Dodaj do ulubionych

jaki piecyk do ogrzewania lokalu kupic?

16.07.12, 20:47
Wynajęłam lokal użytkowy, okazuje się,ze nie będę miała dopływu gazu.
Gaz jest na 2 lokale - jeden piecyk. wynajmujący drugi lokal mają umowę na gaz na siebie i złożyli wniosek o odłączenie mnie od przyłącza.
Właściciel nie ma pieniędzy na piec i zmianę przyłącza dla mnie (za duży koszt - ok 7 tys).

więc....

Lokal ma 30m2, wysokość 3 metry.
wyjście z lokalu bezpośrednio na zewnątrz, duże okno, budynek słabo ocieplony
jak ogrzać to w zimę? i nie zbankrutować?
myślałam o piecyku gazowym na butlę plus coś elektrycznego? ale co?
Może zmienić taryfę na dzienną i nocna?
W lokalu musi być min 16st również w nocy, także nie mogę wyłączać ogrzewania na noc czy np. święta.
W lokalu wykonuję usługi, więc musi być ciepło.
Podpowiedzcie proszę, bo mam nie lada problem...
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: jaki piecyk do ogrzewania lokalu kupic? 16.07.12, 21:47
      Nie ma jak koza. B.Klimkiewicz.
      • Gość: jonaska Re: jaki piecyk do ogrzewania lokalu kupic? IP: *.home.aster.pl 16.07.12, 22:23
        widzisz, a mi nie jest do śmiechu :(
        wydałam na remont lokalu kilkanaście tysięcy i ..nie chciałabym się szybciej wynieść, niż się wniosłam.
        • Gość: Siano Trawa dla kozy IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 00:33
          Ale dałaś czadu... Teraz to całe forum się śmieje....
          "koza" to mały piec na węgiel czy drewno. Tak więc Mistrz Cyklina wcale sobie nie żartował a już tym bardziej nie zakpił...
          Ale... skoro nie wiesz co to koza to zapomnij o takim systemie ogrzewania bo jest dla Ciebie zwyczajnie niebezpieczny. Wyrazy współczucia.
        • cyklina-klimkiewicz Re: jaki piecyk do ogrzewania lokalu kupic? 17.07.12, 23:14
          Grzanie gazem, drogie. Elektryczne, też.Jak to lokal użytkowy, to założenie centralnego, też kasa potrzebna, wcale nie mała. Mnie się wydaje,że grzejniki olejowe z termostatem, tylko o bardzo wysokiej sprawności, były by najmniej kłopotliwe, bo prąd na Firmę można taniej kupić. Ale ocieplić lokal trzeba, by kasa przez okno nie wychodziła. Policzyć wszystkie opcje trzeba bardzo dokładnie, za nim się coś zrobi. Na razie ciepło, to odpowiednia pora n analizę. B.Klimkiewicz.
    • Gość: darez- Re: jaki piecyk do ogrzewania lokalu kupic? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.07.12, 13:35
      Od czego rozpocząć budowę domu energooszczędnego?" "Jakie okna i drzwi wybrać? "Jak prowadzić energooszczędny tryb życia?" "Jak dobrać instalację słoneczną?" - na te i inne pytania tylko w BudujEko.pl znajdziesz szczegółowe informacje.

www.budujeko.pl#pwid=8ab033e18ff64d309b5c4522388051a7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka