giustinaw 28.02.06, 15:03 Interesuje mnie orientacyjny koszt remontu lazienki. Napiszcie ile was kosztowala wymiana wanny, sanitariatow, glazury (ceny materialow i pracownikow)... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: remont lazieki IP: *.man.poznan.pl 28.02.06, 15:34 Kompletny remont z wymianą wszystkiego łącznie z rurami i inst. el. przy metrazu 4m2 to około 7tys. Odpowiedz Link Zgłoś
aasb .... 06.03.06, 15:32 Ja remont całego mieszkania 47m zrobiłam za 4 tys(farby, gładzie, wykładziny itp.), tylko że wszystko robiliśmy wspólnie z mężem, a nie wyręczaliśmy się pracownikami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyloboski Re: remont lazieki IP: *.chello.pl 06.03.06, 20:37 sama armatura wanna muszla instalacja 2,6 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
rroobbii Re: remont lazieki 28.02.06, 19:21 Witam. Ja teraz wykańczam dla siebie mieszkanie i jak na razie wydałem na łazienkę metraż około 4m2: wanna- 300 zL, sedes podwieszany- komplet -550zł umywalka -150 baterie - 300 zł, glazura i terakota -800zł, różne inne - do 1000 żł w sumie ponad 3000 zł, do tego robi mi chłopak z chełma i ma wziąć za to 1300zł. Mam go z polecenia i jestem zadowolony. Czysto wszędzie, porządek, robi 4-ty dzień i pojutrze ma skończyć. Jego nr: 0697 665436. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: remont lazieki IP: *.stat.gov.pl 06.03.06, 13:50 Maleńka łazienka, ale wiekowa, dlatego remont był generalny: hydraulik razem ze wszystkimi rurami: 650 płytki: 550 gładź i malowanie: 250 wanna: 240 umywalka: 180 kibelek: 410 baterie: 210 piecyk gazowy junkersa: 1300 Aż się sama przeraziłam, że taka mała łazienka a tyle na nią poszło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak.d Re: remont lazieki 06.03.06, 13:50 Świetna reklama dla pracownika z Chełma :-)Teraz chyba nie opędzi się od zamówień... To może jeszcze podać imię lub nazwisko tego pana? Odpowiedz Link Zgłoś
buildingservices Re: remont lazieki 06.03.06, 13:54 Moze to chłopak z chełmskiej??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: remont lazieki IP: 212.244.31.* 06.03.06, 13:54 Mi wyszlo okolo 10 tysiecy za wszystko (lazienka i WC osobno sa, wiec to jakby dwa osobne remonty). Wymienialem wszystko, no i przyznam, ze oszczedzalem tez, bo inaczej, to bym wydal dwa razy tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: remont lazieki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:11 łazienka 1,7x1,5m; ubikacja 1,5x1m. Jak do tej pory to ok 8tys. Zrobienie wszystkiego od nowa: instalacja wody, grzejnik, ogrzewanie podłogowe, drzwi, sufity podwieszane. Jeszcze nie koniec wydatków, ale szacuję że nie wydam więcej niż 1tyś. Wszystko robię sam, oszczędność rzędu 3-4 tyś, jak narazie jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedyna wada to czas remontu. Ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabra Re: remont lazieki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.06, 14:19 łazienka ok. 6 m2: wymiana rur poziomych, wanny na kabinę prysznicową, umywalki i wc + równanie ścian i sufitu oraz glazura i terakota - razem z robocizną 10 tys. (rok temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek651 Re: remont lazieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:46 Łazienka 3,2 i WC 1mkw generalny remont w gierkowskiej płycie łącznie z nowymi tynkami materiał 10 000,-,robocizna ok 4.000,- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: remont lazieki IP: *.slowianin.pl 06.03.06, 15:22 Ja robilam remont lazienki oraz kuchni szesc lat temu. Mieszkanie bylo strasznie zaniedbane. Remont lazienki obejmowal wymiane instalacji i jej przesuniecie. Wyposazenie, plytki itp. W kuchni tez kapitalny remont: plytki, instalacja oraz cale wyposazenie:meble, sprzet. Wszystko razem kosztowalo mnie 8 tysiecy zlotych. Wydaje mi sie, ze bardzo malo. Remont robil mi znajomy. Wszytsko jest super, nie jakas tam tandeda, jakby sugerowala cena. Po prostu nie mialam wiecej pieniedzy . Wszystko da sie zrobic tanio. A mysle, ze im wiecej ma sie pieniedzy tym trudniej jest wydac mniej. Wiecie jak to jest. Pozdrawiam. PS. Meble w kuchni sa drewniane, tzn. fronty. Dama je bejcowalam i lakierowalam. Korpusy zrobil znajomy, policzyl troche taniej, lodowka uzywana , ale b. dobra, brak piekarnika, tylko plyta gazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiol Re: remont lazieki IP: *.mrt-system.pl 06.03.06, 15:47 Mnie lazienka 3 m2 kosztowala 100 tys zl, bo musialem kilkakrotnie brac ekipe ktora zawsze rozkradala co sie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
biesiadnik1 Re: remont lazieki 06.03.06, 16:40 Malenka lazienka 3x4m Plytki 1300zl armatura 460 zl brodzik 320 zl kabina 980 zl klozomat 1600 zl uchwyty + wieszaki na reczniki, mydelniczka, uchwyt do kubkow do mycia zebow okolo 300 zl Gotowy komplet lazienkowy lustro + szafki okolo 600 zl Przelozenie instalacji gazowej plus nowy piecyk dwufunkcyjny 3.000 zl Polozenie galadzi i malowanie 250 zl Hydraulik + ten co polozyl plytki 1.600 zl Odpowiedz Link Zgłoś
