iwonagos 30.07.09, 22:40 Zrobiłam tipsy, ale to był błąd. Nie lubię ich, źle się z nimi czuję. czy jest jakaś metoda, żeby samemu się pozbyć ich i żelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: pozbyć się tipsów 30.07.09, 23:29 iwonagos napisała: > Zrobiłam tipsy, ale to był błąd. Nie lubię ich, źle się z nimi czuję. czy jest > jakaś metoda, żeby samemu się pozbyć ich i żelu? spiłuj pilnikiem, albo umocz w acetonie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: pooooomocy!!! 31.07.09, 22:12 nie ma innej opcji??? Boże, tipsów jeszcze kawawałki pozostawały, żelu nie mogę niczym ruszyć.wszystko to wygląda po prostu makabrycznie!!!! zmywacz nie bierze, piłowania to chyba na miesiąc...Poradzcie coś innego:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pooooomocy!!! 31.07.09, 22:30 piłowanie trochę trwa to fakt, ale kup mocniejszy pilnik 180/100 ziarnistości i piłuj żel. Albo idź do kosmetyczki zdjąć żele, przyjemność od 30zł do 80zł. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: pooooomocy!!! 01.08.09, 00:22 przechodzilam juz paznokcie i zelowe i akrylowe i samodzielne zdejmowanie ich z plytki - nie polecam a wrecz odradzam samodzielne pilowanie, bo jak zostanie ci juz taka cieniutka wartwa zelu to nie wiesz kiedy bedziesz pilowac swoja juz i tak oslabiona plytke... moczenie w acetonie (nie zmywaczu, bo jest za slaby) sprawdza sie przy akrylu. jak pozostawaly ci jeszcze kawalki zelu, jak napisalas, to moze polerka (ale kostka, nie zwyklym nablyszczaczem) sprobuj je jakby wygladzic, na to odzywka i tak sie baw co dwa dni? tylko nie zmywaj tej odzywki - bedzie taki niby filt na twoja plytke, a przy okazji usuniesz zel? nie pamietam dokladnie, ale chyba 5 mcy doprowadzalam paznokcie do ladu po poprzednim akrylu, po zelu - od kwietnia do teraz w sumie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lesvos Re: pozbyć się tipsów 31.07.09, 22:37 lepiej idź do kosmetyczki, jak będziesz dalej kombinować w domu, przez rok nie odbudujesz płytki Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pozbyć się tipsów 31.07.09, 22:46 Czasami po kosmetyczce są większe ekscesy niż po samodzielnej robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: pozbyć się tipsów 01.08.09, 10:16 ja sciagalam tipsy 1) pilujac zel 2) sciagajac zebami - podwarzalam tipsa zebami 2 opcja byla najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Re: pozbyć się tipsów 02.08.09, 17:16 Ja zdejmowałam zębami a potem piłowałam brzeg paznokcia bo się zadzierał...Zrobiłam raz i już nigdy nie zamierzam,pazurki odżyły dopiero po prawie 3 m-cach,jeszcze teraz nie wyglądają tak jakbym chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: pozbyć się tipsów 03.08.09, 16:17 Nie rób nic sama, bo zrobisz sobie masakrę z paznokci. Idź do profesjonalnego, nie jakiegoś podrzędnego salonu i niech Ci je albo rozpuszczą albo spiłują. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: pozbyć się tipsów 06.08.09, 10:25 najlepiej udaj sie do gabinetu, jesli nie chcesz to zrob tak: w zadnym wypadku nie odrywaj masy, bo mozesz oderwac z paznokciem. najpierw skroc paznokcie z dlugosci. tam, gdzie masz grubo zel spiluj ostrym pilnikiem- szybko pojdzie. w miejscach gdzie jest on polozony cieniej uzyj delikatnego pilnika i obserwuj, zebys nie przepilowala sobie plytki. lepiej, zeby na paznokciach zostalo nieco zelu (nie zmasakrujesz sobie plytki), niz, zebys wypilowala do czerwonosci. jeli mialas tylko zel- to bedziesz miala nieco utwardzone wlasne paznokcie, jeli nalozony byl tips, trudno, beda troszke nierowne, ale szybko odrosna zdrowe- co nie zdarzy sie w przypadku przepilowania plytki paznokcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: pozbyć się tipsów 10.08.09, 23:22 idz tam gdzie zrobilas ,i powiedz to o czym tutaj napisalas.. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: pozbyć się tipsów 11.08.09, 19:41 Zrobiłam sobie tipsy na wielkanoc, bo miałam zniszczone paznokcie po przygotowaniach do świąt. Do tej pory je odchorowuję. Nigdy więcej! Naipierw obciełam, potem piłowałam, moczyłam w zmywaczu, podważałam. Okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l polecam brac kwitki za usluge 11.08.09, 21:21 wtedy mamy prawo do reklamacji.. Co wy z tym acetonem???? Dlaczego to odrywacie??? jesli juz na tyle niesmaile i glupiutkie jestescie aby nie wyciagac konsekwencji od kosmetyczek to kupcie sobie pilnik grugoziarnisty, i spilowujcie krok po kroku powiezchnie .. Najpierw skroccie potem pomalu spilowujcie,jesli nie macie cierpliwosci ..to pomalujcie paznokcie ,po jakims czesie znowu spilujcie troche.. na samym koncu druga strona pilnika wygladzajcie nakladajac olejek i polerujac.. Paznokiec to martwa tkanka i nie mozna jej latwo chemicznie uszkodzic,bo i jak. Ale mechnicznie jak najbardziej,dlatego nie polecam zrywania zelowej lub akrylowej powloki.. Troche bezmyslne jestescie moje panie.. Przedewszystkim trzeba wiedziec co sie chce ,przed wizyta u modelistki. Przemyslec czy dlugie paznokcie wytrzymaja ,w czasie pracy lub zajec jakie wykonuje.. I myslec ,myslec moje Panie.. ps.nie patrze na bledy ..sorki Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: polecam brac kwitki za usluge 11.08.09, 22:43 ala.l napisała: > Najpierw skroccie potem pomalu spilowujcie,jesli nie macie cierpliwosci ..to > pomalujcie paznokcie ,po jakims czesie znowu spilujcie troche.. > na samym koncu druga strona pilnika wygladzajcie nakladajac olejek i polerujac.. tym sposobem mozna sobie genialnie spilowac swoja plytke - a wtedy bol jest straszny ;/ > jesli juz na tyle niesmaile i glupiutkie jestescie aby nie wyciagac konsekwencj > i a dlaczego uwazasz ze osoby robiace sobie tipsy sa niesmiale i glupiutkie? bo ja nie widze zwiazku... Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: polecam brac kwitki za usluge 12.08.09, 18:27 akkknes napisała: > ala.l napisała: > > Najpierw skroccie potem pomalu spilowujcie,jesli nie macie > cierpliwosci ..to > pomalujcie paznokcie ,po jakims czesie znowu > spilujcie troche.. > na samym koncu druga strona pilnika > wygladzajcie nakladajac olejek i polerujac.. > > tym sposobem mozna sobie genialnie spilowac swoja plytke - a wtedy > bol jest straszny ;/ > > > jesli juz na tyle niesmaile i glupiutkie jestescie aby nie > wyciagac konsekwencj > > i > a dlaczego uwazasz ze osoby robiace sobie tipsy sa niesmiale i > glupiutkie? bo ja nie widze zwiazku... niesmiale bo nie zadaja od p.kosmetyczki poprawy tego co spaprala.. glupiutkie..bo nie wiedza ze maja do tego prawo.. A ty co calkiem glupia jestes.. przeciez pisalam ze po troszku spilowywac..umiesz polski.. ?? Naturalnie najlepiej jest isc do tej gwiazdy ktora to zrobila,ale nie dam gwarancji czy ta gwiazda nie spiluje za duzo a pospiechu.. tera zrozumialas? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: polecam brac kwitki za usluge 13.08.09, 16:03 Tak, przelecę się 2000km żeby mi kosmetyczka paznokcie poprawiała... Paznokcie robiłam w POlsce bo w porównaniu z cenami brytyjskimi są śmiesznie tanie, ale nigdy więcej nie powtórzę tego błędu ani w PL ani w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: polecam brac kwitki za usluge 13.08.09, 16:06 > przeciez pisalam ze po troszku spilowywac..umiesz polski.. > ?? Ja tak piłowałam. Trwa to długo i paznokcie też po takim zabiegu dochodzą do siebie jakiś czas. U mnie dopiero teraz (po 4 miesiącach) wróciły do normalnego, ładnego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: polecam brac kwitki za usluge 13.08.09, 17:57 ja mialam 2 razy robione. kosmetyczka , a moze pani ktora kupila tani zestaw i "szpanuje" przyjechala do mojego domu i zrobila mi paznokcie. oczywiscie nie przyciela ich na taka dlugosc jaka chcialam, tzn niezadlugie tylko zostawila tipsa o prawie normalnej dlugosci.i dodala ze jak mi sie nie podoba to zebym sobie sama spilowala i przyciela na taka dlugosc jaka chce. zaczelam pilowac pilnikami jakimi akurat bylam wyposazona wytrzymaly 1 dzien, malowalam i zmywalam lakier (zmywacz -czy byl z acetonem? nie pamietam) wiem ze mi sie na rogu zrobily "schodki" i ona nie rozumie co ja z nimi robilam, przeciez zadnej sie nie popsuly jeszcze. kwitka nie dala, no bo jak? potem zrobilam juz o normalnej dlugosci. wytrzymaly 3 tygodnie, w srodku dnia zauwazylam jak mi sie zlamal kawalek, oderwala sie biala koncowka wiec stwierdzilam ze je usune juz moja siostra miala robione tipsy na slub, oczywiscie 4 dni po uroczystosci zaczela je sciagac zebami, czym sie da , kosmetyczka powiedziala jej zeby przyszla do niej to je sciagna, oczywiscie przytaknela ale w domu po swojemu sciagala bo nie bede placila za taka usluge. ja juz wiecej nie zrobie sobie tipsow. chyba ze bedzie to moj slub. ja sie czuje w swojej dlugosci panzokciach; zawsze mi zaraz sie jakis paznokiec "poharata" i taka ostra krawedz zostaje. chcialam teraz na stopach ale znow mi sie zrobila taka wneka w przy rogach paznokcia jakby to byla grzybica (rok temu mialam podobnie na 2 stopach i robilam badania, wyszlo ze to nie grzybica i dostalam za 5 zl lekarstwo; teraz to szkoda chodzic na takie badania bo znow wyjdzie ze to nie grzybiczne nie wiem skad takie sie cos bierze? czy dlatego ze scinalam bardzo gleboko paznokcie? Odpowiedz Link Zgłoś
salvita a akryl lub żel na naturalną płytkę paznokcia? 13.08.09, 21:04 a probowałyście akryl lub żel na swoja naturalna płytkę zamiast tipsów? ja dopiero nie dawno dowiedziałam się, że tak można i teraz robię sobie akryl na swoja płytkę - super sprawa - mocne (przez akryl rzecz jasna) dobrze wygladające przez długi czas paznokcie akryle robię sobie w Poznaniu za 80 zł u profesjonalnej kosmetczki z doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
ala.l Re: a akryl lub żel na naturalną płytkę paznokcia 13.08.09, 21:10 mozna !zel mozna tez nakladac na naturalne paznokcie przedluza sie je przy pomocy szablonow. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: a akryl lub żel na naturalną płytkę paznokcia 13.08.09, 22:47 Owszem, jak np pekl a chcialam miec ladne na impreze np wesele. Poza tym w zyciu zadnych zeli ani akrylu, ani tipsow (z reszta co to za roznica?) - dla mnie zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: a akryl lub żel na naturalną płytkę paznokcia 14.08.09, 12:59 To żadna różnica. Zarówno klej do tipsów jak i masa akrylowa i żelowa tak samo niszczą paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
shintzie Re: pozbyć się tipsów 17.08.09, 14:08 Etam przesadzacie, robie żelowe od roku czasu i jest wszystko super, nie mysle o tym jak wyglada moja plytka pod spodem :) faktem jest zeby znalezc sobie dobra babke ktora bedzie je robic, ja ze swojej jestem bardzo zadowolona, do paznokci sie przyzwyczailam... i by byla jasnosc, nie mam dlugich czy pstrokatych... delikatny french... :) Kiedys zrobilam akryl, i o zgrozo po 2 tyg mi po prostu zaczely odpadac... zerwalam to sama - błąd, paznokcie dochodzily do normalnosci pol roku :( Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: pozbyć się tipsów 17.08.09, 15:34 w polowie czerwca na slubie mialam tipsy. Juz w Polowie lipca zdjelam je. Odrywajac stopniowo, nieco pomagajac pilniczkiem. W polowie sierpnia wrocily do stanu porzadnego jak przed zabiegiem. Aceton jakos cos kiepsko to rozpuszczal. Odpowiedz Link Zgłoś