Dodaj do ulubionych

czy moge odstawic?

12.01.05, 11:02
wczoraj wziełam swoja pierwsza w zyciu pigułke i narazie czuje sie ok. ale
czytajac coraz wiecej o negatywnych skutkach zastanawiam sie nad dalszym
braniem....czy jezeli odstawie pigułki to czy ta jedna tabletka wpłyneła jakos
na moj organizm?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: czy moge odstawic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:37
      Witam!

Ja kiedys tak wlasnie zrobilam,zazylam tylko jedna tabletke.Bylo to spowodowane
      tym ze nie bylam do konca zdecydowana czy brac je czy nie.Obawialam sie skutkow
      ubocznych i stwierdzilam ze nie chce sie truc.Mysle ze jedna tabletka to nie ma
      jakiegos znaczenia i i wszystko bedzie ok.Pozdrawiam
      • naise Re: czy moge odstawic? 12.01.05, 12:42
        Możesz odstawić w każdej chwili, ale możesz też wziąć jedno-dwa opakowania i
        zobaczyć jak się czujesz, jeśli nic się nie zmieni to OK. Wszystkie skutki
        uboczne (w postaci schorzeń typu zakrzepica) są raczej u kobiet które biorą po
        parę lat piguły (i to też nie jest powiedziane że u każdej, jest to niewielki
        procent), więc jeśli chcesz stosować taką antykoncepcję np rok dwa i będziesz
        się dobrze czuła to chyba nie ma problemu. Jednak zanim lekarz przepisał Ci
        pigułki mam nadzieję że zrobił badania hormonalne?? U mnie badań nie zrobił i
        przez kilka miesięy 'szukaliśmy' na chybił trafił dobrych pigułek dla mnie uncertain
        Aha brałam 2,5 roku, teraz już nie biorę.
    • Gość: angelian_natalia Re: czy moge odstawic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:50
      no własnie niestety nie zrobił badan jedynie co spytał to o choroby i czy pale
      papierosy.......co gorsze podobno wielu lekrzy w taki sposub przepisuje
      tabletki!!!!a może zna ktos godnego polecenia lekarza w Wawie, który wymaga
      dokładnych badan zanim cos przepisze?
      • Gość: N.C. Re: czy moge odstawic? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.05, 14:56
        jeżeli chcesz dokładnych badań hormonalnych przed przepisaniem tabletek
        antykoncepcyjnych nastaw się na bardzo duże wydatki. Państwowo, w ramach
        ubezpieczenia tych badań hormonalnych nie zrobisz.
        Ciesz się, że lekarz spytał o choroby i papierosy, wielu nawet tegonie robi,
        tak z ciekawości, ile masz lat? Uważa się, że ryzyko z tytułu połączenia
        palenia i tabletek wxzrasta znacząco po ok. 35 roku życia kobiety.
        A jeżeli chcesz dokładnych badań, udaj się do prywatnego lekarza, jeżeli
        poprsoisz o wcześniejsze badania, nie powinno być problemu.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka