Dodaj do ulubionych

Intensywne nawilżenie???

18.12.03, 11:39
Chyba już stosowałam wszystkie wymieniane tu kremy i maseczki. Ekekt jest
taki, że podczas weekendu skóra sobie radzi i przesuszeń nie ma. Od
poniedziałku zaczyna się po woli dramat, a w piątek rozpacz!!!
Pls pomózcie
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:42
      Spróbuj może kremu Physiogel(w aptece 75 ml ok. 36 zł). Składniki kremu są
      transportowane głębiej i nie ulegają wymywaniu. To się czuje przy myciu. Skóra
      jest nasycona wilgocią.
    • Gość: fifka Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.mac.pl 18.12.03, 11:44
      margot, mam to samo! Po pierwsze w weekend siedzimy wiecej w domu i bardziej
      zajmujemy sie buzią, na tygodniu natomiast pracujemy, klimatyzacja, chłod na
      dorze, brak czasu. Mam to samo!!!!!!!!! Było lepiej po kremie z Garnier seria
      klasycznaodżywczym oraz po zelu do skory odwodnionej z Lieraca.
      • marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:50
        na Garniera mam uczulenie, a Lierac nie odpowiada mi finansowo - do konca
        roku :))) zachcialo sie wyjazdow ;))
      • marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:51
        mam wrażenie, ze krem na noc jest ok, a na dzien za slaby; physiogel na dzien
        nie koniecznie, bo zostawia swiecaca warstewke :(
        oj, nie jest lekko
        • Gość: fifka Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.mac.pl 18.12.03, 11:54
          jest jeszcze Nonobase z yamamoutchi. Ale podstawowy problem to odwodnienie, a
          nie ochrona. Kiedys kupilam specjalny nawilzacz pod krem z Oligoaquavita, ale
          do niczego. Ja stosuję intensywną maseczkę nawilżająca z Avony (ta niebieska
          chłodząca) i genialnie sprawdzaja sie Termal S1 i S2 zimą.
        • ptasia Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:56
          pomógł mi jw. garnier miodowy - no, jak masz uczulenie, to odpada + jak
          łuszczyłam się po czyszczeniu u kosmetyczki kuracja algowa Baboru - niestety,
          też zaporowa sprawa, bo 7 ampułek (tygodniowa kuracja) kosztuje coś ok. 130 zł
          (=prezent)
        • coralin Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:56
          Nie pisałaś że potrzebujesz kremu na dzień:) Ten Physiogel jest dobry jako krem
          na noc jako kuracja. Na dzień niekoniecznie. U mnie raczej z powodu braku
          filtrów. Nie wiem czy znajdziesz krem INTENSYWNIE nawilżajacy który
          pozostawiałby skórę bez blasku. Coś za coś . Albo lekkie nawilżenie i mat. Albo
          mocne nawilżenie i lekki połysk(choć mam go dziś-pochmurny dzień:) i wcale
          niepotrzebne żadne bibułki matujące.
          • Gość: fifka Thremal S mat! IP: *.mac.pl 18.12.03, 13:31
            • marghot Re: Thremal S mat! 18.12.03, 13:35
              jak dla mnie zabyt slabo nawilza
              z matowieniem tez nie jest do konca udana sprawa

juz wole s1 lub s2 na noc
    • Gość: Z Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.net.pl 18.12.03, 11:59
      jeśli potrzebujesz jakiegoś preparatu niezbyt drogiego a zarazem skutecznie
      nawilżającego polecam żel z nagietkiem FLOS-LEK i SORAYA maseczka z algami z
      serii ultra nawilżanie, sama mam problemy i to mi pomaga.
    • marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 13:03
      coś będę musiałą pokombinować; najwyżej do połowy stycznia przeżyję na obecnych
      kosmetykach, apotem poczynię odpowiednie inwestycje :)))
      • Gość: joanna Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 13:39
        Ja tez mialam taki problem. Na zime smaruje sie kremem nawilzajacym np.
        Soraya, a potem na niego klade krem ochronny np. Eris. Zeby sie nie swiecic,
        pudruje twarz pudrem sypkim YR. Skora nie wysycha do wieczora, bo wilgoc nie
        ma jak "uciec".
        I nie ma tego az tak duzo na twarzy (warstw). Sprobuj, moze Ci podpasuje.

joanna
        • Gość: ula Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 16:25
          Avene - maseczka silnie nawilzajaca )dla alergikow takze)- zrob kuracje 7 dniowa - i sucha skore
          masz z glowy.
    • madge_w_k Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 16:39
      mam taki sam problem KOsmetyczka doradziła mi pod krem rano i wieczorem
      hydrożel z wit.ACE Oceanic. Stosuję od ok. 2 tygodni i widzę poprawę - skóra mi
      się już tak nie łuszczy, zjasniała i nabrała zdrowszego kolorytu. POza tym
      zwiększyłam ilośc wody mineralnej i kupiłam nawilżacz do sypialni (na kalryfer,
      ale jest o wiele lepiej). Naprawdę polecam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka