Dodaj do ulubionych

guzek na wardze sromowej

IP: *.mmpnet255.tnp.pl 31.08.09, 18:09
na koncu wargisromowej wyskczyla taka gulka,taki gzek wielkosci ziarenka
kukurydzy moze troszku wiekszy,jest to guzek pod skora co to moze byc?czy
czyrak tak wyglada ?
Obserwuj wątek
    • wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 00:16
      A może by tak do gina? Chyba że zrobisz zdjęcie i nam wszystkim pokażesz - może coś doradzimy.
      • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 09:01
        byłam u gina i on mowil wlasnie,ze to zmiana czyrakowata,a mi sie wydaje ,ze to
        gruczoł bartholina,no zobaczymy jak nie zniknie to pujde do innego lekarza
        • wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 09:41
          A jak długo Ci się to utrzymuje? Boli? Jest zaczerwienione?
          Smarujesz to czymś?
          • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 10:02
            dodam jescze ze jest to czerwona gulka,wokol tego jest troche opuchniete
        • Gość: ania Re: guzek na wardze sromowej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 09:49
          lekarz sie zna lepiej od Ciebie, lepiej sluchaj lekarza niz rad z forum!
          • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 10:01
            ta gulke wyczulam tydzien temu,czasami ja czuje,czasami jest bol w calej
            pochwie,lekarz nie kazal mi niczym smarowac
            • wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 11:21
              To poczekaj jeszcze jakiś czas i jak Ci nie będzie lepiej, to pójdź jeszcze raz
              do gina. Ale gdyby to był ropień gruczołu Bartholina, to by Cię strasznie bolało.
              • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 11:26
                DZIEKI ZA ODPOWIEDZsmileJESCZE POCZEKAM,JAK MNIE BOLI TO BARDZO,CZASAMI MAM,
                PODWYSZONA TEMPERATURE,A PRZY CZYRAKU CHYBA NIE MA WYZSZEJ TEMPERATURY,COZ
                ZOBACZYMY JAK TO SIE ROZWINIE
                • Gość: zawszezabulinka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 12:22
                  ja mialam taka gulke. z tymze wsrodku guzka byla ropa. zrobil mi sie poprostu
                  taki wiekszy pryszcz na wargach wink
                • wrednisia Re: guzek na wardze sromowej 01.09.09, 17:09
                  a jak wysoką masz temp.?
                  • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 17:11
                    tzn jest to stan podgoraczkowy 36,9,37,1,37,2
    • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 01.09.09, 15:13
      tak jescze mysle czy to moze byc kaszak ?ale chyba z opisu to nie wyglada na niego
    • Gość: basienka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.mielec253.tnp.pl 02.09.09, 10:44
      dodam jeszcze,ze tem guzek jest pod skora twardy,jest blisko wejscia do pochwy
      • Gość: k Re: guzek na wardze sromowej IP: *.unitymediagroup.de 03.09.09, 21:02
        nie wiem czy to samo ale równiez miałam guzek przy wejsciu do pochwy
        powiem tak skonczyło się nacięciem...i posiewem na bakterie...w
        srodku była ropa..bakteriogram nic nie pokazał, najprawdopodobniej
        po goleniu mieszek okołowłosy sie zapchał ewent. włos wyrastający
        wbił się 2 stroną w skóre..niestety powtarza mi się to lecz juz nie
        tak drastycznie aby konczyło się cieciem po kazdej depilacji pryskam
        Oxykortem w spray
    • simba5 Re: guzek na wardze sromowej 02.09.09, 13:06
      Już się z tym spotkałam.Moja córka podobne miała,przy wejściu do pochwy
      wielkości paznokcia wielką ropną ,twardą krostę.Była przez 1.5 tyg.Smarowała na
      grubo tormentiolem.Na ból nie uskarżała się.
      • Gość: zawszezabulinka Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 09:41
        wczoraj tez wczoraj zauwazylam ropnego guzka przy wejsciu u pochwy. jakas plaga
        czy co? podobnego mialam wyzej jak wspomnialam.

wycisnelam i po klopocie wink
        • Gość: gosc:) Re: guzek na wardze sromowej IP: 193.37.139.* 10.11.09, 10:56
          witam ja tez maiałam problemy tego typu tzn wyglad na to ze nadal mam, wczoraj
          bylam u ginekologa i poprostu zrobil naciecia w kilku miejscach i wycisnal rope
          ale powiedzial ze to moze pomoc tylko na pare dni zebym mogla jakos normalnie
          chodzic , bo to byl ogromny problem, nawet stac nie moglam tak bolalo.na
          szczescie narazie mniej boli ale znow widze ze ten "guz"ropny urasta i wyglada
          na to ze bede musiala isc na zabieg do szpitala.szczerze to troche sie boje mam
          dopiero 18 lat ale zrobie wszystko by to przeszlo.biore jakis antybiotyk i mam
          robic nasiadowki z mydla szrego. jednak widze ze to nie za wiele pomaga bo guz
          urazsta od nowa jest twardy ale juz mniej boli niz za pierwszym razem, radze wam
          nie czekac z takim czyms tylko odrazu udac sie do lekarza
          • kasiak37 Re: guzek na wardze sromowej 10.11.09, 11:58
            eee,pewnie zapalenie mieszka wlosowego.
    • diastema Re: guzek na wardze sromowej 10.11.09, 15:19
      moze brodawczak i trzeba wymrozic? najlepiej pokazac sie ginekologowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka