Dodaj do ulubionych

Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be...

14.12.13, 11:49
jak miło - nareszcie sympatyczny projekt dla ludzi
optycznie z zewnątrz taki sobie... ale w środku bardzo fajny (mam na myśli rozplanowanie, wykonanie trochę bym pozmieniała według własnych upodobań)
adres pani projektantki został zapisany ;)
Obserwuj wątek
    • feminatyka Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be... 14.12.13, 14:03
      Bardzo mi się podoba ten projekt, zarówno z zewnątrz jak wewnątrz, jasny, prosty, elegancki, nie za duży, świetny na polskie warunki !
      • Gość: 123 Re: Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, IP: *.utc.com 16.12.13, 10:31
        eeee , nie za duzy ? 223m2 zabudowy to nie za duzy na polskie warunki ? No coz , kazdy ma widac na mysli co innego
    • allegropajew Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be... 16.12.13, 11:16
      Jak się kiedyś zdecyduję na dom, czego nie cierpię, a żyję prawie pół wieku, to będzie to

G A R G A M E L Ó W K A

Osobliwie po obejrzeniu tych zdjęć. Tylko Gargamelówka.

Gościula
    • Gość: mm Re: Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.13, 11:39
      ponad 200 metrów i tylko jedna łazienka? za to zlewy dwa?
      jak im dzieci podrosną to będą żałować zwłaszcza jeśli mają córkę... :)
    • roonie42 Minimaliz w stylu skandynawskim 16.12.13, 12:28
      Nie bardzo rozumiem, jaki jest sens wprowadzania takich oszczędnościowych rozwiązań w przypadku tak dużego domu. Komfort przede wszystkim. Dom zresztą bardzo mi się podoba, odnosi się do doskonałego stylu skandynawskiego. Tu zresztą cechą charakterystyczną jest minimalizm, co dowodzi na przykład ten artykuł.
      Z drugiej strony minimalizm nie leży w naszej polskiej naturze, przez co tak często zamiast pięknych minimalistycznych wnętrz oglądamy w domach pstrokate aranżacje.
    • sselrats Gamonie nawet nie potrafia m² wstukac z klawiatury 16.12.13, 15:15
      Kto takich nieukow do komputera dopuszcza?
      • Gość: baret mnie wnętre średnio sie podoba IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 17:08
        po:
        1. wykusz- może atrakcyjny, ale z cała pewnością dodatkowe miejsce ucieczki ciepła z domu
        2. duże powierzchnie szklane są przyczyną strat ciepła - trzeba dogrzewać
        3. balkon - po co? bo ładnie wygląda?
        4. brak informacji o sposobie docieplenia elewacji i balkonu.
        5. "Ściany działowe kuchni o wysokości 2,5 m odsłaniają więźbę dachową z bielonego świerku, co sprawia, że cała strefa dzienna staje się jednoprzestrzenna"
        a gdzie informacja o wentylacji? z wizualizacji wygląda że tylko grawitacyjna, co oznacza że kuchenne zapachy roznoszą sie po całym domu
        6. schody - bardzo waskie i jeden ciąg. Dobre rozwiązanie gdy jest sie młodym i zdrowym. Zobaczymy jak sie sprawdzą w wieku 70+
        7. system grzewczy kaloryfery - wymagające wyższej temperatury grzania - czyli wyższe koszty ogrzewania. A można było z powodzeniem na parterze dać podłogówkę.
        Podoba mi się wysokość pomieszczeń - ale trzeba je ogrzać!
        czyli dom z zewnątrz ładny, ale dość kosztowny w utrzymaniu .
        Brak pokazania kierunku pólnocy - trudno ocenić sensowność układu pomieszczeń.
    • 6rolnikzwilkowiecka A jo sie wahom i wahom !!! 17.12.13, 10:46
      "Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, bez zbędnych korytarzy
      powrót do artykułu"

Podobają mi sie te projekty bo właśnie chce se wybudować nowy, przestronny i taki bez zbędnych korytarzy kurnik !!!
      A jo sie wahom i wahom i ni moge sie zdecydować w którym moje brojlery, czubatki i karmazyny czuły by się najlepiej !!!

Doradzita mi który projekt mom se wybrać ???
    • nolina Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be... 17.12.13, 13:40
      Architektura architekturą ale... kawalerka 45m² a potem bach i działka 1500m², dom ponad 200m² do tego w takim standardzie i wykończeniu. To jest życie. Polska to raj.
    • busqueros Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be... 17.12.13, 21:58
      Przecież ten dom ma w pytę korytarza! Na piętrze!
      Piszę to z przykrością, bo generalnie dom nie wygląda źle.
      Przyczepić się jednak można nie tylko do rozbudowanej komunikacji (korytarzyki także wokół garderoby), ale też minusem jest:
      - nieprzyjemnie ginące w płycie g-k wiązary dachu w salonie
      - wc dla gości w łazience głównej sypialni! w tak dużym domu!
      - kuchnia rozplanowana tak, że trzeba biegać od lodówki do zlewu, do kuchenki, do drugiego zlewu ;)
      - aż dwa gabinety, żadnego pokoju gościnnego z osobną łazienką
      - główna sypialnia klaustrofobicznie mała w tak dużym domu
      - mały balkonik z korytarza nikomu i niczemu nie służy. Co innego gdyby był duży balkon od którejś z sypialni.
      - ogólny natłok pomysłów i brak umiaru na elewacjach (dużo różnych form, każda z innej parafii)
      - poczekajmy na wzrost cen energii i paliw: właścicele zechcą wtedy wydzielić salon od jadalni i kuchni, ale okaże się, że chociaż można, to ścianami tylko do wysokości 250, a całe ciepło kumuluje się powyżej w wiązarach :)
      - wreszcie: brak garażu, czy wiaty, z której da się przejść suchą nogą (i głową) do domu. Ale rozumiem, ze nie każdy chce to mieć.

Ale i tak dom jest lepszy niż większość dzisiejszych realizacji. ;)
      A piszę to, żeby inni inwestorzy mogli uniknąć powyższych błędów :)
      • Gość: ? Re: Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 06:17
        A czemu nie ma nagłówka "Ogłoszenie płatne"???

Czyżby pani Architekt dała d.u.p.y Nadredaktorowi ?
    • kor-ka Wystrój śliczny, ale 31.12.13, 06:39
      Wystrój śliczny, ale jak można było na 223 metrach stworzyć coś tak... klaustrofobicznego. Te kilometry wąskich korytarzy, wąska łazienka, wąskie przejścia. Dziwne to trochę. Zupełnie jakby ktoś chciał wrażenie małego mieszkania w bloku przenieść do sporego domu. Patrzę i nadziwić się nie mogę, że się udało.

Za to wystrój piękny - prosty i ciepły.
    • pracujacamama84 Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, be... 19.02.15, 14:23
      zgadzam się projekt cudowny! chciałabym tam zamieszkać. Piękne meble i dodatki chociaż brakuje trochę koloru. Ja też urządzam swój dom w tym stylu i teraz zastanawiam się nad zakupem oświetlenia w stylu skandynawskim www.whitehousedesign.pl/Oswietlenie - tutaj znalazłam duży wybór i chyba na coś się skuszę ;d
      • lajlaxx Re: Realizacje domów: dom dobrze zaprojektowany, 19.02.15, 16:58
        wlasny dom.... zawsze chcialam miec przy nim stadnine koni ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka