Dodaj do ulubionych

okna drewniane

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 21:49
Jestem zainteresowany wymianą okien w moim mieszkaniu (stare
budownictwo),jednak jestem kompletnie zagubiony w ofertach .mają to być okna
drewniane w pokojach,kuchni.itd(jedne duże balkonowe),wdzęczny byłbym o
podanie adresów internetowych firm sprawdzonych,solidnych z których by
państwo jeszcze raz by skorzystali bez wahania .........mieszkam w SZCZECINIE
POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM
Obserwuj wątek
    • nawalonych7krasnali Re: okna drewniane - Włoszczowa 24.07.13, 00:08
      Okna z Włoszczowej - drewniane są u moich rodziców od 1999 r. Nadal działają dobrze, nie paczą się, ani rozsychają. Korników brak, nie przeciekają, nie skrzypią, ani nic przed czy przestrzegali handlowcy wciskający plastiki...
      Jednak tej oferty już nie ma - jednak firma działa nadal, więc chyba fuszerki nie robi.
      • maria-anna2012 Re: okna drewniane - Włoszczowa 28.08.13, 20:49
        Co do okien - słyszałam niedawno od znajomej o dodatkowych nakładkach na okna drewniane, które się montuje na zewnątrz, żeby w ten sposób ochronić drewniane okna przed działaniem czynników atmosferycznych. Czego to ludzie nie wymyślą, prawda?
        • nawalonych7krasnali Re: okna drewniane - Włoszczowa 04.12.13, 23:55
          Wg mnie wystarczy pomalować :)
    • Gość: Dominika83 Re: okna drewniane IP: *.range109-151.btcentralplus.com 14.08.13, 12:41
      Cześć Robert. Ja też ze szczecina. Okna zamawiałam w firmie z Łodzi, ale działającej na całą Polskę. Polecił mi je znajomy z naszego miasta. Nie wiem, ile masz okien do wymiany, ja wymieniałam 7, na drewniane . Wymieniałam w starej kamienicy, więc ich rozmiar nie był typowo blokowy. Jakie były efekty montażu? Bardzo pozytywne, wszystko ładnie spasowane, okna się ładnie zamykają i otwierają. Jedynie w jednym górnym oknie klamka chodzi trochę ciężej. Może jest to sprawa regulacji, ale nawet nie reklamuję tego, ponieważ z reguły nie używam tego okna. Bardzo miło byłam też zaskoczona obróbką końcową. Spodziewałam się, że wszystko będzie upaćkane, a zostało wykonane naprawdę schludnie i czysto. Tak więc polecam :)
    • Gość: artur Re: okna drewniane IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.13, 14:34
      Polecam MS więcej niż okna. Mają w ofercie okna Wood Look - pcv, ale wyglądają na drewniane. Parę lat temu wymieniałem okna w kamienicy i efekt był naprawdę zadowalający. Także serdecznie polecam
    • kasiek-kd Re: okna na mojej głowie 29.08.13, 00:06
      wzięłam na siebie częśc remontowych spraw
      dostałam oferty cenowe sprzedawców, jednak nie chcę, zeby to najniższa cena kierowała wyborem, ale jakoś
      do wyboru mam:
      OKNA Z SOKÓŁKI
      STOLBUD WŁOSZCZOWA
      DZIADEK
      kto podpowie?
      • panizalewska Re: okna na mojej głowie 27.02.14, 07:23
        Hej Kasiek! :)

U mnie też temat okien ostatnio na tapecie.
        Czy patrzyłaś na parametry przenikalności ciepła dla poszczególnych firm?
        Dałam okna do wyceny chyba z 10-15 firmom, już się pogubiłam. Dawałam także do Sokółki.

Chociaż firmy mają najróżniejsze profile / grubości ram / grubości pakietów szybowych, to da się to jako tako porównać. Norma dla 2 szyb to U=1,1. Im niższy ten współczynnik, tym lepiej.
        Otóż Sokółka ma U=1,2, niedawno mieli jeszcze 1,3 w ofercie. A można w podobnej cenie kupić okna z pakietem 2-szybowym U=1,0. Poniżej U=1,0 są już pakiety 3-szybowe (np na werandę, ogród zimowy itp, które ogrzewają resztę świata).
        Także zależy jakie okna chcesz mieć. Określ w pytaniu do firm jakich parametrów potrzebujesz i porównuj i ceny i parametry.
        Pozdrawiam :)
    • nawalonych7krasnali Re: okna drewniane 04.12.13, 23:58
      Gość portalu: howerek napisał(a):

> Wyglądają bardzo korzystnie i co najważniejsze są ekolog
      > iczne (drewno jest naturalnym materiałem i nie zawiera w sobie żadnych szkodliw
      > ych substancji).

A jakie substancje masz na myśli i w jakich oknach one występują? - wg Ciebie...
    • xfinlandia Re: okna drewniane 14.12.13, 11:03
      Sty-ne, a wiesz ile macie km do Szczecina? I pojedziecie tam na każdą reklamację?
      Przesadzacie z tą reklamą.
      • Gość: gosc Re: okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 10:44
        Widać ta firemka niema co robić na swoim rynku i szuka frajerów w całej Polsce .
    • Gość: renata Re: okna drewniane IP: *.jn.lnet.pl 26.02.14, 21:29
      ja wymieniałam okna w firmie stara fabryka. jestem zadowolona z ich okien i montażu. okna są ciepłe, porządne i ładnie wykonane. montaż był bezproblemowy i czysty, mogę ich polecic
    • Gość: anka Re: okna drewniane IP: *.4web.pl 27.02.14, 18:33
      Okna drewniane nie są podatne na wilgoć - niestety i częściej niż okna pcv (które nomen omen mają lepszy współczynnik utrzymywania ciepła i czasem dźwiękoszczelności) ulegają wyszczerbieniu - sam problem z nimi.

-----------
      www.domystarowagora.pl
      • dartosto Re: okna drewniane 22.05.18, 10:40
        są podatne na wilgoć ;)
    • Gość: dimetylo Re: okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 09:55
      Zapraszam na stronę www.kolnierze-24.pl
      Szeroka oferta dla hydraulików,instalatorów oraz firm
    • pompa12 Re: okna drewniane 11.05.18, 20:17
      Cześć

Ja swoje okna kupiłem w salonie stolbudu z Włoszczowej, co prawda w Warszawie ale ten sam producent.
      Chciałem właśnie okna drewniane z ozdobami w stylu starego budonictwa i jestem z nich bardzo zadowolony, jakby ktoś z Warszawy lub okolic był zainteresowany to podaje adres: www.salonstolbud.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka