Gość: ancymonka IP: 195.116.95.* 15.12.03, 08:38 Która linia lepsza - dla cery dojrzałej i suchej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ancymonka Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 195.116.95.* 15.12.03, 12:15 Ponawiam. Zastanawiam się też nad serią Eliksir Dermiki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krodii Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 62.233.164.* 15.12.03, 12:28 najlepsze dla cery dojrzałej i suchej będzie seria z (wyciagiem z irysa) Dermiki Eliksir, polecam jeszcze z serii Inteligentnej z tej firmy kremik typowy do cery suchej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 15.12.03, 17:05 jesli cos z pseudobotoksem to na naszym rynku najlepiej wyglada krem Dermiki, drogi, bo drogi, ale wart ceny, duzo bardziej niz seria AA i niejeden drozszy krem z tzw wyzszych polek. Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 do Uli. 16.12.03, 16:50 Gość portalu: ula napisał(a): > jesli cos z pseudobotoksem to na naszym rynku najlepiej wyglada krem Dermiki, > drogi, bo drogi, ale wart ceny, duzo bardziej niz seria AA i niejeden drozszy > krem z tzw wyzszych polek. Ula, dlaczego tak sądzisz? pytam bo zastanawiam się nad którymś na zmarszczki mimiczne, ale wszystkie firmy się zmówiły i mniej więcej w tym samym czasie każda wypuściła coś takiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do Uli. 16.12.03, 17:09 Nie jestem Ulą , ale przypuszczam że to dlatego że AA opiera się na silikonach. Podobno wartościowych składników jak na lekarstwo. Ja jednak kupiłam mamie zestawy Daxa Fitolift i Fitolift Expert. Dermikę Eliksir miała w próbkach ale zachwytów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: do Uli. IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 16.12.03, 18:02 Nie okreslilam sie, ze mialam na mysli nowy krem Dermiki za ponad 100zl, nie uwazam tego za sztuczne podwyzszanie ceny, ten krem zawiera rzeczywiscie drogi skladnik, co prawda firma nie podala stezenia, ale np. seria AA nie zawiera nic ciekawego poza typowymi skladnikami nawilzajacymi i silikonami, wolalabym kupic jeden krem Dermiki za ponad 100zl niz kilka z serii AA z pseudobotoksem, gdybym uzywala go na kurze lapki wokol oczu to 50 ml starczyloby mi na bardzo dlugo, wolalabym tez wybrac Dermike niz np Lancome Resolution, duzo drozsze a tez zawierajace mniej skuteczne skladniki. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do Uli. 16.12.03, 18:12 Gość portalu: ula napisał(a): > Nie okreslilam sie, ze mialam na mysli nowy krem Dermiki za ponad 100zl, nie > uwazam tego za sztuczne podwyzszanie ceny, Ja też nigdzie tak nie stwierdziłam. Wspomniałam o kremach z serii Elisir. Ten ponad 100 zł to chyba Extremale? Czy to on ma owe wartościowe składniki w przeciwieństwie do silikonowych AA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: do Uli. IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 16.12.03, 18:26 Chcialam tylko wyjasnic o ktory produkt Dermiki mi chodzi, ostatnio sie ich wiele pojawilo, wiec latwo o nieporozumienie, a to o podwyzszaniu ceny to tylko moja opinia, nie odnosila sie ona do powyzszych postow. Tak, nazwa kremu o ktorym pisze to Extremale cena ok 110zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: do Uli. IP: *.oceanic.domain / *.crowley.pl 18.12.03, 09:25 Ula, dlaczego nazywasz składnik kremu AA "pseudobotoxem"? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do Uli. 18.12.03, 11:30 Gość portalu: ida napisał(a): > Ula, dlaczego nazywasz składnik kremu AA "pseudobotoxem"? Może dlatego tak nazwała, bo kremów z botoxem nie ma. Są z pseudobotoxem, pseudobotuliną i Wasz z "BOTOX-like". Nawet w Waszej nazwie tłumaczonej na polski nie oznacza że jest to botox tylko coś "jak botox". Pozdrawiam przedstawiciela/przedstawicielkę firmy. Robicie sporo dobrych produktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: do Uli. IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 18.12.03, 17:03 Tak jak napisala Coralin okreslenie "Botox-like" mozna przetlumaczyc na polski pseudobotoks. A skoro sie Pani juz tu pojawila, moze zechcialaby Pani wyjasnic, ktory skladnik/kompleks skladnikow maja Panstwo na mysli piszac, ze dzialaja podobnie jak toksyna botulinowa? Dermika uzyla acetyl hexapeptide-3, na temat ktorego mamy nieco badan potwierdzjacyh , ze w pewien sposob moze w dzialaniu nasladowac botuline, zas przykladowo to jest sklad Waszego kremu: AA Plus Age Expert Krem na noc z kompleksem BOTOX-like aqua, dimethicone and dimethicone crosspolymer, cyclopentasiloxane and peg/ppg-18/18 dimethicone, cyclomethicone, glycerin, zea mays (corn) kernel extract, hydrolzyed soy protein, sodium chloride, persea gratissima (avocado) oil unsaponifiables, propylene glycol, glycine soja (soybean) oil, xanthan gum, atelocollagen, sodium chondroitin sulfate, beta-carotene, palm oil, tocopherol, isopropyl myristate, allantoin, dmdm hydantoin, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, parfum Nie widac tutaj jakis nowych skladnikow, poza znanymi o dzialaniu odzwyczym, nawilzajacym, natluszczajacym ,lekko napinajacym skore + silikony, film formers, konserwanty i zwiazki zapachowe. Bede wdzieczna za odpowiedz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 19:38 jesli zależy ci na działaniu "botoksowym" to wybierz najnowszą dermikę Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen 17.12.03, 09:45 A jakie macie zdanie o tym kremie Loreala?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 195.116.95.* 17.12.03, 09:54 To seria eliksir Dermiki w końcu jest dobra czy nie do końca?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krodii Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 62.233.164.* 18.12.03, 17:14 seria Eliksir jest bardzoo dobra dla kobiet po 60 roku zycia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 18.12.03, 17:22 Lepiej ja zaczac stosowac juz okolo 30-40 po 60 juz moze malo pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 195.116.95.* 19.12.03, 07:48 No to co będzie najlepsze z Dermiki dla kobiety 51-letniej, z suchą skórą?? Chodzi mi o krem na dzień oraz pod oczy... Bo ja już zgłupiałam od tych opinii...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: Oceanic z botoxem czy Dermika seria inteligen IP: 195.116.95.* 22.12.03, 08:23 Ponawiam! Odpowiedz Link Zgłoś