IP: *.cmp.waw.pl 05.09.01, 08:33
Pani Doktor, od pewnego czasu pojawiła się u mnie mała narośl (zgrubienie) w
okolicy pochwy.Dodam, że jeśli się ją dotyka jest trochę bolesna.Czy to może
być objaw choroby wenerycznej?
Dziękuję z góry za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: narośl 06.09.01, 23:00
      Może być to kłykcina kończysta- objaw zakażenia wirusem berodawczaka- chorobą
      przenoszona drogą płciowa 9i majacą swe implikacje w zwiekszena zagrozenia
      rakiem m.in szyjki macicy>MA
      • Gość: RN Re: narośl IP: *.cmp.waw.pl 07.09.01, 12:39
        Pani Doktor,dziękuję za odpowiedz.Nie ukrywam, że jestem bardzo przerażona.
        Zapisłam się na wizytę do ginekologa,ale chciałam uzyskać jeszcze więcej
        informacji i zaspokoić swoją ciekawość.Czy można rozpoznać stadium tej choroby,
        w którym jestem obecnie? Jakie są metody jeje leczenia i czy jest do
        całkowitego wyleczenia? Ja mam w tej chwili 25 lat i planuję ciążę w następnym
        roku.Czy mogą być jakieś przeciwwskazania?
        Dziękuję.
        • Gość: Estera Re: narośl IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 13:59
          Nie martw się na zapas.
          Miałam kilka miesięcy coś podobnego tzn. nie wiem dokładnie co jest u Ciebie.
          Moje było bardzo małe - mniejsze niż ziarko zielonego groszku i przy ucisku
          delikatnie bolało. Po wizycie byłam już jednak spokojna - lekarz powiedział,
          że to delikatny kaszaczek i sam przejdzie. Tak też się stało za kilka dni.
          Nie wiem skąd się to wzięło, bo jesteśmy z mężem sobie wierni i o higienę też
          dbam należycie, ale .... było minęło. Głowa do góry.
    • Gość: aGATA Re: narośl IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 14:29
      PRAWDOPODOBNIE MASZ ROPIEŃ, KTÓRY PO KILKU LUB KILKUNASTU DNIACH ZNIKNNIE BEZ
      SLADU. KIEDYS Z POWODU CZEGOS TAKIEGO GINEKOLOG WYSLAL MNIE DO ONKOLOGA, A
      ONKOLOG .... zapisal biseptol.
    • monika.antepowicz Re: narośl 10.09.01, 23:56
      Na granicy skótry owłosionej moze pojawiac sie zapalenie okołomieszkowe- moze
      to po prostu to. Prosze podmyc Tantum Rosa i posmarowac gencjaną na wodzie lub
      środkiem antyseptycznym. Ale lekarzowi koniecznie proszę pokazac.MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka