Dodaj do ulubionych

Nierosnące włosy!!

14.10.08, 17:49
Mam problem z włosami ponieważ rosną bardzo wolno.nie farbuję ich, podcinam co 3miesiace.macie moze jakies rady??
Obserwuj wątek
    • aire1 Re: Nierosnące włosy!! 14.10.08, 18:03
      Witaminy, picie ziółek, może trochż pomogą, ale ja zauważyłam że
      niektórzy tak juz mają np. ja, a mojemu mężowi rosną jak głupie. To
      chyba zależy trochę od grubości włosów, włosy grube, mocne rosną
      szybciej niż delikatne.
    • aire1 Re: Nierosnące włosy!! 14.10.08, 18:04
      No i oczywiście podcinanie nie sprawi że będa ci rosnąć, niby jak to
      miałoby się dziać?
    • enith Re: Nierosnące włosy!! 14.10.08, 18:44
      Szybkość wzrostu włosów jest warunkowana genetycznie i nic nie da się z tym zrobić. Suplementy, regularne podcinanie i odżywianie sprawią, że włosy będą rosły zdrowe i ładne, ale nie szybciej. Znam osoby, którym włosy rosną jak szalone (mój mąż podcina swoje grube wściekle kręcone włosy co 4-5 tygodni, bo rosną bardzo szybko). Mojej przyjaciółce bardzo podobne włosy (gęste, też kręcone) chyba w ogóle nie rosną. Zapuszczenie trwa u niej wieki. Taka uroda i nic nie poradzisz.
      • judka1987 Re: Nierosnące włosy!! 15.10.08, 11:30
        Ale właśnie kiedys rosly mi bardzo szybko i nagle praktycznie przestaja rosnac.a fryzjer powiedzial mi ze mam grube i geste wlosy.slyszalam ze maseczka z waxu pomaga.
    • cryptorchid Re: Nierosnące włosy!! 15.10.08, 11:42
      Jeśli zapuszczasz to podcinanie co 3 miesiące jest trochę bez sensu- pewnie
      rosną, a nawet nie zdążysz zauważyć kiedy.
      • brak.slow Re: Nierosnące włosy!! 15.10.08, 16:12
        no dokladnie...pojdziesz do takiego fryzjera, powiesz mu "uciac 2 cm" to utnie z
        10cm i masz babo placek, proponuje przestac je podcinac, swiat sie nie zawali od
        kilku rozdwojonych koncowek a w losy wydlużą sie na pewno. poza tym jak chcesz
        sprawdzic jak szybko rosna Ci wslosy to nic prostszego: mozna je zafarbowac np z
        tylu w niewidocznym miejscu i po miesiacu ocenic ile urosly.normą jest ze rosną
        okolo 10-12mm na miesiac. ale zdarzaja sie i tacy ktorym rosna 15mm .bez paniki
    • stokrotka_pospolita Re: Nierosnące włosy!! 15.10.08, 18:33
      Może za dużo obcinasz i dlatego takie wrażenie?
      Zobacz: rośną, powiedzmy, 1 cm na miesiąc, a ty obcinasz 3-4 cm co trzy m-ce. No
      to tak, jakby nie rosły...
    • judka1987 Re: Nierosnące włosy!! 16.10.08, 10:46
      No właśnie nie chodze do fryzjera na podcinanie bo wiem jak to wyglada, tylko sama podcinam i jestem pwna ze podcinam 0,5cm.z tego co wiem to wlasnie nie podcinanie wlosow prowadzi do oslabienia cebulek, co za tym idzie wypadanie wlosow i wlasnie coraz powolniejsze rosniecie wlosow.
      • claratrueba Re: Nierosnące włosy!! 17.10.08, 07:20
        Włosy są martwe, podcinanie lub nie nie jest żadnym sygnałem by rosły. Cebulki
        są osłabiane jeśli włosy są b. długie i ciasno związywane- choć dziewczyna
        mojego syna jest tego całkowitym zaprzeczeniem- ma włosy prawie do kolan a
        piękne, że aż boli. Jeśli kiedyś rosły szybciej to prawdopodobnie coś z dietą,
        być może z hormonami (to gorzej). Warto pobrać jakieś suplementy typu
        skrzypovita, inne preparaty skrzypu z pokrzywą i mikroelementami. Babciowe
        sposoby, moja mama twierdzi, że działają- wcieranie w skórę głowy wyciągu z
        pokrzywy (można go też pić choć obrzydliwy, robią to panie po chemioterapii) co
        drugi dzień i co drugi dzień sok z cytryny. Spowolnienie wzrostu włosów powoduje
        też stres, choroba i przepracowanie. Widzę to po swoich odrostach- te czynniki
        są w stanie spowolnić nawet dwukrotnie.
      • martvica Re: Nierosnące włosy!! 17.10.08, 11:59
        z tego co wiem to wlasnie nie podc
        > inanie wlosow prowadzi do oslabienia cebulek, co za tym idzie wypadanie wlosow
        > i wlasnie coraz powolniejsze rosniecie wlosow.

Bzdura totalna.
    • mal-sia wax 17.10.08, 11:55
      stosuj wax ja go uwielbiam poprawia stan włosów i szybko rosną po
      takiej kuracji :) pozdrawiam
    • inecita Re: Nierosnące włosy!! 18.10.08, 22:23
      Bardzo przyspiesza kuracja witaminowa + wcierka. Moze być anaphase
      ducray albo na recpete Alpicort E. ale podobno jakis polski Loxon
      tez pomaga przyspieszyc. Wax mi osobiscie nie przyspiesza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka