Gość: ja:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:11 ...ginekologicznym wykryć 36 dniową ciążę bez usg? jestem na jutro zarejestrowana do gina, ale może to za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: czy można w badaniu... IP: *.globalconnect.pl 16.04.08, 18:26 Tak, mozna. Szyjka macicy jest zasiniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czy można w badaniu... IP: 217.98.20.* 16.04.08, 18:31 ginekolog moze cos zauwazyc, ale nie musi. Szybciej i pewniej odpowie ci na to pytanie test z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:-) Re: czy można w badaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:48 hm... więc na dwoje babka wróżyła... a wiecie może ile ten test z krwi kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: czy można w badaniu... IP: 217.98.20.* 16.04.08, 19:00 20-40 zł. zalezne od laboratorium i miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: czy można w badaniu... IP: *.chello.pl 16.04.08, 19:16 A moze po prostu zrob test ciazowy rowniez???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:-) Re: czy można w badaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:59 dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeśli chodzi o zwykły test sikany, to wiem z doświadczenia że nie można mu ufać we wczesnym etapie ciąży. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy można w badaniu... 17.04.08, 10:42 W 36 dni po zapłodnieniu, czy w 36 dni po ostatniej miesiączce? Jeśli to pierwsze to pokaże i fotel, i usg, jeśli to druge to jedynie badanie z krwii (jeśli data zapłodnienia jest wyznaczona, a nie domniemana). eśli chodzi o zwykły test sikany, to wiem z > doświadczenia że nie można mu ufać we wczesnym etapie ciąży Wymówka łudzących się, że to jednak ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:-) do lilith76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:47 witaj, 36 dni od zapłodnienia, i chyba będę musiała lekarza zmienić, bo jedyne co od niego usłyszałam, to "nie wiem" i dostałam skierowanie na usg za 2 tygodnie, a co do testu, to jak byłam w pierwszej ciąży, to test był pozytywny dopiero w 9! tygodniu, a wcześniejsze były negatywne. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: do lilith76 IP: *.tpnet.pl 17.04.08, 17:49 ale zrob TEST Z KRWI !!! on jest pewny Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Lekarz 18.04.08, 10:57 Czemu chcesz zmieniac lekarza? Przeciez to normalne, ze tak wczesnie to on powie, ze nie wie, bo nie wie. A na USG tez jest za wczesnie. jak ci teraz zrobia to bedziesz kolejna , ktore sie dowie, ze ma pusty pecherzyk i serce nie bije, bo po prostu jest za wczesnie. Bedziesz sie niepotzrbnie stresowac. Poczekaj dwa tygodnie i idz na USG tak jak zaleca lekarz a teraz jedynie mozesz zrobic test z krwi (najpewniejszy) lub sikany (mniej pewny ale wcale nie tak bardzo niepewny jak twierdzisz). Mnie tylko raz wyszedl test negatywnie pomimo ciazy, ale bylo to dzien rzed terminem spodziewanej miesiaczki i byl to test paskowy(mniej pewny) a nie plytkowy.U ciebie z testem sikanym nie powinien byc juz zaden problem. Na tak wczesnym etapie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:-) do moniak7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:52 hej, dziękuję Ci za odpowiedź. ja i tak się stresuję, bo to nie jest najlepszy czas na ciąże dla mnie (zanim ktoś się zacznie nade mną pastwić że mogłam sie zabezpieczyć, to od razu piszę, że zawiodło zabezpieczenie) muszę podjąć ważną decyzję, która zależy od tego czy zaszłam w ciążę. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś