Dodaj do ulubionych

dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 10:53
dotychczas uzywalam tylko pudru sypkiego, ale chyba juz czas zaczac stosowac
podklad. czy mozecie polecic cos na poczatek. maluje sie dosc oszczednie,
mozna powiedziec ze robie "naturalny makijaz". i takiego potrzebuje podkaldu.
co radzicie?
Obserwuj wątek
    • kasiazk Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc 12.11.03, 14:06
      Polecam DIVINORA GERLUAIN - rewlacja, bardzo naturalny, latwy w aplikacji. Cana
      175 zl.
      • Gość: beata Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacych IP: *.chello.pl 12.11.03, 14:16
        Myślę ,że na początek nie musisz wydawać takiej masy pieniędzy na fluid.
        Bardzo dobry dla suchej cery jest Velvet Touch-Isa Dory, zaś dla
        przetłuszczającej się Ideal Balance L'Oreala. Oba w okolicy 60 zł.
        Pozdrawiam
    • Gość: margo Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 16:45
      Ja zaczynalam od Maxa Factora. I bardzo sobie chwalilam te marke. Ale juz teraz
      nie powiem, jaki konkretnie, to zalezy od cery. W kazdym razie polecam,
      naprawde maja dobra jakosc fluidow
    • Gość: bb Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.polarnet.gliwice.pl 12.11.03, 18:01
      moim zdaniem wszelkie rekordy "naturalnosci" bije Double Perfection Fluide
      Chanel. Niewazne czy potrafisz podklad nakladac- tak sie wtapia w skore, ze
      nawet go nie widac, a twarz po prostu wyglada pezslicznie! Cena-156, ale
      baaaardzo wydajny.
      • Gość: lara Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:39
        a ja Ci polecam aera teint vichy(ok 60)z tego co wiem jest chyba w dwoch
        wersjach dla skory suchej i drugi do normalnej/mieszanej(tego uzywam)!to
        najlepszy podklad jaki mialam a wierz mi ze mialam w swoim zyciu juz bardzo
        wiele podkladow ale ostatnio wrocilam do vichy i stwierdzilam ze jest
        zdecydowanym faworytem,sprawdza sie nawet w przypadku skory tlustej-czyli
        takiej jaka ja mam!ale jesli chcesz cos naprawde leciutkiego to polecam
        zdecydowanie krem tonujacy nivea visage-jest rewelacyjny a kosztuje tylko
        20zl,nie widac go a naprawde wygladza i ujednolica skore!tylko mozesz miec
        problem z kupnem tego kremu w kolorze naturalnymbo nigdzie go nie ma!!,chyba ze
        masz ciemniejsza cere to jest jeszcze w odc opalonym,powodzenia,pa:)
      • Gość: plum1000 do bb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:57
        czy ten DP chanel kryje? czy on jest raczej dla takich cer "bezproblemowych"
        czy mozna zatuszowac nim co nieco.??
        • Gość: bb Re: do bb IP: *.polarnet.gliwice.pl 16.11.03, 19:16
          Kryje srednio- do bardzo widocznych przebarwien czy wypryskow sie nie nadaje.
      • Gość: sniegotka Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.wprost.pl 17.11.03, 13:37
        Jeszcze raz sprawdza sie regula, ze to co dobre dla jednego, dla drugiego moze
        byc... beznadziejne. Ja w DP Chanela wygladalam jak w masce, widoczny byl
        podklad i rozszerzone pory w ktore wchodzil po prostu koszmarnie.I ja ten brak
        naturalnosci mam przy wszystkich Chanelach, dla mnie one sa po prostu ciezkie.
        Jedyny niewidoczny podklad dostepny w Polsce to Divinora wersja Ultra Fluid
        Foundation Guerlaina, z tym ze z wyborem koloru moga byc problemy. Podklad ma
        konsystencje niemal wody, idealnie sie wtapia i nawet jesli ktos nie trafil z
        kolorem to nie ma tragedii. Za to upieksza wprost fantastycznie, cera jest
        satynowa. Wyglada na zdrowa. Bylam zadowolona z tego podkladu dopoki nie trafil
        mi sie zakup w Polsce. I okazalo sie (juz ktorys raz z kolei) ze ten ze strefy
        bezclowej byl jednak lepszy.

• Gość: madusiak Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 12.11.03, 18:35
      spróbuj Lumene Ultra Light-jest leciutki, z filtrami UV. Goraco polecam,
      kosztuje ok 40 zloty,ale warto na pewno.
      • Gość: MałGonia Pomocy! Ja też chcę jakiegoś doberego ;) IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.03, 19:36
        Poszukuję dobrze kryjącego liczne przebarwienia i lekkie wypryski. Dodam że mam
        skórę suchą.
    • pocztufka Re: odpowiedź dla MAŁGONI 17.11.03, 13:14
      Dobry podkład kryjący to Long Lasting Max Factora (ok. 55 zł)- duży wybór
      odcieni, łatwa aplikacja. Inny to chwalony Revlona Colourstay(starsza wersja)
      (ok. 70 zł) - aczkolwiek moim zdaniem lekko wysusza skórę. Nie używałam, ale
      słyszałam dobre opinie o Unifance (nowsza wersja) La Roche Posay(nie znam
      ceny). Dobry jest Double Agent Heleny Rubinstein, ok. 160 zł.
      • Gość: MałGonia Re: odpowiedź dla MAŁGONI IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.03, 16:41
        pocztufka napisała:

> Dobry podkład kryjący to Long Lasting Max Factora (ok. 55 zł)- duży wybór
        > odcieni, łatwa aplikacja. Inny to chwalony Revlona Colourstay(starsza wersja)
        > (ok. 70 zł) - aczkolwiek moim zdaniem lekko wysusza skórę. Nie używałam, ale
        > słyszałam dobre opinie o Unifance (nowsza wersja) La Roche Posay(nie znam
        > ceny). Dobry jest Double Agent Heleny Rubinstein, ok. 160 zł.

Dzięki ogromne Pocztufka, na pewno z któregoś z w/w skorzystam.
        Pozdrowienia

• Gość: Lenka Re: dobry, lekki podklad - taki dla poczatkujacyc IP: *.chello.pl 17.11.03, 15:52
      Lekki,niewidoczny,swietnie sie rozprowadza,ma mily nietypowy dla podkladow
      zapach,ma ladne naturalne kolorki do wyboru,nie sposob go zle
      rozprowadzic,twarz ladnie po nim wyglada,idealny dla osob,ktore dopiero
      zaczynaja sie malowac-Air Wear Loreala(okolo 45zl).
      Aczkolwiek na ta pore roku moze ci byc w nim zimno bo on naprawde jest
      wyjatkowo leciutki.Ja go uzywam jedynie latem i wiosna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka