Dodaj do ulubionych

czy można w badaniu...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:11
...ginekologicznym wykryć 36 dniową ciążę bez usg? jestem na jutro
zarejestrowana do gina, ale może to za wcześnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: czy można w badaniu... IP: *.globalconnect.pl 16.04.08, 18:26
      Tak, mozna. Szyjka macicy jest zasiniona.
    • Gość: aga Re: czy można w badaniu... IP: 217.98.20.* 16.04.08, 18:31
      ginekolog moze cos zauwazyc, ale nie musi.
      Szybciej i pewniej odpowie ci na to pytanie test z krwi.
      • Gość: ja:-) Re: czy można w badaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:48
        hm... więc na dwoje babka wróżyła... a wiecie może ile ten test z krwi kosztuje?
        • Gość: sss Re: czy można w badaniu... IP: 217.98.20.* 16.04.08, 19:00
          20-40 zł. zalezne od laboratorium i miasta.
          • Gość: Ewa Re: czy można w badaniu... IP: *.chello.pl 16.04.08, 19:16
            A moze po prostu zrob test ciazowy rowniez????
            • Gość: ja:-) Re: czy można w badaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:59
              dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeśli chodzi o zwykły test sikany, to wiem z
              doświadczenia że nie można mu ufać we wczesnym etapie ciąży. pozdrawiam!
              • lilith76 Re: czy można w badaniu... 17.04.08, 10:42
                W 36 dni po zapłodnieniu, czy w 36 dni po ostatniej miesiączce?
                Jeśli to pierwsze to pokaże i fotel, i usg, jeśli to druge to jedynie badanie z krwii (jeśli data zapłodnienia jest wyznaczona, a nie domniemana).

eśli chodzi o zwykły test sikany, to wiem z
                > doświadczenia że nie można mu ufać we wczesnym etapie ciąży

Wymówka łudzących się, że to jednak ciąża wink
                • Gość: ja:-) do lilith76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:47
                  witaj, 36 dni od zapłodnienia, i chyba będę musiała lekarza zmienić, bo jedyne
                  co od niego usłyszałam, to "nie wiem" i dostałam skierowanie na usg za 2
                  tygodnie, a co do testu, to jak byłam w pierwszej ciąży, to test był pozytywny
                  dopiero w 9! tygodniu, a wcześniejsze były negatywne. pozdrawiam.
                  • Gość: wwww Re: do lilith76 IP: *.tpnet.pl 17.04.08, 17:49
                    ale zrob TEST Z KRWI !!! on jest pewny
                    • moniak7 Lekarz 18.04.08, 10:57
                      Czemu chcesz zmieniac lekarza? Przeciez to normalne, ze tak wczesnie
                      to on powie, ze nie wie, bo nie wie. A na USG tez jest za wczesnie.
                      jak ci teraz zrobia to bedziesz kolejna , ktore sie dowie, ze ma
                      pusty pecherzyk i serce nie bije, bo po prostu jest za wczesnie.
                      Bedziesz sie niepotzrbnie stresowac. Poczekaj dwa tygodnie i idz na
                      USG tak jak zaleca lekarz a teraz jedynie mozesz zrobic test z krwi
                      (najpewniejszy) lub sikany (mniej pewny ale wcale nie tak bardzo
                      niepewny jak twierdzisz). Mnie tylko raz wyszedl test negatywnie
                      pomimo ciazy, ale bylo to dzien rzed terminem spodziewanej
                      miesiaczki i byl to test paskowy(mniej pewny) a nie plytkowy.U
                      ciebie z testem sikanym nie powinien byc juz zaden problem. Na tak
                      wczesnym etapie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. Pozdrawiam
                      • Gość: ja:-) do moniak7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:52
                        hej, dziękuję Ci za odpowiedź. ja i tak się stresuję, bo to nie jest najlepszy
                        czas na ciąże dla mnie (zanim ktoś się zacznie nade mną pastwić że mogłam sie
                        zabezpieczyć, to od razu piszę, że zawiodło zabezpieczenie) muszę podjąć ważną
                        decyzję, która zależy od tego czy zaszłam w ciążę. pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka