Gość: basienka IP: *.mmpnet255.tnp.pl 31.08.09, 18:09 na koncu wargisromowej wyskczyla taka gulka,taki gzek wielkosci ziarenka kukurydzy moze troszku wiekszy,jest to guzek pod skora co to moze byc?czy czyrak tak wyglada ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 00:16 A może by tak do gina? Chyba że zrobisz zdjęcie i nam wszystkim pokażesz - może coś doradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 09:01 byłam u gina i on mowil wlasnie,ze to zmiana czyrakowata,a mi sie wydaje ,ze to gruczoł bartholina,no zobaczymy jak nie zniknie to pujde do innego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 09:41 A jak długo Ci się to utrzymuje? Boli? Jest zaczerwienione? Smarujesz to czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 10:02 dodam jescze ze jest to czerwona gulka,wokol tego jest troche opuchniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: guzek na wardze sromowej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 09:49 lekarz sie zna lepiej od Ciebie, lepiej sluchaj lekarza niz rad z forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 10:01 ta gulke wyczulam tydzien temu,czasami ja czuje,czasami jest bol w calej pochwie,lekarz nie kazal mi niczym smarowac Odpowiedz Link Zgłoś
wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 11:21 To poczekaj jeszcze jakiś czas i jak Ci nie będzie lepiej, to pójdź jeszcze raz do gina. Ale gdyby to był ropień gruczołu Bartholina, to by Cię strasznie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 11:26 DZIEKI ZA ODPOWIEDZJESCZE POCZEKAM,JAK MNIE BOLI TO BARDZO,CZASAMI MAM, PODWYSZONA TEMPERATURE,A PRZY CZYRAKU CHYBA NIE MA WYZSZEJ TEMPERATURY,COZ ZOBACZYMY JAK TO SIE ROZWINIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 12:22 ja mialam taka gulke. z tymze wsrodku guzka byla ropa. zrobil mi sie poprostu taki wiekszy pryszcz na wargach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 17:11 tzn jest to stan podgoraczkowy 36,9,37,1,37,2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 15:13 tak jescze mysle czy to moze byc kaszak ?ale chyba z opisu to nie wyglada na niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 02.09.09, 10:44 dodam jeszcze,ze tem guzek jest pod skora twardy,jest blisko wejscia do pochwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: guzek na wardze sromowej IP: *.unitymediagroup.de 03.09.09, 21:02 nie wiem czy to samo ale równiez miałam guzek przy wejsciu do pochwy powiem tak skonczyło się nacięciem...i posiewem na bakterie...w srodku była ropa..bakteriogram nic nie pokazał, najprawdopodobniej po goleniu mieszek okołowłosy sie zapchał ewent. włos wyrastający wbił się 2 stroną w skóre..niestety powtarza mi się to lecz juz nie tak drastycznie aby konczyło się cieciem po kazdej depilacji pryskam Oxykortem w spray Odpowiedz Link Zgłoś
simba5 Re: guzek na wardze sromowej 02.09.09, 13:06 Już się z tym spotkałam.Moja córka podobne miała,przy wejściu do pochwy wielkości paznokcia wielką ropną ,twardą krostę.Była przez 1.5 tyg.Smarowała na grubo tormentiolem.Na ból nie uskarżała się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawszezabulinka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 09:41 wczoraj tez wczoraj zauwazylam ropnego guzka przy wejsciu u pochwy. jakas plaga czy co? podobnego mialam wyzej jak wspomnialam. wycisnelam i po klopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:) Re: guzek na wardze sromowej IP: 193.37.139.* 10.11.09, 10:56 witam ja tez maiałam problemy tego typu tzn wyglad na to ze nadal mam, wczoraj bylam u ginekologa i poprostu zrobil naciecia w kilku miejscach i wycisnal rope ale powiedzial ze to moze pomoc tylko na pare dni zebym mogla jakos normalnie chodzic , bo to byl ogromny problem, nawet stac nie moglam tak bolalo.na szczescie narazie mniej boli ale znow widze ze ten "guz"ropny urasta i wyglada na to ze bede musiala isc na zabieg do szpitala.szczerze to troche sie boje mam dopiero 18 lat ale zrobie wszystko by to przeszlo.biore jakis antybiotyk i mam robic nasiadowki z mydla szrego. jednak widze ze to nie za wiele pomaga bo guz urazsta od nowa jest twardy ale juz mniej boli niz za pierwszym razem, radze wam nie czekac z takim czyms tylko odrazu udac sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: guzek na wardze sromowej 10.11.09, 11:58 eee,pewnie zapalenie mieszka wlosowego. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: guzek na wardze sromowej 10.11.09, 15:19 moze brodawczak i trzeba wymrozic? najlepiej pokazac sie ginekologowi. Odpowiedz Link Zgłoś