kisielki Re: remont lazieki 06.03.06, 16:58 hmmmmmmmmm,100 tys.... to za to nowe mieszkanko mozna kupić...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia a kogo polecacie z okolic Katowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:21 Mam do remontu kuchnię i łazienkę. Szukam kogoś niedrogiego i solidnego. Odpowiedz Link Zgłoś
biesiadnik1 Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? 06.03.06, 16:56 Jesli zrobisz zakupy sam to zobaczysz ile to kosztuje. Sama robocizna to juz pestka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
biesiadnik1 Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? 06.03.06, 16:57 Czy moze byc z Sosnowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: a kogo polecacie z okolic Katowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:00 jak najbardziej. będę wdzięczna za jakikolwiek namiar na taniego i solidnego kafelkarza Odpowiedz Link Zgłoś
rysia30 Re: remont lazieki 06.03.06, 17:04 Łazienka4m. glazura i terakota:4tyś baterie:4tyś ceramika:2,7tyś lustro, oświetlenie:1tyś geberity:1,5tyś inne:1,5zł robocizna:2tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Re: remont lazieki IP: *.chello.pl 06.03.06, 17:13 a co to jest "tyś"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz 10 000 IP: *.gl.digi.pl 06.03.06, 17:37 nie wiem dokładnie co ile kosztowało, ale rodzice w zeszym roku w lipcu robili remont łazienki (chyba niecale 5m2) i wymieniali kanalizacje, dodatkowy odplyw na wode z pralki, podgrzewana podloge, podwieszany sufit, kafeli, wybudowali prysznic (dwie scianki i szklane drzwi - ktore kosztowały 800 PLN, no oczywiscie kafelki. Wiem, ze firma ktora to im robila kupowala materialy an wlasny rachunek bo dzieki temu mielismy np. na niektore artykuly 30% znizki czy cos takiego. no i zapłacili 10 000 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
sittae Re: 10 000 06.03.06, 18:15 Jesteśmy świeżo po kapitalnym remoncie łazienki 3,6 x 1,65 (taka kiszka). Wszystko za wyjatkiem okna. Materiał + dwie szafki na zamówienie około 13 tysięcy, robocizna na czarno 4800, projekt - nadzór zaprzyjaźnionej architektki 500. Może nie najtaniej ale łazienka wyszła taka że można ją pokazywać w reklamach. Najważniejsza refleksja: Te pieniądze wydane na projekt i nadzór zwróciły się wielokrotnie. Porównując remonty prowadzone równolegle u znajomych mogliśmy zobaczyć jak wiele na tym zyskaliśmy. Przede wszystkim Pani architekt wiedziała gdzie i co kupować (CENY, JAKOŚC, DESIGN) i pilnowała "fachowców". Dzięki temu uniknęliśmy normalnej zazwyczaj sytuacji że to co fachowcy zrobili znacznie różni się od tego co chcieliśmy uzyskać. A argument w takiej sytuacji z ust "fachowca" pada jeden "Panie - bo się inaczej nie dało!!!!!". Zwykle nie da się z tym dyskutować, chyba że samemu jest się w tym dobrym, no i jest już zazwyczj za późno U nas było inaczej: "Pan tego nie potrafi zrobić? - To niech Pan zejdzie z ceny" Po takim dictum wszystko było zgodne z projektem. Przy okazji fachowcy też się trochę nauczyli - nowoczesne materiały i technologie. Ale remont trwał ponad pięć tygodni. I gdyby nie możliwość korzystania z łazienki w sąsiednim pustym mieszkaniu, to nie wiem jak byśmy to przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grako75 Re: remont lazieki IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.06, 18:16 witam jestem w trakcie remontu łazienki i jest to niestety studnia bez dna:))) na razie poszło 7 tys bez drzwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_ania11 Re: remont lazieki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:51 Moja mama ostatnio robila remont generalny lazienki i toalety. Metraz bardzo maly, w bloku. Lacznie z robocizna, boilerem elektrycznym i materialami (nie te najtansze, tez nie najgrozsze)zaplacila ok. 8 000 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: remont lazieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:52 A może znacie jakiegoś dobrebo fachowca z Lublina tzn. żeby robił dokładnie, solidnie i aby w czasie pracy nie palił i nie pił. Odpowiedz Link Zgłoś
korzonekk Re: remont lazieki 06.03.06, 20:46 Adoptowalismy z zona poddasze (8m2) na lazienke. Regipsy, kono dachowe, kafle, wanna, co, woda, prad, wanna itp, itp, wyposazenie... + robocina , bez jakigos szalenswa typu zlote krany czy wanna z hydromasazem kosztowaly nas ok 12 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: remont lazieki 06.03.06, 20:52 giustinaw napisała: > Interesuje mnie orientacyjny koszt remontu lazienki. Napiszcie ile was > kosztowala wymiana wanny, sanitariatow, glazury (ceny materialow i > pracownikow)... > Pozdrawiam Mogę napisać ile mnie kosztowało.(ok 4m2) Glazura i płytki 700.- (promocja,znajomy kierownik w OBI) wanna akrylowa średniej jakości (też OBI)400.- baterie,rurki,złączki (też OBI) 400.- kleje,fugi,listwy,duperele do wykończenia 300.- panele na sufit 100.- kontakty,elektryka(moja robocizna) 200.- lustro 200.- robocizna p.Romcio abstynent niepalący.1000.- Jesli sie nie pomyliłem to 3300.- Odpowiedz Link Zgłoś