asiawoodstock 20.10.08, 23:19 Sam wyraz "masło" raczej mnie odstrasza, bo kojarzy mi się z tłuszczem i klejeniem, ale dlaczego by nie spróbować? Które mają dość lekką formułę i dobrze się wchłaniają? Ziaja, Eveline, Joanna, które polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_pl Re: Masło do ciała - które polecacie? 20.10.08, 23:49 Zacznijmy od tego, że masło o lekkiej formule zalatuje jakimś oksymoronem;)... Ja z polskich miałam akurat dwa masła Ziai i byłam bardzo z nich zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Masło do ciała - które polecacie? 21.10.08, 09:16 z ziai polecam bursztynowe i rebuild, joanny waniliowe a eveline migdałowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiawoodstock Re: Masło do ciała - które polecacie? 23.10.08, 17:01 Karmel i cynamon? Brzmi kusząco :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Masło do ciała - które polecacie? 23.10.08, 20:39 obłednie pachnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Masło do ciała - które polecacie? 23.10.08, 17:48 kokosowe/waniliowe/czekoladowe ziaja dax jest tez fajny Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Masło do ciała - które polecacie? 23.10.08, 19:43 Bardzo zaskoczona byłam (pozytywnie!) Ziają! I radziłabym ci zaczac od niej - jak ci to "masło" jako takie - niepodpasuje to zawsze łatwiej machnac reka na pare złotych niz na parenascie czy kilkadziesiąt.:) ziaja ma chyba tez kakaowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberka12 Re: Masło do ciała - które polecacie? 25.10.08, 17:07 Zgadzam się to z Ziaji. Wcześniej testowałam te owocowe - zaleta to piękny, naśladujący naturalny zapach. Jednak nic po za tym, źle się na mnie (lub we mnie) wchłaniały w moją skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Masło do ciała - Tutti frutti karmel&cynamon 23.10.08, 20:59 Ale z lekkoscia nie ma wspolnego :) Jest ekonomiczne, zapach jest cudowny i dlugo utrzymuje sie na cialku :) Goraco polecam to maslo! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=83797227 Mialam tez rok temu z Ziaji Kakaowe - pachnialo jak krowki, ale bylo niewydajne i smarowalo sie nim gorzej niz Tutti frutti. Odpowiedz Link Zgłoś
wieeewiora Mineral Care SPA 24.10.08, 21:57 Gorąco polecam Mineral Care SPA z minerałami z Morza Martwego, o zapachu różowego grejpfruta ( co za zapach!), szczególnie do suchej skóry.Nie znam lepszego. Niesamowicie wydajny. Od czasu do czasu w Naturze lub Super Pharmie mozna kupić w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Mineral Care SPA 25.10.08, 16:35 wieeewiora napisała: > Gorąco polecam Mineral Care SPA z minerałami z Morza Martwego, o > zapachu różowego grejpfruta ( co za zapach!), szczególnie do suchej > skóry.Nie znam lepszego. Niesamowicie wydajny. Od czasu do czasu w > Naturze lub Super Pharmie mozna kupić w dobrej cenie. Dokładnie to samo chciałam napisać. To się już nie będę trudzić. Jak wyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meiga Re: Masło do ciała - które polecacie? 25.10.08, 22:24 Mi się bardzo podobało masło czekoladowe i oliwkowe z Ziaji. Masło rebuild pachnie jakoś anyżem czy inną lukrecją, a to nie jest mój ulubiony zapach, ale nawilża i ujędrnia dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada88 Re: Masło do ciała - które polecacie? 25.10.08, 22:38 A ja polecam naturalne masło shea+kakaowe, zero alergii i swietne nawilżenie. Masła te to oczywiście tłuszcze roślinne, ale niech Cie nie zwiedzie nazwa- niewiele mają wspólnego ze słonecznikowym do smażenia. __________________________________________________________________ "When I think that I'm over you, I'm overpowered" Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Masło do ciała - które polecacie? 26.10.08, 17:26 Naturalne masła to przynajmniej 100% masła w maśle, a nie mieszanka w stylu margaryny;)) Różne naturalne masła i oleje mozna ze sobą łaczyć w zalezności od gustu. Ja polecam jeszcze olej kokosowy, najlepszy na włosy, ale dobry też do skóry suchej i pachnący świeżym miąższem kokosa. A z tych drogeryjnych próbowałam oliwkowego i kakaowego ziaji. Całkiem fajne są. Miałam jeszcze z planet spa avon masło oliwkowe i body shop. Z body shopu są takie naprawdę maślane twarde, roztapiające się w doniach i świetnie nawilżające (próbowałam mango i avokado). Zapachy masełek z body shopu są obłędne.Pozatym zawierają oleje roślinne, bez parafiny. Odpowiedz Link Zgłoś
agi89 Re: Masło do ciała - które polecacie? 29.10.08, 19:35 > Różne naturalne masła i oleje mozna ze sobą łaczyć w zalezności od gustu. Ja po > lecam jeszcze olej kokosowy, najlepszy na włosy, ale dobry też do skóry suchej na włosy ? możesz napisać jak go stosujesz na włosy ? nakładasz i owijasz ręcznikiem ? czy może w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
epingle Re: Masło do ciała - które polecacie? 26.10.08, 19:41 Używałam Ziaji waniliowego - w porządku, ale nic specjalnego. Bardzo polecam natomiast masło firmy Farmona - zwłaszcza to pomarańczowo- waniliowe. ŚLicznie pachnie, konsystencja łatwa do rozsmarowania i wchłania się szybko. Do tego atrakcyjne opakowanie: słoiczek z grubego szkła z korkową nakrętką. Jest w Rossmannie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Masło do ciała - które polecacie? 26.10.08, 20:07 pod wpływem tego wątku skusiłam się na masło do ciała Tutti Frutti karmel cynamon:) zdam relacje jak przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
seulement_moi Re: Masło do ciała - które polecacie? 27.10.08, 08:53 Z tego typu kosmetyków miałam kawowe Joanny oraz karmel & cynamon Farmony. W konsystencji oba treściwe, kremowe, jak to masła :) Zapach Joanny kojarzy mi się z moim ulubionym jogurtem kawowym Bakoma :P Jest intensywny, na skórze utrzymuje się długo, a prawdziwy killer pod tym względem to Farmona- czuć go w całym mieszkaniu, trwa na skórze bez zmian do kolejnego umycia, a jak jeszcze wcześniej użyje się peelingu z tej samej linii, to pierniczki ma się w domu już na cały dzień, nie da się ich wyplenić :P Wobec tego, szczególnie karmel i cynamon to opcja zapachowa tylko dla zdecydowanych amatorek pierniczkowych, korzenno- słodkich aromatów :) Mnie zapach bardzo mi się podobał, kawa też, ale od jakiegoś czasu mam częstsze migreny i niestety oba zapachy musiały polecieć na All. Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: Masło do ciała - które polecacie? 29.10.08, 13:50 Ziaja - to moim zdaniem zwykłe balsamy, a nie masła, bo mają lekka formułę, ale ogólnie są godne polecenia. Bielenda - ma masło "coś z czarną oliwką" - i tu konsystencja przypomina masło w 100%. Też godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: Masło do ciała - które polecacie? 29.10.08, 18:43 Ziaja na dłuższą metę niestety wysusza. Najprosciej sprawdzić to smarując nim dłonie - wióry już po poerwszym dniu. Porządne jest masło Clinique no ale cena to nieporzumienie Odpowiedz Link Zgłoś