Dodaj do ulubionych

Ciąża po 35 - wrocław

16.02.11, 13:59
Witam,
planujemy w tym roku kolejne dziecko. Przerwa pomiędzy dziećmi wyniesie 11 lat. Wtedy ciąża była zagrożona, ale powitaliśmy na świecie zdrową córkę. Do planowania tej ciąży chciałabym podejść "zdroworozsądkowo". Zwracam się więc do mam i tych późnych i tych młodszych o poradę. Jak przygotowywałyście się do ciąży? Jakiego lekarza prowadzącego wybrałyście? Mam do wyboru lekarza, który pracuje w szpitalu, ale nie ma dobrego sprzętu USG w swoim gabinecie albo skierować się do takiego, który dysponuje lepszym sprzętem, ale nie pracuje w szpitalu. Czy jest sens kierowania się do lekarza pracującego w szpitalu? Poród przyjmie przecież tam każdy położnik... Czy też i ze względu na mój wiek, i na problemy w poprzedniej ciąży oraz mój wiek wybrać lekarza, który jest doświadczonym specjalistą?
Jak wcześniej robiłyście pierwsze badania? Czy i jak wybierałyście wcześniej położną?? Jest sens szukania takowej? Proszę poradźcie mi jak się kierować. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, a poprzedni poród miałam w innym mieście. Położnych się nie wybierało...
Jeśli możecie polecić mi również lekarza "od późnych ciąż" będę również wdzięczna. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: Ciąża po 35 - wrocław 16.02.11, 15:17
      1 moją ciążę prowadził lekarz ze szpitala w którym potem rodziłam. Oczywiście przy porodzie nie był, wiadoma sprawa. Drugą ciążę prowadził lekarz z tego samego szpitala, a rodziłam w innym. Teraz jestem w 3 ciąży, mam 38 lat. Po raz drugi chodzę do dra Fuchsa. Nie ze względu na szpital, tylko na niego, bo jest świetnym specjalistą. Tylko niestety terminy masakra. Na comiesięczną wizytę naprawdę trudno się umówić.
    • yula Re: Ciąża po 35 - wrocław 17.02.11, 18:45
      Ja wybrałabym lekarza który również przyjmował by poród, lub chodzić do 2 lekarzy. Bo ja rodziłam w szpitalu bez znajomego lekarza i lekarka spartoliła robotę, dobrze ze dziecku nic sie nie stało, ale mnie pokiereszowała. Gdybym miała jeszcze rodzić to tylko ze znanym mi lekarzem.
      • iwonagos Re: Ciąża po 35 - wrocław 17.02.11, 21:49
        to nie jest realne, żeby lekarz do którego chodzisz był przy porodzie. jak sobie to wyobrażasz, że leci na każde zawołanie wszystkich swoich rodzących pacjentek? musiałby być do dyspozycji 24 godziny na dobę.
        • Gość: iuo Re: Ciąża po 35 - wrocław IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.11, 00:16
          "Czy wybrać lekarza, który jest doświadczonym specjalistą?"
          TAK. To chyba nie wymaga wyjasnien i sama powinnas o tym wiedziec!!!
          • fariba Re: Ciąża po 35 - wrocław 22.02.11, 01:31
            Co do ciazy i wieku ,pierwsza moja ciaza w wieku 28 lat zakonczyla sie gestoza i lezeniem w szpitalu,porod naturalny,ogolnie okropne 9 miesiecy,a druga ciaza w wieku 39 lat przebiegla zupelnie bez problemowo,poprostu bajka,zakonczyla sie planowanym cc bo dziecko bylo ulozone glowka do gory.
            Wiec jak widzisz kazda ciaza ciazy nierowna,a i porodu nie mozna sobie zaplanowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka