Dodaj do ulubionych

pęcherzyk ciążowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 22:29
mam pytanie, od którego tygodnia najwcześniej widoczny jest pęcherzyk ciążowy na usg(jeszcze pusty)?i czy jego wiek obliczany jest od ostatniej miesiączki czy od dnia potencjalnego zapłodnienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: słoneczko Re: pęcherzyk ciążowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.10, 23:22
      Wiek jest obliczany na podstawie wielkości i porównywany oczywiście do terminu ostatniej miesiączki.
      U mnie kropka była już 2 dni po terminie @ a pęcherzyk na 100% to jakoś tak tydzień pózniej.
      W kolejnej ciąży w 4tyg 6 dniu miał 0,5 cm.
      • Gość: sonia123 Re: pęcherzyk ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 13:47
        czyli w którym tygodniu będzie juz cokolwiek widac na usg?(nawet pusty pęcherzyk?)
        • Gość: 1987 Re: pęcherzyk ciążowy IP: *.chelmnet.pl 28.09.10, 14:16
          u mnie pusty pecherzyk bylo dopiero widac w 6 tygodniu i 4 dni. Nastepne usg mam 13 pażdziernika to juz powinien byc widoczny zarodek z serduszkiem.
          • Gość: sonia123 Re: pęcherzyk ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 22:37
            aha czyli w 7mym tygodniu pęcherzyk juz bylby widoczny?(przy dobrym,nowym sprzęcie i doświadczeniu)
            • em.haa Re: pęcherzyk ciążowy 29.09.10, 09:00
              No w 7 to już na pewno, u mnie było widać pusty już w 5 tyg.
              Serce w 6 tyg.
              • mewa000 Re: pęcherzyk ciążowy 29.09.10, 13:05
                U mnie w 6 tygodniu było już widać bijące serduszko
                • kasielle Re: pęcherzyk ciążowy 29.09.10, 14:23
                  u mnie w 5 tyg. (licząc od daty rozpoczęcia ostatniej miesiączki) pęcherzyka nie było, nic jeszcze nie było widać, a ponadto lekarz stwierdził, że endometrium jest za cienkie i "nie za bardzo wygląda mu na ciążowe" - bardzo mnie to zmartwiło; powiedział również że jest zgrubienie na jajniku i bardziej tym należałoby się zająć - stwierdził, że to cysta/guz/torbiel (jak się później okazało koło 9 tyg. już prawie zniknęło). na początku 6 tyg. był już pęcherzyk (co prawda jeszcze pusty).
                  • Gość: sonia123 Re: pęcherzyk ciążowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 16:14
                    jezeli bylam u ginekologa i miałam robione badanie usg i zwykle ogólne badanie pochwy,to licząc od dnia ostatniej miesiaczki-ciaza mialaby 7 tygodni.lekarz powiedział,ze ciazy nie ma,moge byc tego pewna ?+3 negatywne testy 5 tyg po stosunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka