Dodaj do ulubionych

okna PCV firmy ROPLASTO

IP: *.necik.pl / *.necik.pl 30.03.05, 18:53
Czy ktos z Was zna te okna lub ma na ich temat jakies informacje?
Interesuja mnie najbardziej opinie bezposrednich uzytkownikow, ludzi ktorzy
zdecydowali sie na nie, lub tych ktorzy wiedza o nich cos konkretnego
(dobrego lub zlego :)).
Podobno sa produkowane z elementow zagranicznych, konkretnie niemieckich,
jednak sa to okna nasze, krajowe. W zasadzie wolalabym profile znanej, dobrej
firmy np. Rehau lub Dekenik. Nie mam zaufania do krajowych, stad moje
pytanie. Z gory dziekuje za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:04
      ok. bardzo dobrze że nie masz zaufania do naszych produktów. Są do bani. Wiem
      to bo jestem producentem okien a raczej byłem. Powiem ci tak. Te elementy
      niemieckie to tylko okucia (jeżeli to prawda), reszta czyli szyba, profil i
      klamka sa z Polski. Mogę dać sobie uciąc rękę.
      Najważniejszę w oknie są w kolejności:
      1 - okucia
      2 - profil
      3- szyba
      4- klamka
      Z mojej wiedzy, która jest dosyć spora polecę ci takie produkty które uwazam za
      najlepsze na polskim rynku.
      okucia - Sigenia Aubi 300 ( naprawdę Austria)
      profil - Salamander ( naprawdę Niemcy)
      szyba k 1.1
      klamka - kwestia gustu ( najlepiej market budowlany - porażające róznice cen)
      Profil Dekenik to dobry produkt nawet bardzo dobry ale co ci po profilu jak
      zamątuja ci okucia np. ROMB 2000. Katastrofa. Pięc lat i serwis generalny
      gwarantowany. To co poleciłem bez poblemu sam potwierdzisz na portalu
      okno.net.pl. W razie czego chętnie pomogę. Moj numer 606362509.
      P.S. Broń boże z dala od profilu Aluplast, Wikhaus, Wymar i niestety Rehau
      • Gość: PPP Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: 193.178.243.* 01.04.05, 13:06
        Karol, bardzo serdecznie dziekuje Ci za konkretne informacje. Bylam w trzech
        miejscach i zaproponowano mi nastepujace opcje:
        1. profil 3-komorowy Dekenik + okucia Roto NT
        2. profil 3-komorowy Veca + okucia Maco
        3. profil 3-komorowy Roplasto + okucia Roto NT
        Jestem troche w kropce. Wszystkie trzy probne wyceny sa bardzo podobne, wiec
        cena nie jest tutaj czynnikiem decydujacym, lecz jakosc profilu i okucia (tak
        jak sugerujesz). Wszystkie tez powyzsze zestawy to profile trzykomorowe. Mam
        wiec pytanie ... Twoim zdaniem, ktory z podanych wyzej zestawow Twoim zdaniem
        wyglada najlepiej jakosciowo?
        Oraz druga sprawa - czy profil trzykomorowy bedzie spelnial dobrze swoje
        zadania (to sa okna w bloku)? Cztero- czy pieciokomorowe sa duzo drozsze, i
        jesli roznica pomiedzy trzema komorami a czterema nie jest jakas bardzo istotna
        to zdecydowalabym sie na trzykomory ze wzgledu na koszty. Co sadzisz?
        Acha - czy jest jeszcze jakis wazny element konstrukcyjny o ktorym zapomnialam?
        Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
        • Gość: piotrm12 Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:22
          napisz jeszcze kto jest producentem tych okien.
          veka + maco - to moze byc z vetrexu - wtedy bym odradzal
          roplasto + roto - to moze byc technika okienna - firma ok. ale jesli chodzi o
          profil 3 komorowy to ma strasznie niska rame - malo stabilne okno. Producent
          ok. ale zalezy od montazu.
          decenick + roto nie mam zielonego pojecia (za duzo mozliwosci) napisz kto to
          robi lub przynajmniej gdzie (moze wtedy zgadne:) ) Co do profila to taki bialo-
          blekitny bedzie tylko na poczatku ale z tego sie nie strzela :)

teraz porobily sie takie czasy ze wszyscy oszczedzaja na wszystkim.
          Nie wiem czy zauwazylas - np. art. spozywcze nie drozeja ale... maja coraz to
          nowe opakowanie a wraz z nim coraz mniejsza gramture.
          z oknami jest tak samo. producenci oszczedzaja na tym czego bez poswiecenia
          wiekszej uwagi nie widac.
          Wszystkie profile 3 komorowe, podkreslam WSZYSTKIE to juz nie te same profile
          3komorowe co jeszcze 2 lata temu.
          Wiadmo 3 komorowka ma byc tania, wiec trzeba ja robic tanio !

Tak z ciekawosci spytam jakie masz wymiary tych okien i skad jestes ?

Juz jakis czas jestem w branzy okiennej wiec chetnie podpowiem. :)
          Napisz tez jakie ceny ci za dane okna zaproponowali zobaczymy czy mozesz
          jeszcze sie targowac. i ile za montaz ? :)
          uwazaj tez na cene parapetow, bardzo czesto sie zdarza ze klienci targuja sie o
          cene okien a potem kupujac do nich parapety nie pytajac juz o ceny tylko
          wybieraj te ktore sie im podobaja, wtedy sprzedawca na parapetach "dowali" tyle
          ze zarobi to czego nie zarobil na oknach. a klient i tak jest zadowolony ze
          kupil tanio bo porownuje tylko ceny okien :)

pozdrawiam
          • Gość: PPP Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.necik.pl / *.necik.pl 02.04.05, 09:41
            Piotrek, ogromnie dziekuje za Twoja odpowiedz - sporo mi juz dala wskazowek.
            Dowiem sie wszystkich szczegolow, o ktore pytasz i odezwe sie na pewno w
            poniedzialek lub wtorek. A na razie oto co znalazlam w folderach, ktore mi
            wreczono, na temat podanych przeze mnie zestawow:
            1. Roplasto + Roto NT - Fabryka Okien ALSECCO, ZPHU "Alsecco", Nysa;
            2. Veca Euroline + Maco - PPHU Filplast, Komorniki, woj. opolskie (ale to chyba
            nie jest bezposredni producent, tylko posrednik - bede musiala wypytac jeszcze)
            3. Dekenik + Roto - na razie nic nie wiem, dowiem sie w poniedzialek.

Jestem z Gliwic, a okna sa blokowe, typowych rozmiarow. Na razie nie
            zapraszalam przedstawicieli firm na dokladne pomiary - poprosilam tylko o
            wycene orientacyjna przykladowych, typowych okien, ktora wiem, ze moze ulec
            pewnym zmianom w czasie rzeczywistych pomiarow.
            Mam jeszcze pytanie dodatkowe co do parapetu wewnetrznego. Zaproponowano mi w
            standardzie parapet z PCV. Czy jest w miare dobry?
            Jest jeszcze mozliwosc zalozenia tzw. nakladki, oraz wybor parapetu z plyty
            mdf. Nie wiem co z tym fantem zrobic, bo wymyslilam sobie aby nie skuwac
            starego parapetu z lastryka, tylko zlicowac go ze sciana i na niego nalozyc
            nowy, np ten PCV lub zwykla nakladke ... Czy to dobry pomysl czy raczej unikac
            takich rozwiazan?
            Pozdrowienia.
            • Gość: PPP komory jeszcze IP: *.necik.pl / *.necik.pl 02.04.05, 09:48
              Acha, skleroza :))).
              Jak rozumiem raczej nie polecasz trzech komor? To co, cztery?
              Dodam tylko, ze najbardziej zdziwilo mnie twierdzenie ludzi z Filplastu (zestaw
              Veca+Maco), ze cztery komory sa DROZSZE niz piec komor! Nic nie rozumiem.
              W ogole zauwazylam, ze wszedzie proponuje mi sie trzy komory. Cztery sa jakby
              tematem tabu. Na wspomnienie o czterech wszyscy reaguja podobnie i jakos
              dzwinie niechetnie. Pan od Dekenika+Roto spedzil 15 minut wmawiajac mi ze
              Dekenik trzykomorowy to absolutna doskonalosc, poniewaz w pierwszej chwili
              zapytalam go o Rehau 4-komorowy (skrzywil sie :). Zastanawiam sie, jakie
              pytanie z mojej strony skloniloby przedstawicieli poszczegolnych firm do
              uczciwych odpowiedzi he he ....
              • Gość: piotrm12 Re: komory jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:49
                z tymi 4 komorami w vece to jest tak:
                4 komorowy vekowski TOPLINE to rewelacja ! lecz nie stety nie ma go juz prawie
                na rynku, wyparl go tanszy 5 komorowy PERFECTLINE
                Ten dzisiejszy marketing :(
                4 komorowy TOPLINE to oryginalny niemiecki produkt, natomist Euroline i
                Perfectline robione sa w Polskich fabrykach veki i tylko na Polski rynek!
                Kiedys veka miala dwa dobre profile 3 kom Softline i 4 kom Topline,
                potem "rozdmuchali" 3 komorowy softline do 5 komor i nazawali to Perfectline.
                a jesli chodzi 3 komorowke to zrobili straaasznie odchudzony nowy profil.
                No coz rynek domagal sie niskiej ceny wiec ja dali :(
                W ten oto sposob znakomita i niedoscigniona niegdys veka zmieszala sie z reszta
                profili na rynku :(
                (Ale i tak porownujac dzisiejsze profile to veka calkiem niezle wypada :))

jesli chodzi i te firmy to ich wogole nie znam wiec nie pomoge. Domyslac sie
                jedynie moge ze raczej to beda male fabryczki, wiec jakos tez moze byc nie
                najwyzsza w zwiazku z tym roplasto na pewno odradzam, zostaje veka albo
                decenick ale ciekaw jestem jeszcze producenta decenicka.

Jesli chodzi o parapety
                MDF raczej bym nie ryzykowal, przeciez to plyta wiorowa, wogole nie wiem kto
                wpadl na pomysl zeby z tego robic parapety !? Nie zdarzylo ci sie nigdy przelac
                kwiatkow ? albo nie zamknac okna podczas deszczu ? co wtedy z tym parapetem ?
                za pierwszym razem moze nic ale za 2, 3 ???
                Jesli chodzi o nakladki to tanie rozwiazanie, ale wydaje mi sie ze parapet to
                nie taki duzy koszt i przy wymianie okiem warto w nie zainwestowac. Odmienisz
                troche mieszkanie :).
                Parapet PCV ma takie plastikowe "noski" na koncach, ktore lubia sie łamać i
                odpadac
                Polecam parapety z konglomeratu 3cm grubosci, chyba ze krotki to 2,5 wystarczy.
                Najtansze sa o nazwie Boticino i calkiem ladne, pasuja do wszystkiego. Ten
                rodzaj parapetu cie sie nie porysuje od doniczek i bedzie tak trwaly jak to
                lastriko ktoro masz teraz.
            • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:07
              To znowu ja. Błagam, wywal stary parapet. Nie rób żadnych nakładek i prowizorek.
              Nasze budownictwo ma to do siebie że puki stoi jest ok, ale jak coś poruszysz -
              katastrofa. Tak samo jest z oknem. Wydłubiesz stare okno wszadzisz nowe a
              parapet tak się obluzuje że za chwilę będziesz dzwonić po ekipę aby coś z tym
              zrobili. Ja ciągle mialem taki poprawki.
              Odradzam parapet z płyt , PVC, MDF itp.
              Jakiś niedrogi konglomerat jest najsensowniejszym rozwiązaniem. Domyślam się że
              potrzebujesz małe parapety więc cena naprawdę nie będzie wysoka.
          • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:00
            Bardzo ale to bardzo słuszna uwaga w temacie parapetów. Faktycznie tak robią.
            Wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach.
        • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:57
          Droga PPP.
          Tak naprawdę w naszym kraju ilość komór , jakimi licytują się producenci jest
          tylko sloganem reklamowym. Fajnie wygląda hasło jednego z producentów - 5 komór
          w cenie 3. Nie daj się na to złapać. Tak naprawdę trzy komory całkowicie
          spełniaja wszelkie potrzeby nawet ogromnych piecuchów. Różnica straty ciepła
          pomiędzy 5 i 3 komory jest niezaóważalna. I tak większosc ciepła ucieka przez
          szybę i wadliwy montaż.
          Z tych trzech zestawów warte uwagi są pkt. 1 i 2. Trzeci odradzam. Idealnie
          byłoby połączyć profil Dekenik i okucia Maco. Jeżeli nie miałbym wyjścia
          wybrałbym zestaw 1. Veca jest trochę mięka.
          Jeśli chodzi o ten ważny element. Bardzo uważnie pilnuj monterów. To co
          najczęściej psują ilosc pianki montażowej. Szczelina między ramiakiem a murem
          nie może być większa jak 2,5-3 cm.
          Pa.
    • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 12:05
      I jeszcze jedno. Nie wolno pod zadnym pozorem kupić okien w markeci
      budowlanym !!!!!!! Tylko klamki.
    • Gość: tercus Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.mtm-info.pl 02.04.05, 07:56
      Witam. Chciałbym dołączyć się do dyskusji.Mnie zaproponowali okna
      czterokomorowe firmy DRUTEX z Bytowa, model IGLOO z okuciami MAKO MULTI za
      całkiem prystępną cenę,mieszkam na podkarpaciu - mieszkanie w bloku, okolice
      Sandomierza i Tarnobrzegu. Proszę o opinię na temat tych produktów, z góry
      dziękuję i proszę o rzetelną odpowiedź.Pozdrawiam.
      • Gość: piotrm12 iglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:22
        :)
        prawde mowiac 4 komorowe IGLO to dokladnie to samo co 3 komorowy IDEAL 2000
        Round Line.
        Aluplast "ochudzil" scianki 3 komorowego profila IDEAL 2000 RL tak zeby z tej
        samej ilosci materialu dalo sie uzyskac dodatkowo 1 komore i stworzyl jedynie
        marketingowa NOWOŚĆ - 4 komore IGLO w cenie 3 komorowki :)
        Jesli chcesz koniecznie aluplasta to poszukaj jeszcze innego producenta.
        Drutex jest tani ale na pewno znajdziesz tanszego producenta na tym profilu a
        jesli chodzi o jakosc to wszyscy aluplastwocy maja tak samo mizerna :)

Jesli chesz dobre okna to poszukaj wiekszej firmy robiacej na Vece lub Schuco.

pozdrawiam
        • zoni-system Re: iglo 03.04.05, 12:43
          Jak mawiał prof. Tischner sa trzy prawdy prawda,świeta prawda i gó.. prawda.To
          wszystko co przeczytałem tu na temat okien w tych prawdach sie zawiera.juz
          kiedys pisałem,że dzisiaj nie ma na rynku złych okien.takie naukowe podejsćie i
          rozbieranie na czynniki pierwsze nie ma najmniejszego sensu.99% profili
          absolutnie spełnia swoja rolę.Nieprawdą jest ,że okna produkowane z materiałów
          nimieckich sa lepsze od tych z materiałów produkowanych w Polsce.Nieprawdą
          jest ,że są jakieś tam profile ,które są nalepsze.Dzisiaj przy takiej
          konkurencji zadna firma ze złym towarem nie utrzymałaby się na rynku.Nieprawdą
          jest ,że profil Aluplast jest gorszy od innych.Sprzedaję te okna juz dobrych
          kilka lat,zamontowałem setki.U siebie w domu ,jak i u swoich przyjaciół też
          montuje swoje Aluplasty.Kilkakrotnie zwracali sie do mnie producenci okien w
          różnych profilach,a mimo to pozostałem w Aluplaście.Jedyny poważny mankament
          Aluplastu szczególnie dla konkurencji to to,że Aluplast jest na rynku
          najtańszy.I za taka niska cenę otrzymuje sie bardzo dobry wyrób.jeżeli do tego
          doda sie okucia Siegeni to mamy już pełnie szczęścia.Pamietajcie nie warto
          przepłacać,na oknach jeżeli wybierze sie dobrego sprzedawcę,można sporo
          zaoszczędzić.najwazniejszy jest dobry montaż i 10 lat gwarancji i rozsądna
          cena.O tej jakośći świadczy fakt ,że większośc moich klientów została moimi
          przyjaciółmi,co nie jest takie łatwe.
          zoni-system@gazeta.pl
          501-602-377
          • Gość: Karol Re: iglo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:44
            Nie no żarty sobie robisz. Po pierwsze zachwalasz Aluplasta bo dostaleś dużo
            procent za sprzedaż. Obydwaj wiemy że to prawda.
            Jeżeli mówisz że dzisiaj nie ma na rynku złych okien to chyba nie jesteś na tym
            rynku zbyt długo. Ja 12 lat i się napatrzyłem.
            Nie mowmy także o tym że przy dzisiejszej konkurencji firma ze złym produktem
            nie utrzymała by się zbyt długo. Jedna wielka nieprawda!!!!!! Setki a może
            tysiące przykładów z każdej branży to potwierdzają. np stadion XX - lecia
            ogromny kicz i co .....ogromne obroty. Przykładów wiele ale nie czas i pora.
            Poza tym Aluplast nie jest najtańszy kolego. Jest najbardziej znany bo
            przeznaczył największe nakłady na reklamę i rozwój punktów spprzedaży.
            Reasumując wady tego produktu: najniższa na rynku wytrzymałość na waruki
            atmosferyczne, bardzo wysoka kruchość, ogromna (!!!!!!!!!!) porowatość profilu
            widoczna nawet pod dobrym szkłem powiększającym !!!!!
            W jednym się zgadzam - dobry montaż to podstawa.
            Stary rozbawileś mnie do łez. Klient został twoim przyjacielem?! Znaczy się
            wiekszość twoich klientów???!!!! Tak tandetnego tekstu auto reklamy nie
            słyszałem już dawno.

Pa
            • zoni-system Re: iglo 04.04.05, 13:05
              Myslałem przynajmniej i liczyłem na rzeczową rozmowę. Widzę jednak,że sie
              myliłem.prawde mówiąc nic z tego nie zrozumiałem,nie mówiąc już ,że wiekszośc
              jest wyssana z palca.jestem na tym rynku od dawna,ale jak widze ,nie jest to
              powód do dumy.Nadal twierdzę,że nie ma na rynku złych profili,mogą byc tylko
              źle zrobione z nich okna.Nie powiedziałem złego słowa na temat innych
              okien.Żadne z wcześniej wymienianych profoli nie jest lepszy od Aluplasta jak i
              Aluplast nie jest w niczym od nich gorszy.Aluplast przeznaczył dużą kwotę na
              reklamę,ponieważ dobry towar warto reklamować.Tak zresztą robi na przykład
              Toyota.Czyżby to świadczyło,że jest złym samochodem.W Polsce wszyscy znają sie
              na medycynie i piłce nożnej,okazuje sie ,żę na oknach też.Odpowiadając
              stwierdzam,że nieprawdą jest ,że Aluplast ma najniższą
              wytrzymałość.Wytrzymałość i kruchość profilu Aluplast jest taka sama jak innych
              profili.Jeżeli jest inaczej to proszę o konkrety ,a nie jedna baba powiedziała
              drugiej babie ,do tego w kolejce.Jeżeli ktoś mówi i małej wytrzymałości profilu
              PCV na warunki atmosferyczne to nie wie co mówi.Pod mikroskopem nawet lustro
              jest porowate.Ja rozumiem,że dziwi fakt,że moi klienci zostaja moimi
              przyjaciółmi,bo jak mniemam z Twojego doświadczenia powinni zostac wrogami.Nie
              ma sie co złościć bo to nie moja wina ,żę Aluplast jest dobry i tani,a klienci
              powinni wiedzieć,że szkoda przepłacać skoro moż na dobrze i tanio.Życzę samych
              sukcesów i radzę sobie wejść na stronę www.aluplast.com pl.,żeby cokolwiek sie
              nauczyć.
              Pozdrawiam zoni-system@gazeta.pl
              • Gość: Karol Re: iglo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:33
                Ok. Skoro odniosisz się do strony internetowej to zapraszam na ogólnopolski
                największy portal internetowy oknonet.pl. Tam poczytamy duuuuużo opinii na
                temat Aluplasta.
                Chyba nie powiesz mi że na oficjalnuch stronach internetowych Aluplasta
                poczytamy o jego wadach. Bzdura.
                Masz rację, nawet bardzo fajny profil może w rekach złego producenta stworzyć
                złe okno. Ale zły profil w rękach nawet najlepszego fachowca zawsze da złe okno.
                Kochany, jak sie domyślam jesteś sprzedawcą okien. Fajnie. Ja 12 lat je
                produkowalem. Przez te lata przewinąłem jakieś 10 profili. Pewnego razu
                wygralem przetarg na montaż stolarki w pewnej warszawskjej
                spółdzielni.Zamontowalem ok 1000szt Aluplastów. Rok pózniej W tej samej
                spółdzielni tylko na innych blokach znowu zamontowalem ok 1000 okien ale już na
                profilu Veca. Mija 7 lat. Aluplast żółty jak melon Veca ok.
                Co do porowatości. Nie wiem czemu tak uparcie bronisz tego profilu ale chłopie,
                chyba ci wyślę ze 20 cm profilu Salamander czy Dekenik i porównasz sobie
                strukturę powierzchni.
                P.S. Mam piekarnię na osiedlu. Gość robi doskonałe bułki. Jest moim
                przyjacielem ( i całego dziesięciotysięcznego osiedla).
                ...Chyba się róznimy w znaczeniu słowa przyjaciel. Moi klienci dzielą się na
                zadowolonych i niezadowolonych.
                • zoni-system Re: iglo 04.04.05, 13:44
                  Ciekawi mnie których jest więcej tych zadowolonych czy tych drugich.pytasz
                  czemu bronie Aluplasta,a jak nie bronić dobrego wyrobu? bardzo mnie ciekawi
                  jaki profil sprzedajesz.Co do koloru.Pierwsze okna Aluplastu montowałem 7 lat
                  temu,zapraszam na ocene koloru ,bialutkie jak śnieg na Kasprowym.Złych okien
                  nikt nie a tam są okna właśnie Aluplasta. Dzisiaj mam możliwość podpisania
                  umowy przedstawicielskiej z producentem okien w każdym profilu.Zostaję przy
                  Aluplaście.A ztym piekarzem,no właśnie bo robi dobre,i to wystarczy, gdyby
                  robił złe bułeczki to zamknąłby piekarnię.Dlatego tylu moich klientów zostało
                  moimi przyjaciółmi.
    • Gość: gosc1 Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 13:21
      Ja tez niestety ale nie polecam tego Aluplasta jest poprostu fatalny. Kazdy
      inny producent okien zawsze przestrzegał mnie tylko i wyłacznie przed zakupem
      okien z Aluplasta.
      • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 13:47
        A jak inny producent może zachwalać inne okna.Aluplast jest po prostu
        bezkonkurencyjny cenowo i jakościowo bardzo dobry,szkoda przepłacać.Tym
        bardziej ,że z każdej umowy mam referencje,nie sądzę żeby ktos niezadowolony
        pisał peany.
        Pozdrawiam .
        zoni-system@gazeta.pl
        • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: 212.160.138.* 04.04.05, 16:36
          Wiesz co myślę że lekko nas oszukujesz bo doskonale wiesz że nie mamy
          możliwości sprawdzenia tego co mówisz o sobie i swojej działalności. Co do
          referencji. Daj mi dwa dni a załatwie referencje gzdie będzie stało że polonez
          jest lepszy od volvo. Wiesz co ta dyskusja zaczyna wyglądać dosyć ciężko. To
          tak jak patrząc na czarny kolor mówiłbyś że to biały a ja miałbym ciebie
          przekonać że się mylisz. Ta polemika wydaje mi się zbędna. Powtarzam tylko
          jeszcze jedno. Produkowalem 12 lat, mialem sporo profili ale takiego syfu jak
          Alu nie spotkalem. Oknonet.pl - naprawde polecam. Jak bys mógł tam zajrzeć
          zapoznać się z tematem. Pogadamy np. za dwa dni okolo poludnia.
          • longwehicle Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 18:56
            pozwolę sobie się wtrącić do tej "owocnej"polemiki!!.
            Karol!!!
            Czemu po 12 latach owocnej pracy,Masz dość okien??.Tyle zarobiłeś czy
            eksperymenty z profilami doprowadziły Cię do......???.
            Coś wtym jest!!!.Znam wytwórcę w Krakowie,który kpił z "garażowców",zjedli
            go,teraz idzie ulicą i mówi do siebie!!.Zawsze twierdziłem że Aluplast jest
            dobry!!.Biel zadowalająca,jeżeli o jego kruchości to właśnie Salamander,Gealan,
            styl 2000 dobrawadzały mońtażystów do białej gąrączki/zwłaszcza poniżej 0 stopni
            groziło pęknięciem profilu/nie można było założyć kotew-felce kruche
            jak "ruskie"jajko!!!.Aluplast jest w tej chwili najlepszy w cenie i jednoćześnie
            jest nienaganny jakościowo!!!.I TO JEST TO CO WAS BOLI!!!,Nie daje wam
            spokojnych snów i zgryżliwe uwagi.Aluplast daje profil tylko solidnym
            płatnikom,czemu nie lubicie Aluplasta???.Wszystko jasne!!!!;c))).
            • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 19:07
              No własnie,tylko zdrowy rozsądek i przyzwoitość w stosunku do klientów.Widzę,że
              wypowiedzi karola nacechowane są jakims nie zrozumiałym jadem,ale to dobrze bo
              wszyscy zainteresowani oknami mogą wyciągnąc z tego wniosek.
            • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:32
              Przestałem produkować ponieważw tym kraju takich ludzi jak ja duży inwestor
              zjada na sniadanie z kromką pieczywa. Ciągnę sprawę już czwarty rok i nie widać
              końca. To tak na marginesie.
              Do siebie jeszcze nie gadam.
              Wiesz co, jak ktoś mi mówi że biel i twardość profilu Aluplast ma lepszy od
              Salamandra to naprawdę brak mi argumentów na wirtualną rozmowę. Tylko osobiste
              spotkanie i prezentacja tych profili wyprowadziła by cię z błędu. Tak to można
              tylko cały czas bić pianę.
              • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 06.04.05, 12:47
                Nikt nie powiedział ,że Salamander jest gorszy czy zły.Nikt nie kwestionuje ,że
                jest również dobry,ale Aluplast jest wystarczająco dobry,żeby go polecać
                klientom.Jednak Salamander to ułamek w skali rynku okien i powinien być,jedni
                lubią ogórki,drudzy ogrodnika córki.I niech tak pozostanie.
          • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 19:03
            Aluplast jest dobry na wszystko! Jak można w ogóle pomyśleć o tym ,że mozna
            spreparować referencje,kurcze jakie to polskie..........
            • longwehicle Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 19:17
              Zoni!!!
              Nie Przejmuj się -zadowolonych z okien z profilu aluplasta są tysiące,setki
              tysięcy!!!.Co trzecie okno zamontowane w Polsce w 2003 roku wyprodukowano z
              profilu Aluplasta!!!ALUPLAST JEST WIELKI!!!ALUPLAST JEST COOL!!!
        • Gość: gosc1 Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:26
          Chodzi o to ze kiedy poszłam np. do firmy Knipping to powiedzieli mi ze by nie
          kupowac Aluplasta ( zadnej innyej firm nie wymienili) kiedy poszłam do Sokółki -
          powiedzieli dokładnie to samo tylko nie Aluplast , kiedy poszłam do Thyssena -
          powiedzieli to samo. Zadna z tych firm nie wymieniła nikogo innego jak tylko
          Aluplasta. Myśle ze to samo świadczy o sobie. Ja osobiscie w zyciu nie
          kupiłabym tego Aluplasta po tym co usłyszałam
          • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 05.04.05, 10:16
            To tylko świadczy o tym,że Aluplast jest the Best i konkurencja boi sie go jak
            ognia,bo komóż mogłoby bardziej zależeć na dezawuowaniu tej firmy jak nie
            konkurencji ,która nie może sobie dac rady z Aluplastem,tak pod względem ceny
            jak i jakości.Jak nie można wygrać w uczciwej konkurencji to robi sie czarny PR.
            To zupełnie jak z Gazeta Wyborczą,wszyscy pluja a i tak czytają.
            Wierny Aluplastowi
            zoni-system@gazeta.pl
            • longwehicle Re: okna PCV firmy ROPLASTO 05.04.05, 19:01
              Spotkałem się już z sytuacją,przysłuchując się jak dealer Veki mówił
              klientowi:..."""nie tylko nie "Aluplast"bo tam dają aluminiowe wzmocnienie!!!.
              Jak tak wygląda normalna rywalizacja to ja dziękuję!!!.
              A ponownie twierdze,że to zawistni i nie rzetelni-odrzuceni przez "aluplasta"
              producenci piszą te bzdury-UWAŻAM!!!,że producenci okiem z profilu"aluplasta"-
              to elita w kraju!!!!
              • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 05.04.05, 20:13
                To prawda,najpowazniejszym i najsolidniejszym producentem profili w polsce jest
                Aluplast.Stąd te wszystkie pohukiwania i próby dezawuowania.Te wszystkie głosy
                krytyczne dobiegają z mniejszej konkurencji ,która ledwo wiąże koniec z końcem
                z pazerności i chyba troche z tego,że pluje na wszystko co stanowi
                konkurencję.A jakby tak odrobine rozsądku i próby połączenia sił w budowanie
                rynku okien a nie rozchrzanianie go.Ja sie nie martwię,bo jestem
                przedstawicielem fabryki okien na profilu Aluplasta.Niech sie martwia Ci którzy
                maja lepsze okna.Powodzienia
                zoni-system@gazeta.pl
                • longwehicle Re: okna PCV firmy ROPLASTO 05.04.05, 20:30
                  Witaj zoni!!!
                  Gula im latałaby bardziej ,gdyby się dowiedzieli z jakich cen można kupić
                  trzykomorówkę lub pięciokomorówkę"aluplasta" z mistrzowskim montażem -w
                  wymiarze 1465x1435/winkhaus autopilot lub maco -aubi jest w odwrocie !!!/.
                  Ale to na lokalnym rynku takie informacje!!.Takie numery robią podając nawet
                  numer komórki- ci co lata już...!!!.Oj złotówy!!!!
                  • Gość: WAWA Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:06
                    Siemanko.
                    Jestem tu przez przypadek. Remontyje domek pod Warszawą i tak się po tych
                    forach rozglądam. Bardzo fajne teksty o tych oknach piszecie.
                    To ja dodam coś od siebie.
                    Trzy lata temu zakupilem okna do mojego M3 na warszawskim grochowie. Okna były
                    standardowe. Ktoś poradził mi abym wziął okna w jednej firmie ale ekipę do
                    montażu gdzie indziej np z ogłoszenia. Tak też zrobiłem.
                    Podzczas montażu panowie powiedzieli mi że metalowe wsporniki w oknach są
                    bardzo cienkie. Weszli wiertarką jak "w masło".
                    Poważne klopoty zaczęły sie mniej więcej po dwóch latach. Okna mam od strony
                    ulicy więc są praktycznie cały czas ukużone. Brud tak bardzo wgryzł się w
                    plastyk że nie ma możliwości jego usunięcia. Na dodatek uformował się w pionowe
                    kreski. Sąsiad nad moim mieszkaniem ma okna Rehau od pięci lat i nie ma takich
                    problemów.
                    Mam w zimie cały czas mokry parapet w mieszkaniu bo okazało się że uszczelki
                    nie pasują do tego typu okna.
                    Ale najlepsze jest to że w dzrzwiach balkonowych, pewnej spokojnej nocy, wyrwał
                    się zawias. Sam z siebie. Normalnie wyrwał kawałek tworzywa i cale okno poszło
                    w drobiazgi. Dobrze że dziecko spało a nie bawiło sie gdzieś w pobliżu.
                    W miejsce tego okna wsawiłem Weke. Narazie działa ale ciekawe jak długo.
                    Oczywiście reklamacja nic nie dała bo firma już nie istnieje. Ja mieszkanie i
                    tak już sprzedaję więc niech nowy własciciel się męczy.
                    Ale mam takie pytanie do tych fanów Aluplasta. Skoro jest on taki super a firma
                    tak dba o jakość i dobór pracowników to dlaczego mam takie cyrki z oknami.
                    Dodam że pomimo 10 cio letniej gwarancji nikt z Aluplasta nie chce ze mną
                    rozmawiać.
                    A u siebie w nowym domu zdecyduję sie chyba na drewno bo plastyk to jeden
                    wielki szajs.
                    • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:18
                      Wiesz co generalnie to masz rację. Plastik to jeden wielki, bardzo wielki
                      szajs. Ma tylko jedną zaletę. Jest najtańszym produktem okiennym. Wieęc jeżeli
                      ktoś ma trochę więcej gotówki to niech zainwestuje w okna drewniane u dobrego
                      sprawdzonego producenta. Jeszcze raz polecam Somapol ( 102 lata
                      tradycji!!!!!!), wart uwagi jest tez Glumatex i Sokółka. Podobno nie warto brac
                      Stolarki Wołomin i Urzędowskiego ale to wiadomości nie potwierdzone moją
                      praktyką więc może się mylę.
                      • Gość: WAWA Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:21
                        Dzięki. A tak jeśli mogę kto cię " zjadł" i gdzie?
                        • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:22
                          Eh szkoda gadać. Warszawka, JW Destrakszyn
                          • Gość: WAWA Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:25
                            O jaki mały jest ten świat. Mój brat kupił u nich mieszkanie. Tragedia to
                            bardzo delikatne słowo. Tam jest isntny koszmar. Jeszcze nie do końca się
                            wprowadził a już chce sprzedać.
                            Zycze powodzenia przed polski trybunałem sprawiedliwości.
                            • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:26
                              Dzięki.
              • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:47
                Wiecie co, jak czytam takie teksty, że producenci okien z profilu aluplast to
                elita w kraju to nie wiem czy rozmawiamy na poważnie czy to spotkanie
                budowlanej sekty.
                Tekst że mamsz w domu to samo co sprzedajesz też jest niezły. Ja sprzedawalem
                głównie platik ale w domu zamontowalem super drewniane okna z firmy Somapol.
                Może to reklama tej firmy ale naprawdę warto.
                • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 06.04.05, 15:14
                  Cóż z prawdą trudno sie pogodzić,tym bardziej z prawdą tak odległą od Twojej.My
                  Polacy jesteśmy specjalistami od przekazywania hororów i jedynej słusznej
                  prawdy o medycynie,piłkarzach i.t.p.Bez względu na te wszystkie dyrdymały
                  wyssane z palca Aluplast pozostanie najwiekszym i najsolidniejszym producentem
                  profili dla dobrych i solidnych fabryk okien.Przypadek,który opisany jest
                  powyżej mógł byc możliwy,ale nie ze względu na zły profil tylko kiepskie
                  wykonanie okna.Żadne okno z najlepszego profilu ,żle wykonane nie będzie
                  dobre..Gdyby to była prawda Aluplasta dawno nie byłoby na rynku,a co noc z ram
                  wypadałoby setki sprzedanych i zamontowanych przeze mnie okien,a ja śpię
                  spokojnie i nie budzą mnie żadne odgłosy tłuczonych szyb,moi klienci też śpią
                  spokojnie.Od początku mojej działalności ,od kilku ładnych lat miałem może z
                  trzy reklamacje,w jednym przypadku xle był wstawiony słupek,a w drugim wadliwe
                  było okucie MACO ,dlatego teraz robimy na Siegeni.Ten przykład podany powyżej
                  jeszcze raz pokazuje,że okna należy kupować u przedstawicieli dużych
                  fabryk,które od lat sa na rynku ,maja dużą produkcje i nie znikną jak
                  kamfora.Fabryka ,która produkuje 50 okien dziennie dzisiaj jest jutro może jej
                  nie być.I jeszcze jedno,podstawą jest gwarancja Fabryki ,a nie dilera.
            • Gość: Technolog Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:59
              Przeczytałem kilka wypowiedzi, i dziwi mnie że nikt nie wymienił
              fabryki „WZORCA” jaką jest THERMOPLAST, jak na razie pozostaje nadzieja że inne
              fabryki zbliżą się od niej. Zawsze była to fabryka o krok do przodu przed
              innymi, teraz też tak jest, powstała tu sprzedaż internetowa, jeśli chcecie
              zobaczyć wejdźcie na www.thermoplast.pl/
              A sprzedaż internetowa jest pod adresem www.tp24.pl/index.asp?m=start
              przez internet można kupić na razie tylko cztero komorowy profil Baron, ale za
              to w jakiej cenie. Zresztą jak ktoś zobaczy THERMOPLASTA w profilu Baron albo
              Royal to na pewno nie kupi nic innego. Aha THERMOPLAST jest wyposażony w okucia
              Winkhaus ze względu na długą współprace dla Thermoplastu Winkhaus produkuje
              specjalne okucia których nie ma w żadnych innych oknach. To pierwsza Fabryka
              okien PCV - zero polskich podzespołów, jedna fabryka która robi wszystko od
              podstaw i nie sprzedaje swojego profilu żadnym innym, to jest klasa!!!!
              • zoni-system Re: okna PCV firmy ROPLASTO 14.04.05, 15:49
                cena normalna......żadne aj waj......
                • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: 212.160.138.* 15.04.05, 16:56
                  Co zdziwiony...
              • Gość: Karol Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: 212.160.138.* 15.04.05, 16:54
                Witam po przerwie.
                Fakt. Bardzo duży błąd. Oczywiście THERMOPLAST jak najbardziej jest ok. I
                faktycznie można kupić przez internet.
                Co do ceny za robociznę to stawka 45 zł za mb jest dosyć duża. Spokojnie
                znajdziesz za 35.
    • Gość: milenium Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:26
      PPP, po tym co tu przeczytałam dobrze Ci radzę zamontuj aluminium, drogie ale
      NAPRAWDĘ
    • Gość: milenium Re: okna PCV firmy ROPLASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:26
      PPP, po tym co tu przeczytałam dobrze Ci radzę zamontuj aluminium, drogie ale
      NAPRAWDĘ dobre.
    • longwehicle Re: okna PCV firmy ROPLASTO 04.04.05, 19:40
      NA KONIEC!!!
      BARDZO DOBRZE POSTĄPIŁ OKNO.Net. cytuję:..."""
      Prosimy przed wejściem na naszą stronę pozostawić broń na wieszaku!!!."""
      • Gość: piotrm12 nie mydlcie ludziom oczu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:54
        Nie mydlcie ludziom oczu !!!

jaja sobie robicie ? czy wam odbilo ?

Jestem przedstawicielem handlowym duzego producenta stolarki pcv i alu.
        Moim glownym zadaniem jest zdobywanie nowych dealerow.
        Mam na codzien stycznosc z roznymi sprzedawcami najrozniejszych profili, od
        chinskich wynalazkow do nidoscignionych Schuco czy tez Salamander.
        Bezwzglednie sie zgadzam, ze w Polsce najwiecej sprzedaje sie Aluplasta, ale
        jeszcze nie spotkalem zadnego, ZADNEGO i jeszcze raz powtarzam zadnego
        sprzedawcy aluplasta, ktory uwazalby ze sprzedaje dobre okna.
        Ludzie chca tanie okna wiec takie im sie sprzedaje.

zone-syste: piszesz ze masz u siebie od dawna zamontowanego aluplasta.
        Powiedz mi z reka na sercu ze ta 3 komorowka ktora masz w domu to ten sam
        profil ktory teraz sprzedajesz ludziom.
        Chcialbym 2-skrzydlowy balkon 2400 * 1700 bez poprzeczek z ruchomym slupkiem.
        Sprzedaz mi ?
        pewnie ze sprzedaz bo kto by zarobic nie chcial.
        a powiedz mi ile razy potem bedziesz do mnie przyjezdzal na reklamacje ?
        bo wg. mnie to chyba do tad az sie zaprzyjaznimy. (moze dlatego masz tylu
        przyjaciol-klientow?)

PPP: www.oknonet.pl to bardzo fajna stronka o oknach tez jest forum mozna sie
        spytac zarowno o profile jak i o producentow.
        I jeszcze jedno, podaj mi prosze jakie masz wymiary tych okien i ktora firma
        zaproponowala ci jakie ceny ?
        A jesli chodzi o parapety to naprawde poszukaj aglomarmuru i wywal to lasriko :)
        tylko uwazaj na ceny :)

pozdrawiam
        • zoni-system Re: nie mydlcie ludziom oczu !!! 05.04.05, 00:06
          za mało konkretów za dużo piany kolego przedstawicielu handlowy.Balkony 1700x
          2400/najpierw podaje sie szerokość/są bardzo popularne ,sporo tego montujemy z
          10 letnią gwrancją.Reklamacje? najwyżej po jakims czasie standartowa
          regulacja.Oj cos widzę ,że u Panów mało wiedzy,sporo stereotypów,a juz
          absolutnie za dużo niezrozumiałej złości.Życzę powodzenia w sprzedaży innych
          profili ja pozostaję przy bardzo dobrym w dobrej cenie Aluplaście.
          PS.U siebie mam takie same okna jak montuję ,bo nie produkuje sie innych dla
          mnie a innych dla klientów.Mam tylko nadzieję ,żę klienci nie dadza sie nabić w
          butelkę.A prawda jest to co powiedział przedmówca,żę na Aluplaście pracują
          tylko duże firmy,które rzetelnie i terminowo płacą za odebrany profil.Pozostali
          musża sie zadowolić innymi.Dobranoc
        • Gość: PPP meldunek bieżący IP: *.necik.pl / *.necik.pl 07.04.05, 22:50
          Na pomiary zaprosilam na razie tylko panow Veca+Maco oraz Dekenik+Roto (z
          Roplasto chyba w ogole zrezygnuje :). Rehau'a jakos nie moge na razie
          zlokalizowac, podobnie Thyssena (nie wiem, czy dobre?).

Moje okna sa standardowe, blokowe - 3 zwykle (1465 x 1135) i 1 balkonowe (drzwi
          plus 2 po bokach).
          1) veca euroline 3-kom/maco - wycenili z parapetami PCV na 4 100 brutto wraz z
          robocizna
          2) dekenik 3-kom/roto nt - z parapetami mdf na 4 800 brutto tez z robocizna.
          Zaluje, ale niestety nie stac mnie na parapety z konglomeratu, a powyzsze kwoty
          i tak sa dla mnie wysokie, stad ten mdf i pcv.

Pewnie sie troche naraze, ale nie zalezy mi specjalnie, aby moje okna byly
          najpiekniejsze we wsi i przezyly mnie o 100 lat - maja byc solidne, trzymac sie
          kupy i wytrzymac 20-30 lat bezawaryjnie :))).
          Ale dosc zartow. Prosze mnie dobrze zrozumniec - chcialabym w miare solidny
          produkt bez bajerow, nieklopotliwy, niepsujacy sie, za srednio niska cene, bo
          takie sa moje mozliwosci finansowe, a jednoczesnie nie chialabym wdepnac w
          jakies kompletne badziewie, ktorego uzytkowanie bedzie dla mnie udreka a
          serwisanci beda pojawiac sie raz na miesiac (tfu tfu, odpukac), stad wszystkie
          moje pytania, jako zem niezorientowana w temacie a kazda sroczka (czytaj:
          producent) swoj ogonek chwali. Troche juz poczytalam w sieci, ale wciaz jestem
          zdezorientowana. Bardzo jestem Wam wdzieczna za wszystkie rady.
          • Gość: PPP Re: meldunek bieżący - uzupelnienie IP: *.necik.pl / *.necik.pl 07.04.05, 22:59
            Acha, jeszcze kwestia nawiewnika w kuchennym oknie.
            Obaj pomiarowcy w zasadzie stwierdzili, ze nie sa one konieczne skoro jest w
            oknie mikrouchyl. Troche zglupialam, bo naczytalam sie jakie to nawiewniki sa
            cholernie wazne i niezbedne.
            Mieszkanie jest bardzo suche i bardzo sloneczne, z c.o. Czy istotnie samo
            mikrouchylanie okien wystarczy? Na czym wlasciwie polega roznica miedzy
            mikrouchylem a stale otwartym nawiewnikiem?
          • Gość: . Re: meldunek bieżący IP: 80.48.255.* 11.04.05, 10:43
            Ile Ci ludzie na oknach chca zarabiac!?

wg moich obliczen moze Pani spokojnie zbijac cene do 3.500 brutto a i tak
            sprzedawca zarobi 20% na oknach + montaz [liczylem po 45zł za mb obwodu]

pozdrawiam

P.S.
            podpowiem ze BOS daje preferencyjne kredyty na wymiane okien i wogole na cala
            termodernizacjie.
            oprocentowanie 3% w skali roku, kredytowanie max do 2010r.
            Czyli oplaca sie wziasc taki kredyt a pieniazki na lokate wlozyc :)
            • zoni-system Re: meldunek bieżący 12.04.05, 08:52
              Próbowałem to wycenić,ale nie bardzo mogę sie połapać ile sztuk okien Pani
              potrzebuje.Wiem napewno ,że 3 szt 1465x 1135 plus jeden balkon ,a jakie okna po
              obu stronach balkonu.? Myslę ,że w tych cenach lub bardzo zbliżonych ,można
              spokojnie zmieścić parapety z syntetycznego marmuru.
              zoni-system@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka