Gość: Monika IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 26.09.02, 10:42 Czy ktoś z Państwa montował okna Aluplast i może wyrazić swoją opinię o nich ? pozdrowienia Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remok Re: okna Aluplast 26.09.02, 22:02 owszem, montuję je klientom od trzech lat. żadne cudo,- zwykły, przyzwoity, średniej klasy standard. od innych odróznia je polityka cenowa producenta profilu,- są to jedne z tańszych okien na rynku,- mówimy o modelu podstawowym czyli Aluplast IDEAL 2000. pozatem, wszystko zależy od tego jaki producent je robi, każde okno można zchrzanić. spokojnie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: okna Aluplast IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 27.09.02, 08:49 te, które miałyby być u mnie montowane są z fabryki w Elblągu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remok Re: okna Aluplast IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 22:39 w Pabianicach firma "ABM Jedraszek" ul.Piłsudskiego 3H kupisz dużo taniej. pozdr,- Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: okna Aluplast IP: *.awacom.net 05.12.13, 13:10 W moim przypadku Aluplast = 3 miesiące czekania, bo kolor złoty dąb dwustronny się czeka + zimno w domu + przeciągi bez uchylania okien + hałas z ulicy! Zamówiłem okna we wrześniu 2 lata temu, zrobili mi prezent na święta w grudniu przy -10 stopniach i w końcu zamontowali. Przez tydzień czasu w domu miałem 14 stopni, tłumaczyłem to wyziębnieniem domu podczas montażu. Lecz później okazało się, że nie mogę dogrzać domu, max 20 stopni- na starych zniszczonych drewnianych oknach miałem 25 stopni (żona uwielbia ciepełko). Zacząłem szukać przyczyny i okazało się,że okna mają straszne przedmuchy gdzie tylko popadnie! Dzwoniłem do montera, oczywiście twierdził, że to nie możliwe ale przyjedzie jak to powiedział podregulować. Czekałem, umawialem się ponownie,na koniec chciałem zapłacić za usługę i tak przez 2 lata. Nadchodzi trzecia zima, więc postanowiłem poszukać osoby, która naprawia stare okna PCW i znalazłem. Diagnoza szok! Profile na dole krzywe na 70 centymetrach 4 mm., środkowe profile ramy luźne itd. Okna całe rozebrane i złożone na nowo bo nie dało się ich regulować, dołożone kupę brakujących części + wymiana niektorych 2 letnich. W końcu po dwuch latach nerwów i zapłaceniu kupy kasy mam ciepło i cicho w domu!!! Dlaczego monter nie chciał przyjechać regulować super cudownych okien? Bo wiedział, że są do d...py i pewnie nawet nie wiedział jak się okna reguluje... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: okna Aluplast 14.12.13, 10:55 Mój drogi- ale ty nie masz okien Aluplast (bo to tylko nazwa profili). Wyprodukowała CI je jakaś firma a monter dorzucił swoje trzy grosze i w efekcie powstał twór który teraz możesz wyrzucać. Czy sądzisz, że gdyby ci sami wykonawcy robili okna Veka, Brugman czy Schuco, to wyszłoby im coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś