beag1 14.02.07, 00:16 Chciałabym docieplic swój dom oraz zrobic nowa elewacje. Podpowiedzcie mi z jakimi kosztami mam sie liczyc? Czy ktos mógłby polecic mi ekipe remontową z Wrocławia lub okolic? Z góry ogromne dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: Elewacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:07 zanim zaczniesz mówić o kosztach zamów projekt ocieplenia, bo bez tego dopiero będziesz mieć koszty jak trzeba będzie naprawiać te ocieplenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierontom Re: Elewacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:29 Dobry materiał i dobra ekipa abyś był zadowolony to ok 95 zł/m2 na gotowo. wszystko zależy jednak od bryły i skomplikowania budynku oraz twoich dodatkowych widzimisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klemens Re: Elewacja IP: 88.199.44.* 06.03.07, 21:35 A jaki jest czas wykonania? Przykładowo dom 140 m2. Cena 95zł/m2 z tynkowaniem i malowaniem? (Wrocław) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_nowaczyk_1 Re: Elewacja 19.11.19, 21:33 Polecam poczytać o różnych sposobach ocieplania ścian w domu: zbudujmydom.pl/artykul/ocieplenie-w-scianach-trojwarstwowych Odpowiedz Link Zgłoś
verdene Re: Elewacja 25.11.19, 19:35 Według mnie przy remoncie elewacji mogą się przydać podesty dzięki, którym będzie można dokonać potrzebnych napraw. Sprawdzi się również tam gdzie są ciężej dostępne miejsca. Konkretnie chodzi mi o tego typu sprzęt www.riwal.com/poland/pl-pl/wynajem/flota/podesty-teleskopowe . Jak widać, można to też wynająć co z pewnością jest bardzo dobrym rozwiązaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dawideq27 Re: Elewacja 29.11.19, 11:18 Co do ocieplenia, to styropian jest na pewno najpowszechniejszym materiałem, ale można też pomyśleć nad użyciem wełny mineralnej. Ja docieplenie domu zleciłem firmie RS-DOM z Lublina i zdecydowałem się na 'tradycyjny' styropian. Ekipa uwinęła się z robotą bardzo szybko i sprawnie, przy czym zrobili to bardzo dokładnie. Fachowcy godni polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tom77tp Re: Elewacja 02.12.19, 14:44 Co do kosztów to trzeba się zastanowić jaka to ma być elewacja. Czy tylko ocieplenie siatka i struktura ? Czy też powyższe z ty że zamiast struktury coś bardziej dla oka i znacznie droższego dla kieszeni ? Ciekawym rozwiązaniem jest elewacje z kamienie naturalnego na ociepleniu. Kamień elewacyjny sam w sobie może nie jest drogi za to koszty robią materiały pomocnicze i robocizna. Poniesione koszty w tym rozwiązaniu pod warunkiem wykonania tego przez dobrego fachowca zwrócą się na w postaci czegoś co będzie naszą wizytówką na całe życie i z czego będziemy mieć satysfakcję każego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bpluta Re: Elewacja 04.12.19, 14:51 Ekipy remontowej niestety nie polecę bo nie jestem z Wrocławia. Ale jeśli zamierza Pan/Pani lub ktoś ze znajomych zrobić nową elewacje dużo cennych informacji znajdzie w artykule renowa24.pl/Jaki-tynk-na-elewacje-blog-pol-1575461120.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-kt Re: Elewacja 10.12.19, 10:26 Oczywiście, estetyka elewacji jest bardzo ważna, ale ważniejsza jest jej trwałość i oszczędność energii. Najlepszy stosunek ceny do jakości posiada styropian EPS, a jego grafitowa odmiana pozwala uzyskać lepszy efekt ocieplenia, niż wełna mineralna. Decyduje o tym współczynnik lambda, który dla styropianu grafitowego wynosi 0,031 W/mK, a dla wełny – na poziomie 0,034-0,35 W/mK. Odpowiedz Link Zgłoś
nazalia Re: Elewacja 08.03.20, 18:19 Ja nie wyobrażam sobie innej niż klinkierowej, kilka lat temu kupiłam ją bez przekonania (polecam Klinkierbud), ale teraz widzę, że to była mądra decyzja – materiał nie blaknie, nie odpada, ciągle wygląda bardzo dobrze i niestraszna mu żadna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bpluta Re: Elewacja 16.03.20, 15:48 Elkipy remontowej nie polecę ale mogę polecić artykuł renowa24.pl/Laczenie-tynku-strukturalnego-blog-pol-1583919321.html Odpowiedz Link Zgłoś
tengowny Re: Elewacja 19.03.20, 09:24 Wszystko zależy od metrażu... czasami jeśli jest źle zrobione to trzeba je odnawiać, np malować. A do tego potrzebne jest rusztowanie, polecam wynajem rusztowania zamiast kupna. Osobiście mogę polecić firmę rusztowania-virtus.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś