IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 22:47
boli mnie wewnętrzna część kolana prawego,najgorzej jest wchodzić i schodzić ze schodów,kucać.Czasem mam wrażenie że kolano chce mi uciec.Nie boli przy dotyku.Jest lekko spuchnięte.Mam nadwagę ale grałam w siatkówkę.Co to jest?
Obserwuj wątek
    • enith Re: kolano 24.05.13, 02:40
      Mi przy podobnych objawach zdiagnozowano uszkodzenie łąkotki (potwierdzone przez rezonans). Podczas artroskopii natomiast okazało się, że z łąkotką wszystko w porządku, a wszelkie problemy (ból przy wchodzeniu i schodzeniu na schody, blokujące się kolano, poczucie, że kolano się pode mną załamie) generowała cysta wielkości śliwiki, kryjąca się gdzieś za rzepką kolanową. W znakomitej większości przypadków jednak jest to uszkodzenie łąkotki. Wal do ortopedy.
    • prochottka1 Re: kolano 24.05.13, 17:18
      Gość portalu: krzyżak napisał(a): Co to jest?

www.wróżka.pl

możesz mieć naderwane wiązadła krzyżowe
      trzeba zrobić tomograf żeby zobaczyć co się dzieje

"Kobieta to jest człowiek miły w dotyku. A człowiek miły w dotyku to więcej niż człowiek". Jerzy Pilch
    • dr.anna.ziolkowska Re: kolano 27.05.13, 11:59
      Witam,
      Poleciłabym poradę ortopedyczną w najbliższym czasie.Opisane objawy sugerują przeciążenie/ uszkodzenie stawu kolanowego. Wskazana jest konsultacja ortopedyczna i w zależności od zalecenia dalsze badania diagnostyczne. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka