Dodaj do ulubionych

Eksfoliacja??

IP: 194.204.172.* 17.01.02, 10:25
Czesc,
czy ktoras z Was miala wykonywany zabieg eksfoliacji? Czy bylo to bolesne a
jesli tak, to czy bol byl proporcjonalny do efektow? Jakiej firmy byly
kosmetyki? Jesli moglybyscie podac mi namiary na godny polecenia gabinet
kosmetyczny (W-wa), to juz w ogole byloby super :)
Pozdrawiam,
Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Eksfoliacja?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.02, 17:39
      Tekst pochodzi ze strony www.abc-chirurgii.prv.pl/eksfoliacja.html

"Każda kuracja przeprowadzona w gabinecie dermatologicznym, składa się z tych
      samych etapów, niezależnie od stopnia stężenia zastosowanego kwasu. Pierwszym
      krokiem jest przygotowanie skóry w domu. Najpierw przez dwa tygodnie aplikuje
      się niskoprocentowy płyn z kwasem AHA. Dzięki temu skóra się hartuje. Łatwo
      też sprawdzić, czy nie reaguje ona uczuleniem na kwas glikolowy. W tym czasie
      nie powinno się usuwać włosków na twarzy ani za pomocą elektrolizy, ani za
      pomocą wosku. Właściwą kurację, składającą się minimum z 6, a maksimum z 12
      seansów, zawsze rozpoczyna się od najkrótszego czasu aplikacji i najniższego
      stężenia kwasu stopniowo wydłużając czas i podwyższając stężenia kwasu, a
      zmniejszając wysokość pH produktu.

Każdy zabieg rozpoczyna zmycie twarzy specjalnym płynem o nazwie Pre-Peel
      Cleanser, który usuwa tłuszcz i martwe komórki naskórka, a ponadto uruchamia
      mechanizmy adaptacyjne skóry. Dzięki temu cera uzyskuje jednolite pH i łatwiej
      znosi działanie nałożonego później preparatu. Na tak przygotowaną powierzchnię
      twarzy specjalista nakłada pędzelkiem właściwy roztwór kwasu i pozostawia go
      na niej od jednej minuty do pięciu. Pierwszy seans jest całkowicie bezbolesny,
      jednak wraz ze wzrostem stężenia kwasu może się pojawić pieczenie, dlatego
      chłodzi się twarz strumieniem powietrza z wentylatora, co zmniejsza
      dyskomfort.

Następnie spryskuje się twarz neutralizatorem, który w ciągu kilku sekund
      podnosi pH skóry do 7. Naturalną reakcją skóry jest rumień, który znika po
      kilku godzinach. Na koniec zabiegu nakłada się Post-Peel Nutri Cream. Działa
      on kojąco, przeciwzapalnie i zmiękczająco. Stosuje się go przez trzy do
      sześciu dni po każdym seansie, by reakcja skóry była jak najmniej widoczna.W
      czasie terapii należy chronić twarz przed słońcem i nawet w pochmurne dni
      stosować krem z filtrami przeciwsłonecznymi o współczynniku ochronnym, co
      najmniej 15. Jeśli skóra dobrze reaguje na kwas, glikolowy, czyli nie
      występuje silny rumień i nieznośne pieczenie, kolejny zabieg można
      przeprowadzić po dwóch tygodniach.

Po zabiegu skóra twarzy jest właściwie napięta, nawilżona i wygładzona. Dla
      osiągnięcia efektu wymagana jest seria około 6 zabiegów. Przed przystąpieniem
      do zabiegów skórę należy kondycjonować specjalnie do tego przeznaczonymi
      preparatami. Postępowanie zabiegowe rozpoczyna się od niższych stężeń, w
      dalszej kolejności kontynuuje się zabiegi co 2-4 tygodnie zwiększając stężenie
      i czas pozostawania preparatu na twarzy w zależności od typu skóry oraz
      obserwowanych reakcji."
    • Gość: klara Re: Eksfoliacja?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.01.02, 10:55
      Ja właśnie przechodzę kurację złuszczania kwasem glikolowym. Po 2 pierwszych
      razach cera zdecydowanie lepiej wygląda. Wyrównują się przebarwienia, pory są
      mniejsze i kolor świeższy. Wcześniej musiałam używać przez miesiąc kremu z
      kwasem glikolowym i smarowac twarz jakimś płynem. Moja cera znosi to dość
      dobrze. Za drugim razem było gorzej tzn. przez następne dwa dni miałam
      zaczerwienioną cerę z dwoma rankami. Teraz po tygodniu wszystko się wygoiło i
      jest zdecydowana poprawa. Nie mam już tych paskudnych plam potrądzikowych.
      Moja pani dermatolog twierdzi, że cery bardzo jasne i cienkie zdecydowanie
      gorzej to znoszą. Ja mam tłustą tzw. grubą i trudno ją podrażnić. Ale efekty
      warte są chyba tych niedogodnosci. Niestety zabieg jest dośc drogi . Ja płacę
      150 zł. za jednorazowe złuszczanie. A trzeba to powtórzyć kilka razy. Wszystko
      zależy co chcesz osiągnąć. Po pierwszym razie efekt jest co najmniej taki jak
      po czyszczeniu u kosmetyczki.
      • Gość: beata Re: Eksfoliacja?? IP: 194.204.172.* 01.02.02, 11:07
        Klara, dzięki za odzew. Ja też się zdecydowałam, ale cały czas mam wątpliwości.
        Na razie zaczęłam przygotowywać skórę i nakładm wieczorem żel z kwasem
        glikolowym. Co ciekawe, kosmetyczka umówiła mnie na pierwszy zabieg już po
        tygodniu stosowania tego żelu, a wszędzie piszą o 2 "tygodniach
        przygotowawczych"... W dodatku cena za zabieg jest dużo niższa od tej, którą
        podałaś... Aha, kosmetyczka rozpisała mi te zabiegi w odstępach cotygodniowych,
        co też mnie trochę zdziwiło. Gabinet jest mimo wszytko polecony, więc jestem
        dobrej myśli. I nie moge się doczekać efektów, szczególnie, że Ty je tak
        zachwalasz.
        Pozdrawiam,
        Beata
        • Gość: klara Re: Eksfoliacja?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 14:55
          Ja też pierwsze dwa zabiegi miałam w odstępie tygodnia. W gabinecie
          kosmetycznym mają niższe stężenia kwasu, stąd chyba odstępy cotygodniowe, a
          może też cena. Czy możesz napisać mnie ile będziesz płaciła? Pozdrawiam i nic
          się nie bój.
    • Gość: Ines Re: Eksfoliacja?? IP: *.fotel.pl 02.02.02, 13:31
      Dziewczyny borykam się z takimi samymi problemami- proszę podajcie jakiś
      kontakt, tel, lub adres do godnych polecenia gabinetów dermatologicznych w
      Warszawie. Przyznam,że szukanie na własną rękę metodą prób i błędów nie
      wychodziło mi na dobre i kończyło się ruiną portfela.
      • Gość: beata Re: Eksfoliacja?? IP: 194.204.172.* 04.02.02, 11:15
        Do Klary: ktoś polecił mi eksfolicję Dermiki, więc znalazłam w internecie
        adresy warszawskich gabinetów, które je wykonują, zasięgnęłam opinii i
        zdecydowałam się. Za zabieg będę płaciła 60 zł, do tego doszło oczyszczanie
        twarzy przed kuracją (100 zł) + kosmetyki do domu (na razie 70 zł). Inny
        gabinet miał ceny ciut niższe, ale ze względu na dojazd wybrałam ten bliżej
        centrum.
        Do Ines: cos więcej na temat tego gabinetu kosmetycznego będę mogła powiedzieć
        dopiero za miesiąc. Chciałabym najpierw poczekac na efekty a później dopiero
        polecić lub nie. A tak w ogóle to szukasz dobrej kosmetyczki czy dermatologa?
        Pozdrawiam,
        Beata
        • Gość: ixi Re: Eksfoliacja?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 11:56
          Mam do was pytanie - czy te zabiegi mozna stosować również na ciało, nie tylko
          na twarz? Porobiły mi się brzydkie przebarwienia na plecach i nie wiem, jak się
          ich pozbyć?
    • Gość: Ines Re: Eksfoliacja?? IP: *.fotel.pl 04.02.02, 12:38
      do Beaty- ja już sama nie wiem kogo szukam, wielu było juz dermatologów i
      kosmetyczek w moim życu, efekty pozostawały te same - ślady na
      twarzy..słyszałam ze gabinety dermatologiczne też przeprowadzają zabiegi
      intensywnego złuszczania - w każdym razie proszę o info jak uda się kuracja
      • Gość: klara Re: Eksfoliacja?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 13:00
        Jestem po trzecim zabiegu u dermatologa. Efekty są podobno po 5-6 razach. Na
        razie cierpliwie czekam, a jak wszystko się skończy napiszę. Na moją panią
        dermatolog trafiłam przypadkiem i na razie wolę poczekać na koniec kuracji
        zanim ją z czystym sumieniem polecę... Ale napewno odezwe się i napisze czym to
        wszystko się skończyło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka