Dodaj do ulubionych

remont lazieki

28.02.06, 15:03
Interesuje mnie orientacyjny koszt remontu lazienki. Napiszcie ile was
kosztowala wymiana wanny, sanitariatow, glazury (ceny materialow i
pracownikow)...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: remont lazieki IP: *.man.poznan.pl 28.02.06, 15:34
      Kompletny remont z wymianą wszystkiego łącznie z rurami i inst. el. przy metrazu
      4m2 to około 7tys.
      • giustinaw Re: remont lazieki 28.02.06, 16:15
        dzieki
      • aasb .... 06.03.06, 15:32
        Ja remont całego mieszkania 47m zrobiłam za 4 tys(farby, gładzie, wykładziny
        itp.), tylko że wszystko robiliśmy wspólnie z mężem, a nie wyręczaliśmy się
        pracownikami....
      • Gość: kyloboski Re: remont lazieki IP: *.chello.pl 06.03.06, 20:37
        sama armatura wanna muszla instalacja 2,6 tyś
    • rroobbii Re: remont lazieki 28.02.06, 19:21
      Witam. Ja teraz wykańczam dla siebie mieszkanie i jak na razie wydałem na
      łazienkę metraż około 4m2: wanna- 300 zL, sedes podwieszany- komplet -550zł
      umywalka -150 baterie - 300 zł, glazura i terakota -800zł, różne inne - do
      1000 żł w sumie ponad 3000 zł, do tego robi mi chłopak z chełma i ma wziąć za
      to 1300zł. Mam go z polecenia i jestem zadowolony. Czysto wszędzie, porządek,
      robi 4-ty dzień i pojutrze ma skończyć. Jego nr: 0697 665436.
      • giustinaw Re: remont lazieki 02.03.06, 16:29
        dzieki :)
        • Gość: ani Re: remont lazieki IP: *.stat.gov.pl 06.03.06, 13:50
          Maleńka łazienka, ale wiekowa, dlatego remont był generalny:
          hydraulik razem ze wszystkimi rurami: 650
          płytki: 550
          gładź i malowanie: 250
          wanna: 240
          umywalka: 180
          kibelek: 410
          baterie: 210
          piecyk gazowy junkersa: 1300
          Aż się sama przeraziłam, że taka mała łazienka a tyle na nią poszło. Pozdrawiam.
    • wojtkowiak.d Re: remont lazieki 06.03.06, 13:50
      Świetna reklama dla pracownika z Chełma :-)Teraz chyba nie opędzi się od
      zamówień... To może jeszcze podać imię lub nazwisko tego pana?
      • buildingservices Re: remont lazieki 06.03.06, 13:54
        Moze to chłopak z chełmskiej??:)
    • Gość: lucky Re: remont lazieki IP: 212.244.31.* 06.03.06, 13:54
      Mi wyszlo okolo 10 tysiecy za wszystko (lazienka i WC osobno sa, wiec to jakby
      dwa osobne remonty). Wymienialem wszystko, no i przyznam, ze oszczedzalem tez,
      bo inaczej, to bym wydal dwa razy tyle...
    • Gość: NoName Re: remont lazieki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:11
      łazienka 1,7x1,5m; ubikacja 1,5x1m. Jak do tej pory to ok 8tys.
      Zrobienie wszystkiego od nowa: instalacja wody, grzejnik, ogrzewanie podłogowe,
      drzwi, sufity podwieszane. Jeszcze nie koniec wydatków, ale szacuję że nie wydam
      więcej niż 1tyś. Wszystko robię sam, oszczędność rzędu 3-4 tyś, jak narazie
      jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedyna wada to czas remontu. Ale warto.
    • Gość: sabra Re: remont lazieki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.06, 14:19
      łazienka ok. 6 m2: wymiana rur poziomych, wanny na kabinę prysznicową, umywalki
      i wc + równanie ścian i sufitu oraz glazura i terakota - razem z robocizną 10
      tys. (rok temu).
      • Gość: wojtek651 Re: remont lazieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:46
        Łazienka 3,2 i WC 1mkw generalny remont w gierkowskiej płycie łącznie z nowymi
        tynkami materiał 10 000,-,robocizna ok 4.000,- Pozdrawiam
    • Gość: ona Re: remont lazieki IP: *.slowianin.pl 06.03.06, 15:22
      Ja robilam remont lazienki oraz kuchni szesc lat temu. Mieszkanie bylo strasznie zaniedbane. Remont lazienki obejmowal wymiane instalacji i jej przesuniecie. Wyposazenie, plytki itp. W kuchni tez kapitalny remont: plytki, instalacja oraz cale wyposazenie:meble, sprzet. Wszystko razem kosztowalo mnie 8 tysiecy zlotych. Wydaje mi sie, ze bardzo malo. Remont robil mi znajomy.
      Wszytsko jest super, nie jakas tam tandeda, jakby sugerowala cena.
      Po prostu nie mialam wiecej pieniedzy . Wszystko da sie zrobic tanio. A mysle, ze im wiecej ma sie pieniedzy tym trudniej jest wydac mniej. Wiecie jak to jest. Pozdrawiam.
      PS. Meble w kuchni sa drewniane, tzn. fronty. Dama je bejcowalam i lakierowalam. Korpusy zrobil znajomy, policzyl troche taniej, lodowka uzywana , ale b. dobra, brak piekarnika, tylko plyta gazowa.
    • Gość: Osiol Re: remont lazieki IP: *.mrt-system.pl 06.03.06, 15:47
      Mnie lazienka 3 m2 kosztowala 100 tys zl, bo musialem kilkakrotnie brac ekipe
      ktora zawsze rozkradala co sie dalo.
      • biesiadnik1 Re: remont lazieki 06.03.06, 16:40
        Malenka lazienka 3x4m
        Plytki 1300zl
        armatura 460 zl
        brodzik 320 zl
        kabina 980 zl
        klozomat 1600 zl
        uchwyty + wieszaki na reczniki, mydelniczka, uchwyt do kubkow do mycia zebow
        okolo 300 zl
        Gotowy komplet lazienkowy lustro + szafki okolo 600 zl
        Przelozenie instalacji gazowej plus nowy piecyk dwufunkcyjny 3.000 zl
        Polozenie galadzi i malowanie 250 zl
        Hydraulik + ten co polozyl plytki 1.600 zl
      • kisielki Re: remont lazieki 06.03.06, 16:58
        hmmmmmmmmm,100 tys.... to za to nowe mieszkanko mozna kupić...:)))
    • Gość: misia a kogo polecacie z okolic Katowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:21
      Mam do remontu kuchnię i łazienkę. Szukam kogoś niedrogiego i solidnego.
      • biesiadnik1 Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? 06.03.06, 16:56
        Jesli zrobisz zakupy sam to zobaczysz ile to kosztuje.
        Sama robocizna to juz pestka:-)
        • biesiadnik1 Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? 06.03.06, 16:57
          Czy moze byc z Sosnowca?
          • Gość: misia Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:00
            jak najbardziej. będę wdzięczna za jakikolwiek namiar na taniego i solidnego
            kafelkarza
    • rysia30 Re: remont lazieki 06.03.06, 17:04
      Łazienka4m.
      glazura i terakota:4tyś
      baterie:4tyś
      ceramika:2,7tyś
      lustro, oświetlenie:1tyś
      geberity:1,5tyś
      inne:1,5zł
      robocizna:2tyś
      • Gość: pytalski Re: remont lazieki IP: *.chello.pl 06.03.06, 17:13
        a co to jest "tyś"??????
    • Gość: kaz 10 000 IP: *.gl.digi.pl 06.03.06, 17:37
      nie wiem dokładnie co ile kosztowało, ale rodzice w zeszym roku w lipcu robili
      remont łazienki (chyba niecale 5m2) i wymieniali kanalizacje, dodatkowy odplyw
      na wode z pralki, podgrzewana podloge, podwieszany sufit, kafeli, wybudowali
      prysznic (dwie scianki i szklane drzwi - ktore kosztowały 800 PLN, no oczywiscie
      kafelki. Wiem, ze firma ktora to im robila kupowala materialy an wlasny rachunek
      bo dzieki temu mielismy np. na niektore artykuly 30% znizki czy cos takiego. no
      i zapłacili 10 000 PLN.
      • sittae Re: 10 000 06.03.06, 18:15
        Jesteśmy świeżo po kapitalnym remoncie łazienki 3,6 x 1,65 (taka kiszka).
        Wszystko za wyjatkiem okna. Materiał + dwie szafki na zamówienie około 13
        tysięcy, robocizna na czarno 4800, projekt - nadzór zaprzyjaźnionej architektki
        500. Może nie najtaniej ale łazienka wyszła taka że można ją pokazywać w
        reklamach. Najważniejsza refleksja: Te pieniądze wydane na projekt i nadzór
        zwróciły się wielokrotnie. Porównując remonty prowadzone równolegle u znajomych
        mogliśmy zobaczyć jak wiele na tym zyskaliśmy. Przede wszystkim Pani architekt
        wiedziała gdzie i co kupować (CENY, JAKOŚC, DESIGN) i pilnowała "fachowców".
        Dzięki temu uniknęliśmy normalnej zazwyczaj sytuacji że to co fachowcy zrobili
        znacznie różni się od tego co chcieliśmy uzyskać. A argument w takiej sytuacji z
        ust "fachowca" pada jeden "Panie - bo się inaczej nie dało!!!!!". Zwykle nie da
        się z tym dyskutować, chyba że samemu jest się w tym dobrym, no i jest już
        zazwyczj za późno U nas było inaczej: "Pan tego nie potrafi zrobić? - To niech
        Pan zejdzie z ceny" Po takim dictum wszystko było zgodne z projektem. Przy
        okazji fachowcy też się trochę nauczyli - nowoczesne materiały i technologie.
        Ale remont trwał ponad pięć tygodni. I gdyby nie możliwość korzystania z
        łazienki w sąsiednim pustym mieszkaniu, to nie wiem jak byśmy to przeżyli.
    • Gość: grako75 Re: remont lazieki IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.06, 18:16
      witam
      jestem w trakcie remontu łazienki i jest to niestety studnia bez dna:)))
      na razie poszło 7 tys bez drzwi:)
    • Gość: k_ania11 Re: remont lazieki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:51
      Moja mama ostatnio robila remont generalny lazienki i toalety. Metraz bardzo
      maly, w bloku. Lacznie z robocizna, boilerem elektrycznym i materialami (nie te
      najtansze, tez nie najgrozsze)zaplacila ok. 8 000 zlotych.
    • Gość: Ana Re: remont lazieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:52
      A może znacie jakiegoś dobrebo fachowca z Lublina tzn. żeby robił dokładnie,
      solidnie i aby w czasie pracy nie palił i nie pił.
    • korzonekk Re: remont lazieki 06.03.06, 20:46
      Adoptowalismy z zona poddasze (8m2) na lazienke. Regipsy, kono dachowe, kafle,
      wanna, co, woda, prad, wanna itp, itp, wyposazenie... + robocina , bez jakigos
      szalenswa typu zlote krany czy wanna z hydromasazem kosztowaly nas ok 12 tys.
    • alistair-p Re: remont lazieki 06.03.06, 20:52
      giustinaw napisała:

> Interesuje mnie orientacyjny koszt remontu lazienki. Napiszcie ile was

> kosztowala wymiana wanny, sanitariatow, glazury (ceny materialow i
      > pracownikow)...
      > Pozdrawiam
      Mogę napisać ile mnie kosztowało.(ok 4m2)
      Glazura i płytki 700.- (promocja,znajomy kierownik w OBI)
      wanna akrylowa średniej jakości (też OBI)400.-
      baterie,rurki,złączki (też OBI) 400.-
      kleje,fugi,listwy,duperele do wykończenia 300.-
      panele na sufit 100.-
      kontakty,elektryka(moja robocizna) 200.-
      lustro 200.-
      robocizna p.Romcio abstynent niepalący.1000.-

Jesli sie nie pomyliłem to 3300.-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka