Dodaj do ulubionych

ciepła woda w łazience

21.02.11, 11:32
bedę robiła łazienkę ale niestety nie mam ciepłej wody zastanawiałam się już nad bojlerem elektrycznym ,junkersem i podkową od pieca w kuchni.. junkers -troche sie boję( nie ma u nas gazu ziemnego musiałabym miec butle) elektryczny-chyba rachunki mnie zjedzą i nie wiem jak z moja instalacją czy wytrzyma..A podkowa nie znam sie wogole na tym..

To są moje takie babskie domysły..

proszę was doradzcie mi..
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacco Re: ciepła woda w łazience IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 22:38
      Mam bojler firmy Galmet.5 lat gwarancji.Wystarcza mu 1,5-2 godziny na nagrzanie wody (80l)Grzeje 2 razy w ciągu doby ponieważ super trzyma ciepło.Przy dziennej taryfie wychodzi ok 60zł m-cznie za prąd.Przy nocnej (taką mam) sporo taniej.
      • aekilor Re: ciepła woda w łazience 28.02.11, 13:41
        Dodam tylko, że przy instalacji z podkową bojler powinien być w najwyżej położonym odbiornikiem ciepła aby po wygaszeniu pieca ciepło z bojlera nie "uciekało" w grzejniki.
    • leon64 Re: ciepła woda w łazience 22.02.11, 23:03
      tutaj najlepiej zastosować bojler elektryczny, można zastosować elektroniczny, programowalny włącznik czasowy, dzięki temu nie będzie ciągle zjadał prąd, bojler tylko z podwójnym płaszczem.
    • Gość: cromwell Re: ciepła woda w łazience IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 23.02.11, 16:20
      masz w kuchni piec
      wiec decyduj sie na podkowe
      ale ale
      instalacja podkowy w piecu kuchennym nie jest prosta
      czasem lepiej kupic nowy z podkowa i wymienic
      do pieca wylacznie zasobnik cwu
      tylko nie zaden bojler z wezownica
      ani plaszczem wodnym
      zwykly zasobnik z ewentualna mozliwoscia instalacji grzalki elektrycznej

na dzisiaj to uklad idealny
      brak wezownicy w bojlerze to eliminacja strat dodatkowego wymiennika
      w podkowie i zasobniku masz wode pitna do natychmiastowego uzytku