieta słoncem. A podklad mozesz wypróbowac taki www.maybelline.pl/produkty/twarz/l29l51l52l223l516.htm
      i zainwestuj w róz, naprawde ładnie rozswietla i ożywia twarz. Pozdrawiam
      • gory_szalenstwa Re: jasna karnacja +niedoskonałości 05.10.08, 20:54
        na niedoskonalosci korektor, dobry podklad i puder uzupelniaj w ciagu dnia
    • kobietek Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 00:48
      Najpierw należy się zając niedoskonałościami. Na brzydkiej cerze każdy makijaż
      wygląda źle, tym bardziej brązujący. Ładnej, nawet bardzo bladej skórze
      wystarczy odrobina podkładu i ewentualnie róż i jest pięknie.
      • claratrueba Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 07:30
        Niestety, przy problemach, które masz nie ma co liczyć na dobrze wyglądający
        makijaż. Trzeba je zredukować. Skórę wygładzić,oczyścić bo na każdym wyprysku
        tak jak i na zmarszczkach kosmetyczne cuda nie uczynią cudów, co najwyżej i to
        rzadko, nie podkreślą ich. Jedyne co moge Ci poradzić to kamuflaż Art Deco
        punktowo na "nieszczęścia"- kryje b. dobrze bardzo cienka warstwą, wiec nie
        podkreśla ich. Ale oprócz b. wysokiej ceny (rekompensowanej wydajnością) ma inną
        "wadę"- jest dużo trwalszy od podkładu więc może być tak, że podkład zniknie a
        zostaną plamki kamuflażu. B. chwalą sobie osoby z problemami skóry podkłady
        Vichy, nie używam ich, ale myślę, że warto poprosić o próbki w aptekach.
    • una_gemma Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 08:05
      Może za dużo walisz tego wszystkiego na twarz, może masz cerę skłonną do
      zapychania? Ja bym odradzała ciężkie kamuflaże - chyba że okazjonalnie.
      Przede wszystkim idź do dobrej kosmetyczki i zadbaj o cerę - bez tego się nie
      da, każdy makijaż spłynie i będzie po kilku godzinach wyglądac nieświeżo. Byc
      może potrzebne ci też dobre nawilżenie, ale to też podpowie ci kosmetyczka.
      Naprawdę, im mniej na twarzy koloryzujących warstw, tym lepiej. Jak zadbasz o
      cerę, wystarczy lekki podkład lub sypki puder i będzie dobrze. Dodatkowe warstwy
      korektorów, kamuflaży i kryjących podkładów w niczym nie pomogą.

Pozdrawiam
      • kajka85 Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 08:34
        niestety cerę mam nie najlepszą ale dbam o nią. Używam kremu Effaclar K i żelu
        do mycia twarzy z tej samej serii. Pod makijaż nakładam krem matujący.Kiedyś
        chodziłam na oczyszczanie twarzy ale teraz szczerze odradzam wszystkim.Pudry w
        kamieniu, które posiadam (z maybelline) pozostawiają nierówności , plamy jak
        poprawiam makijaż w ciągu dnia - koleżanki zakupiły ten sam i nie mają z tym
        problemu.A z makijażu nie mogę zrezygnować po 1. ze względu na kolor mojej cery-
        zimny odcień, sińce pod oczami 2. ze względu na trądzik. A może z Artdeco jest
        podkład tak bardzo dobrze kryjący jak korektor z tej serii?
    • lady.godiva Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 08:38
      Tapetowanie się nic nie pomoże, fluid to nie maska. Radzę skonsultować się z
      kosmetyczką.
      • claratrueba Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 09:25
        Podkład Art Deco to chyba najgorszy jakiego próbowałam. Odradzam, kryje kiepsko,
        pory uwidacznia, nietrwały. Natomiast Twoje połączenie krem matujący+ Revlon
        jest niedobre. Revlon b. źle łączy się z matującymi kremami, w ogóle jest dość
        wymagający jeśli chodzi o kosmetyk pod nim (z bazami włącznie).
        • sniegotka Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 11:33
          Od kosmetyczki to radzilabym ci sie trzymac jak najdalej. Lepiej idz
          do polecanego dermatologa, niech ci przepisze retinoidy na recepte
          do smarowania badz w oststecznosci doustnie. Revlon Colorstay
          strasznie zapychal mi cere, nalezy do podkladow ciezkich, jesli
          jestes wrazliwa moze pogarszac stan cery.
          • kajka85 Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 14:29
            a mogłabyś mi troszkę więcej napisać o tych retinoidach? słyszałam, że używają
            je osoby, które mają blizny..
            • kam-ka Re: jasna karnacja +niedoskonałości 06.10.08, 23:22
              retinoidy przede wszystkim na trądzik

zewnętrzne: differin (na receptę), diacneal (bez recepty, zawiera też kwas glikolowy)

wewnetrzne, tylko na receptę, kobiecie nie wolno podczs terapii zajśc w ciążę: roaccutane, izotek, aknenormin

jeśli chcesz wiedzieć więcej o retinoidach, to poszukaj informacji o tych preparatach w internecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka