Dodaj do ulubionych

co z moim okresem

03.04.07, 22:40
mam 26 lat okres zwsze miałam regularnie po urodzeniu ostatniego dziecka tj.
5lat temu brałam różne pigułki cilest(przytyła10 kg w ciągu miesiąca)
rigewidon, regulon,harmonet,microgynon, i jeszcze pare innych njdłużej brałm
stediril3lata. od 3lat mam poważne problemy z miesiączką mam cykle po ok.40
do50dni bardzo skąpe krwawienia.BIORE NA WYWOŁANIE PROWEREi luteine ale z
marnym skutkiem
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:43
      przepraszam bardzo, ale mozesz sensownie wyjasnić, dlaczego w przeciągu dwóch
      lat bralas "cilest(przytyła10 kg w ciągu miesiąca), rigewidon,
      regulon,harmonet,microgynon, i jeszcze pare innych"?

pomylilaś je sobie z batonikami z advocatem?
      • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 03.04.07, 22:54
        dlatego że zawsze coś dzało się nie tak złe samopoczucie tycie krwawienia przez
        cały czas lekarz powiedział że mójorganizm uodparnia się za każdym razem na
        pigulki
        • Gość: ola Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:09
          o ile da sie coś z tego zrozumiec, bralaś jakieś tabletki przez 2-3 miesiące i
          zmieniałaś
          i mamy uwierzyć, że lekarz tak ci zapisywal, tabletki po tabletkach?
          • nglka Re: co z moim okresem 04.04.07, 00:19
            A co to ma do wiary? Nie tego dotyczyło pytanie. Mnie też babka zapisywała raz
            za razem inne tabletki a przy pytaniu o zbadanie poziomu hormonów, bo już dość
            miałam tego doboru metodą "prób i błędów" (ja pytałam - dla jasności), szanowna
            dr otworzyła książkę i wyrecytwała mi statystykę odpowiednią dla mojego wieku.
            • Gość: erta Re: co z moim okresem IP: *.chello.pl 04.04.07, 08:59
              Brawo! Dotarłaś do istoty problemu, lekarze leczą "wiek" kobiety a nie ją samąsmile.
              Mają przygotowane tabelki ze średnią statystyczną dla grupy wiekowej, a
              pacjentka powinna być traktowana indywidualnie.
          • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 11:41
            Niestety tak było lekarz zwyczajnie chyba je namnie testował!!!!!.Dlatego już
            nigdy niedam się namówić na żadne pigułki tylko chciałabym wrócić do normalnego
            stanu.
      • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 03.04.07, 22:58
        a luteine też biore z marnym efektem
    • Gość: ola Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:48
      i dlaczego dopisujesz sie nieortograficznie do wszystkich wątków o luteinie?
      oj, troll z ciebie
      • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 03.04.07, 22:56
        ano trol jak pisz szybko zawsze się myle pozatym mam wrodzoną dysleksje
        • Gość: Marta Re: co z moim okresem IP: *.tpnet.pl 03.04.07, 23:10
          wystarczy wpisywac tekst wczesniej w wordzie.
          i dodac kilka przecinkow i kropek.
          wtedy bedzie to wygladalo jak watki doroslej kobiety, a nie gowniarskiego
          trolla.
          • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 11:46
            Niewiem czy problemy z dysleksią mają coś do
            miesiączkowania.????????????????????????????????????????????//.Ale to jest
            przykład jak traktuje się w polsce ludzi z dysleksią,jak skończonych kretynów a
            tak niejest my jesteśmy normalni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. JEŻELI CI SIĘ NIEPODOBA
            TO NIECZYTAJ MOICH
            WYPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: www Re: co z moim okresem IP: 81.15.223.* 04.04.07, 11:52
              to nie dysleksja!!!!!!!!!!!!! to LENISTWO!!!!!!!!!!!!

czy tak trudno wpisac to wczesniej do WORDa??????????
        • ae_iwona_83 Re: co z moim okresem 03.04.07, 23:14
          moim zdaniem to po takiej huśtawce z tabletkami twoj organizm zwariował i wcale
          nie ma w tym nic dziwnego, niestety niektore kobiety po prostu nie toleruja
          tabletek a sa tez takie ktore po ich odstawieniu po roku dopiero odzyskuja
          rownowage hormonalna....stosowalam tabletki rok i moge sie wypowiedziec z
          perspektywy czasu - jedno wielkie G.....
          doprowadzalam sie do porzadku prawie rok....
          teraz stosuje metody naturalne i jestem bardzo zadowolona wink

no i dobrze ze dzidzie juz masz bo gdybys sie teraz chciala starac to marny
          bylby skutek....jak sadze....

potrzeba Ci moim zdaniem czasu
          a i magnez też nie zaszkodzi wink
          pozdrawiam
          • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 11:48
            Dzięki ja też tak sądze.I mam nadzieje że wszysko mi się unormuje mam już dość
            huśtawki nastrojów i niewiadomo czego
    • nglka Re: co z moim okresem 04.04.07, 00:23
      Brałam tabletki ok. 7 lat. Różne, na początku zmieniane po miesiącu, dwóch,
      trzech - zależnie od upierdliwości skutków ubocznych. Przez kilka dobrych lat
      zażywałam Stediril, który powodował "tylko"migreny, nudności, stany sdepresyjne.
      Ale w porównaniu do Logestu to bułka z masłem. W końcu zerwałam z "naogiem".
      Efekt? Pierwsza miesiączka ok 40 dni po odstawieniu, druga ok 50 dni po.. reszty
      nie pamiętam. Pół roku cykli bezowulacyjnych - kolejne pół roku - owu co drugi
      cykl. Cykle skrajnie różnych długości, od 20 do 50-60 dni.
      Do pół roku - roku ma prawo dziac się co chce, nie wymagaj ord organizmu
      natychmiastowego przystosowania się do naturalnego rytmu - trzeba czasu.
    • Gość: ????????????????? Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 07:30
      jezu , w wieku 21 lat urodziłaś piąte dziecko??????????????????????????????
      • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 11:34
        TAK!!!!!!! I co z tego? pozatym to są bliźniaki!!!!!!!!!na dodatek parka>
        JESTEM DUMNA Z MOICH DZIECIAKÓW,pozatym najstarszy ma10lat drugi8 córka7 i
        szkraby5 i mam teraz spokój dziciaki chodzą do szkoły i przedszkola a ja mam
        czas dla siebie i męża pozatym moge spokojnie pracować.NIEŻAŁÓJE NICZEGO
        • Gość: Monika Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:52
          więc nie zadawaj teraz pytań " co z moim okresem?"
          bo bycie w ciąży od początku dziewczęcego miesiączkowania - nie jest stanem
          normalnym
          piętnastoletnie matki to sprawy dla prokuratury

"NIEŻAŁÓJE NICZEGO"

na pewno?
          szkół,w których mogłaś być uczennicą, też nie?
          • ae_iwona_83 Re: co z moim okresem 04.04.07, 13:25
            no i po co odrazu atakowac kogos!
            To jej sprawa ile ma dzieci, nie zrobila niczego złego, nie poszła na skrobanke
            jak wiele dziewczyn z tego forum....

a co do ortografii to zapewniam cie, że znam ludzi z tytułem doktora, którzy
            mają z tym problem
            • zuchtor Re: co z moim okresem 04.04.07, 16:03
              Ja nie wiem dziewczyny, ale zrobiłyłyście się kąśliwe niesamowicie! To forum ma
              radzić i wspierać ludzi, anie gnębić ich za błędy ortograficzn. Jak macie taki
              zapał i chcecie dokształcac ludzi, to może zostańcie nauczycielkami?! WSTYD!
              • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 19:31
                Dzięki za
                wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Myś
                lałam że jest to forum którym można sobie pogadać o babskich problemach a nie
                wysłuchiwać reprymend to jest moje życie a te "panie" myślą że są bóg wie kim
                ale to ich problem.
            • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 19:14
              Dzięki Iwonko za wsparcie.Dziewczyny na tym forum są naprawde kąśliwe tak jakby
              miały jakiś problem.Mojego męża poznałam jak miałam13lat on miał19 i zanim
              zdecydowaliśmy się na sex to mineło 2lata wtedy byliśmy już zaręczeni wiadomo
              że pierwszej ciąży nieplanowaliśmy ale gdy się okazało że jestem w ciąży
              wiedzieliśmy że nasza dzidzia będzie najbardziej kochana i wyczekana.Zresztą
              już wtedy mieszkaliśmy razem i nie u kogoś tylko na tak zwanym swoim.Zaraz po
              urodzeniu małego wzieliśmy ślub. I DO WIADOMOŚCI WSZYSTKICH JESTEŚMY BARDZO
              SZCZĘŚLIWĄ RODZINKĄ
          • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 04.04.07, 19:22
            Jasne że nieżałóje niczego bo szkołe skończyłam z dobrymi ocenami.Matką jestem
            bardzo dobrą ,mój najstarszy syn ma wemnie zawsze matke i kumpla a ty masz
            naprawde wielki problem.NIEWIEM MOŻE NIEMASZ KOGOŚ KTO BY CIĘ KOCHAŁ? A MOŻE
            NIEMOŻESZ MIEĆ DZIECI? I DLATEDO SIĘ ZŁŚCISZ.DARUJ SOBIE MOJĄ OSOBE BO NA TAKIE
            BZDETY NIEMAM CZASU ANI OCHOTY
            • Gość: wwwwwwwwwww [...] IP: *.tpnet.pl 04.04.07, 20:02
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: wwwwwww Re: co z moim okresem IP: *.tpnet.pl 04.04.07, 20:17
      wstydze sie, ze jestem tej samej plci co to wsciekle babsko, ktore drwi z osob,
      ktore nie moga miec dzieci.
      • ae_iwona_83 Re: co z moim okresem 04.04.07, 21:26
        jesli ktos by drwil tu z osob ktore nie moga miec dzieci to uwierz mi nie
        bronilabym ich....
      • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 05.04.07, 17:37
        Sorki że odebrałaś to jako drwine wierz mi
        niechciałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze raz
        przepraszam moja wina ale to ty pierwsza namnie naskoczyłaś.JA z natury bronie
        siebie i moje dzieciaki.Nietrudno było mi się domyśleć tego że niemożesz mieć
        dzieci i wcale się z tego powodu nie cieszę że to napisałam ale to była moja
        obrona na ataki z twojej strony.ŁATWO OSĄDZASZ KSIĄŻKE PO OKŁADCE KAŻDY WYBIERA
        SOBIE TAKI ŻYCIE JAKIE CHCE NIEWIESZ JAKA JESTEM A JUŻ PDPIEŁAŚ MNIE POD CHASŁO
        GŁUPIEJ DZIEWUCHY.WIEM CO MYŚLISZ ŻE LUDZIE SIĘ BARDZO STARAJĄ O DZIECKO I IM
        NIE WYCHODZI A NIEKTURZY MAJĄ ICH AŻ ZANATTO I TO W MŁODYM WIEKU ALE TO NIE
        MOJA WINA TAKIE SĄ PRAWA NATURY I BOGA. NAPRAWDE JESZCZE RAZ Z CAŁEGO SERCA CIĘ
        PRZEPRASZAM
        • Gość: gosc Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 19:25
          Przestań. Się. Wydzierać.
        • Gość: wwwwwwwwww Re: co z moim okresem IP: *.tpnet.pl 05.04.07, 20:56
          Wcale nie chodzi o to,ze nie moge miec dzieci!!!!
          CHodzilo o twoja gruboskornosc i bycie trollem!!!!

i o to, ze masz w dupie ortografie!!!!!!!!!!!!!!!

a to brak szacunku dla forumowiczek!
          • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 06.04.07, 09:10
            Ja cię przeprosiłam. A ty nadal naskakujesz namnie nieobraź się ale jeżeli
            niemasz nic więcej do powiedzenia to niepisz tutaj nic więcej bo niemam ochoty
            na twoje bzdurne krytyki. Chcesz mnie pouczać a sama zachowujesz się jak
            trol.Niewiem z czym ty masz problem i nie obchodzi mnie to.ŻEGNAM
            • Gość: monika Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 11:22
              generalnie masz rację
              ale przy okazji - NIE z czasownikami piszemy OSOBNO!
              w takim króciótkim poście zrobiłaś sześć byków ortograficznych
              i to na tyle
              • Gość: monika Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 11:24
                króciUtkim oczywiście

przyganiał kocioł garnkowi wink
    • agnieszka-domeracka Re: co z moim okresem 05.04.07, 17:42
      Dzięki że stajesz po mojej stronie. Ale troszkę przegiełam bo domyślałam się że
      ona niemoże mieć dzieci i dlatego tak namnie naskakuje.PRZEPROSIŁAM JĄ.JESTEM
      ZDANIA ŻE NIEPOWINNA OCENIAĆ KSIĄŻKI PO OKŁADCE BUZIAKI ODEMNIE I MOICH
      POTWORKÓW
    • Gość: kolega [...] IP: *.3s.pl 06.04.07, 15:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: aaaaaaaaaaa Re: co z moim okresem IP: *.tpnet.pl 06.04.07, 15:15
        kolego, NIE DRZYJ SIE!
        wylacz caps locka - bo to oznacza KRZYK!
      • Gość: anka Re: co z moim okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:24
        kolego vel agnieszko-domeracka
        przecież pisano ci już, że NIE z czasownikami piszemy OSOBNO
        i przestań się drzeć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka