Dodaj do ulubionych

Zabrudzona podłoga

03.06.14, 15:05
Pilnie poszukuje sprawdzonego sposobu na doprowadzenie podłogi do normalnego stanu. Na podłodze leży olejowane drewno. Na podłodze pojawiały się z czasem coraz liczniejsze plamy, których w żaden sposób nie jestem w stanie doczyścić. Próbowałem już niemal wszystkich środków dostępnych na rynku konsumenckim. Plamy trochę się zmniejszyły, ale na dłuższą metę efekt był niewielki. Nie chcę też faszerować mojej podłogi chemikaliami. Jak mogę pozbyć się tych plam? Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o renowację podłóg. Chciałbym uniknąć szlifowania czy wymiany podłogi ze względu na duży metraż pomieszczenia. Proszę o porady od fachowców :/
Obserwuj wątek
    • jarekparkiet Re: Zabrudzona podłoga 03.06.14, 15:41
      Tak w skrócie. Podłogę należy umyć(najlepiej maszynowo) używając odpowiedniego środka, opcjonalnie wykonać jej matowienie, a następnie zaolejować. Oczywiście najlepiej zlecić taką usługę parkieciarzowi.
      Pozdrawiam
    • cyklina-klimkiewicz Re: Zabrudzona podłoga 03.06.14, 22:56
      Zleć komuś kto zajmuje się tym zawodowo. Musisz wiedzieć czym zrobiona podłoga i tą wiedzą się podzielić. Ja to zwykle robię szorowarką z Bona Deep Clean Solution myję parkiet, następnie szlifuję bufferem z Bona Scrad Pad i dodaję warstwę oleju czy wosku zależy co jest technologicznie zalecane dla tego produktu który jest na podłodze. To wszystko z materiałami to 20 zł/m2 brutto. Cena zawiera też podatek VAT. To ,że podłoga jest zaniedbana to wina totlnego olewania konserwacji. Jak dbasz tak masz. Jak ktoś ci robił podłogę to i przekazał sposób konserwacji. Weź fakturę i gwarancję i przeczytaj zalecenia. Nie znam żadnego parkieciarza który nie informuje o konserwacji ale słyszałem o wielu klientach którym się samo zrobi. B. Klimkiewicz.
    • Gość: Ernina Re: Zabrudzona podłoga IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.14, 13:06
      Mam na podłodze drewnianej olejowosk Osmo, na który mąż wylał coś z warsztatu, niechcący oczywiście. Teraz mam bardzo brzydką plamę na podłodze. Jak to zamaskować, uzupełnić, naprawić?
      • jarekparkiet Re: Zabrudzona podłoga 10.06.14, 15:48
        Nieudolna próba "szeptanej" reklamy produktów Osmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka