Gość: julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 10:02 Proszę o opinie o lodówkach Gorenje. Czy trzeba zwracać na coś uwagę przy kupnie? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:40 Podciągam. Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Lodówka Gorenje IP: 217.8.190.* 20.01.04, 16:12 Ja też na dniach kupuję lodówkę i dla mnie najwazniejsze jest: klasa energetyczna A ma być duża 2m wysokości estetyczny wygląd wystarczy 1 agregt A o Gorenje złego słowa nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:23 Może ktoś ma i używa ? Ja też złego słowa nie słyszałam, ale dobrego też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Lodówka Gorenje IP: 217.17.46.* 22.01.04, 14:26 Moi rodzice maja lodowke Gorenje juz ponad 10 lat. Jak do tej pory chodzila sprawnie, nie pamietam zeby na nia narzekali. Wiem ze w tym roku kupują nowa lodowke, oczywiscie Gorenje.Ja zreszta tez przymierzam sie do zakupu Gorenje Inox :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ajulka Re: Lodówka Gorenje 20.01.04, 19:39 Moja kolezanka ma wlasnie gornje, niestety same z nia klopoty. Slabo chlodzi,zamrazarka obrasta lodem w niezwyklym tempie,klnie na nia strasznie.Ale moze to tylko taki egzemplarz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Lodówka Gorenje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 21:48 Mam lodowke Gorenje od ok. 4 lat. Zero problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 07:45 Ewciu, napisz proszę jaki model i wysokość. I czy dobrze schładza, mrozi? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Lodówka Gorenje IP: *.big.pl / 195.94.207.* 21.01.04, 08:56 witam ja mam juz prawie rok lodowke gorenje, wys 177, ze stali, jestem z niej bardzo zadowolona, ladnie chlodzi, cichutko pracuje, wbrew pozorom wcale nie widac odbitych palcow tak bardzo jak sie tego spodziewalam, ma bardzo fajne polki szklane, cudownie sie je myje. generalnie jestem bardzo zadowolona;-) zamrazarka ma trzy szuflady, bardzo skutecznie mrozi. pozdr ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Lodówka Gorenje IP: *.inetia.pl 21.01.04, 09:01 mam od 3 lat, półki ze szkła, łatwo się myje, lodówki sienie odmraża:-), a po ściankach skapuje woda do takiego zbiorniczka, zamrażarka extra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netpis Re: Lodówka Gorenje IP: *.wise.edt.ericsson.se 21.01.04, 12:13 Prawie rok z Gorenje w zabudowie, klasy energ. A. Agregat ELCTROLUX'a co mnie zaskoczyło mile. Poza tym cicha i generalnie chyba najlepszy wybór na zasadzie jakość/cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vicky Re: Lodówka Gorenje IP: *.chomiczowka.net.pl 21.01.04, 21:03 Jaki masz model Gorenje do zabudowy? Ja właśnie zastanawiam się nad tą firmą. Jak z mrożeniem i rozmrażaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 12:40 Czy przy lodówce ok 140 cm z osobnym zamrażalnikiem wystarcza jeden agregat? Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Lodówka Gorenje 21.01.04, 19:02 Gość portalu: julia napisał(a): > Czy przy lodówce ok 140 cm z osobnym zamrażalnikiem wystarcza jeden agregat? Jeden agregat wystarczy nawet na lodówkę wielkości Twojego mieszkania:) W samochodze sportowym tak samo jak w maluchu jest tylko jeden silnik. Pozdrawiam zayzayer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Lodówka Gorenje IP: 217.11.136.* 22.01.04, 10:44 zastanów sie czy nie lepsza lodówka z zamrażarnikiem na dole ? w każdym razie mnie denerwowało w poprzedniej lodówce że trzeba sie schylać do lodówki z której jednak częściej sie korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
karp Re: Lodówka Gorenje 22.01.04, 09:15 Mam taką od ponad 3 lat. Największą jej wadą jest zużycie energii - niestety, wtedy gdy kupowałem w ogóle nie zwracałem na to uwagi, kierując się jedynie wyglądem (stalowa :) - wbrew pozorom nie widac tak bardzo śladów palców, a często jest obłapiana przez dziecko) i funkcjonalnością wnętrza, teraz robią znacznie oszczędniejsze. Moja zużywa 1,1 kW (!) i jest to zdecydowanie za dużo. Poza tym: wysokość 177 cm, jeden agregat, dobrze chłodzi i mrozi, lód w zamrażalniku przybywa owszem, ale nie w jakimś zatrważającym tempie, raz na rok odmrażam. Jest cicha i (odpukać) ani razu się nie zepsuła (choć w jednym miejscu pękła trochę na zagięciu gumowa uszczelka w której siedzi magnes) . Bez obaw kupiłbym taką samą tylko nowocześniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 10:13 Karpiu, czy Twoja lodówka była klasy energetycznej B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Lodówka Gorenje IP: 217.11.136.* 22.01.04, 10:38 ja mam gorenje od 2 miesiecy K 357/2 MELA www.gorenje.pl/index.php?dz=chlodziarki pierwsze wrażenia to cicha praca (poprzednio miałem polar) podoba mi sie to że pokazuje temperature wewnątrz boki nie sa ze stali nierdzewnej tylko pomalowane na coś podobnego ale mnie to nie przeszkadza poza tym dzięki temu jest dośc atrakcyjna cenowo drzwi są pokryte "Finger touch free" więc paluchów za bardzo nie widać tak więc so far so good w sklepie wydawała mi sie całkiem spora(185 cm) ale teraz myśle ze nie jest taka duża (mnie akurat potrzebny jest taki duży zamrażarnik) niedawno zauważyłem pewną rzecz, mianowicie od czasu do czasu słysze z tyłu takie pstryk pstryk pstryk w odstępach co 2-3 sekundy - tak jakby jakiś przekaźnik sie załączanczał i wyłanczał zastanawia mnie czy to normalne .... czy przypadkiem coś sie nie popsuło w każdym razie lodówka działa normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Lodówka Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:44 Bardzo dziękuję, obejrzałam sobie wszystkie modele. Nie rozumiem dlaczego producent tak dziwnie projektuje lodówki. Zamrażarnik znajduje się na wysokości oczu, a do pojemników na warzywa trzeba się schylać? Do zamrażarki zagląda się dużo rzadziej niż do chłodziarki. Jest to pozbawione logiki z punktu widzenia użytkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Lodówka Gorenje IP: *.poczta.katowice.pl 23.01.04, 14:30 Mam lodówko-zamrażarkę "Gorenje" od 7-8 lat (dokładnie nie pamiętam), zamrażarka jest na dole - więc bardzo wygodna. Pracuje cichutko, jest estetyczna, jak kupowałam dane techniczne - w porónaniu z innymi w tej klasie - nie były złe. Jedyny feler to kłopot z częściami zamiennymi. Przez nieuwagę złamałam uchwyt plastikowej osłonki szuflady w zamrażarce i niestety od dwóch lat nie mogę jej dostać. Poza tym jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
natapecie Re: Lodówka Gorenje 12.02.15, 14:42 Stanowczo odradzam tego producenta. Szczególnie z drogiej linii Pininfarina. Firma informuje o możliwości wymiany kierunku otwierania się, lecz szybko nabywca się dowiaduje, że operacja jest niemożliwa bez dokupienia odpowiednich elementów (które każdy inny producent dostarcza ze sprzętem). Polecają też wezwać do tej czynności serwis, co dla mnie np. jest nonsensem czasowym (pomijając koszty). No dobrze, drzwi zamienione. Ale po 3 latach lodówka nawala. Zdarza się każdemu. Tyle, że u tego producenta taka lodówka nadaje się już tylko na złom. Dlaczego? Bo serwis nie ma części, nie ma szkoleń, nie ma wiedzy potrzebnej do zdiagnozowania przyczyny ani odpowiednich przyrządów diagnozujących. W wyniku czego, najpierw kupiłem części elektroniczne, które JUŻ nie pasowały do pozostałych. Następnie kupiłem WSZYSTKIE płytki sterujące i wyświetlające i nadal nic. Serwis po zabraniu lodówki deliberował całymi tygodniami nad przyczyną awarii i w końcu stwierdził, że naprawa jest nieopłacalna bo jedną, albo obie sprężarki trzeba wymienić. I to kosztuje ponad 4 000? Abstrahując od faktu, że lodówka ma ładną formę, proszę się nie zwieść. To produkty wykonane z drogich materiałów wykończeniowych (ciężkie aluminowo-szklane drzwi), ale bezsensowna konstrukcja powoduje duże zużycie energii, a objętość chłodzona w stosunku do objętości produktu b. niska. Taki produkt nadaje się wyłącznie na wystawę gdzie nie jest eksploatowany a zdobi :) Do domu polecam Siemensa, Bosha, Kenwooda, firmy amerykańskie ale nie Gorenje. Odpowiedz Link Zgłoś