Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.02, 15:59 Potrzebuję kupić wannę 170x70cm. Jakie firmy polecacie i czy akrylową czy jakąś inną? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DS Re: wanna???????? IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 16:12 Na firmach się nie znam, ale akrylowa jest droższa niż metalowa(?). Za to duuuuuuuuuuuuuużo przyjemniejsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: wanna???????? 23.11.02, 00:55 u mnie jest wanno-prysznic korzysta sie codziennie i majster doradzil zeby byla jednak metalowa bo akrylowa dziadzieje od czestego uzywania, zadnego interesu w tym nie mial, chyba ze tak mu fantazja podpowiedziala :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: wanna???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.02, 11:23 Kupiłam mieszkanie z wanną akrylową, i niestety trzeba na nią uważać znacznie bardziej, niż na blaszaną. Np. zwisający sznur od prysznica ją rysuje, co zauważyłam niestety poniewczasie. Poza tym dużo zależy od wody. Moi znajomi w domu mają wannę (bardzo drogą), która wygląda jakby jej nie myli od 5 lat. Okazuje się, że mają własne ujęcie wody i te mikroelementy cholernie się osadzają, praktycznie trzeba byłoby osuszyć wannę po każdym użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DS Re: wanna???????? IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 17:21 U moich rodziców jest wanna blaszana, która po wymianie baterii zaczęła mieć częsty kontakt ze sznurem od prysznica. Jest koszmarnie porysowana. A brudzi się bardzo, bo woda jest złej jakości. Trudno ją doszorować mimo używania silnych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangurek Re: wanna???????? IP: *.acn.pl 24.11.02, 11:31 Ja mam najzwyklejsza, najtansza, metalowa firmy KALDEWEI (czy podobnie). Kupiona w hipermarkecie. Jestem bardzo zadowolona. Wiem, jakie sa problemy, kiedy uszkodzi sie wanne akrylowa. Moj maz robi remony i wykonczeniowke - sam zestaw naprawczy (do np rysy na wannie) kosztuje ponad 300 PLN, czyli wiecej niz nasza wanna. Pozdrowka, Kangurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: wanna???????? IP: nat:* / 192.168.2.* 24.11.02, 20:58 Kaldewei to bardzo dobra firma. Ich wanny są drogie (supermarket kupuje w hurcie 100 takich wanien i dlatego może znacznie obniżyć ceny). Zestaw naprawczy do wanien akrylowych kosztuje 45 zł. Mówię tutaj o wyrobie firmy Koło - nadaje się do wszystkich wanien akrylowych. Nadaje się do wszystkich uszkodzeń, nawet najgłębszych rys. Ma to postać pasty polerskiej. Widziałam efekty: wanna jak nowa. Gorzej byłoby naprawić w ten sposób ubytek w emalii, którą pokryta jest wanna stalowa. U mnie czarna dziura zieje już od dawna i nie mam koncepcji co z nią zrobić. Sama zdecydowanie kupiłabym wannę akrylową właśnie ze względu na łatwość konserwacji. Poza tym jest cieplejsza w dotyku, nie wychładza wody i nie ma pogłosu tak jak stalowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wanna???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 10:15 Dziękuję za Wasze uwagi dotyczące użytkowania wanien akrylowych i stalowych.Po przeczytaniu opinii zdecyduję się chyba na wannę stalową. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: a syfon???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 12:37 Mam jeszcze jedno pytanko. Chcę kupić syfon do wanny z chromowanym, automatycznym korkiem. Niektórzy polecają mi firmę Viega a inni mówią, że w tym pokrętle znajduje się plastik, który po jakimś czasie może się uszkodzić. W Castoramie facet powiedział mi też cos takiego. No i oczywiście gdy to pokrętło się popsuje nie można go samego dokupić tylko cały syfon. A nie jest on taki tani (cos w granicach 70zł).Czy znacie może jakieś inne firmy, które mają dobre jakościowo syfony i gdzie można je kupić? Jeśli macie takie cudo zamontowane to czy nic się z tym nie dzieje? Czy polecacie takie rozwiązanie czy lepsze są tradycyjne z korkiem gumowym? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: a syfon???????? 27.11.02, 13:23 Hej, No, właśnie dwa tygodnie temu ten chromowany został mi w ręku, jak zamknęłam odpływ. Po 1,5 roku użytkowania. I tego prztyczka, co się łamie, faktycznie w supermarketach nie mozna kupić. Ale w Warszawie jest sposób - na Jagiellońskiej znajduje się firma, która jest dystrybutorem na Polskę. Mój mąż pojechał i przywiózł to samo gówienko, a nie cały syfon. impreza dosyć męcząca, nawet jak raz na pół roku. Nie mam doświadczenia z innymi firmami, więc niczego polecać nie będę. Sama 20 lat używałam gumowego korka na łańcuszku, i się nie psuł :))) Kangurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: a syfon???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 15:58 A jakiej masz firmy i ile to kosztowało? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: a syfon???????? 28.11.02, 16:58 taki najtańszy z supermarketu z pokrętłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wanna???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 12:27 I co znacie jakieś inne firmy? Czy ktoś wie coś może o firmie McAplpina? Maja takie syfony. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś