marghot 18.12.03, 11:39 Chyba już stosowałam wszystkie wymieniane tu kremy i maseczki. Ekekt jest taki, że podczas weekendu skóra sobie radzi i przesuszeń nie ma. Od poniedziałku zaczyna się po woli dramat, a w piątek rozpacz!!! Pls pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coralin Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:42 Spróbuj może kremu Physiogel(w aptece 75 ml ok. 36 zł). Składniki kremu są transportowane głębiej i nie ulegają wymywaniu. To się czuje przy myciu. Skóra jest nasycona wilgocią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.mac.pl 18.12.03, 11:44 margot, mam to samo! Po pierwsze w weekend siedzimy wiecej w domu i bardziej zajmujemy sie buzią, na tygodniu natomiast pracujemy, klimatyzacja, chłod na dorze, brak czasu. Mam to samo!!!!!!!!! Było lepiej po kremie z Garnier seria klasycznaodżywczym oraz po zelu do skory odwodnionej z Lieraca. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:50 na Garniera mam uczulenie, a Lierac nie odpowiada mi finansowo - do konca roku :))) zachcialo sie wyjazdow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:51 mam wrażenie, ze krem na noc jest ok, a na dzien za slaby; physiogel na dzien nie koniecznie, bo zostawia swiecaca warstewke :( oj, nie jest lekko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.mac.pl 18.12.03, 11:54 jest jeszcze Nonobase z yamamoutchi. Ale podstawowy problem to odwodnienie, a nie ochrona. Kiedys kupilam specjalny nawilzacz pod krem z Oligoaquavita, ale do niczego. Ja stosuję intensywną maseczkę nawilżająca z Avony (ta niebieska chłodząca) i genialnie sprawdzaja sie Termal S1 i S2 zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:56 pomógł mi jw. garnier miodowy - no, jak masz uczulenie, to odpada + jak łuszczyłam się po czyszczeniu u kosmetyczki kuracja algowa Baboru - niestety, też zaporowa sprawa, bo 7 ampułek (tygodniowa kuracja) kosztuje coś ok. 130 zł (=prezent) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 11:56 Nie pisałaś że potrzebujesz kremu na dzień:) Ten Physiogel jest dobry jako krem na noc jako kuracja. Na dzień niekoniecznie. U mnie raczej z powodu braku filtrów. Nie wiem czy znajdziesz krem INTENSYWNIE nawilżajacy który pozostawiałby skórę bez blasku. Coś za coś . Albo lekkie nawilżenie i mat. Albo mocne nawilżenie i lekki połysk(choć mam go dziś-pochmurny dzień:) i wcale niepotrzebne żadne bibułki matujące. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Thremal S mat! 18.12.03, 13:35 jak dla mnie zabyt slabo nawilza z matowieniem tez nie jest do konca udana sprawa juz wole s1 lub s2 na noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.net.pl 18.12.03, 11:59 jeśli potrzebujesz jakiegoś preparatu niezbyt drogiego a zarazem skutecznie nawilżającego polecam żel z nagietkiem FLOS-LEK i SORAYA maseczka z algami z serii ultra nawilżanie, sama mam problemy i to mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 13:03 coś będę musiałą pokombinować; najwyżej do połowy stycznia przeżyję na obecnych kosmetykach, apotem poczynię odpowiednie inwestycje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 13:39 Ja tez mialam taki problem. Na zime smaruje sie kremem nawilzajacym np. Soraya, a potem na niego klade krem ochronny np. Eris. Zeby sie nie swiecic, pudruje twarz pudrem sypkim YR. Skora nie wysycha do wieczora, bo wilgoc nie ma jak "uciec". I nie ma tego az tak duzo na twarzy (warstw). Sprobuj, moze Ci podpasuje. joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Intensywne nawilżenie??? IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 16:25 Avene - maseczka silnie nawilzajaca )dla alergikow takze)- zrob kuracje 7 dniowa - i sucha skore masz z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madge_w_k Re: Intensywne nawilżenie??? 18.12.03, 16:39 mam taki sam problem KOsmetyczka doradziła mi pod krem rano i wieczorem hydrożel z wit.ACE Oceanic. Stosuję od ok. 2 tygodni i widzę poprawę - skóra mi się już tak nie łuszczy, zjasniała i nabrała zdrowszego kolorytu. POza tym zwiększyłam ilośc wody mineralnej i kupiłam nawilżacz do sypialni (na kalryfer, ale jest o wiele lepiej). Naprawdę polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś