zosia9 08.03.09, 15:44 Czy któraś robiła? Zastanawiam się może już zacząść. Zwłaszcza ze hamuje to migrene i miałabyn dwa w jednym;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black-emissary Re: botoks po 30stce 08.03.09, 16:13 Dopiero po 30stce? Dziewczyno, to już 10 lat za późno! :P Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: botoks po 30stce 08.03.09, 16:54 > Zwłaszcza ze hamuje to migrene (...) Przez wygladzenie fald mozgowych? Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 09.03.09, 08:23 aaaaaaaaa!!! poziomy wypowiedzi... "gdyby glupota mogla fruwac"... tak, botox moze wplywac na bole glowy (nie migreny) poprzez zmniejszenie napiecia miesni czola, czyli fragmentu wiekszej struktury tzw. miesni kapturowych ciagnacych sie od lopatek, poprzez kark, glowe, az do czola. Napieciowe bole glowy to wlasnie efekt nawykowego skurczu, napiecia tych miesni. Wiec tak - botox moze tu troche pomagac. Ale na forum, gdzie botox to jak przyznanie sie w sredniowieczu do stosowania antykoncepcji, wiec tyle oswieconych postow w odpowiedzi na pytanie. Mozesz nie stosowac botoxu do smierci, jesli jestes "kobieta wybrana" i nie robia Ci sie zmarszczki mimiczne (czolo, oczy, miedzy brwiami). Znam dwie kobiety, ktore mimo przekroczenia trzydziestki nie marszcza czola, taka mimika, i nie maja zmarszczek. Wiec po co tam botox? No i znam dwudziestolatki o pobruzdzonym czole. Im botox by pomogl na zmarszczki. Ale uroda to kwestia gustu i osobistej decyzji. Jesli ladnie sie marszczysz i zmarszczki dodaja Ci swoistego uroku - to je nos. A jesli Cie szpeca (we wlasnych oczach) no to je zlikwiduj botoxem. Mozna uzywac tamponow i podpasek, jedne wola to inne tamto, a jeszcze inne kombinacje. Na pytanie co zrobic mozesz odpowiedziec tylko Ty sama. rabarbar: uroda to wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
edi681 Re: botoks po 30stce 09.03.09, 08:47 mądre słowa, rabarbar... botoks to także prewencja zmarszczkowa, nie warto czekać za długo! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: botoks po 30stce 09.03.09, 08:53 botoks to silna neurotoksyna i zanim sie go zrobi warto sie 5 razy zastanowić;/ Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 09.03.09, 09:41 A jaka toksyna jest powietrze w Warszawie! Od tamponow mozna dostac wstrzasu toksycznego, a na ciele zyje flesh eating bacteria, ktora przy najdrobniejszym skaleczeniu moze wywolac galopujace zakarzenie, na ktore lekarstwem jest jedynie amputacja z bardzo duzym marginesem tkanek jeszcze nie zakazonych. Wobec tego proponuje usiasc na kanapie i sie zastanowic. Bardzo, ale to bardzo gleboko. rabarbar wykrywacz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: botoks po 30stce 09.03.09, 18:39 jad kielbasiany (bo tym jest botoks) wywowłuje silne zatrucia, ktore moga się skonczyc nawet smiertelnie dla mnie sprawa jest jasna ale jak widac naiwnych nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 09.03.09, 18:49 ale Ty tak na powaznie???????????????????????????? na prawde forum na gazecie moderuje osoba majaca objawy fobii przed botoksem?????????????????? to cos na tyle osobliwego, ze wydaje sie prowokacja. rabarbar, nieco zdetonowany.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland paulinaa 10.03.09, 01:50 Botoks jest bardzo silnie rozcienczonym jadem kielbasianym. Wiele substancji dziala zupelnie inaczej w zaleznosci od stezenia. Nie polykasz botoksu w ilosciach, ktore moga skonczyc sie zatruciem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: paulinaa 10.03.09, 11:08 botoks jest dosc nową rzecza stosowaną w kosmetyce i co chwie pojawiają się badania potwierdzające jego wpływ na OUN - naprawde dziwie sie ludziom, ktorzy ryzuką tylko po to, zeby sobie czółko wygładzić;/ Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: paulinaa 10.03.09, 11:11 i niestety jeszcze nie wiadmomo jak na organizm dziala wstrzykiwanie sobie botksu kilka czy kilkanaście razy w ciągu zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: paulinaa 10.03.09, 18:10 Zanim botoks zostal wykorzystywany do wygladzania zmarszczek, byl dlugo uzywany w "zwyklej" medycynej i ciagle odkrywane sa jego nowe zastosowania, ktore wielu ludziom bardzo poprawiaja jakosc zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: botoks po 30stce 09.03.09, 11:47 Napieciowe bole glowy to nie migreny. Bardzo emocjonalnie sie zachowujesz i zdominowalas to forum. > aaaaaaaaa!!! poziomy wypowiedzi... "gdyby glupota mogla fruwac"... tak, botox > moze wplywac na bole glowy (nie migreny) poprzez zmniejszenie napiecia miesni > czola, czyli fragmentu wiekszej struktury tzw. miesni kapturowych ciagnacych si > e > od lopatek, poprzez kark, glowe, az do czola. Napieciowe bole glowy to wlasnie > efekt nawykowego skurczu, napiecia tych miesni. Wiec tak - botox moze tu troche > pomagac. Tak, tak, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
robbi2 mam 34 lata 09.03.09, 12:12 i w piątek idę na botox. Na czole mam paskudne zmarszczki poziome i widzę jak się pogłębiają co mnie zwyczajnie wkurza. Już nie mogę się doczekć i nie twierdzę że robię to bez absolutnie żadnego nerwa ale w moim przypadku wszystko co robię nie obchodzi się bez nerwa. Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 09.03.09, 13:04 buhahahahahahahahahahaha:)))))))))))))))))))))))))))))) rabarbar w lateksie;) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: botoks po 30stce 09.03.09, 12:18 big.rabarbar8 napisała: > Mozesz nie stosowac botoxu do smierci, jesli jestes "kobieta wybrana" i nie > robia Ci sie zmarszczki mimiczne (czolo, oczy, miedzy brwiami). A możesz nie stosować botoxu, bo wolisz zmarszczki od trucizny w swoim ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 trucizna 09.03.09, 13:07 pl.wikipedia.org/wiki/Trucizna myslec, myslec dziewczyny:) rabarbar Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: trucizna 09.03.09, 13:17 pl.wikipedia.org/wiki/Toksyna tak jest, myslec !:) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: trucizna 10.03.09, 13:05 No właśnie... W podanym przez Ciebie linku na liście "najbardziej znanych trucizn" znajduje się... jad kiełbasiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: botoks po 30stce 09.03.09, 23:25 Sorry, ale muszę się wypowiedzieć, brzmisz jakbys prowadziła jakiś gabinet kosmetyczny i chciała napędzic sobie klientki. Ja botoksowi jak na razie powiem nie, poniewaz wystarczy spojrzeć na te aktorki które przez lata go stosuja i zauwazyć, owszem, wygładzona twarz, ale.. linia brwi niepokojąco i bardzo nienaturalnie zbliżyła się do linii włosów! Niewile osób o tym mówi, ale ten makabryczny i ironiczny efekt uboczny daje właśnie ten "wspaniały" środek zapobiegający zmarszczkom, oglądałam o tym program na discovery. Ale to wasze twarze. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowwoman Re: botoks po 30stce 10.03.09, 00:14 Obiecalam sobie sie nie denerwowac, ale normalnie nie moge !!!! Mniemam, ze skoro program byl na Discovery, to dotyczyl szeroko rozumianego kregu anglosaskiego. Tak sie sklada, ze mieszkam w USA i obserwuje wiele celebrities. O twarzach pozbawionych mimiki i z nienaturalnie podniesionym czolem. Tylko ze malo kto wie, ze tutaj modny jest tzw. fake look. I ze bogate Amerykanki cechuje daleko posunieta sklonnosc do przesady. Duzy biust, napompowane wargi i nienaturalnie biale zeby. I blond wlosy. Botox podawany jest bardzo czesto wedle zyczenia, zgodnie z zasada "klient dobrze sytuowany ma ZAWSZE racje". Ja, majac botox w Polsce (nazwy gabinetu nie podam z uwagi na posadzenie o reklame), zachowalam naturalny wyglad twarzy. Bylo to pozadane z uwagi na moja bardzo wyrazista mimike. Tyle, ze wiele osob pozniej gratulowalo mi naprawde udanego urlopu. Z uwagi na mlodsza, wypoczeta i ladniejsza przez to buzie. Dziewczyny !!! Kluczem do zrozumienia problemu jest ilosc podawanego preparatu, czestotliwosc oraz miejsca wklucia. I wlasny, zdrowy rozsadek. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: botoks po 30stce 10.03.09, 00:32 > wystarczy spojrzeć na te aktorki które przez lata go stosuja i zauwa > zyć, owszem, wygładzona twarz, ale.. linia brwi niepokojąco i bardzo nienatural > nie zbliżyła się do linii włosów! Czy to nie lifting robi? mnie sie "zdziwione" brwi nie podobaja, ale takie optycznie otwieraja oko i panie sie godza na takie podniesienie skory. A w temacie zastrzykow, podejrzewam, ze zarabiajace pokazywaniem sie publicznie kobiety robia botox masowo, i jednak poprawnie, profesjonalnie. Faktem jest, ze wprawne oko niekiedy zauwazy, ale so what? Wolny wybor, wlasnie. Kazdy ma swoja estetyke. Co do przeciwniczek botoxu na tym forum, to fenomen polega, cos mi sie zdaje, na sredniej wieku. Rzadko tu wchodze, bo sie czuje jakbym byla w wieku przedemerytalnym ('72). Na oko wyglada, ze przewazaja tu mlode dziewczyny, no, przed trzydziestka i sporo mlodszych (a na ich tle rabarbar w lateksie, ale z encyklopedia w glowie). Kiedys sadzilam, ze to sie zmienilo, odkad wprowadzono obowiazek logowania, ale po wpisach w watku o "zadbanej kobiecie" widze ze nie, bo jesli ktos zadbanie utozsamia z czystoscia, to jest mlody po prostu, dopiero uczy sie dbac o siebie, wystarczy ze sie umyje, a na drogie zabiegi go nie stac i nie ma takich potrzeb. Mlode osoby sa czesto fanatycznymi przeciwnikami wszystkiego, co inwazyjne: zastrzykow, botoxu, liftingow, ale czesto im ta zaciekla postawa mija, z uplywem lat i gestosci skory. Pewnie, ze sa osoby ktore jakiekowliek dbanie o siebie uwazaja za absurd i proznosc, ale one nie bywaja na takich forach. wiec ja mysle, ze to kwestia wieku, taki radykalizm. Przedzial 30+ to czesto rozne pokolenia, tuz po 30-ce, a tuz przed 40. W tym przedziale mozna sie zaczac starzec znienacka, w ciagu niemal roku, "w oczach". Bywa to szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 10.03.09, 07:37 Czesto wywoluje zazdrosc - wygladem (`73) i wiedza. Milo mi, ze udalo sie raz jeszcze:))))))))))))))))))))))))))))))))))) rabarbar, nie tylko w lateksie, ale i z rzesza niewolniczek u stop;) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: botoks po 30stce 10.03.09, 10:34 romy_sznajder napisała: . W tym przedziale mozna sie zaczac starzec znienacka, w ciagu niemal ro > ku, "w oczach". Bywa to szokiem. Mam 29 lat,od dziecka słyszałam od mamy "nie marszcz czoła"-niestety nie umiem.Jak tylko będzie mnie stać wstrzykne sobie botoks. Niestety zmarszczki mimiczne widze nawet u 24 letnich dziewczyn,które zapuszczaja z tego powodu grzywki... Co sie tyczy gwiazd,to nie raz słyszałam,że botoks uzależnia,nie jako substancja,ale efekt który daje..A tym osobom(paniom i panom)płaci się ,żeby były chude,zgrabne i wyprasowane.Cos za coś Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland kawoosia przeprasza, ale bzdury piszesz 10.03.09, 01:48 Nie kazda bogata Amerykanka tak wyglada, napedzasz stereotyp. Brwi nadmiernie uniesione do gory moga byc efektem botoksu, ale to jest przejciowe. Na stale tylko zbyt agresywny lifting moze miec taki efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: botoks po 30stce 10.03.09, 01:42 Botoks ma sens wtedy gdy zmarszczki zaczynaja zostawiac wyrazny slad na skorze, tzn. skora sie nie wygladza gdy przestajemy sie marszczyc. Ja zrobilam botoks, bo marszczylam sie bardzo mocno glownie w czasie snu i budzilam sie z coraz wiekszymi sladami na skorze. Mialam wybor: nie robic nic i miec coraz bardziej pomarszczone czolo, ale takze powieki nasuniete na oczy, bo tak mocno sciagalam miesnie, ze oczy robily sie coraz mniejsze. Gdybym nie uzyla botoksu, to wygladalabym dzisiaj duzo starzej, brzydziej. Gdybym chciala to cofnac, to pozostalby mi operacyjny lifting czola, a dzieki botoksowi prawdopodobnie nigdy go nie zrobie. Widzimy te zle operacje i nadmiar botoksu i chyba dlatego wiele ludzi nie wie, ze dobry lekarz uzywajacy botoksu z umiarem sprawi, ze zachowamy mimike, ale bedzie mniejsza. Ja musialam uzywac botoksu coraz rzadziej, nie pamietam ile czasu minelo od ostatniego, moze nawet pol roku. Botoks nie pozbawil mnie mimiki, po prostu rozleniwil miesnie, pozbawil nadmiernej mimiki i taki jest efekt dobrze zrobionego botoksu. Polecam zrobic mniej, bo po ok. 2 tygodniach mozna dodac wiecej, a wlasnie 2 tygodnie potrzeba by zobaczyc pelny efekt. Botoks jest super w rekach dobrego lekarza. Wyglada najlepiej wlasnie na mlodszych osobach, bo jesli ktos ma obwisla twarz i szyje, to zbotoksowane czolo go nie odmlodzi, ale sprawi, ze bedzie wygladal dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowwoman Re: botoks po 30stce 10.03.09, 02:29 Prosze z wieksza uwaga czytac moje posty. Napisalam "bogate Amerykanki" nie precyzujac ich ilosci, a juz zwlaszcza nie uzylam okreslenia "kazda". I nawet jesli to jest stereotyp, choc nie sadze, to powstaly na bazie konkretnych i licznych przypadkow. Botox tutaj jest znacznie czesciej praktykowany niz w Polsce. Co stwierdzam po blisko trzech latach obserwacji. Wlasnie tych bogatych Amerykanek, z racji sasiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: botoks po 30stce 10.03.09, 04:13 Wyglad, ktory opisalas pasuje swietnie do polskiej piosenkarki Dody i reprezentuje raczej pewne specyficzne poczucie estetyki, nie zasobnosc portfela. Dobrze napisalas, ze botoks mozna uzyc z przesada albo tak, ze wyglada sie naturalnie. Mnie raza bardzo te napompowane usta. Bardzo trudno jest je powiekszyc tak, ze wyglada to naturalnie. Jest normalna rzecza, ze gorna warga jest wezsza od dolnej, nie wiem dlaczego kobiety probuja zmienic te proporcje. Co gorsza czesto to powiekszanie niszczy to wygiecie, luk gornej wargi i to wyglada naprawde zle. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: botoks po 30stce 10.03.09, 09:32 zabawne jest to, ze botoks, ktory stosowany jest od dziesieciu lat i ktory zaczyna byc spychany na margines prze nowe techniki i lepsze substancje, powoduje taka burze w szklance wody w ,2009 roku. od zawsze bylo wiadomo, ze nie do wszystkich metoda ta przemowi, dlatego zaczeto szukac innych metod, o rezultacie nauturalniejszym mniej obrzydliwym pochodzeniu skladnikow. kwas hialuronowy jest doskonala alternatywa, tylko ze wygladzenie zmarszek kwasem jset piec czasami dziesiec razy drozsze niz zastrzyk z botoksu. znam osobe, ktora sie botoksuje i nawet ciagnela mnie na zastrzyk u super gwiazdy botoksu, ale naprawde nie podoba mi sie jej wyglad. wlasnie ta twarz zyje na pol gwizdka. ja wiem, ze Marion robi sobie botoks, ale osoby, ktore nie wiedza przypuszczaja , ze Marion ma klopoty osobiste, bo jest taka wiecznie "zamyslona"....:))) dlatego, prosze, przestancie piac nad botoksem, bo raz jest to smieszne, because compètememt passé, a poza tym z botoksem to tak jak z wizyta u ginekologa - sprawa prywatna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 Re: botoks po 30stce 10.03.09, 10:16 A ja mysle, ze rozmowa, zwlaszcza na poziomie jest jedna w najwiekszych przyjemnosci, jaka mozna czerpac z tego, ze na swiecie sa inni ludzie. I rozmowa moze dotyczyc ginekologa, parazytologii, nekrofilii czy botoxu bez wulgarnosci, przynoszac przyjemnosc z wymiany pogladow. Ja lubie sluchac rozumnych argumentow. Nie lubie natomiast zasciankowosci i stanowiska - zwlaszcza podszytego histeria - z gatunku "nie bo nie". Zgodze sie, ze botox to kwestia higieny tak samo jak sposob wycierania sobie czterech liter czy odwiedzania ginekologa. Tu punkt dla Sankandy. I na mysl przychodzi mi artystyczna analiza kwestii higienicznych w "Dniu swira". Za pierwszym razem ogladajac ten film czulam niesmak i zazenowanie, po kilkukrotnym obejrzeniu dociera do mnie subtelniejsze i pelne wyrafinowania egzystencjalnego przeslanie. Oraz doceniam kunszt aktorski Kondrata. Ale do rzeczy. Mysle, ze nie cieszymy sie (jako spolecznosc tego forum) z innosci kazdej z nas. Mnie kreci wiedza i moglabym odwalac sporo brudnej roboty w wyszukiwaniu informacji na temat nowosci po to, zeby ja sprzedawac. Ale zostalam uznana za dominatorke i chodzaca encyklopedie, bo pewnie zdzaznilam swoja wiedza inkarnacje Romy Schneider. BTW wczoraj bawilam sie w wyszukiwaniu informacji na temat substancji stymulujacej zywiolowy porost rzes, bo akurat zakrecil mnie temat leku na jaskre. Lubie sie dowiadywac i odpowiadac na pytania, nie potrzebuje poklasku, ale przykro mi kiedy jestem za to atakowana. Przykro mi tez raz na jakis czas czytac niezwykle brutalne (w moim osobistym odczuciu) i kojarzace mi sie z agresywna pania w latach (jest taki typ w okresie okolomenopauzalnym) wypowiedzi przeciw metodom medycyny estetycznej zarzucajace np "pianie" na ich czesc. Dociera do mnie coraz wyrazniej to, ze uroda jest osobista sprawa kazdej z kobiet, ze nie jestesmy sojuszniczkami w tej sprawie i, ze bardzo ze soba rywalizujemy. Nie warto (mowie o sobie) dzielic sie wiedza, bo nic tutaj w tej sprawie nie zyskuje, a trace nerwy i musze radzic sobie z dysonansem poznawczym. I na koniec mam taka uwage. Dopoki to, co robie co uwazam (a duzo tego jest i czasami rzeczy, ktore by tu paniom podniosly wloski na karku) w sprawie swojej urody i jest to skuteczne - to znaczy wygladam bardzo mlodo i naturalnie (jedno i drugie jest wazne) dopoty wszyscy, ktorzy wiedza, ze korzystam z medycyny estetycznej nie wieszaja na mnie psow. A nawet jesli kreca glowa z dezaprobata to ze slabym przekonaniem, bo efekt jest zbyt dobry na krytyke. Ale gdyby mi sie "reka omsknela" kazdy (kazda) od razu "wiedzialaby", ze to "przez" botox czy inne, agresywniejsze zabiegi. To jakis nowy rodzaj hipokryzji. Jednak istnieje. I na tym forum rowniez. Poki co dam sobie sianka i poobserwuje nieuczestniczaco to forum, moze cos ktos nowego wniesie, chetnie skorzystam. Niech bedzie rownowaga we wszechswiecie, ja swoj wklad wnioslam i na zdrowie. rabarbar over and out Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: botoks po 30stce 10.03.09, 11:45 > chodzaca encyklopedie, bo pewnie zdzaznilam > swoja wiedza inkarnacje Romy Schneider A nie zrozumialas. Rozmowa to tez sluchanie, a nie nadawanie:) W tym watku popelnilas glupote roku piszac o botoxie leczacym bol glowy. Encyklopedia byla w innym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: botoks po 30stce 10.03.09, 13:15 niesamowiete z tym dniem swira :)))) wyobraz sobie, ze przypomnial mi sie ten film, gdy czytalam wczoraj jeden z twoich postow...ale po krotkim namysle zrezygnowalam z powolywania sie na te referencje, jak i z komentowania twoich postow. wal sobie piane, ja i tak nie uwierze, ze encyklopedie masz w ...glowie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: botoks po 30stce 10.03.09, 13:16 "Poki co dam sobie sianka i poobserwuje nieuczestniczaco to forum, moze cos ktos nowego wniesie, chetnie skorzystam. Niech bedzie rownowaga we wszechswiecie, ja swoj wklad wnioslam i na zdrowie". slusznie. zycze ci go duuuzo i najlepszego :) Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowwoman Re: botoks po 30stce 11.03.09, 00:24 Z uwagi na poziom wypowiedzi pretendujacy do miana chamstwa ja rowniez rezygnuje z czynnego uczestnictwa we Forum. Na pewno pani sankanda zaraz sie jakos odezwie. Zastanawiajace jest tylko czy przemowia kompleksy, wiek biologiczny, niewiedza czy zwykla bezinteresowna niezyczliwosc. Bardzo dziekuje innym forumkom za celne i madre opinie. Duzo skorzystalam z uwag rabarbara. I wielka szkoda, ze on zawiesil dzialalnosc. Mozna miec rozne opinie, jak ja i rhodeisland. W kwestii mniej lub bardziej zbotoksowanych Amerykanek. Ale nigdy nie pokusilabym sie o kwestionowanie wiedzy tej Pani w prostacki sposob. Jak uczynila to sankanda wzgledem rabarbara. Naprawde wstyd.... Radzilabym Pani wlasnie oszczednosc wypowiedzi, bo deprecjonuje Pani swoja osoba wartosc i cele Forum. A sobie wystawia jak najgorsza opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 napieciowy bol glowy, www.botox.pl 10.03.09, 16:00 Jeszcze raz sie odezwe. Na stronie www.botox.pl (strona informacyjna dla lekarzy i pacjentow) napieciowy bol glowy jest wyraznie wyszczegolniony jako wskazanie do leczenia botoxem. Prosze, zapoznaj sie z ta strona. Tak sie sklada, ze pracuje w zawodzie, w ktorym mam do czynienia z somatycznymi objawami napiecia. Miedzy innymi bolami glowy. I nie oskarzaj mnie o glupote, bo bede Ciebie musiala oskarzyc o chamstwo i bezczelne zajmowanie glosu w sprawach, na ktorych sie nie znasz. rabarbar Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: napieciowy bol glowy, www.botox.pl 10.03.09, 16:12 he ?! ten bluzg to do mnie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 <a href="http://www.botox.pl/spastycznosc/mpd.php" target="_blank" 10.03.09, 16:14 www.botox.pl/spastycznosc/mpd.php Nie. Stanelas pod wiatr. rabarbar Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland [...] 10.03.09, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: botoks po 30stce 10.03.09, 13:44 big.rabarbar8 napisała: > Dociera do mnie coraz wyrazniej to, ze uroda jest > osobista sprawa kazdej z kobiet, ze nie jestesmy sojuszniczkami w tej sprawie i, ze bardzo ze soba >rywalizujemy. Nie warto (mowie o sobie) dzielic sie wiedza Zgadzam sie z Toba w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: botoks po 30stce 10.03.09, 14:06 ja tez, dlatego nie wypowiedzialam wojny zafiltrowanym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Wypelniacze nie sa alternatywa dla botoksu 10.03.09, 18:20 Mialam nie wdawac sie w dyskusje z sankanda, ale wyjasniam osobom, ktorym moglaby sie udzielic niewiedza tej forumowiczki. Botoks zapobiega jak i zmniejsza zmarszczki mimiczne. Wypelniacze uzywane sa wtedy gdy botoks juz nie wystarcza i bruzda jest zbyt gleboka. Warto o tym pomyslec zwlekajac z botoksem: "zaczne go wczesniej i oslabie mimike na tyle, ze nie powstana glebokie zmarszczki, czy bede czekac i wtedy na sam botoks bedzie za pozno?". Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: Wypelniacze nie sa alternatywa dla botoksu 10.03.09, 18:57 metoda "zacietej plyty", polecana przez specjalistow w kwestii rozwiazywania konfliktow. jesli jest stosowana w odpowiednim kontekscie moze dac bardzo satysfakcjonujace rezultaty. niestety, warunek odpowiedniego kontekstu musi byc zachowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: botoks po 30stce 10.03.09, 18:59 rhodeisland napisała: > Botoks nie pozbawil mnie > mimiki, po prostu rozleniwil miesnie, pozbawil nadmiernej mimiki i > taki jest efekt dobrze zrobionego botoksu. Jak dla mnie to "pozbawienie nadmiernej mimiki" jest już wystarczającym powodem, by botoksu się nie tykać. Drugim powodem jest to, że nie wiadomo do końca jakie są długofalowe efekty stosowania go. Sumarycznie - gra niewarta świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland emissary 10.03.09, 19:05 Dlaczego tak Ci zalezy na nadmiernej mimice, ciaglym marszczeniu czola, nawet podczas snu? Pisze o mimice niezamierzonej, ktora nic nie dodaje do tego, co mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: emissary 10.03.09, 19:36 Jak napisała poprzedniczka jest to nienaturalne. Poza tym moja mimika jest częścią mnie i nie mam zamiaru się jej pozbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: botoks po 30stce 10.03.09, 20:09 Czy trudno jest zrozumiec roznice miedzy normalna, a nadmierna mimika i to, ze ktos kto prawie zawsze sie marszczy (nawet spiac) chce to zmienic? Czy ktos uwaza, ze linie miedzy oczami bedace efektem takiego ciaglego marszczenia sie komukolwiek dodaja uroku? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: botoks po 30stce 10.03.09, 20:15 rhodeisland napisała: > Czy trudno jest zrozumiec roznice miedzy normalna, a nadmierna > mimika i to, ze ktos kto prawie zawsze sie marszczy (nawet spiac) Nie, nie jest trudno. > chce to zmienic? Tak, troszkę trudno :). > Czy ktos uwaza, ze linie miedzy oczami bedace efektem takiego > ciaglego marszczenia sie komukolwiek dodaja uroku? Ja! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland emissary 10.03.09, 20:17 A nie jest czasem tak, ze masz te zmarszczki i jest juz za pozno by sie ich pozbyc botoksem, bo sa zbyt glebokie? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland paulina 10.03.09, 20:52 Jaka? Uwazam, ze osoby atakujace botoks sa bardzo mlode i temat ich nie dotyczy albo maja juz utrwalone zmarszczki i wiedza, ze na botoks jest za pozno. Sa oczywiscie jeszcze ci, ktorzy nie wiedza, czym jest botoks, uwazaja go za trucizne, paradoksalnie latami lykajac tabletki antykoncepcyjne i nie zastanawiajac sie nad ich szkodliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: paulina 10.03.09, 20:58 no własnie jestem przeciwna botoksowi dlatego, że wiem czym jest jakie może mieć potencjalne dzialanie na OUN - ośrodkowy uklad nerwowy gdybyś nie wiedziała zresztą jak już pisalam to dośc nowa metoda i nie wiadomo jakie to ma skutki gdy sie stosuje przez pół życia i nie rozumiem czemu ludzie ryzykują, naprawde ta bruzda na czole jest wazniejsza od zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: emissary 10.03.09, 20:36 Nigdy nie planowałam botoksu, więc też i nie zasięgałam się rady czy moje zmarszczki (których zresztą nie mam zbyt wiele pomimo żywej mimiki) do likwidacji się nadają czy nie. Mnie natomiast zastanawia to Twoje "pozbawienie nadmiernej mimiki" - ciężko mi uwierzyć w to, by botoks usuwał tylko mimikę nieświadomą, a więc jednak normalną mimikę także w jakimś stopniu ogranicza, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland black emissary 10.03.09, 20:48 Zmniejsza mimike w ogole, wiec jesli mialas jej za duzo, to bedziesz wlasnie wygladac normalnie. Za duzo botoksu oczywiscie zlikwiduje zupelnie mimike, ale nie o takim botoksie tu mowa. Moze zdradzic, ile masz lat jesli Twoja skora jest tak cudownie elastyczna, ze Twoje "zywa mimika" nie zostawia glebokich sladow? Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: black emissary 10.03.09, 21:04 rhodeisland napisała: > Zmniejsza mimike w ogole, wiec jesli mialas jej za duzo, to bedziesz > wlasnie wygladac normalnie. Pomijając przypadki patologiczne (tiki nerwowe, zaburzenia neurologiczne) nie ma czegoś takiego jak "za dużo mimiki". Ponoć ludzie z żywą mimiką wydają się być sympatyczniejsi i bardziej szczerzy :p. > Moze zdradzic, ile masz lat jesli Twoja skora jest tak cudownie > elastyczna, ze Twoje "zywa mimika" nie zostawia glebokich sladow? Jestem w środku tego przedziału, gdzie można się zacząć "starzeć znienacka" :). Patrząc na swoją mamę nie mam się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: black emissary 10.03.09, 21:18 Nie wydaje Ci sie, ze duzo ludzi sciaga mocno brwi (efekt: bruzdy miedzy oczami) nie zdajac sobie z tego sprawy? Rozejrzyj sie wokol. To samo dotyczny podnoszenia brwi. Nie zmniejszysz tego, to za jakis czas bedziesz miala utrwalone bruzdy na czole i wtedy ciagle bedziesz wygladac na zdziwiona lub zdenerwowana, smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: black emissary 10.03.09, 21:22 rhodeisland napisała: > Nie wydaje Ci sie, ze duzo ludzi sciaga mocno brwi (efekt: bruzdy > miedzy oczami) nie zdajac sobie z tego sprawy? Rozejrzyj sie wokol. > To samo dotyczny podnoszenia brwi. Ale ja lubię bruzdy między oczami! Wręcz nie mogę się doczekać, aż mi się wreszcie takowa zrobi, a cholera nie chce. Może kobiecie taka Nałęczowa nie będzie zbytnio pasować, ale to raczej ewenement :). > Nie zmniejszysz tego, to za jakis czas bedziesz miala utrwalone > bruzdy na czole i wtedy ciagle bedziesz wygladac na zdziwiona lub > zdenerwowana, smutna. Nie, po prostu będę wyglądać na swój wiek minus trochę :). Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Re: black emissary 10.03.09, 21:47 Powinnam sie byla domyslec, ze jestes facetem.... Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: black emissary 10.03.09, 22:07 rhodeisland napisała: > Powinnam sie byla domyslec, ze jestes facetem.... Ostatnio często mnie o to na forum podejrzewają, SAMA nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: emissary 10.03.09, 20:59 pewnie zaraz sie dowiemy, ze botoks jest inteligentny i wie co ma blokowac a czego nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland paulinaa 10.03.09, 21:13 Cala sztuka polega na umiejetnosciach lekarza i jasnym przedstawieniu naszych oczekiwan, ale tego nie musze przeciez tlumaczyc moderatorce forum Uroda. Zeby nia zostac trzeba miec na pewno duza wiedze w temacie i Twoje pytania sa po prostu retoryczne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś