Dodaj do ulubionych

Ludzie z chorobami skornymi

24.12.03, 05:15
Niektorych do niektorych z nich powinno sie strzelac bez uprzedzenia. Mam na
mysli ludzi ,ktorzy z chorobami skornymi korzystaja z solarium chociaz
wiedza ,ze ktos moze sie od nich zarazic. Ludzie z grzybica stop po basenie
paraduja bez klapek te gnoje jakby specjalnie chcialy zarazic jak najwieksza
ilosc ludzi. Zanim zaczniecie korzystac z obiektow publicznych wyleczcie
swoje syfne ciala ,a jak wam sie nie chce to wara od takich przybytkow.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1234 Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.pkobp.pl 24.12.03, 09:18
      Masz depresję świąteczną ? Choruję na łuszczycę, mam ślady na twarzy pomimo
      uporczywego leczenia i co będziesz do mnie strzelać ?
      • Gość: anka Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.12.03, 10:35
        mozesz mi napisać czym sie leczysz?mój chłopak niestety tez zaczał chorowac
        kilka lat temu na to paskudztwo, stosuje różne masci, ale widze, ze to nic nie
        pomaga, bo choroba sie rozprzestrzenia:(teraz idzie jeszce raz do dermatologa,
        podobno dobrego i zacznie pic specjalną mieszankę ziół,(znalazłam przepis na
        stronach o łuszczycy)ale ja wciąż szukam nowych a porad, bo a nuż trafię na
        jakiś złoty srodek:)będe wdzięczna za info!pozdr.i radosnych Świąt!
        • Gość: xxx Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.12.03, 10:40
          Musi iść do dermatologa i sie leczyć anie pić ziołowe herbatki!!! Najlepsza na
          łuszczycę jest naświetlająca lampa PUVA!!!
          • Gość: youare... Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 11:51
            ej sorry, a może tak ciebie powinno się zastrzelić, co? to nie wina tych ludzi
            że chorują, często przeznaczają tysiące złotych na leczenie i mimo wszystko nie
            są w stanie do końca wyleczyć tej choroby...

życzę więcej wyrozumiałości i logicznosci na święta

/youare
            • Gość: M Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 24.12.03, 21:53
              no ok, ale nie powinni chodzić i zarażać....
      • Gość: J. Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.12.03, 13:02
        ale luszczyca nie jest zarazliwa

tak samo jak nie mozna sie tradzikiem zarazic
    • Gość: gwiazdka Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 15:46
      Mysle ze autorce watku nie chodzilo o dyskryminacje ludzi chorych tylko o ich
      wieksza rozwage!
      bo jesli ktos ma grzybice stop (i o tym doskonale wie) i zasuwa po basenie bez
      klapek to cos tu nie gra!
      Tak samo z jakimis zarazliwymi chorobami nie powinno sie chodzic na solarium
      bez uprzedzenia np. wlasciciela czy osoby dezynfekujacej lozka o swojej
      dolegliwosci (aby mogli on stwierdzic czy po zdezynfekowaniu plynem X nastepna
      osoba ma 100% pewnosc ze sie nie zarazi)
    • Gość: jagonia Re: Ludzie z chorobami skornymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 23:50
      Sama kiedys dostalam jakiejs ropnej wyspyki na skorze pleców (strasznie to
      wyglądało), po wizycie w solarium. Ludzie chorzy powinni rzeczywiscie starac
      sie nie rozprzestrzeniac swoich schorzen skórnych. Inna sprawa, ze ja mam
      pretensje głównie do obslugi solarium - gdyby łóżko bylo wlasciwie
      zdezynfekowane do zakazenia by nie doszło!!! Płyny do dezynfekcji są przeciez
      po to by je stosowac, a nie po to aby były!!!! Niestety do wypacykowanych
      panienek z obsługi solariów to nie trafia...

Jagonia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka